Skansen 30 juli 2013

Igår var vi ju på Skansen. Sjukt kul och man kan faktiskt säga att vi hade tur med vädret. Även om det var mulet när vi strosade omkring så störtade inte regnet ned som det gjorde senare på kvällen.
I och med regnet så fick vi grilla steka våran mat inomhus. Nog så gott även om grillat vart aningens godare förstås.
Mycket trevligt och det blev en sen kväll. Inte förrän efter Allsången begav vi oss hemåt och det var en trött Baby J som hållit igång hela dagen som började snarka redan i våra vänners säng, för att fortsätta snarkandet i bilen och sedan i sin egen spjälsäng. Smidigt gick det ändock. Jag var lite orolig för att han skulle vakna till ordentligt och inte kunna somna om, men det gjorde han visst det.
 
Vi var ju på Skansen turligt nog på en tisdag, vilket innebar att det var allsångsgenrep. Jag fick personligen träffa (läs: se på håll) Måns Zelmerlöw och min dag var gjord.
 
Nöjd över att vara ägare till ett allsångshäfte.
 
 
 
En bråkdel av alla djur vi såg.
 
Sällskapet.
 
Skansenbesöket resulterade i en mycket trött son.
 
 
Vi hann med att lågprisshoppa, käka god non-grillad-mat och spela en massa yatsy.
Massa trevligt på en regnig dag. Men vad gjorde väl det? I rätt sällskap spelar regn mindre roll.
De såg dock ut att ha de vått på livesändningen av Allsången senare på kvällen och jag var glad över att jag inte var där.
 
Nu lär jag packa då vi drar tidigt imorgon bitti. Vår kosa styr nämligen mot nordligare breddgrader: Furuvik!

Smärtan säger jag bara!

Jag har rätt nyligen kommit hem från ett gäng plågsamma timmar.
My god! Jag trodde att jag skulle dö flertalet gånger men det gjorde jag ju inte såklart, även om jag stundtals ville.
Nu har jag iaf gjort de två grejerna som jag förutspådde som värst. Linjerna på baksida arm och armbåge.
Skuggor och färg ska ju dit förstås men det är inte alls lika smärtsamt att skugga även om jag inte tror att det kommer bli skönt förstås.
En liten före och efterbild utlovas så småningom.
 
Först ska jag skriva klart och publicera mitt Skanseninlägg!

Svårt att hinna med

Mitt i semestrandet är det svårt att finna tid för bloggskriverier.
Igår Skansen, idag sittning hos David the Tattooer, imorgon Furuvik.

Mer om allt detta senare.
Nu ska jag koncentrera mig på att pinas i några timmar då linjer ska läggas på armbåge och baksida arm, alltså i gäddhänget, flabbet.
Kommer bli allt annat ån angenämt.

Dottie Day

 • Käkat sjukt mycket (och framförallt god) left-over-dop-fika hos Marina.
 • Baby J har träffat 3 bebisvänner idag. Marinas lilla E och så ett par tvillingflickor.
 • Promenerat i hettan.
 • Svettats.. Och det mycket.
Och efter dessa punkter gick vi hem och jag gick för mig att just idag, i denna hetta, i mitten utav rötmånaden, så skulle jag frosta av frysen.
And so I did. På under 2 timmar så var det klart och medan jag frostade av så hade jag mina frysvaror i ugnen (!!) utan att ha den på förstås. Med en massa kylklampar så funkar ugnen som en liten kyl under en kortare tid. Tips från co-worker.
 
Det var längesedan frysen var så ren och o-frostig.
 
Så nu är jag nöjd med att ha det gjort.
Imorgon blir det Årsta med Iowa och Johnossi, och Skansen och grillning.
Trevligt!

Det är lugnt..

..vi lever!
Vi tog oss en en lång morgon bara. Har nyligen fått på oss kläder trots att vi varit uppe sedan 7.
Med lunch i magen ska vi gå över till Marina och E för att få lite left-overs från gårdagens doptårta då E hade sin dopdag.

Det var allt.

Åland, semsteretapp 1

Hemma!
 
Vi har haft en skön weekend på Åland, ätit god mat och Baby J har ätit plättar och pannkakor tills det nästan sprutat ur öronen, någon drink har slunkit ned på restaurangen i eftermiddagssolen, vi har solat på stranden och Baby J har doppat fötterna i havet, Baby J har även fått kramats med Ville Vikingkatten som hälsade oss välkomna på färjan, han fick sig också en egen mindre Vikingkatt att ta med hem,  dessutom har vi promenerat en massa och shoppat en del.
 
Mycket trevlig resa och mycket "första gången" för Baby J:
- Första semestern
- Första "utlands"resan
- Första båtresan
- Första hotellvistelsen
- Första festivalen
- Första kramen av person i stor kattkostym
- Första doppet i havet
 
Ja, en del första gången i alla fall.
En resa att lägga på minnet som första resan med vårt första barn och även om Baby J inte kommer att minnas resan så kommer vi ändå kunna visa bilder och berätta om hur det vart.
 
Nu är vi hemma för några dagars mellanlandning. Tvätta en massa kläder, packa om, Skansenbesök och en sittning hos David the Tattooer innan vi beger oss på ytterligare en weekend. Denna gång stannar vi i Sverige och beger oss uppåt i landet: Furuvik!
 
Några utav alla semesterbilder:


Ja, bara en massa bilder på Baby J. Det blir lätt så. Har någon bild på en och annan maträtt, men vem fasen vill se det egentligen? Och istället för Baby J? Eh, valet är lätt.
 
En familjebild bjuder jag på också:
 
Det käraste jag har.
 
Vi har haft M&P, Baby J's mormor och morfar med på resan. De har hjälpt oss mycket med Baby J när han blivit otålig på typ restaurangen då han ätit upp sin mat och är redo för nästa äventyr trots att vi andra knappt hunnit äta klart, exempelvis.  Eller då han blivit så trött att han inte kunnat somna och ingenting dugit, så har mormor undsatt oss med barnvagnspromenad och mamman och pappan fått pusta ut mellan stressen och svetten som lackat när ens unge inte är medgörlig ute bland folk.
 
Nog för att "barn är barn" och så vidare, men man blir lätt lite sönderstressad när ungen vrålar och kastar pannkaka omkring sig.
Nästa helg ska vi göra en weekend på egen hand, bara Baby J, jag själv och Mr.
Dock tror jag det går bra. Baby J är duktig och charmar de flesta istället för tvärtom. Och ett och annat vansinnesvrål i tid och otid får man faktiskt ha som 10,5 månaders. Man får bara se till att vara förberedd, på typ restaurangen: många leksaker, några majskrokar, se till att ungens mat är i tid, inte ha ett vrålhungrigt barn när det är middag utan lagom hungrigt, ja, och så.
Jag är inte orolig.
 
Nu ska jag gå och lägga mig i egen säng för att i lugn och ro äta frukost hemma vid mitt eget köksbord i morgon bitti, med en unge som kan härja på bäst han vill.
Gröt på golvet och några gälla falsettskrik hit och dit gör ingenting!

Redo för semester!

Jag och Baby J har varit effektiva idag.
Vi har packat till tusen! Det är nämligen inte bara att åka iväg med liten unge.. Samt att vi hunnit göra Kvarnbadet tillsammans med Marina och hennes familj.
Catladyn fick inviga sin nya tankini och Baby J hade skoj som alltid i vattnet. Skrattar, hoppar och är inte still en sekund.
 
Kan tyckas mycket, men det är verkligen bara det nödvändiga!
 
Nu håller vi (läs: Mr) på att packa bilen och vi är snart redo för avfärd.
Åland, här kommer vi!

A lot to do

Det fanns ingen tid till att skriva igår. Mycket som hände och vår "boll, som sattes i rullning" i fredags har nu fått sig ytterligare en skjuts, och det med råge!
 
Kul med metaforer såhär på en torsdag morgon.
 
Vi umgicks med en hel drös med mammor och barn igår och mer eller mindre övertog centrumet med våra barnvagnar.
Trevligt att träffa likasinnnade.
Att det dessutom var sjukt trevligt väder gjorde det hela ännu lite bättre.
Idag ska det vara minst lika fint och jag tänker vara utomhus (egentligen borde jag packa då vi åker på semester etapp 1 i morgon, redan ikväll åker vi till M&P för att ha kortare resväg i morgon bitti).
Men ja, lite måste vi ju få vara ute med då de är så fint.
 
Ja det var allt för nu. Jag måste få tag i vårt lönekontor då de betalat ut en massa lön åt mig trots att jag är föräldraledig.. Och har varit det i dryga året med!
Hade gladeligen behållt alltihop men det lär straffa sig självt i framtiden så lika bra att lämna tillbaka på en gång.. Suck.

Sunny weather

Vädret verkar bli på topp idag, åtminstone bättre än vad det var igår.
Att vi kommer att befinna oss mestadels utomhus idag är ett som är säkert!

På återseende.

En bra dag

Good evening everyone!
 
Det blev en bra dag, som förutspått. I och med den gudomliga natten så hade det nog kunna hänt vad som helst under dagen och jag hade fortfarande tagit det med ett leende.
Nu slapp det hända vad som helst och bara bra saker har skett istället.
 
Jag och Baby J åkte som skrivet till Auntie J/Gammelmoster där vi vart bjudna på kladdkaka och kaffe. Gott som tusan! Sedan gick vi en bra promenad och jag fick mig en helt ny bild utav Upplands Väsby. Det har alltid varit ett betongghetto i mina ögon, men idag fick jag se mestadels bara grönområden och trevliga radhus efter radhus.
Förutfattade meningar? Ja.
 
Kaffe och kladdkaka hos Auntie J/Gammelmoster.
 
Efter vår promenad packade vi in oss i bilen för att åka hem och plocka upp Mr som slutat tidigt. Allihopa åkte vi sedan för att göra Arninge. Lunch på Max (gott men onyttigt) shoppade skor (alltid nyttigt), inte en utan två resväskor modell enorm (välbehövligt då det sker mycket semestrande framöver) samt ett paraply och ett nagellack.
Massor utav bra inköp har gjorts idag!
 
Catladyns nya skor, ett superfint nagellack som ska bli mitt "semesternagellack" samt ett paraply. I leopard. Of course! Mina nya resväskor besparar jag er, även om de är riktigt snygga de med, fastän de inte är leopardmönstrade. Det hade vart optimalt.
 
Nu på kvällen så bjöd vi över Baby J's farmor på middag. Det vart fläskfilégryta och det smakade bra.
Baby J sover nu som en stock och jag väntar på att Allsång på Skansen ska börja! Ingen mindre en Magnus Uggla gästar ikväll, vem är nöjd?
-"Jo, jag är nöjd!"
 

Tuesday Morning

Idag ÄR en bättre dag.
Vi har sovit jättebra! Baby J låg i sin säng enda till klockan 06 i morse innan han vaknade och ville ha välling. Sedan somnade vi om i stora sängen och sov till strax före 09. HUR-SKÖNT-SOM-HELST! Och väldigt behövligt sen!

Vi är heller inte längre inlåsta då nycklarna är återfunna. De låg där jag befarade, i barnvagnen.
Så idag ska vi ta oss till grannkommunen för att hälsa på hos Auntie J/Gammelmoster.
Blir trevligt då vi missade gårdagens umgänge med Marina på grund utav de där jädrans nycklarna.
Synd på det dåliga vädret dock. Igår var det sol och troligtvis varmt (vad vet jag, vi var inte ute på hela dagen..) och idag är det mulet och grått samt att det verkar blåsa som tusan.

Det var allt för nu.
Later.

Vad är oddsen?

När jag väl tagit mig i kragen, gaskat upp mig, ordnat sällskap , satt på oss skorna och är allmänt redo för att ta oss ut så hittar jag inte hemnycklarna!
Letar och letar man finner dem ingenstans. Anar att de ligger i buggybuddyn i barnvagnen som är inlåst i barnvagnsförrådet dit man bara kommer in med hemnyckeln..

Det är inte min dag idag så jag har fortsatt mitt grämande här hemma hemma i väntan på att någon (läs:Mr) kommer och befriar mig.
Här har ni en strandsatt, halv Catlady med sin Catbaby klättrandes på ryggen.

Just another day

Det finns helt enkelt inget att berätta.
Jag är trött som alltid.
Det är vardag.
Ska antagligen göra precis samma saker som jag brukar.
 
Vet inte. Idag känns trist.
Ibland har man väl såna dagar med.
Imorgon är kanske en bättre dag.

Sunday, not so sunny sunday

Det har varit trist väder, som rubriken lyder, i alla fall där vi befunnit oss. Vi åkte från ett soligt och varmt V-town, kom till ett grått och blåsigt M&P-town, för att sedan komma hem till solen och V-town igen. Konstigt hur lokal skillnad det kan vara..
 
Men nu är vi hemma igen, i solen!
Eller ja, egentligen har vi varit hemma länge, och sedan dess har vi hunnit med att storsvabba lägenheten och ätit middag.
Vi hann med lite granna under dagen med. Långpromenad, frisörbesök för Baby J (mormor var frisörskan), lunch och loppis. Hittade inget på loppisen dock, en skjorta hade jag velat köpa till Baby J, om det hade varit rätt storlek förstås. En glass fick jag istället för det dåliga fyndandet och det är inte dåligt det!
 
Mr är i full gång med att lägga Baby J och jag får min tid framför datorn.
När Baby J somnat så blir det inte mycket mera gjort för idag.
Skriva en "pack-lista" inför de tre kommande weekends av semester. Man vill gärna inte glömma något som kan vara viktigt för vår unge.
Så en lista vore med andra ord i sin ordning. I och med att vi ska göra 3 semestrar under (nästan) samma längd så kan listan återanvändas och vi behöver förhoppningsvis inte glömma något någon gång!
Medan vi skriver så äter vi glassen och jordgubbarna som aldrig blev av igår.
 
Nyfriserad kille och gubbfrillan är ett minne blott!
En lock är självklart sparad och kommer sättas in i ett album. (Jaa? Gör inte alla så med sin bebis första lock?)
 
Imorgon är det vardag igen.
Vi hoppas på fint väder så vi kan ta oss till badet och inviga Catladyns nya baddräkt.
Det vore nice!

Till skogs

Jag och Baby J har packat ihop oss och åkt till M&P och befunnit oss här sedan tidiga morgonen.

Efter en längre promenad på förmiddagen så väntar vi nu på att få äta lunch!
Baby J har även fått sin första hårklippning!
Bild utlovas till kvällen när vi kommit hem igen.

LATER!

Spontan eftermiddag

Det har varit en riktigt trevlig dag, förutom att jag varit dödstrött eftersom det vart en extremdålig natt!

Förmiddagen började med promenad i solen, lite fika på Biscotti för att sedan handla hem nödvändigt innan vi gick hemåt igen.
Lite lagom sådär.
 
Goooodfika. Dock ska det ju vara med kokos på, men något sånt blir det inte när Mr får välja.
Hann inte mer än att sätta oss i soffan och börja fundera på vad vi mer skulle göra av dagen innan My ringer och vill ha med oss på trevligheter.
Gräsmattehäng med kubb och sedan middag.
Vi var inte sena med att tacka ja och sedan var saken i gång.
 
Åkersberga fick äran att ta emot oss och vi kubbade en stund på gräsmattan. Vädret hade ju förstås kunnat vara aningens varmare, men det regnade iaf inte. Det som var så varmt och soligt på förmiddagen! (Så länge solen var framme åtminstone..)
 
Kubbande, inte så mycket bilder på själva spelandet förstås. Även vårt sällskap fick vara med i varsitt hörn på de övre bilderna.
 
Efter kubbspel gick vi mot Åkersberga centrum och åt god middag på The Public, och Baby J fick sin första restaurangmat, alltså inte en barnmatsburk uppvärmd på restaurang utan direkt från barnmenyn: pannkakor med grädde och sylt., och som han käkade! Jag var övertygad om att han skulle spricka. Fast det gjorde han ju förstås inte.
 
 Munnen full av pannkaka. Lika mycket på golvet som i magen men vad gör väl det?
(När jag slipper städa upp det..Haaaah!)
 
Nu är vi hemma igen och det kan komma att bli lite glass och jordgubbar. Kan hända att det blir en chokladbit med, bara jag kan bestämma mig för vilken jag vill ha. (För den som inte visste så har jag alltid ett lager med godis hemma, det måste liksom alltid finnas. Just nu har jag 3 chokladkakor och 2 olika sorters snacks hemma. Finns det inte blir jag genas sugen och måste handla och äta upp. Finns det däremot hemma, kan det ligga länge, och jag nöjer mig med en bit då och då. Hur det kommer sig kan jag däremot inte förklara)
 
Det var allt.
Mycket bra dag som skrivet. Mer sånt!

En uppdatering

Hello folks!
 
Jag tänker dra tiden sedan det senaste inlägget i punkter. Och varför inte hjärtepunkter? Kan ju vara gulligt och mysigt en lördag tänker jag.
 
Mr är bäst då hans egenhändigt ditsatta plombering lyckades "lura" butiken och jag slapp köpa en baddräkt som jag inte ville ha!
♥ Numera 49 kr fattigare men ett simkort som passar min nya telefon och oj så jag imponeras av den. Galaxy S4 for the win!
 
Mina nya mobil-"plånböcker".
 
Secret mission-mötet igår gick bra. En boll är i rullning, det återstår dock kvar att se när bollen är i mål.
Jag hittade ett badplagg åt mig! Tro det eller ej! Dessutom ett sådant som jag vill ha. En svart, enkel, tankini, med tunna axelband i bandeau-modell, från Röhnisch. Ja, jag är lycklig! Så mycket letande och äntligen är en tankini i min ägo.
Baby J har gjort sitt första besök i den konungliga huvudstaden, poserandes i vagnen framför konserthuset.
 
Bilden är tagen med min nya mobilkamera.
Sjukt vilka bilder den tar!
 
♥ Baby J håller i detta nu på ett förlöser (HAH!) sin tredje. Vi har anat den länge och sedan ett par dagar tillbaka har man kunnat skymta den och nu är den alltså på väg att bryta sig igenom. Vänster, övre framtand, välkommen!
 
Det är vad som hänt och skett sedan gårdagen.
Känns riktigt bra. Gårdagen var nämligen en dag av medvind (även om allt inte blir en dans på rosor), något man måste få känna emellanåt för att få sig en extra puff framåt. Ingen orkar nämligen ta sig fram om man hela tiden har allt emot sig.

Finally friday

Inte fick jag greja med min nya telefon inte. Trots flertalet tips om att man visst kunde klippa till sitt simkort själv så det passar, men det vågade inte jag.
Istället väntar jag snällt på att ta mig till en butik där de kan ordna saken åt mig.
 
Idag är dagen DET.
Mr kommer hem till lunch och på eftermiddagen stundat vårt secret mission. Jag hade lite svårt att sova i natt, åtminston tog det en stund att somna då tankarna gick.
Vi får se hur saker och ting ser ut ikväll helt enkelt.
 
En hel rad med saker står på schemat idag. Let's rad it up:
 1. Lunch på Biscotti
 2. Secret mission-mötet
 3. Operation "Lämna-tillbaka-baddräkt-med-fullmakt-och-egenhändigt-ditsatt-plombering-hoppas-de-går-på-det"
 4. Sökandet efter ett badplagg till Catladyn
 5. Ett nytt simkort till den nya familjemedlemmen S4:an
 6. Middag i huvudstaden.
Ska bli himla nice. Och Baby J ska för första gången under sina 10 månader i livet få besöka våran huvudstad.
Tänkte eventuellt premiäranvända Baby J's sulky idag med. Kan vara skönt att ha en nättare vagn i city än att försöka plöja sig fram med emmaljungan bland alla människor.
 
Så ser våran dag ut!

Rättelse: Jag har all tid i världen..

..åtminstone tills i morgon!
Vem kunde veta att man är tvungen att ha ett nytt, mindre simkort bara för att man skaffar sig en ny telefon?
Inte jag i alla fall.

Bäst att vinka adjö till stenåldern och komma in i 2000-talet och lära sig ett och annat om teknik I guess.

No time for this

Vi har umgåtts med Marina och hennes family. Jag har svettats en massa samt fått mina papper utskrivna.
Jag har även fått mig en Samsung Galaxy S4 Lifecompanion, därav det korta kvällsinlägget.
 
 
 
Hörs i morgon.

Torsdag, snart slut på vardagen.

Torsdag!
 
Och veckan börjar lida mot sitt slut. Veckans vardagar åtminstone. Vi har ingenting planerat för helgen, mer än en fika med Baby J's farfar, samt att vi på fredag ska ta oss in till City för att leda reda på ett badplagg till den stackars mamman som inte hittar något vettigt att ha på sig.
Fick tips om att Åhlen´s City skulle ha ett brett utbud så ja, jag får helt enkelt ta mig in dit för att undersöka saken.
Med semester i intågande så krävs det ett jäkla badplagg!
 
Idag då?
Förhoppningsvis träffar jag Marina med familj över fika, i övrigt så hoppas jag mest att min telefon tänker dyka upp. Jag längtar nämligen efter den.
Dessutom behöver jag skriva ut en del papper. Undrar om biblioteket fortfarande tillhandahåller sådant? Det lär jag även undersöka idag.
 
Det är superhett ute redan nu.
Minimalt med kläder är ett måste för att slippa riskera att flyta bort.
 
That's all.

PW & Pannkakslunch

Jag kan ju erkänna att jag gissade bajsfel på både längd och vikt!
Baby J är numera 74 (!) cm lång och väger 10,05 kg (!!) Rätt dåligt gissat av mig med andra ord. Haha. Tur att det bara är gissningar då och inget gravallvarligt i det, i så fall hade jag legat risigt till.
 
Efter BVC tog jag och Baby J oss en långpromenad runt Molnby, vi var ute i 2,5 timmar (med en halvtimmes avdrag för BVC-tid). Synd att min runkeeper-app fick fnatt och påstod att jag travat 5-siffrig distans på 33 minuter, därefter stängde den ned sig själv vilket kanske var lika bra.

Väl hemma igen så åt vi pannkakslunch, en lite nyttigare form utav pannkakor med, gjort på fullkornsmjöl och rågmjöl. Lite bättre än vanligt vitt mjöl.
Var gott, kan inte minnas sist jag ska ha ätit pannkakor! Anar att det kan komma och bli en stående lunch i framtiden. Det är väl något visst med barn och just pannkakor..?
 
Gott med pannkakor!
 
Brevbäraren knackade på nu under eftermiddagen och lämnade över 2 utav de paket jag väntat på. Baddräkten och barnvagnsdynan nr 2.
Blir så less, som anat så var baddräkten ingen hit. Nog för att den faktiskt passade denna gång, men det såg bara knäppt ut. En "löst sittande" överdel fastsytt på ett bar trosor. Ja, ni kan ana hur fult det satt.
Och det värsta är att jag kan inte lämna tillbaks den. Plomberingen som sitter på badkläder, som måste sitta kvar för att man ska kunna returnera, flög av när jag skulle prova. SUCK!
Så nu står jag här med en baddräkt för 300 kr som är ful som stryk och som jag inte får lämna tillbaka.
Man blir just inte nå less alls.
Fortfarande har jag ingenting att bada i!
 
Ja, jag vill lägga mig ned och grina.
 

Onsdag & BVC-besök

 
Att jag är trött behöver vi inte fortsätta gegga om. Istället så kan jag tala om att vi ska till våran virrtant på BVC. 10-månaderskontroll, ska bli intressant att se om Baby J gått upp något denna gång. Förra besöket så hade han ju gått ned 30 gram (obetydliga 30 gram) och i och med att han nu rör sig/kryper/står och nästan går och härjar varje vaken minut så är det inte konstigt att pojken slankar på sig istället för att fortsätta vara bebistjock.
Baby J har ju numera en hals, vilken brukar vara obefintlig en lång tid under spädbarnstiden, men nu är den alltså synlig, och här för att stanna!
 
Jag ska såklart ge mig på en gissning om längd och vikt. Det hör till.
Sist vägde Baby J 9,2 kg, idag tror jag att vikten ligger på 9,5. Sist mätte han 71 cm och idag tror jag det ligger på 72,5 cm.
Vi var på BVC sist den 29/5, alltså dryga 2 månader sedan.
 
Jag ska bege mig på långpromenad med. Idag har jag nämligen inga dejter planerat så då får vi se till att få dagen att gå på annat sätt.
Om det nu inte råkar vara någon som vill ses över kaffe? Anyone? Hoohoo?
 
Dessutom hoppas vi att alla min paket kommer idag. Telefon, baddräkt, barnvagnsdyna nr2 och mobilattiraljer. Vi väntar även på att paket innehållandes en baklykta till bilen då Mr fick för sig att backa in i en soptunna när vi skulle lämna polarens countryhouse i lördags, haha. Sjukt onödigt, men vad gör man?
 
Det var allt för morgonen. Vi avslutar med två dagsfärska bilder på Baby J:
 
-"Här står jag och står!"
-"Åh, en kamera! Bäst att vinka och se söt ut!"
 

Vad har Skräcken på huvudet idag? #5

 
En tablettask, och inte vilka som helst, utan en Pimpim-ask!

Av längtan till:

Lite av längtan till såhär på denna dag av trötthet:
 • Till veckan. Min nya phone kommer, likaså ännu ett badplagg som antagligen ändå inte passar..
 • Till fredag. Mr har halvdag och vi ska på ett secret mission på eftermiddagen.
 • Till nästa helg. Etapp 1 av semestern börjar nämligen Åland.
 • Till helgen efter det: Etapp 2 av semester: Furuvik.
 • Till helgen efter det: Etapp 3 av semester: Hudiksvall.
Massor att se framemot. Dessutom ska jag göra mig en sittning hos David på Open Arms, sista juli innan vi åker mot Furuvik, fast det ser jag lika lite framemot som jag ser framemot det, tatuerandet alltså. I augusti har jag och Mr vår årsdag, 4:e året i rad och sedan i september är det ettårskalas att se framemot!
Så mycket att längta till!
 
Vem blir avis?

Night of hell

Vi kan återigen hälsa de sämre nätterna (o-)välkomna!
Dock var det inte bara Baby J som härjade under natten.
 
När vi skulle gå och lägga oss kände vi lukten av rök och eld, vilken bara blir starkare och starkare och vi går ut på balkongen för att undersöka saken närmare.
Då är det ett gäng nötter från grannporten som står precis under vårt sovrumsfönster och eldar, inte grillar, eldar i en grill! Där står de och viftar med tygstycken och får flammorna att bli meterhöga.
Okej att man vill grilla, men man eldar inte i ett bostadsområde och framförallt inte 22.30 på en måndagkväll!
Stänger alla fönster för att stänga ute lukten och försöker somna om. Efter ett tag verkar de hittat något annat att göra än att störa sina grannar då de lägger ned eldandet.
 
Senare under natten vaknar Baby J, antagligen eftersom det är svinvarmt i sovrummet då vi var tvungna att stänga fönstren. Öppnar upp igen och frisk och kall luft utan minsta tillstymmelse till eld och rök strömmar in.
Byter blöja, gör välling och nattar om Baby J som somnar efter en stund.
Äntligen får jag lägga mig ned för att sova igen!
"Iiiiiiiuuiiiiiiiuuuuuuiiiuu". Ett billarm går. Suck.
Masar mig upp igen för att kolla så det inte är någon utav våra bilar som tjuter och det är det inte. Larmet slutar tjuta och jag går och lägger mig igen. Såg mig själv ligga klarvaken resten av natten lyssnandes till tjutande billarm.
Blundar och somn..
"Iiiiiiuuiiiuuiiiuuuu". Men vad fasen!
Länge låg jag och lyssnade till larmet som gick av och på hur länge som helst innan det tvärt slutade.
Finally! Nu kan jag sova.
-"Varför blundar jag inte?"
-"Soooooooov!"
Klarvaken. Kollar lite bloggar och facebook genom telefonen, går på toaletten, dricker lite vatten. Lägger mig för att sova.. Går inget vidare.
Samma procedur igen. Somnar.
Vaknar av att Baby J står i spjälsängen och vill komma till oss, då har jag iaf hunnit sova en stund då det börjat ljusna ute och Mr är uppe och på väg till jobbet.
Efter mycket om och men, en del skrik och gråt, så somnar Baby J om bredvid mig trots att han egentligen nog hade velat kliva upp, men det var helt omöjligt för mig att kliva upp.
7:15 vaknade Baby J igen och det var dags att kliva upp, och här är vi.
 
Trött som ett as, men vid medvetande.
Kan lova er en sak att direkt efter allsången ikväll så är det jag som tänker sova!

Dagen i punkter

 • Vi har umgåtts med My och hennes kids.
 • Mest travat omkring i centrum..
 • ..och druckit kaffe.
 • Stött på 3 arbetskamrater +  en hel drös med andra människor.
 • Jag har mer än halverat min mobilmånadskostnad..
 • .. och införskaffat mig en Samsung Galaxy S4 Lifecompanion.
 • Mycket nöjd över föregående punkt.
 • Ätit fisk både till lunch och middag.
 • Införskaffat inte en utan två telefon"plånböcker" till min nya pärla.

Ja, en del av det vi har haft för oss idag, i punkter.

Det har varit en bra dag med bra väder och sällskap. Imorgon kör vi en repris på dagen medan vi längtar efter att mina nya phone ska anlända.

 

That's all!

/ Moneyspending & Saving-girl.


10-månader..

..och bara 2 månader kvar till ettårsdagen!
Vart-tar-tiden-vägen!?
 
Baby J utvecklas mer och mer för varje dag som går och man blir bara mer och mer stolt för varje sak han lär sig.
Numera vet han "vart lampan är" om man frågar.
Jag är helt bombsäker på att han kan säga både "hej" och "titta".
Han reser sig utan problem och går längs möblerna. Han har blivit riktigt duktig på att sätta sig med, även om det inte går vägen varje gång förstås.
 
Baby J är mer ett barn än en bebis. Eller ja, det har han varit länge tycker jag.
Och jag står fortfarande fast vid att jag tror han har tagit sitt första steg innan juli månad är över.
 
10-månader gammal son.

Älskade unge!

Chillin' in the Countryhouse

Hello there!

Jag har inte riktigt kommit in i svenska språket ännu efter detta dygn utav engelsktalande.

Vi har haft det alldeles underbart! Ätit god mat, stekt i solen medan vi guppat på havet i vännens båt, sjanghajat den största husbåt jag någonsin sett, druckit drinkar och lyssnat till livemusik.
Ja, ni kan ju förstå hur trevligt vi haft det.

Att vi dessutom sov i nästan 12 timmar (ni läste rätt: 12 timmar!!) var gudomligt skönt! Jag och Mr hade en hel del sömn att ta igen från de senaste veckornas dåliga sömn vilket resulterade i detta sovmarathon.
Redan vi 00:30 under natten började vi gäspa och att gå och lägga sig var ett faktum. Klockan 9 i morse vaknade vi, drack en massa vatten och somnade sedan om och sov till 12:30. Helt sjukt men så behövligt.

Cruising on the sea, eating good food och drinking drinks.

Vi stannade för lite sen frukost innan vi åkte för att hämta vår pojke som haft det bra hos sin mormor och morfar. Det är helt galet vad man kan sakna sin unge bara genom att vara borta ett dygn.
Han verkade väldigt glad att se oss och man fick själv känna sig lite saknad då han inte gärna ville vara någon annanstans än i min famn. Ett bra tag iaf, sedan var det full rulle igen med leksaker och annat.
Me and Mr chilling in the boat. Notice my highlights in the hair.

Hemma igen och det ska bli väldigt trevligt att bara ta det lugnt i soffan, äta salami och brieost-ciabatta medan vi tittar på ett avsnitt av Reaper.

En bra avslutning på en väldigt bra vecka.
 

Day Off

Elin och L har åkt hem. Jag har fått min del2 av slingor i håret. Baby J är installerad hos M&P och jag och Mr är på väg ut till Upplands Bro för lite trevligheter.

C'yall tomorrow!

The Evening

Elin och L har kommit. Vi har hunnit göra centrum hela 2 gånger då vi gömde det viktigaste första gången: den flytande alvedonen till Baby J's stackars tandkött och tänder.
Vi har ätit Subway-middag och nu sover även alla barnen.
 
Min tankini kom idag och jag provade den ivrigt så fort jag fick en chans.
Om jag kunde ha den?
Svar: negativt!
Blir så less! Sommaren kommer hinna ta slut innan jag har hunnit hitta någon jäkla badplagg!
Snart köper jag mig en tantbaddräkt och nöjer mig med den. Verkar ju inte bättre.
 
Ja, nu blir det till att äta lite Toffifees som jag fått utav Elin och L.
Later.
 

Hundvaktande check!

Åh så skönt att vara hemma!
Hundvaktandet är över och det har varit ett trevligt dygn tillsammans med familj, vänner och hund!
 
Vi grillade gott! Jag och Mr har nämligen hittat vårt nya "always on the grill". Förr var det grillspett nu är det fetaost inlindad i rödvinsmarinerad lövbiff. My god vad det är gott!
Efter det satt vi på M&P's terrass mer eller mindre hela kvällen, trots att det vart kallt mot kvällen.
Baby J hade det jobbigt med vad jag tror är tänder på G. Otröstligt skrik vid läggningen och samma visa senare på natten. Han biter i nappen och sliter den ur och i munnen vilket jag tolkar som om det skulle klia i tandköttet typ.
Synd är det om min stackars bebis i alla fall och jag önskar att jag kunde ta allt hans ont.
 
 
   
Grillat är gott!
 
Han fick svalka sitt ömma tandkött med mjukglass idag åtminstone. För när vi vaknat, rastat hund och gjort i ordning hemma så packade vi in oss i bilarna och gjorde Norrtälje.
Lunchade räkmacka på ett fik och åt mjukglass.
 
Mjukglass är godare!

Out in the woods

Hej från skogen!
 
Jag, Mr och Baby J har befunnit oss i Norrtäljes urskogar sedan gårdagskvällen och installerat oss för att agera hundvakter det nästkommande dygnet.
Vi har redan hunnit handla mat (eftersom vi glömde allt vi köpt för kvällens grill hemma), göra en massa el-jobb (Mr's avdelning), gå hundpromenader med Jullan the Dog, ätit pizzalunch. Rätt starkt jobbat ändå.
 
Doggywalk in the sun.
Vi inväntar våra co-dogkeepers Iowa och Johnossi som ska assistera oss ikväll i och med hundvaktandet. Lite grill i trevligt sällskap är aldrig fel.
 
That's all for today.
Två by-the-ways innan vi avslutar inlägget:
 
1. Igår gick vi en långpromenad tillsammans med Iowa vilket resulterade i en fet blåsa på lilltån.
 
 
Gårdagens walk & lycklig Baby J.
 
2. Jag försökte mig på att göra slingor igår men det vart fail deluxe. Dock ska jag göra ett nytt försök på lördag med mindre fail och förhoppningsvis mer success!
Tills dess får jag se förjävlig ut.
 
Slingfail del 1.
 
 

Together we make a family

 
 

Grått & Trist

Men vädret!
Det är så mulet, grått och mörkt ute att jag måste ha lamporna tända sedan klockan 6:45 på morgonen då vi steg upp. Knas!
Man borde ge sig ut på en redig promenad nu när det inte steket ute, lite regn har ju aldrig skadat.
Annars kommer dagen gå mestadels åt att packa.
Vi ska åka iväg för att vara hundvakter och åker redan ikväll, och det är ju nämligen så att det inte bara är att packa sin tandborste och dra iväg längre sedan Baby J kom till världen.
Nä, lite mer planering än så krävs och framförallt: lite mera packning!
 
Jag hittade mig en tankini igår med när jag desperat googlade runt bland baddräkter!! (I know, tant/small kids-plagg men jag hade tänkt köpa mig en baddräkt, klippa av i rätt längd, och använda som tankini. Vet inte hur det hade gått men är man desperat så är man) Men nu hittade jag mig en iaf som kan funka, och vi håller tummarna för det.
Beställde med expressleverans och tankinin ska vara här i morgon, när jag för övrigt inte är här, men jag kan ju hämta den på fredag iaf.
Det enda som inte är helt hundra är färgen. Den är marinblå, jag ville ha en svart, men det är helt omöjligt att hitta badkläder i enfärgat. Allt,verkligen ALLT är mönstrat och färgat i de mest skrikiga färger.
Förhoppningvis funkar det ändock. Hoppas, som sagt. Alla bör hålla en tumme eller fler.
Det bästa var att jag fick ett mycket bra pris. Ellos har alltid bra rabatter!
 
 

Stek i solen och bad i poolen

En poet utan att jag vet?
Det kan man tro utifrån rubriken åtminstone.
 
Mitt raggande gav resultat. Hela familjen L+L fick jag med mig till Kvarnbadet, alltså Marina och E med tillhörande karl/far.
Men det har varit varmt idag! Nästan för varmt! Jag måste verkligen ha tag i en tankini snarast så även jag kan plaska ordentligt i poolen tillsammans med Baby J.
Dagens badsession resulterade i asscrack/skrev/mutteri-dyngsura shorts vilket inte var någon höjdare för den här mamman.. Men, men, vad gör man inte för att sin unge ska få plaska och bada?
 
Poolhäng - sötnötter i matchande uv-dräkter.
 
Mr var hemma tidigt idag vilket var skönt för min del då jag legat hela eftermiddagen och kvällen med huvudvärk och illamående. Antagligen för att jag hoppat över att äta och min lunch bestod utav 2 koppar kaffe och en kanelbulle. Inget vidare, även om det var gott som satan.
Så efter att jag fått i min Mr's version av att "laga middag", det vill säga hämtmat, så mår jag nu bättre. Det var alltså käk som fattades mig.
Onödigt men ja, ibland blir det så.
 
Nu är det allsång på Skansen som gäller!
Tjohoo!
Och imorgon får jag slingor i håret och det är Mr's sista arbetsdag för denna vecka!
Dubbelt-Tjohoo!
 
Ytterligare en Kvarnbadsbild. Denna gång är det fikapaus.
Kex är gott!

Raggar sällskap

Det har varit en sån där natt igen, man börjar ju bli less, men ja, sova får jag göra sen antar jag.
 
Vi har nyligen vinkat av Elin och L som ska vidare på sin färd, men det dröjer inte länge förrän vi ses igen som skrivet, då de kommer senare i veckan på sin tillbakafärd.
Håller på för fullt att ragga till oss sällskap så vi får något att göra denna soliga tisdag. Det är nämligen ingen innesittardag!
 
Allt för nu.
 

Gunga, luncha och promenera

Vilken skojig dag det har varit!
Men nu är man bra trött i öronen efter att ha lyssnat på 2 små pojkar i rättan ålder för höga ljud, fast det är sånt som hör till.
Vi har hunnit med en massa: Gungat och strosat omkring i solen. Sedan kom våra långväga gäster och vi gick iväg för att luncha på Biscotti. Därefter gick vi en långpromenad, dock glömde jag att sätta igång Runkeeper förstås men jag uppskattar rundan till 8,5 km. Det var det förr åtminstone, när man gick "bara" Molnby.
En massa lek hemma och sedan var det dags för middag. 3 föräldrar och 2 barn. Kan säga att det var första gången kring vårt bord, men inte sista då vi får besök utav dessa två igen på deras hemfärd senare i veckan.
 
Dukat bord och suddig bild. Blir lätt så när det är svårt att sitta still, som det kan vara för en 10-månaders och en på snart 1 år.
 
Jag har turen att slippa läggningen/arna. Elin sitter med sin son i ett rum och Mr med vår son i vårt sovrum medan jag själv får sitta ensam framför datorn. Somliga har det bra, det vill säga: jag.
 
Elin och hennes son åker tidigt i morgon bitti och jag funderar på vad jag och Baby J ska hitta på.
Det ska vara varmt så kanske en stunds häng vid barnpoolen på Kvarnbadet? Det vore nåt. Har jag tur får jag kanske till en fika med Marina och E med.
Ja, återstår att se i morgon helt enkelt.
 
Avslutningsvis, Baby J som gungar:
Baby J tyckte faktiskt att det var kul att gunga, även om hans min vittnar om annat.

Monday - Långväga besök

Natt 803 i raden av dåliga nätter, börjar kännas rätt trist nu.
Något som däremot inte känns trist är att Elin och L kommer senare på förmiddagen. Anar att jag så småningom får ett samtal under lätt panik då det behövs vägledning.
Många (som själva inte bor i Sthlm offcourse) tror att bo i Stockholm, innebär Stockholms innerstad - trafik, folkmängd, kaos o.s.v.  Men att bo i en förort som V-town är löjligt larvigt i jämförelse.
 
Vad bjuder dagen mer på då, förutom sällskap av gamla bekantskaper?
Vi ska luncha på Biscotti, deras sallader är ett måste att bjudas på när man befinner sig i V-town. Dessutom har jag sagt att jag ska ta med mina gäster på min mila-promenad. Det verkar vara schysst väder för det och inte som igår, 27 grader hett och vindstilla. Idag är det nämligen lite svalare och det fläktar. Bra promenadväder!
 
Sedan får vi väl se vad dagen mer bjuder på.
Lite lek två nästan lika gamla pojkar emellan?
Baby J har ju bara haft aningens för gamla eller för unga lekkamrater hittills. My's son T har hela tiden varit aningens för gammal för att Baby J ska kunna vara med och leka, där skiljer det nämligen 8 månader (även om det mentala glappet börjar minska nu, kan man skriva så? Ja, ni fattar förhoppningsvis vad jag menar i alla fall). Marinas lilla E har aningens för liten istället för att kunna hänga med i Baby J's vilda lekar då det skiljer 4 månader mellan dem, men snart så kan även de röja tillsammans.
Men mellan dagens gäst och Baby J skiljer det bara 1,5 månad så där kanske det är lite samma nivå på de små, vi får se.

Massvis ordnat

Men nu ni har vi hunnit med en hel massa.
Under tiden Mr hade sitt söndagsnörderi så tvättade jag och Baby J, vek och sorterade för att sedan ladda en ny maskin. Vi hann också med att bädda rent i våra sängar, skönt!
 
När Mr kommit hem så satte vi av mot Arninge direkt, och förutom en fet 2-veckorshandling så vart Baby J 4 par shorts, en keps och ett par skor rikare!
 
3 par vardagsshorts och så ett par finare. Söta skor och så en Rolling Stones-keps.
 
 2-veckorshandling blir en hel massa mat. Observera att jag lagt fokusen på tortellinisen!
Haaah!
 
Väl hemma igen så har vi fått det städat och fixat.
Så nu Elin med son, är vi redo för er! Bara att komma!
 
Jag gjorde en sjukt god middag idag. Kantarellrisotto och köttfärsbiffar, samt lite tzatziki. Gott! Om man fick käka det varje dag hade jag vart glad. Men det går inte.
 
Ska försöka ta och bli ljushårig här i veckan. Mitt hår har redan hunnit blekas så mycket av solen så det är mera ljust än mörkt. Tänkte lägga i lite ljusa slingor så kanske det blir ännu ljusare.
Catladyn ljushårig? Vad nu!?
Tid för förändring.
 
Becoming a blonde?
Nej, nej, bara lite mindre svarthårig och lite, lite ljusare.
 
Nu blir det dusch och sedan soffa, man får nämligen inte lägga sig i rena sängkläder utan att vara ren.
Därmed basta!
 
 
 
 
 

Fett söndags-inlägg

Hello there!
 
Det är söndag. Jag gillar inte söndagar. Mest för att det innebär slut på helgen och vardagen snart är åter. Inte för att jag har något emot vardagar, men vi har ju inte Mr hos oss då.
Sedan gillar jag inte söndagar får då är det plock och fix som gäller, och allra först är det egentid alá nörderi för Mr.
Klart att han ska få pyssla med eget, men jag behöver ju inte gilla det heller. Haha. Precis som att han troligen inte tycker det är kul när jag ska sjunga Singstar med arbetskamrater eller vina med vänner i tid och otid. Det är sådant som hör familj och samboliv till. Lite ge och ta, så blir det extra trevligt de gångerna man får tid tillsammans bara vi, som vi ska få nästa helg!
 
Men innan dess har vi en hel rad annat att se framemot.
Imorgon kommer nämligen Elin och hennes son, hela vägen från Hudik, och hälsar på oss. De har egentligen som mål att ta sig ännu längre ned i landet men mellanlandar hos oss här i V-town innan de fortsätter sin färd.
Det ska bli sjukt kul.
 
Mer skoj nästa vecka är att Mr har kort vecka, redan på onsdag så gör vi helg och börjar den med att vara hundvakter åt M&P som ska se Diggiloo på Åland. Förhoppningsvis får jag, Mr och Baby J assistans i hundvaktandet av Iowa och Johnossi.
Sedan har jag och Mr vår barnlediga dag som vi ska tillbringa i Bro med våra New Zeelandfriends som skrivet i ett tidigare inlägg.
En massa trevligheter nästa vecka med andra ord, och att det dessutom ska vara grymt väder hela nästa vecka är lika mycket trevligt!
 
Idag har vi som sagt en del pyssel att stå i. Förutom att vi ska 2-veckorshandla så ska vi även hinna städa och göra i ordning vårt gästrum/kommande Baby J's rum för våra gäster i morgon.
Och när vi är ute och handlar så ska vi även kolla på lite shorts åt Baby J. Vi har officiellt gått över till storlek 80 nu (även om det är aningens stort så är 74 på tok för smått) och ungen har inte ett enda par shorts i den storleken. Storlek 74 shortsen sitter halvvägs upp i rumpan på det stackars barnet så vi behöver alltså hitta några i och med ryssvärmen som kommer nästa vecka.
Hoppas även att hitta en tankini till mig själv som passar. Risken är minimal.
 
Ja, nu vet ni vad vi pysslar med under dagen.
Några sista konstateranden innan jag avslutar mastodontinlägget:
 
Jag hällde upp ett glas vin igår då jag tyckte att det skulle bli gott att sitta i kvällssolen på balkongen och dricka..
Mjae, hällde ut och drack mitt sodastreamade vatten istället. Är ingen findrickare uppenbarligen.
Fin bild vart det dock med glaset och min nytatuerade och solbrända arm.
 
 Baby J har fått en ny frilla. Snedbena. Eller överkamningen deluxe.
 
Och för det tredje så har jag introducerat Baby J i finska anor nu då vi tillsammans åt finsk lihapiirakka i morse. Nu behöver vi bara ordna ett bastubad så är han en fullfjättrad finne sedan.
 
That's all.

Redan hemma & nybläckad

Ja, som rubriken lyder så är jag redan hemma. Det blev en kort, dock effektiv sittning och en hel massa skuggor lades. Det som var bäst i och med den korta sittning det är att jag då har råd med ytterligare en sittning denna månad.
Så den 31/7, mitt i semestrandet, så blir det ytterligare en sittning och då går vi på de resterande linjerna, vilket kommer bli allt annat än angenämt.
 
När jag kom hem så hade Mr och Baby J flytt platsen. Det är ju trots allt sjukt fint väder så man borde verkligen inte vara inomhus. Dock är detta första gången på, ja, hur länge?, som jag är ensam hemma. Utan vare sig unge eller karl. Känns konstigt, något som fattas, men samtidigt är det skönt. Får man känna så?
Ja, det får man. Sköööööönt!
De hade haft fikasällskap strax innan de begav sig ut så de hade lämnat kvar en bulle till mig. Sämre har man ju haft det.
Ensam hemma och bulle. Hög musik och lika högt skrålande till det.  Det är grejer det.
 
I och med den tidiga hemgången så har vi ju även hela dagen kvar framför oss, what to do?
 
Nytatuerad, en massa skuggning lagd.
 
 

Dålig natt nummer 2094

Less på sämre nätter nu. Om man bara kunde få en natt då och då, att ladda om på men nej. Verkar vara omöjligt i dagsläget.
Sovmorgonen gick sådär den med.
6:30 gick Mr och Baby J upp och jag vaknade en timme senare. Inte mycket till sovmorgon inte. Baby J har nämligen inte bara problem med att sova, han har även en hel del grejer för sig när det är dags att äta med.
Det ska ätas själv, förståeligt, men det är svårt när det är grötfrukost då det blir kladdigt och svårt att hålla kvar på skeden för att sedan stoppa i mun och Baby J tappar tålamodet.
Sina smörgåsrån kan han äta i oändlighet istället, men man kan inte bara äta rån och då blir de påtvingade grötskedarna inget bra.
 
Ja, svårförklarat.
Jag skulle vilja ha tag i tallrikar med sugpropp under så man åtminstone kan ställa tallriken framför Baby J utan att riskera att den hamnar på golvet/väggen/taket.
Får se när i kan ha vägarna förbi Ikea. Tycker mig ha sett liknande där?
 
Idag ska jag tatuera mig i alla fall. Hoppas att linjerna blir klara likväl som jag hoppas att vi fortsätter skugga.
Linjerna hade varit schysst att få klart då det är det jag ser minst framemot. Armbåge och baksidan av överarmen.. Aj, aj, kommer inte bli skönt.
Å andra sidan hade det varit roligt att fortsätta skugga då tatueringen blir mera levande istället för platta, tråkiga linjer. Spelar ju egentligen ingen roll då allt ska göras i sinom tid.
Helst av allt vill jag bara att hela armen ska vara klar. Kan inte förstå att jag gått nästan 10 månader med Baby J hos mig utan att ha fått hans namn ingraverat på min kropp. Men jag hinner. Lär ju göra klart en sak i taget innan jag påbörjar nästa.
 
Jag har i alla fall tagit en före-bild på min nakna armbåge + baksida överarm så får vi se vart jag blir bläckad någonstans idag.
 
Blev medbjuden på galej ikväll men avböjde. Jag vet med mig att jag brukar inte vara superpigg efter flera timmar under nålen. Dessutom så ska jag och Mr får barnledig lördagkväll nästa helg då det vankas trevligheter med våra New Zeeland-kiwi-friends. Båttrip, restaurangmiddag och en och annan dryck av alkoholhaltig sort lär prägla kvällen.
Ska bli himla trevligt!
 
Nä, det var allt för morgonen.
Hörs ikväll då jag är ännu lite mera tatuerad.

Fredagen i punkter:

Have done's:
 • Fikat med Marina och E.
 • Promenerat.
 • Planerat inköp av bl.a Baby J's ettårspresent.
 • Fått färska köttpiroger utav bästa arbetskamraten.
 • Ätit makaroner och falukorv till lunch. (istället för tortellini alternativt Biscottisallad)
 • Handlat en massa helggodis.
 • Sett Baby J ta sina första stapplande steg med lära-gå-vagnen.
Will do's:
 • Käka lite middag.
 • Bada och natta Baby J.
 • Gröta ner mig i soffan.
 • Äta en godis för mycket medan vi tittar på ett avsnitt utav Reaper.
 • Sova gott! (I wish)
Ungefär här borde det ha legat en bild på när Baby J travar på med vagnen, men det var liksom inte läge att släppa blicken från honom för att ta ett kort utan man ville gärna vara högst ett par centimeter bakom för att vara beredd att ta emot.
Bild utlovas dock under helgen då Mr kan bistå oss.
 
Nu är det helg gott folk!
Och imorgon ska jag gaddas!
 

Morningtoughts on a friday

God (not) morgon!
 
Återigen har det varit en dålig natt och jag önskar så att det kunde vända snart, om så bara för en natt. Jag kan trösta mig med att oavsett om det blir en dålig eller bra natt i natt så är det min tur att få sovmorgon i morgon.
Jag ska nämligen tatuera mig och då passar det inte att vara dödstrött, tillräckligt jobbigt att tatuera sig ändå.
Inte en dag försent.
 
Jag började denna morgon med ett mord.
Mordet på Malen. Bättre sätt kan man faktiskt vakna upp på. Nu är det gjort i alla fall och det är en speciell känsla att börja dagen med ta livet av någon/t.
 
Vädret lovade att det ska bli bättre mot dagen/eftermiddagen så jag hoppas de håller vad de lovar. Just nu är det grått och mulet och gatorna är mörka efter nattens regn.
Idag blir det en fika, i vanlig ordning. Kanske man ska festa till det med en bulle? Det är ju trots allt fredag!
Ska bli så skönt med helg, och flera timmars egentid i morgon alá tatuering hos David. Mera linjer, och kanske en del skuggning, får se. Ska ju göra mig en nästintll gratis sittning då jag fick alla fina bidrag på min 25-årsdag. Passar bra för en fattig lattemamma som fikar upp mestadels av sin knappa mammapenning. Men det får man göra när man är föräldraledig. Fika alltså.

Matte har aldrig varit min starka sida

12,5+1,5 är uppenbarligen 14, inte 15. Sååå, 1,4 mil är vad som gäller för dagens motion. 14 km och inget annat.

Even more tired

Om jag tyckte att jag var trött i morse så är det ingenting mot vad jag är nu.
Jag, Marina + kidsen gick en ordentlig promenad och det känns i kroppen nu vill jag lova.
Invigde ju mina skor med och de är grymt sköna! Så nöjd över köpet och de lär få gå många mil tillsammans med mig. Vi startade idag med dryga 1,5 mil. Japp, ni läste rätt! 15 km uppskattade jag det till. När jag hade en kort sträcka kvar (som jag gått hundratals gånger och vet att den ligger på ca 1,5 km) så höll mitt batteri på mobilen på att dö och jag var tvungen att stänga av Runkeeper för att spara på det sista av batteriet som fanns kvar.
 
Ja, uppskattningsvis så blev det alltså 1,5 mil, även om appen visar mindre.
Strunt samma.
 
12,6 mil i nya skor, poserandes i spegeln.
Lagom skitiga vart skorna efter promenaden.
 
Nu blir det soffläge deluxe.
Middagen är äten, disken diskad, sonen sover och mamman är duschad.
Jag och Mr ska se ännu ett avsnitt utav Reaper.
 
That's all!
 

Still tired

Gäsp!
 
Nej, ingen bra natt i natt heller med andra ord.
En hel natts sömn skulle sitta fint, eller en hel dags, det spelar mindre roll, bara jag får sova.
 
Idag ska jag i alla fall få inviga mina nya skor, långpromenad står nämligen på schemat!
Och så vill jag städa.

Wednesday doing's

Ja, vi tog minsann vara på dagen jag och Baby J.
När Baby J vaknat från sin förmiddagslur så käkade vi lunch, tortellini, what else?, sedan drog vi iväg mot andra sidan V-town för att bli bjudna på kaffe hos Marina och E.
Hann även kolla på ett avsnitt utav en ball serie som tankas ned i detta nu så att jag får visa Mr när han lagt Baby J. Sjukt rolig!
När kaffet var urdrucket var det dags för dagens mission: att ta sig till en grannkommun med kommunala färdmedel. Vi skulle alltså åka buss.
En hel rad med fördelar, man slipper packa ur och i bilar, leta en parkering, betala en massa i parkeringsavgift, köra bilen, ja, o.s.v.
Dessutom är det gratis för oss med kids och barnvagn!
 
Så vi gick mot busshållplatsen och jag var nervös till tusen, dock gick det ju bra och vi togs oss både dit och hem, även om vi fick vänta in nästa buss när vi skulle hem då den första var tvärfull.
Inte bara att försöka ta sig hem med buss och barnvagn mitt i rusningen.
Väl i Väsby så fick jag returnera den tankini som jag nyligen beställt, den satt bra som satan, dock var det en kort modell så istället för att dölja min tigerhärjade mage så framhävdes den istället. Ingen hit.
Bara att fortsätta letandet med andra ord.
 
Bussturspremiär, inte så farligt som jag trodde?
 
När vi kommit hem till V-town igen så mötte Mr upp oss, och kort därefter kom även Marinas karl så käkade vi gemensam middag på lokala pizzahaket.
Inte dumt alls. Jag åt en stor ost och skinksallad och var nöjd över att slippa laga mat.
 
Middag på lokala pizzerian. Riktigt god sallad för övrigt, och stor!
Nu är vi åter hemma igen efter många timmar ute på vift. Mr lägger Baby J och jag tar igen förlorad datortid.
Så fort Baby J somnat tar vi och sätter igång avsnitt ett utav Reaper, serien som jag såg tidigare idag, medan jag knaprar i mig en majskrok eller fler.
 
Imorgon ska det regna, mindre kul. Dock har jag lyckats lura med Marina och E på långpromenad (alá mil). Blir bra med lite extra motion bland alla fikor.
Success!

Sämre natt

Sjukt dålig natt!
 
Är så trött så jag skulle lika gärna kunna dö. Vaknade i natt runt 1:30 utav att jag hör någon skratta. Sätter mig upp och ser Baby J sitta i sin spjälsäng och titta på oss.
Orkar inte börja försöka lägga ett klarvaket barn i sin egen säng utan tar honom till vår säng och hoppas att han ska somna om fort. Och hoppas kunde jag ju, helt i onödan dock.
Det tog låååång tid innan Baby J somnade igen, så fort jag lagt honom ned så vart det skrik och gråt och så satte han sig upp igen.
Det blev många såna vändor innan jag till slut klev upp och bytte blöja och för att göra välling och sedan tog det inte alltför lång tid innan Baby J somnade, men det var värre för mamman.
Och det är längre inte speciellt mysigt att sova bredvid Baby J då han rör sig, sparkas och nyps i sömnen. När jag väl somnat efter mycket om och men så vaknade jag ofta då jag hade Baby J i armhålan och av att resten av min kropp försökte samsas på de 20 cm av sängen som var kvar.
 
En sämre natt som ni kan förstå.
 
Ja, ja, inte ska man hänga läpp för det.
Det verkar bli sämre väder i morgon så då får vi ta vara på dagens väder som verkar bli hyfsat fint.
 
 
Baby J har utvecklat sitt stående med att börja gå längs med möblerna, stappligt och vingligt förstås men det går framåt.
 

Ett by-the-way

Idag är det för övrigt på dagen 1 år sedan jag slutade jobba. Ett år!
var tar tiden vägen?

En dag av punkter:

 • Vi har lunchat sallad på Biscotti.
 • Umgåtts med Marina och E.
 • Krängt ett par dojjor via Norrorts Fyndtorg på facebook.
 • Hämtat ut paket.
 • Ätit kanelbulle.
 • Promenerat.
 • Druckit kaffe.
En mycket trevlig dag, som alltid egentligen, och trevligare blir den runt 20-tiden då säsongens andra avsnitt av Allsång på Skansen går!
Hooray!
 
Baby J, sallad och kanelbulle.
 
Imorgon så ska jag antagligen åka kommunalt för första gången med Baby J och barnvagn.
N-E-R-V-Ö-S!

Bara en massa Baby J

I natt har vi sovit gott, även om Baby J vaknade redan vid 4:30 och ville ha välling och blöjan bytt. Så länge den sammanlagda sammanhängande sömntimmar är många så spelar det ingen roll.
En sån natt var det alltså inte i natt. Kan inte minnas att jag vaknat en enda gång förrän då på förmorgonkvisten och det var grymt! Vi gick och lade oss i bra tid igår med så sömnen känns idag på topp!
 
Kanske beror Baby J's goda sömn i natt på att han provade en ny sovställning:
Ståendes på knä men med huvudet på sidan på kudden. Såg riktigt obekvämt ut, men Baby J höll den ställningen under stora delar utav kvällen. När han väl lagt sig åt ett annat håll så ändrade han snabbt tillbaka till sin mycket unika sovposition.
 
Söt som få i sin mycket unika sovställning.
 
Tänk vad folk som följer mig via facebook, bloggen och instagram ska tycka att jag är trist.. Bara en massa bilder på Baby J. Fast är man söt så är man, då hamnar man lätt på bild. Här är ytterligare en bild på min vackra son från igårkväll:
 
Söt i tuppkam. Baby J har helt plötsligt från ingenstans börjat få en massa skorv igen, så igår vid badet så oljade vi och kammade bort en del. Då får man en sån här söt frilla efteråt.

Detta var allt från denna morgon.
 

Häng på altanbygget

Hello!

Jag och Baby J har haft en härlig dag hos M&P i Norrtälje. Vi har hjälpt dem att bygga sin altan. Medan Baby J mest arbetade med att sitta och vara söt, samt hålla i tumstocken så slet en annan och skruvade i en hel massa skruvar i golvplankorna och de sitter nu som en smäck.

Svettigt och ont i knäna, men var skoj. Att jag sedan drog igenom ett par skruvar genom hela plankan är en annan femma.
 
Hardworking Carpenter-Catlady.
 
Baby J höll i tumstocken som skrivet, sedan var det dags för rast och det åt vi hemlagad pizza. Gott som få! Baby J käkade en hel veckoranson utav smörgåsrån med.

Skön dag i solen helt enkelt.
 
Jag hade fått två stycken avier när jag kom hem men de får jag hämta ut i morgon. Vi var hemma så pass sent så det var bara att sätta igång med middagen så fort jag kom hem.
Tankinin har kommit och så har vi skickat efter premier från Pampers. Vi är nämligen flitiga streckodssamlare och nu dök där upp roliga premier i pampersklubben. Ett strandset alá hink och spade, Duplo och så stapelklossar ligger nu på Icas postutlämning och väntar på oss.
Innan har det bara funnit tråkiga tandborstar, tvättmedel och schampoo att byta in sina poängstreckoder mot, men nu var det andra bullar.
 
Så är det.
Nu vet vi med andra ord vad åtminstone 30 minuter av morgondagen bjuder på. Det är ungefär så lång tid det tar att traska ned till centrum, hämta ut paket och gå hem igen, tar.
Har mina aningar dock om att vi får en massa sällskap utav Marina och E i morgon, så vi fyller nog ut resteande timmar utav dagen med!
Tjoohoo!

On the go

Jag och Baby J är vakna, har ätit frukost och packat ihop oss för en dag hos M&P. Vi ska kolla in deras altan som de byggt under veckan (som påbörjades på midsommar med inköp av stengrunden som altan skulle stå på).

Talk to you tonight!

RSS 2.0