Nu gör vi helg, en dag tidigare

Jag vet inte vart ungen får sin energi ifrån. Det kastas leksaker hejvilt samtidigt som han gormar och gapar, viftar med armar och sitter inte still ett ögonblick. Stannar upp kort bara för att kolla att man typ tittar på honom eller fortfarande sitter brevid, sen ler han ett stoooooort leende och återgår till sitt härjande.
 
Det vart ingen lång sovstund jag då jag skrev sist.
Icke, utan Baby J fick hänga med till varje rum med mig och dammsugaren.
 
Det gick det med, även om det var bra mycket omständigare.
Men nu är det rent iaf. Dammsugat och torkat golven.
Toaletterna tog jag igår. Dammat har jag hunnit med mellan varven idag.

Nu gör vi helg, så fort Mr kommer hem, vilket borde bli vilken sekund som helst.
Sist men inte minst, en bild på gymmande Baby J. Inte ens gym kan köra slut på vår unge.
 
Inte ens att fäktas med nyckelpigorna får Baby J att bli lite trött..
 
 

Promenix, lunch & shopping

Jag vet inte riktigt vad vädret har emot mig men så fort jag stack nosen utanför ytterdörren så hann solglasögonen vara på i någon minut innan det vart mulet och kallt. Nu när vi vart hemma en timme drygt, ja då kommer minsann solen fram igen! Så kan det vara antar jag.
 
Jag har istället roat mig med att ha ätit lunch.
Gulashsoppa som jag gjorde lite pasta till för att få det "matigare". Helt ok. Samma käk vart det igår då jag även fotade, så gårdagens lunch på bild, dock åt jag samma idag, fast med spaghetti som jag bröt i småbitar alá minestronesoppa typ. Ur samma skål är det också. För övrigt så diskade jag skålen emellan måltiderna.
 
Gårdagens lunch fast samma idag?
 
Jag har också roat mig med att köpa lite kläder.
I knooooow, onödigt, men ja. Jag behövde dem. Eller nej, okej, jag "behöver" inte ett endaste plagg, men jag ville ha. Det räcker som anledning.
Ett plus är det att jag hade fet rabatt och beställde dessutom för en smärre summa. Då är det ok.
Jag kommer ju bli så läcker!
Att paketet kommer innehålla hela 2 par skor behöver vi inte diskutera högt.
 
Nu har min högljudda son somnat och förhoppningsvis är detta hans längre sovstund så jag hinner städa. Tidigare idag hann jag bara ta fram dammsugaren och förebereda (ta bort mattor och dylikt) innan unge Herr Baby J ville hitta på annat än att låta mamman städa.
 
Så ser läget ut för stunden.
 

Thursday it is

Idag är det redan torsdag och vi närmar oss sakta men säkert veckans mål, fredag.
Saker som gör denna torsdag till en bra torsdag:
 • Mr jobbar sista dagen idag för veckan. Ja, han ska ta föräldraledigt imorgon för att mamman ska få tatuera sig. Likadant blir det nästa vecka då han tar föräldraledigt igen för att han ska få tatuera sig. Hahahah.
 • Solen skiner idag igen.
 • Jag och Baby J ska gå våran trevliga, nyfunna promenadrunda, dock blir det en senare promenad idag, dagen blir så himla lång när man gör allting på förmiddagen. Dag/eftermiddagspromenad for the win!
 
Saker som gör detta till en mindre bra torsdag:
 • Baby J verkar ha kommit till insikt att det är han själv som styr över sin röst. Det resulterar i många höga skrik och inte många minuters tystnad om dagen. Mina öron trillar sakta av. Det ska bli så skönt att sitta i 3-4 timmar och plågas med nålar imorgon och slippa min högljudda vardag för en stund.
 • Jag hann aldrig dammsuga igår, det innebär att jag måste göra det idag istället.
Ja, det var det jag kom på för stunden.
Nu ska vi äta gröt!
 
- söndag - måndag - tisdag - onsdag - torsdag - fredag -

Ops, I did a little clotheshopping

Det fanns liksom inte en suck i världen att jag inte hade beställt denna:
 
Beställd här.
 
Så är det bara.

The best of gångstråk

Men hjälp vilket bra promenadstråk jag hittade mig idag!
 
Vi mötte upp tjejen med pusslet en bit in på vårt sedvanliga stråk. Fixade med våra affärer och därefter stod jag vid ett vägskäl, till höger ledde mitt vanliga, bra men trista stråk. Till vänster ett nytt..
Kände mig lite vild och vågad och styrde vår kosa till vänster. Och sen gick vi, gick och gick. Tills vi till slut dök upp hemma igen.
 
Ett helt ypperligt, perfekt stråk att gå. Hela tiden gångväg (förutom 2,5 meter då vi korsade en bussväg), sedan gick vi genom bostadsområden, grönområden, skog, industriområde, men hela tiden på bra, asfalterad gångväg, Trodde vid flertalet tillfällen att nu får jag minsann vända och gå tillbaka. Jag kommer aldrig komma hem igen.
Men hem kom vi, efter ganska precis en timmes promenerande. Och då har jag räknat bort de minuter vi gjorde affärer, samt de minuter jag stannade då jag kom på att jag inte startat min app. Tråkigt nog var de endast 18 minuter kvar på vår färd, men det kunde ju inte jag veta.
 
Denna gång är hon säker på sin utprickning.
Och som skrivet, jag kom ihåg att sätta igång appen när det var 18 miuters promenad kvar..
 
Den med ett starkt kom-ihåg kan se att den är snarlik "den väg jag traskade häromdagen", men efter att jag och Mr gått igenom den dagens trip så kom vi fram till att jag inte gått i närheten av där jag prickat ut. Haha!
Men idag gick jag just den vägen, och som sagt, vilken trevlig väg.
 
Är sugen på att gå den igen senare idag, men det vore dumt. För om 5 månader när jag "gått sönder" även det stråket så kommer jag tänka att jag hade minsann kunna gått den en dag till om det inte vore så att jag gick den 2 gånger på samma dag, dagen då jag hittade den.
Haaah, eller nåt liknande.
Det som är värdelöst är att jag glömde pusslet i vagnen, 2 trappor ned, i barnvagnsförrådet.
Nej, jag orkar inte hämta det.
 
Så, vem följer med på promenad i morgon?

Double up cuteness

Onsdag.
 
Veckan går fort. Jag hade mina anigar om att det skulle dödslångsamt i och med jag har min alldeles speciella fredag att vänta. Men nä, det har rullat på.
Att det gått 3 veckor sedan vi var på studion och träffade David the Tattooer är för mig sjukt att förstå.
Tjat om samma men det tåls att sägas hundra gånger om: Tiden sedan Baby J trädde in i våra liv har bara rusat iväg. Om 2 veckor är han 6 månader.
6 månader! Förstår ni! Mitt lilla, lilla barn är snart närmare ett år än nyfödd.
Herregud. Att jag beställde mig en liten nyfödd bebis är det visst ingen som bryr sig om. Han bara växer och blir en stor pojke. En människa. En person!
 
Idag ska vi ta oss en promenad, för ovanlighetens skull ska vi gå på förmiddagen istället för dagen/eftermiddagen. Det har ju förstås sin anledning. Jag har hittat ett golvpussel, ett sånt där med bokstäver och siffror i "liggunderlags-material", på Fyndtorget Norrort på facebook. Tur som var bor personen med pusslet alldeles efter min sedvanliga promenadrunda. Perfekt.
Så för ynka 40 kronor så ska vi få köpa pusslet. Dock kunde hon inte garantera att det var komplett, men ja, för 40 kr riskerar jag det.
Blir bra nu när Baby J börjat sitta så mycket och fortfarande ostadigt emellanåt. Vi har ju hela tiden haft honom i soffan, men numera är det nog inte bästa stället då han, som skrivet, sitter upp och inte allför stadigt utan ramlar då och då. Vi ser ju helst att inte ramlar så illa att han far i golvet. Det vore himla trist.
Så nu blir det golvlek istället.
 
Sedan ska jag försöka få det städat.
Ännu senare så är det återigen dags för veterinärsbesök. Fast denna gång slipper stackars Räkan åtminstone. Nu är det nämligen Skräckens tur att få sin årliga vaccination. Räkan fick ju den senast, samtidigt vid ultraljudet när man äntligen kunde konstatera hennes sjukdom.
 
Så ser dagen ut än så länge.
Vi avslutar med en bild och så den obligatoriska nedräkningen:
Dubbelt så söt i rockig pyjamas och leopardnapp, liggandes ovanpå leopardfilten, såklart.
 
- söndag - måndag - tisdag - onsdag - torsdag - fredag -

Tuesday Icecream

Som rubriken lyder: tisdagsglass!
 
 
Yum.

Obligatorisk nedräkning

- söndag - måndag - tisdag - onsdag - torsdag - fredag -
 
Nu är det inte långt kvar..

Love/Hate Shopping

Det var en trevlig förmiddag i Täby. Jag hade gärna stannat längre om det inte varit för att Baby J inte tyckte att det var lika trevligt som sin mor..
 
Klockan 9:30, ok, närmare 9:40, (jag har aldrig varit duktig på att passa tider) så träffade vi en sjukgymnast som tittade på Baby J's sneda huvud. Hon visste inte riktigt vad det var hon skulle titta på då Baby J's snedhet är minimal.
Men hon gav oss några råd och tips och vi ska komma tillbaks om 2 veckor för att se om det blir någon skillnad.
 
Sedan mötte vi upp arbetskamraten T och hennes son. Jag drack efterlängtad latte, dock ur en take-away mugg? De kanske tyckte jag såg ut att vara on-the-go.
Baby J tyckte som sagt inte att det var något vidare trevligt att fika, själv var han både trött och hungrig och mamman fumlade med hans käk som var alldeles för varmt.
Ingenting dög och vrålen hördes genom hela Täby Centrum. Ett gäng grabbar som satt något bord ifrån oss bytte plats. Jag fick både välmenande och ilskna blickar av folk som gick förbi.
Ja, barn skriker, vad skulle jag gjort?
 
Baby J somnade iaf så fort vi började röra på oss. Jag hann igenom H&M och fick mig både det ena och det andra. En ytterligare affär hann vi till innan Baby J vaknade igen och samma visa utspelade sig.
Vrål, skrik och gråt.
Hann med att göra leksaksaffären och en present, och lite leksaker till Baby J hanns med innan jag fick avsluta dagen och åka hem med en missnöjd unge.
 
Blev lite förvånad över min unge. Han brukar vara så lätt att ha att göra med, nöjd med det mesta och tycker att det är kul att vara borta.
Dålig dag just idag antar jag.
Han vaknade dessutom av en mardröm eller liknande inatt då han bara börja tvärskrika och det tog sin stund innan jag fick honom lugn igen.
 
Ja, ja. Alla har vi våra dagar. Bara jag som behöver lära mig att inte se till andras mutter och blickar när ungen vrålar.
 
Hårfärg, en topp och BH till mamman, en paket till en liten kusin till Baby J, och så ett gäng leksaker till självaste Baby J. Massa olika små då han tröttnar snabbt på de han har nu.
 

Japp, så har vår dag sett ut hittills.
Vad har du haft för dig?
 
 
 

Täby

Var längesedan jag var tvungen att ställa alarmet för att sedan behöva vakna utav det med. Annars brukar vi vakna före det hinner börja ljuda.

Lite frukost och sedan packar jag in mig och Baby J i bilen så vi kan göra Täby idag.

På återseende!

Långpromenad

Men nu har vi vart ute och gått i solen!
Blev en redig promenad, med ett visst irrande i ett bostadsområde.
 
Jag skulle leta mig lite nya vägar då jag är sjukt less på mina vanliga rundor och inte visste jag att man kunde irra bort sig i Vallentuna. Men i bostadsområden som ser likadana ut så är det väl inte så konstigt egentligen.
Ja, jag hittade ju ut ganska fort, men där och då kändes det länge och folk undrade nog vad jag gjorde när jag gick fram och tillbaka där.
 
Det som är värdelöst är att min app som hållar koll på min runda, får inte "kontakt" med gps:en förrän jag gjort halva rundan. Trist som satan då det hade varit skoj att se hur långt man traskar på pricken.
Nu måste jag uppskatta.. Och det är inte min starka sida. Nu är det ju lite lättare då jag kan se på kartan vart jag gått och inte och sen se hur långt det är därifrån den börjat använda sig utav gps:en:
 
 
Här ser vi min runda. Den prickade sträckan är den jag ritat in själv, och det är ju typ lika långt som den som är utmätt. Så då kan man ju säga att jag gått 5-6 km idag. Tiden stämmer. Bara sträckan och kaloriförbrukningen som blir knas. (Man kan även ana vårat irrande där vid "1 km")
 
Närmare en halvmil på en timme.
Känns helt ok.
 
Mer bra är att en ytterligare "remiss" ringde upp mig idag. Så redan imorgon så ska vi till barnrehab på Täby Närsjukhus, vilket passar perfekt då vi även ska möta upp en arbetskamrat i centrumet senare.
Svinbra med andra ord.
 
Avslutningsvis då, en mindre smickrande bild på Catladyn och en alltid lika vacker Baby J ute på sin promenad.
 

Monday Lunch

Har mailat min chef angående extrajobb på helgen. Så nu hoppas vi på att extraknäckandet sätter igång.
Lunch är intaget. En "tager-vad-man-haver"-lunch.
 
Keso, ägg, tonfisk, tomat och gurka. Och så ett knäckebröd.
Hade jag orkat hade jag kokat lite pasta till.
 
Gott+gott+gott+gott = ännu godare.
 
Och med lunch i magen ska jag och Baby J nu bege oss ut på en långpromenad i solskenet!
Later.

All over again - ny vecka

Idag vaknade jag upp utav en kladdig bebishand som försökte avlägsna min kind från mitt ansikte.
Det var mysigt. Mer mysigt var också att solen riktigt skiiiiiiiiiiner utomhus.
Trevligt då vi inte tog vara på den igår så får vi en ny chans idag.
 
Det blev för övrigt en Multi-tech som beställdes igår till kampanjerat pris. Vi får se de där 900:- den var nedsatt som "vinst".
Nu vet vi iaf att Baby J kommer åka bra och säkert.
 
En bild på Räkan och Skräcken som myser i solen från fönstret avslutar inlägget, och: nedräkningen.
 
Solkatter.
 
- söndag - måndag - tisdag - onsdag - torsdag - fredag -

I valet och kvalet

Nej, jag är lat och har inte kommit ut ännu.
Istället har jag pluggat bilbarnstolar.
Baby J växer snart ur sitt babyskydd, d.v.s, vilken dag som helst, så en ny stol är liksom nästintill akut.
 
Jag har sett ut ett par stycken som det står emellan. Så inihelskotta dyrt med bilbarnstolar! Men de vet väl vad de ska tjäna sina pengar på. Anar att det inte är många föräldrar som "äventyrar" med sitt barns säkerhet.
 
Ja, dem det står emellan är en Britax multi-tech och en Britax Max-way.
 
Bilderna är från Jollyroom.
De har båda sina fördelar och priserna är mer eller mindre desamma.
Multi-techen kan man använda längre då de är s.k kombistol, den är dessutom utsedd till bäst-i-test på en testsida och den är högre i ryggen. Det är dessutom kampanj på den stolen hos Jollyroom.
Max-wayen är däremot mindre och lättare att flytta mellan bilar och så den dessutom plusgodkänd.
 
Svårt är det.
Någon som har erfarnhet av just någon av dessa bilbarnstolar?
 
Jag är dessutom sjukt sugen på att köpa en Emmaljunga Scooter sittvagn till Baby J. Men vart ska jag få alla dessa slantar ifrån?
Jag har ju Baby J´s superfina sulky som ska användas flitigt här i sommar. Men det är nog ingen långpromenadsvagn, och absolut ingen vintervagn, för innan vi vet ordet av så har sommaren gått och snön är här igen.

Deprimerande avslut på ett inlägg.

Charmtrollet

 
Ja, det är helt ok att smälta.

And then

God morgon söndag!
 
Igår var en härlig dag med långpromenad. Det var bara solen som fattades och den skiner ju idag istället!
Åt jordens godaste middag. Sen blev det Toffiffees och majskrokar. Vi orkade inte längre vänta på the Walking Dead ska sätta igång på tv11 och "lånade" det från internet och såg. Nu har min zombieabstinens svalnat lite iaf.
Vi har ett avsnitt till som ligger och väntar på ett tillfälle. Serien är nämligen för bra för att bara plöja igenom, man måste låta varje avsnitt sjunka in och bearbetas mentalt och spänningen inför nästa avsnitt måste få börja dra i zombienerven innan det är dags.
 
Mr är instängd i sin nörderilokal (sedan 7:30 i morse), utan fönster en sån här solig dag. Dock så blir han inte jättelångvarig då vi ska åka och hälsa på M&P i eftermiddag. Alltför längesedan.
Jag och Baby J måste ju ta oss en solig promenad innan dess, så är det bara.
Att inte ta vara på detta väder vore idiotiskt.
 
Veckan bjuder på lite trevligheter.

Jag ska träffa en arbetskamrat över fika i Täby, då ska jag passa på att köpa mig lite hårfärg och en present till en liten kille som snart fyller år. Kan hända att jag även måste skaffa mig ett par camoflagejeans.
I slutet på veckan är det äntligen första mars och det är dags att tatuera sig! (OMG, OMG, OMG!)
Jag och Mr ska samma dag få gå på restaurang och äta. Inte dåligt alls. Sedan blir det övernattning hos M&P.
 
Ja, det blir antagligen en himlans bra vecka. Passar bra efter en sämre vecka med sjuk kisse-Räka.
 
Bäst att göra en nedräkning till dagen D:
 
- söndag - måndag - tisdag - onsdag - torsdag - fredag -
 

Och så var en mycket trevlig dag och kväll gjord

God mat, trevligt sällskap och en hel massa skrålande alá Singstar från oss tanter gjorde kvällen till en sjukt bra kväll. Den här gången får det inte ta lika lång tid tills nästa gång vi drar ihop en ny kväll!
 
Lite läskigt var det förstås när vi, jag och svärmor, precis blivit avläppta på parkeringen så ciklar polishelikoptern precis ovanför oss. Länge kollar de in oss och kommer allt längre och längre ner. Jag vågar knappt gå för att de inte ska tro att jag är en misstänkt på flykt. Till slut verkar de fatta att vi är rätt harmlösa, och långt ifrån dem de letade efter. Återigen läskigt att ta sig från parkeringen och bort till porten då de verkade vara i området "de på flykt" befann sig.
 
Nu gick det ju bra iaf, både jag och svärmor kom fram helskinnade. Jag ringde till och med kollade så hon kommit hem ordentligt så fort jag kommit hem. Och det hade hon.
 
Idag är det lördag.
Vi ska ta oss ut på en promenad så fort Mr och Baby J nappat klart. Det är en välbehehövlig sovstund för dem båda. De gick upp 6.30 i morse och har sedan dess härjat och lekt. Badat och ätit gröt. Efter så mycket stoj så behöver man sova lite.
 
Ikväll äter vi god middag. Bakad potatis med för mycket vitlökssmör, rostasfilé som jag tänker steka i skivor med salt och peppar, enkelt och gott. Lite sallad ska vi nog kunna få till med. Och så någon sorts sås till. Vitlökssås? Tzatsiki? Aioli?
Vi kommer osa av vitlök är ett som är klart iaf.
 
Sedan blir det toffifees och film.
En fortsatt bra helg helt enkelt.
 
Avslutar med skrålande Catlady, in action:
Tack snälla arbetskamrater, svärmor och övriga för en grymt trevlig kväll!

En bra dag

Det har varit en väldigt trevlig dag hittills och den lär inte bli sämre med tanke på vad som väntar till kvällen.
Förmiddagen tillbringades med My och hennes inte så lilla Tyr, stor kille nu. Vi käkade dagsfärska kanelbullar och det var gott som tusan.
Fick en vacker uppmuntrande blomma med, helt i "My-stil", rosa och glittrig. Haha.
 
Senare följde vi med dem ner till bussen där vi vinkade hej då. Jag gick hemåt igen men stannade till på jobbet för att hälsa på och boka lite tider.
Träffade på chefen med och vi pratade om att jag tänkt börja jobba lite extra på helger. Både för att få komma iväg hemifrån lite och träffa folk, samt för att dryga ut kassan lite då det aldrig är fel med extraslantar.
Speciellt då föräldrapenningen inte är supergenerös.
Dock ska vi nog vara glada att överhuvudtaget få pengar, "bara för att vi skaffar kids".

Har dubbelkollat med försäkringskassan med så det inte blir nåt strul med mina föräldradagar om jag börjar jobba, och det ska det inte bli, och man kan ändra i efterhand, om det skulle bli det.
Skönt.
Så nu är de fritt fram att börja jobba.
Men inte i helgen, då har jag annat för mig!
 
Nej, nu är det dags att sätta fart.
Jag har inte ens börjat fundera över vad jag ska ha på mig ännu. Och fejset måste på. Och middagen msåte lagas. Och jag ska förbereda så mycket jag kan så det blir lätt för Mr och Baby J ikväll när det ska klara sig utan mamman.
 
Trevlig helg gott folk!

Ett ljus i vardagen

Alltid trevligt när en vän kommer förbi och hälsar på.
Extra trevligt är det när denna har med sig uppmuntrande blommor och rykande färska kanelbullar!
 
 
Vänskap ♥

Thank God It's friday

Fredag!

Först inväntar vi My&Tyr så de blir klara på BVC sedan får vi sällskap för ett tag framöver.
En promenad ska jag väl hinna med under dagen också tycker jag. Middagen måste vara klar tills Mr kommer hem då vi ska åka redan 17:30, Mr och Baby J ger nämligen mig och svärmor skjuts till arbetskamraten där Singstar ska råda. 
 
Någonstans under dagen ska jag hinna göra mig lite vacker med. Den senaste veckans oro har lämnat mörka ringar och påsar runt mina ögon. Jag har dessutom fått en hel del "konstiga utslag" som jag kan tänka mig beror på stress eller liknande.
Jag trollar bort det enkelt med lite smink. Det lär inte försvinna förrän man mår okej i knoppen igen. Det lär ske när alla frågor fått svar och vi rådit bot på allt som inte står rätt till för stunden.
 
En bild på det finaste jag har får avsluta inlägget:
Svårt numera att få en bild som inte är suddig.
Han sitter ju inte still en sekund ens.
Och så vet ingen hur jag tänkte när jag klädde honom imorse.
Mönstrad tröja till kritstrecksrandiga byxor och så randiga strumpor på det. Ja, en hel massa mönster helt enkelt! Söt är han ju för det.
 

And the day continues

Baby J och jag begav oss ut på en sen eftermiddagspromenad för att hämta ut Räkans mediciner och köpa mjölk.
Hur skönt som helst att gå ute i solen medan kylan bet isande i kinderna. Jag sög i mig så mycket jag kunde utav solens strålar och d-vitamin och hoppas det hjälper mig att ta mig förbi de deppiga tiderna som vintern och kylan för med sig.
 
Trevlig överraskning i brevlådan med. En utav flertalet remisser och har dykt upp och vi har äntligen fått åtminstone ett datum att invänta.
Snedhet: check!
 
Mr har kommit hem och nu ska jag städa. Efterlängtat!
Sedan ska vi äta god middag. Tunnbrödrulle!
 
Imorgon blir en trevlig dag då vi ska först träffa My och Tyr som kommer att befinna sig i Vallentuna. Till kvällen blir det Singstar med arbetskamrater och Svärmor. Det har jag jag verkligen längtat efter.
Det känns faktiskt helt okej idag.
 
Trevlig kväll!
 

Drömma bort sig lite

En liten punktlista på saker som jag skulle vilja göra:
 • Åka till Ullared och shoppa loss. (Jag råkar faktiskt veta att Mr tänker ta mig på en spending spree till min 25-årspresent)
 • Börja rida igen. Det trodde ni inte va, att Catladyn även är en hästtjej? Det är ett gäng år sedan jag red sist nu, tror jag slutade 2007.. Enda andledningen var egentligen att min grupp red på söndagar. Detta var under mina supartider och jag var alltid så hemskt bakfull på söndagarna..  Hahah.
 • Göra något åt håret. Något drastiskt. Massivt. En fet förändring. Färger och frisyr! Ge mig mooooeney!
 • Tatueras. Gaaaaaah om en dryg vecka är det första mars och vad händer då? Vavavavava?
 • Sitta på uteservering i solen och dricka en öl. Inte alltför långt kvar innan det kan bli verkligehet, gosh, ge mig vår, sol och värme!
 • Se krogshowen "Bara brudar" på Hamburger Börs. Käka middag ihop och sen se lite standup
 • Ta med mig ett tjejgäng och gå på Underbara Bar.  Käka middag ihop och sen se lite standup.
Ja, drömma bort sig lite kan man ju göra. Och vissa saker blir verkligehet mer än snart. Andra är inte omöjliga.
 

En ny dag

Igår var det en jobbig dag. Det var längesedan jag var så ledsen.
Idag är det en ny dag och vi är glada att Räkan är hemma igen och delar den med oss.
 
Det andra ultraljudet igår visade att stenarna ligger löst i urinblåsan, vilket är ett gott tecken. Herr vet menade på att detta inte kommer att ha någon dödlig utgång.
Så länge det är en stark katt som klarar av viss sjukdom så är det ingen fara.
Det han däremot inte kunde konstatera är hur detta ska botas, om det är lätt- eller svårbehandlat.
Så vi börjar med att byta foder. Hon får numera ett slags foder som ska hjälpa dessa stenar att minska så de lätt kan följa med urinen ut. En medicin som både dämpar smärta och råder bot på inflammation. Smärtstillandet ges då den här åkomman kan vara obehaglig. Herr vet försäkrade mig om att Räkan inte går runt och har ont, mer än att hon kan känna obehag vid just kisseriet då hon har svårt att hålla tätt för stunden.
Om 6 veckor har vi återbesök. Då ska vi se om stenarna minskat eller rentav försvunnit. Har de inte gjort det, krävs en operation. En inte alltför komplicerad operation och som kommer att rymmas innan våran självriskperiod på 90 dagar tar slut, därav är det genomförbart (tyvärr är det en alltid fråga om ekonomiska tillgångar när det gäller djurvård, vi är långtifrån gjorda av pengar jag och Mr, speciellt nu under föräldraledigheter..)
 
Två små sjuklingar + en mama.
 
Men vi hoppas ju såklart fodret gör sitt och får bort de där hemska stenarna så vår Räka slipper all denna sjukhusvistelse.
Mycket skönt att ha en diagnos på henne och åtminstone ovissheten vad det gäller henne är över. 
Nu väntar vi bara på att Baby J ska få komma iväg på sina remisser och vi ska få lite svar.
             

Allas tummhållningar verkade göra sitt, de tackar vi för.
Nu gör vi detsamma för en ännu viktigare person i mitt liv, älskade Baby J.

...

Och besked fick vi.
Min stackars, fina, lilla Räka!
 
Först rakade man hennes mage på all hennes fina, långa och vita päls. Och när väl ultraljudet var igång såg man snabbt, även jag med ett otränat öga, 3 stora njurstenar i urinblåsan, där även ena blåsväggen är mycket inflammerad.
Min kisse är nu inlagd med dropp för att fylla blåsan och kunna göra en mer ingående undersökning under narkos.
Det ska även tas ett urinprov och ett blodprov, för att se om stenarna är lätt- eller svårbehandlade.
 
Är det lättbehandlat få vi medicin för inflammationen i bukväggen, ett nytt foder och något mer som skulle göra stenarna mindre och därmed följa med urinen ut till slut.
Är det svårbehandlat krävs en operation.
Är det värre än så så finns det bara en utväg som jag inte ens vill skriva.
 
Vad är oddsen liksom?
Det senaste veterinärsbesöket  fick jag berättat att det är ytterst ovanligt med njursten på unga katter. Än mer ovanligt att det drabbar honkatter.
Min Räka, som för övrigt är en hona för den som inte är så kvicktänkt, är bara 3 år gammal, snart 3 år! Och det kan ju knappast räknas som något annat än ungt.
 
 
Att påstå att det känns okej nu vore idiotiskt.

En variant

Ja, en variant på "Vad har Skräcken på huvudet idag?".
Idag gör vi en: "Vad har Baby J på huuvdet idag?"
 
Och rätt svar är:
 
En snutte-pigpolare.

Bra vs Bad

Bra:
 • Baby J sov återigen igenom hela natten utan käk och bara med något enstaka napp-plopp.
 • Mamma kommrer senare idag och stannar med Baby J så jag kan åka iväg med Räkan till veterinären i lugn och ro, istället för att behöva packa katter och bebis och åka iväg till Herr vet.
Bad:
 • Vaknade med huuvdvärk.
 • Förkylning/influensa verkar ha hittat till vår familj, fattas bara det. Men ja, inget har brytit ut ännu så man kan ju bara hoppas att alla "för-symtom" är något annat.
 • Det är svårt att göra de övningar som vi fick utav läkaren inför sjukgymnastbesöket med Baby J och jag känner mig fruktansvärt otillräcklig.
 • Räkan fastar sedan gårkvällen och då får även Skräcken göra det. De är helt galna just nu och jag kan inte närma mig köket utan att de hoppar på mig och skriker att matskålen bör ställas fram pronto.
 • Jag är en dålig flickvän och sambo för tillfället. Snäsig och otrevlig då all bra energi, kärlek, närhet och ömhet går åt Baby J, när Mr väl kommer hem på sena eftermiddagen är all den energi slut och kvar finns bara den buttra, trötta och allvarliga sidan av mig kvar.
 • Det är inte första mars än.
Som synes så är den dåliga sidan överhängade mycket mer än den bra.
Jag önskar bara att man kunde spola fram tiden lite, så att allt vi går igenom nu kunde vara löst och åtgärdat.
God, I hate this.

Evening Dinner

Klassisk hamburgertallrik till Mr, en modifierad hamburgertallrik till mig själv.
Baby J käkade en tallrik palsternacka och morot.
 
 
Gott!

Från det ena till det andra

Inga många knop gjorda idag inte.
Förutom min "duk" då förstås. Hahaha.
 
Vi släpade iväg oss på en promenad i snöblåsten, det var mindre trevligt. 40 minuter senare var vi genomfrusna men hemma igen åtminstone. Och jag hoppades på att det skulle ligga en bunt med remisser i brevlådan när vi kom hem men icke.
Tycker det kan ta och komma snart. Så man kan få verta lite mer. Dessutom har jag andra saker inbokade som är svåra att avboka med allt för kort varsel.
Less blir man.
 
Inte nog med att man ska behöva gå runt och vara orolig och må dåligt. Man ska få göra det under så lång tid som möjligt med medan man väntar på att få komma iväg och kolla upp allt.
 
Motgångarna är fler än framgångarna just nu.
Därav den ständigt negativa stämningen i bloggen.
Kanske är det ingenting som lyser igenom heller, den negativa stämningen alltså. Eller så gör den det.
 
Nu får det faktistk ta och vända!
Ge mig lite mera visshet tack!
 
Och låt bli mitt heliga datum den 1 mars!
 
Tack på förhand.
 
Hettkaffe.nu/tack

Too much?

Jag gjorde* nyss en zebraduk till vårat djungelvardagsrum.
Det blir ju alldeles för mycket ihop med leopardfläckarna..
 
..precis som det ska vara.
 
 
Mahahaha, jag gillar!
Funderar på att göra* en löpare till våran apotekarbänk med. Skulle nog sitta snyggt under våra leopardljushållare.
 
En zebralöpare skulle sitta fint.
 

*Gjort och göra i detta fall menas med att jag klippt till en duk. Inga zickzackade kanter eller dylikt. Nej, nej. Klippte rakt av med köksaxen och mer ambitiöst än så blir det inte.

Skrällen

Vem fick sova tills hon vaknade idag?
-Jo, jag!
 
Helt sjukt.
Baby J somnade strax efter 20.00 igår, sov hela natten, jag tror jag gav honom nappen 1-2 gånger, sedan vaknar jag några minuter före halv åtta i morse, och Baby J ligger fortfarande och snusar brevid mig.
What the fuck?
Knasigt hur det kan vara så olika, ena natten 100 napp-plopp + käk och blöjbyte, andra natten sovs igenom utan avbrott.
 
Jag låg kvar länge i sängen och drog mig, kollade sedvanliga sociala medier genom telefonen. Till slut gick jag upp, satte på kaffet, förberedde Baby J's gröt och väntade.
8:05 bestämde jag att nu är det morgon.
Då har det gått 12 timmar sedan Baby J somnade och därmed ätit. Vet inte hur bra det är att vara utan käk i 12 timmar när man är liten bebis men ja, sover man så sover man, tycker jag.
 
Men utsövda kan vi verkligen säga att vi är idag.
Nu är all frukost intagen, minus en skvätt kaffe som ännu inte hamnat i magen på mamman.
 
Så, hur tar vi oss an denna dag?

Kvällspromenad och lyckad middag

Då var dagen mer eller mindre gjord.
Jag har pratat med Jerker the Vet, om Räkans fortsatta utredning. På onsdag ska hon dit för urinprov och ultraljud av urinblåsan. Hoppas för allt i världen är de hittar "felet" då all denna sjukstuga här hemma är fruktansvärt enerverande, samt att det svider bra i plånboken i och med all veterinärskostnad.
Vill ju bara att alla ska må bra. Baby J och Räkan.
Och jag hoppas också på att Baby J's andningsbesvär inte har med våra katter att göra.
 
Vi gick i all fall på promenad alla tre så fort Mr kommit hem. Köpte lite vin till fredagens festligheter samt att vi köpte oss en ny kolsyrepatron, då den gamla gjort sitt. Och att vara utan kolsyrat kommer inte på fråga.
Det går helt enkelt inte.
 
En halvlång kvällspromenad och sedan en riktigt lyckad middag på det.
Kokt lax, rotsaker och grönsaker i ugnen och så en supergod och enkel vitvinssås på det.
Pappa bjöd på sin egna vitvinsås igår då vi var och hälsade på där, receptet efterfrågades och testades idag, och fy så gott det blev!
Var längesedan jag vart riktigt stolt över en middag. Idag vart jag det.
 
Mr lägger Baby J, jag ska plocka fram majskrokarna då det råder bra tv-kväll ikväll.
Först: Familjen Annorlunda
Sedan: Top Model Sverige
(I knooooooow! Jag skäms över att erkänna att jag följer det..)

Med det skrivet så stänger vi ner för kvällen.
C'yall tomorrow.
 
 
 

Sitting J

Och han bara sitter och sitter.
 
 
Här sitter han och leker med den hemska larven från hell. En utav favoritleksakerna, en mindre favorit hos mamman.
"Broder jakob", "Blinka lilla stjärna" och "Mary had a little lamb" och hel drös med andra låtar går varma när Baby J bankar och slår på den där larven och trudelutten hinner inte ens ta slut innan nästa börjar..
My god!
Men sött är det ju också, och det är ju inte heller jag som ska gilla leksakerna.

Lite "ikapp-skrivande"

Ja, så där då.
Ni var vi återigen inne i en ny vecka.
 
Natten mot söndag var en mindre trevlig natt. Mycket vaket och vi hade dessutom gått och lagt oss sent då vi först var på en trevlig och god middag hos Svärmor, därefter kom Auntie J och Iowa förbi och drack en folköl med oss.
Så det var sent i säng och upp många gånger med Baby J som inte tyckte det var kul att sova.
Jobbigt tyckte mamman förstås, men liksom alltid, så är det bara att ta sig igenom.
 
Därav fanns inte mycket ork kvar för skrivande här.
 
På söndagen begav vi oss mot Norrtälje som planerat, om än lite senare än tänkt då orken inte infann sig förrän senare på dagen.
Men trevligt var det som alltid att hälsa på M&P. Och både supergod lunch och lika gott "mellanmål" fick jag. Är det någonting man inte behöver oroa sig för så är de att svälta ihjäl hos M&P.
Risken är obefintlig.
 
Lunch hos M&P i Norrtälje och Baby J får käk utav sin morfar.
 

Jag köpte ju ett tyg här för ett tag sedan. Ett zebratyg för att vara exakt och nu har jag fått tillbaka fina kuddar då Baby J's snälla mormor har hjälpt oss att sy dem, trots att hon har massvis med annat att göra.
Dem tackar vi för.
 
Asläckra kuddar i mitt numera djungelvardagsrum.
 

Och sist men inte minst.
Iowa hade på sig urtuffa blixtörhängen på sig i lördags. Jag ville också ha, speciellt då jag tappade mina egna när vi var på Patricia's sist. Trist, då de var mina finaste örhängen.
But still. Mr, som ändå åkte förbi butiken där de kunde inköpas, kollade efter dem men utan lycka.
Istället köpte han mig ett annat par, nästan lika tuffa som blixtörängen:
 
Yes, I like a lot.
De ska invigas på fredag, när det ska skrålas singstar med arbetskamrater.
 

Ja, det var nog allt jag hade att förtälja för stunden. Trist att helgen är över, det var verkligen en stunds avkoppling från dokor och veterinärsbesök.
Nu är vardagen här igen och vi får vänta på remisser och telefonsamtal, samt att det inte verkar bättre än att Schrimp fortfarande inte blir bra.
 
Hjälp någon?

I knooooow!

Jag borde ha hört av mig..
Jag har helt enkelt bara inte orkat. Sjukt trött efter en jobbig natt.

Bättre lycka i natt.
Hörs förhoppningsvis i morgon.

Saturday Morning

 
God morgon!
Eller god förmiddag!
 
Här har vi varit vakna länge. Jag skulle fått sovmorgon, men till ingen nytta då jag vaknade mindre än en timme efter att Mr och Baby J klivit upp. Så då fick istället Mr ta en powernap (på 2,5 timme) medan jag och Baby J åt banangröt och sedan badade.
Badet var tämligen befogat då Baby J grisade mer än vanligt vid grötätandet. Han åt med precis hela ansiktet. Jag slängde till och med iväg haklappen då den inte var till någon nytta.
 
Ja, så kan det se ut en morgon vid frukost.
 

En tvättmaskin är i gång. Mammans hår är tvättat. Lite lunch sedan är vi fit for fight för dagen.
 

What's up Weekend

Nu är dagens läkarbesök för de två minsta i familjen är gjorda, det är städat, fredagsmyset är inhandlat och helgen står nu på glänt.
 
Helgen ska bli trevlig.
Fredag består av en ordinary friday. God middag: Pubmacka alá Bockarna (mitt stammishak i Hudik som idag inte längre finns), uppdukat fredagsmys, en film och inte så mycket mer än så.
 
Imorgon ska vi träffa vännen C-J på dagen för att prata framtida presenter. Vi ska också ta oss förbi centrum för att fixa med Räkans medications och köpa folköl, vi får nämligen besök utav Auntie J och Iowa på kvällen, då bjuds det på folköl minsann! Men innan dess så ska vi på middag hos Svärmor, tillsammans med Svägerska med familj.
Det blir trevligt.

Allra trevligast blir det nog på söndag, då packar jag ned Baby J och mig själv och åker till Norrtälje och M&P medan Mr har heldagsnörderi.
Speciellt skönt är det att träffa M&P när vardagen känns lite tyngre än vanligt.
 
Härifrån önskar vi en trevligt fredag, och helg, med en bild på urinvägsinfektionsräkan:
 
Man kan även skönja Skräckens nylle till höger.
 

God helg!
 

The situation

Baby J är sned och har eventuellt astma, Räkan har urinvägsinfektion. Skräcken är gravt överviktig och Mr på väg att bli dement.
Jag själv lär få en och annan hjärtinfarkt alternativt utveckla diverse psykiska åkommor utav allt detta.
Dessutom ska The Walking Dead tydligen inte börja förrän 7 april och inte nu i februari, som jag trott..
Hur ska det sluta?
 
Tur att det är fredag i alla fall.
 
Ps. Den som läser detta bör läsa det med en gnutta humor, samt med en uns av allvar. d.s
 

Punkt 1-6

Ett: Jag älskar vår nya doktor och mottagning. Listade hela familjen där.
Tänk om allt BVC-spring kunde skötas därifrån. Skönt är det iaf att det är hon som är Baby J's doktor från och med nu.
 
Två: Mindre skoj är att vi nu har tre remisser: sjukgymnast, neurolog och röntgen, varav de 2 sistnämnda sker på Astrid Lindgrens sjukhus.
Man söker för en åkomma men går därifrån med en ytterligare, mer akut. Trist, men bra på sitt sätt såklart, det enda jag vill är att Baby J ska må bra.
 
Tre: Vår fantastiska barnläkare dementerade även ett idiotiskt påstående jag fick höra häromdagen.
In-your-fucking-face!
 
Fyra: Mr har halvdag och kommer snart hem med mindre nyttig lunch åt oss. Tur att vi tog en omväg på 45 minuter hem från doktorn.
 
Fem: Kl 14:10 är det Räkans tur att få sin dom.
 
Sex: Banangröt är gott!
 
 
En massa sjukhusvistelse verkar det bli för vår Baby J men så länge det blir bra i slutändan så spelar det ingen roll.
Och för vår Räka med.
Suck.
 

This is how we roll Valentine's Day

Så fort som Mr kommit hem satte vi igång firandet av alla hjärtans dag.
Jag fick en bukett med fina, röda rosor som sattes i vatten innan vi drog oss mot centrum för att storhandla.
That's how we roll valentine's day.
 
Mr tar bilen och jag och Baby J tar barnvagnen ned, lättast så.
Så nu har vi fått handlat. Skönt. Känns alltid trevligt att kolla in i sitt fulla kylskåp och skafferi.
 
Jag blev dessutom lovad att Mr skulle stå för matlagandet, dagen till ära.
Det vill säga att jag fick välja vilken restaurang maten skulle hämtas ifrån. Inte mig emot och jag valde sallad från lokala pizzerian. Mycket gott!
 
Alla hjärtans dagmiddag för tre.
Mammans rosbukett står med.
 

Ikväll föll lotten på Mr. Det är hans tur att lägga Baby J och under tiden plockar jag i ordning kaoset som råder i vardagsrummet efter en dag med Baby J.
Sedan ska jag tända ett ljus eller fler, innan jag plockar fram min "present" till Mr.
 
En kärleksmums deluxe. Stor och med sjukt mycket glasyr. Mr's favoriter.
Är jag inte lite för go ibland? Ett hjärta åt mitt hjärta.
Nästa år blir ännu trevligare när jag får göra en till mitt allra största hjärta också.
 

Happy Valentine's day!
 

Hur stolt kan man bli?

Man kan från och med idag också påstå att Baby J kan sitta själv!
Min stora pojke! 4 månader och 30 dagar gammal. Sitter.
Eller ja, i 1-2 minuter, och lite vingligt är det ju allt, och det är fler än en gång som jag får skynda mig att ta emot honom inte han faller åt sidan..
Men så kommer det, han sitter stadigt som en stubbe och sitter i flera minuter och leker med sina fötter och leksaker.
 
 
Herregud.
Ja, vad säger man. Inte trodde jag att jag skulle kunna bli så stolt utav att se min bebis sitta, äta från sked och greppa sina leksaker i handen.
Tänk den dagen har framför sitt luciatåg på dagis?
Ritar en teckning åt mig?
Gör "julpynt" av kottar och pinnar och hänger upp i våran gran?
Tar studenten och körkort?
Gifter sig?
Jag lär storkna!
 
Man förändras helt enkelt.

Hjärtedagen

Alla hjärtans dag.
 
En komersiell dag? Eller en dag att uppmärksamma?
Folk brukar trycka på att man ska älska sin nära och visa dem uppskattning varje dag och inte bara en dag om året då företagen tjänar sjukt mycket pengar på din kärlek till andra.
 
Jag själv tycker att varje anledning till fest och firande är viktig och så även alla hjärtans dag. Dock skulle jag inte gå ut och köpa en bukett rosor, en nalle eller en chokladask till den jag har kär utan istället kanske satsa på någon annat.
 
Jag har min idé om hur jag ska göra för att uppmärksamma dagen för min älskade, men det kan jag inte skriva ut ännu för att inte spoila det hela.
(Mr! Det är inget märkvärdigt så du behöver inte springa i panik efter jobbbet och hitta något åt mig.. )
 
 
Något annat som är spciellt med denna dag är att vi för ett år sedan, fick se våran Baby J för första gången.
Jag gjorde mitt positiva graviditetstest den 13 januari 2012 och 2 veckor senare skulle jag få göra mitt första tidiga ultraljud för att stilla oron då jag hade nyligen varit med om ett missfall.
Men på det första ultraljudet såg man ingenting. Inte en tillstymmelse till graviditet och ni kan ju tänka er hur våra tankar gick då. Det var 2 hemska veckor som efterföljdes av den dagen, med måååååånga graviditetstest som fortfarande visade att jag var gravid.
Sen, den 14 februari, kl 10:00, 2012 så uppenbarar sig en liten, liten början till människa i min mage. 8 veckor gammal och 1,8 cm lång Baby J.
Man kan säga att han vuxit på sig det senaste året.
 
Och ett år senare sitter jag här, på alla hjärtans dag, med min sneda pojke och har det bra.
Oron för hans snedhet och andning har lagt sig lite. Och för Räkan med. Det blir inte bättre utav att oroa sig, man får helt enkelt ta sig i kragen och vänta och se.
På fredag har vi läkartid för Baby J då vi ska titta på lungorna och förhoppningsivs utesluta astmatiska besvär. Remissen till sjukgymnasten väntar vi på.
Räkan ska även hon få komma till farbror doktorn och så får vi se hur vi fortsätter med hennes utredning.
 
Mycket goda semlor hos gammelmormor&gammelmorfar igår.
De två vi fick med oss hem och åt igårkväll var minst lika goda.
Tack!
 
Så, nu avslutar jag detta allt-i-allo-inlägg med semlor.
Talk to you later.

Komplettering:

Ett komplement till föregående inlägg bör skrivas: Jag har lätt att måla fan på väggen. Alltså, ta ut saker i förskott och göra dem dubbelt så stora som de egentligen är, innan man har alla fakta.
Tiden utvisar.
 
Men, ändock känns det mindre bra just nu.

Känns sådär

Oj, oj. Inte förrän nu är vi hemma.
Det har varit en intensiv förmiddag och jag har lite att konstatera:
 • Jag har världens sämsta BVC-tant.
 • Min pojke är sned och ska få gå till sjukgymnasten samt att man ska se över hans andning.
 • Vår Räka mår inte bra.
 • Dock har jag världens snällaste mormor&morfar som förser mig med luncher och semlor med hem.
Nej, allt känns inte helt okej just nu.
Det var längesedan jag låg vaken en natt och grubblade. Så längesedan så jag knappt minns det.
Sist var nog under ett tråkigt år i mitt liv, 2008. Ett år som bestod av mycket grubblande och bekymmer.
Samma känslor blommar upp nu. Jag känner mig maktlös och värdelös.
Igår var jag inte orolig, idag känns det annorlunda.
 
Kanske är det obefogad oro, det vet jag ju inte förrän både Baby J och Räkan fått träffa respektive specialister. Dock hjälper inte det mina känslor för stunden.
 
Ja, nu får tiden utvisa resten.

Too early

Det är alldeles för tidigt..
 
Vaknade mitt i natten med huvudvärk och är allt annat än pigg och snart dags att trava ned till BVC...
Wish us luck.

Novell BVC

Ja, då var BVC gjort.
Kan ju säga att jag satte vikten rätt fint.
Min gissning: 8,3 kg = 8300 gram.
Dagens vikt: 8305 gram.
Längden däremot så diffade min gissning på 2 cm. Han är idag 65 cm lång. En alldeles perfekt längd.
 
Sprutorna var ju som väntat inte skoj. Även om han bara reagerade på den ena sprutan (de hugger 2 feta kanyler i vardera lår på de stackars barnen!) Måste vara mitt ihärdiga pipande med fisken "Doris" från Hitta Nemo som avledde Baby J från spruta nummer ett.
 
En annan trist sak är att vi ska tillbaks imorgon redan. Trots att vi har läkartid om en månad för Baby J så ansåg BVC-tanten detta mer akut.
Baby J är nämligen lite sned, han drar liksom åt höger, som att han är starkare på den sidan. Det är också hans "favoritsida" då han gärna ligger åt det hållet och sover eller vänder sig åt. Det syns också på hans rätt sneda huvud. Jag har inte lagt mycket oro och möda på att fundera över det då BVC sist sa till mig under Baby J's 3-månaderskoll, att det inte var någon fara och att det skulle gå över av sig självt till slut.
Det vi kunde göra här och nu var att vrida hans huvud när han sover, så han får ligga åt vänster istället, dock inte livsnödvändigt då det skulle rätta till sig själv senare, som skrivet.
Och vem väcker ett sovande barn?
Inte jag.
Då har jag hellre en sned pojke.
 
Så ligger det till. Jag oroar mig fortfarande inte, mer än att vi ska behöva gå upp sjukt tidigt för att vara på BVC 8:15 i morgon bitti för att träffa läkare och sjukgymnast.
Jag kan dock trösta mig med att jag ska besöka gammelmormor&gammelmorfar efter BVC för semmelfika
 
Gick förbi jobbet på väg hem från BVC då jag hade ett trevligt inspelat meddelande på mobilsvar från arbetkamrater.. En Sing Star-kväll ska snart råda (ska hon ut nu igen?!) och jag har riktigt längtat till att få skråla tillsammans med tanterna ur personalstyrkan på jobbet!
Så nu är även det spikat!
 
Novellskrivning klar.
Over & Out.

Bra natt & BVC

Så trött, trots att det var en bra natt som vi kallar det när Baby J sover lugnt och stilla utan värre uppvak.
Dock vart morgonen tidig.
Kl 5 vaknade Baby J för första morgonmålet och somnade om kort efter att flaskans innehåll befann sig i magen och blöjan blev bytt till en torr.
Jag själv hade som vanligt numera, svårt att somna om igen efter mat/blöj-breaket, och låg vaken länge innan jag till slut somnade om, 10 minuter före Baby J återigen vaknade och bestämde sig för att det var morgon.
 
Och här är vi. Vakna och alerta sedan en och en halvtimme tillbaka. Dock är Baby J inte så alert för stunden då han redan somnat igen för sin morgonpowernap.
 
Idag har vi ett göromål för dagen.
BVC ska besökas för första gången på 2 hela månader. Det ska bli kul att väga och mäta då jag vet med största säkerhet att det inte är någon liten kille vi har att göra med längre.
Jag gissar på att han väger 8,3 kg och är 67 cm lång.
Sist vi var där mätte han 60 cm på pricken, och vägde 6215 gram, det var som sagt 2 månader sedan.
Det som blir mindre skoj är att vaccination nummer 2 sker även idag. Nödvändigt förstås men inget kul att se på när ens unge blir stucken med en spruta stor som ett hus. Nödvändigt ont helt enkelt.
 
Efter BVC tar vi oss en omväg hem för att få en promenad medan vi ändå är ute. Skönt med en senare tid på BVC. Vi har inte tid förrän 13.15 och det är ungefär då, efter lunch någon gång, som min hjärna och kropp hunnit ikapp dagen och börjar funka igen.
Annars har vi jämt fått förmiddagstider och jag behöver förmiddagarna för att vakna och greja här hemma innan jag kan göra annat. Oftast.
 
 
Liten tiger som inget ont anar vad som komma skall i senare idag.
Jag veeeet! Han är så söt så man smälter!
 

Nu ska jag lägga mig jämte Baby J och hoppas på att sömnen kommer även till mig.
Laters.
 

The memory remains

Tittade just på "En unge i minuten". Vilka flashbacks!
Även om det inte var det minsta likt min egen förlossning i just detta avsnitt så känner man ändå samma känslor.
Sjukhusmiljön bidrar ju en hel del med.
 
Tänka sig att det är snart på dagen 5 månader sedan vi var där. En sen kväll i september då vattnet gick i hallen. 16 timmar senare föds våran Baby J med akut kejsarsnitt.
Jag blir alldeles rörd bara jag tänker på det.
Och jag skulle mer än gärna göra om just den tiden hundra gånger om. Det är såna sjuka känslor inblandade och alla borde få uppleva det någon gång i livet.
 
Tårarna brände ännu mer bakom ögonlocken då jag gick tillbaks i arkivet och läste min förlossningsberättelse.
Vilka minnen.

Closest Friends

Under en powernap kan inte bästa polaren ligga tillräckligt nära.

Ordinary Monday

Måndag, igen.
 

Det finns inte mycket att förtälja för stunden.
Det har snöat hela natten och gör fortfarande, så jag anar att en barnvagnspromenad blir svårt idag. Klarat att det går, men ja, mycket jobb för en kort promenad. De är nämligen inget vidare snabba på att ploga undan.
Så, jag vet inte riktigt vad vi ska göra utav vår dag. Eller jag kan nämna tusen saker som jag borde och kan göra i städväg, frågan är bara om Baby J tillåter mig, han är tycker inte att det är kul att underhålla sig själv och vill gärna ha sällskap jämt, då han inte sover förstås.
Inget konstigt i det då jag inte heller skulle tycka det var kul att vifta med en skallra i ensamhet när det faktiskt finns någon som kan dela ens stund med en.
 
Får se hur mycket jag hinner med under Baby J's powernapar under dagen.

Gott, fast äckligt.

Gott!
De första 3 tuggorna sedan vart jag påmind om varför jag inte gillar kladdkaka.
Usch, så illa jag mår nu.
 
Tacka vet jag fruktiga desserter. Eller glass.
Eller fruktiga glassdesserter! Yum, yum.

Söndags to-do's

Jag och Baby J kom aldrig någon vart, tröttheten tog över.
Istället tog vi ett långt bad, eller rättare sagt, Baby J fick sig ett bad, plaskade på som alltid.
 
Nybadad och iförd elefantsuit, hållandes favoritleksaken: Bröstmjölksersättningsskopan.
(Världens längsta ord?)
Leendet bedrar, vi har haft jordens grinigaste unge hela dagen i princip. Söt är han ju för det dock.
 
När Mr kom hem ifrån sitt nörderimöte så gick vi en långpromenad då istället. Närmare 4,5 km, för att vara exakt. Skönt, åtminstone när det är gjort.
Middag är intagen, snart ska vi ta oss efterrätt. Kladdkaka råkade följa med hem från Ica, likaså frysta blåbär och hallon.
Gott ska det bli, dock är jag inget vidare förtjust i kladdkaka eller brownies. Mäktigt och mastigt bara. Men tillsammans med en massa bär blir det riktigt gott.
 
Familjepromenad.
 
Så ser kvällen ut.
Det var denna helg det.
Nu hoppas vi att nästa vecka går fort, och veckan efter det, och veckan därpå, så det kan bli första mars nån jäkla gång!

Sunday Morning

God morgon!

Ja, inte vet jag om Baby J sov så mycket bättre i sin säng. Nog för att inte vaknade gallskrikandes, men han vaknade bra ofta ändå, även om det var med lugn. I med nappen igen och han sov. En timme till drygt.
Sedan samma visa.
Runt 4 ledsnade jag på att vakna en gång i timmen och hämtade Baby J till vår säng efter ett blöjbyte. Sedan lite käk på det i hopp om att han skulle sova gott efter det.
Och det gjorde han, fram till 7 när han tyckte att morgontimmen var slagen och vi inte kunde ligga här och dra oss.
Så egentligen var det ingen konstig natt när jag tänker efter och radar upp det som jag gjort nu.
19:30-00:30 Sömn
00:31-03:59 Napp-plopp en gång i timmen.
04:00-04:12 Blöjbyte+käk
04:15 ~07:00-ish Sömn
 
Nä, det är ju som nätterna "förr i tiden", då Baby J sov i sin spjälsäng.
Får se hur länge detta håller. Trött som få är jag iaf. Kanske jag istället ska övertala Mr att vi köper en större säng? Hahah
 
Mr har en kort nörddag idag. Det är årsmöte.
Jag och Baby J har fått i uppgift att inhandla grejjor till middag. Får se om jag orkar. Just nu känns det inte så, men det kan komma att ändras.
 
Grodprinsen sover gott i sin säng.
 
Kaffe och några överblivna godisar sedan gårkvällen?
Ja tack.
 

Fikatime & Skrattfest

Det har varit en mycket trevlig dag.
Vi har inte gjort mycket men det lilla vi haft för oss har varit nice.
 
Det var en trevlig stund hos svägerska, Mr's syster med familj, där vi bjöds på gofika alá Mumsmums och Ballerinakakor. Det sitter nämligen aldrig fel.
Och vi fick med oss gåstolen hem, även om Baby J var alldeles för liten för den. Även på det lägsta läget så nådde fötterna knappt ner till marken.
Så vi får vänta en stund till innan den kan användas. Jag vet ju att man "bör" vara runt 6 månader innan man använder både hoppgunga och gåstol, men det struntar jag i.
Min kille är stadig och verkar redo. Han hoppar ju nämligen inte i timtals direkt. Gåstolen får ju dock vänta, men det lär inte dröja många veckor innan han vuxit i den, och även snart ur den.
 
Gåstolen som snart är i-och-urväxt.
 
VI åt god lasagne till middag efter det har kvällen flytit på med diverse, hängande av tvätt och undehållning av Baby J. Han har skrattat som en dåre!
Jag sa P-P-P-PUSS! Och Baby J skrattade som om jag dragit jordens skämt.
Igen. P-P-PUSS! Asflabb återigen.. Och så höll vi på bra länge, innan Baby J tyckte att det var uttjatat och såg på mig som om jag var dum i huvudet.
-"Ok! "PUSS" är gjort nu. Next please!".
 
Nu sover han gott. Han har sedan han blev förkyld för några veckor sedan sovit i vår säng hela nätterna och sedan han blivit frisk igen så har han fått legat kvar, av både bekvämlighet och mysighet.
MEN! De gånger han har vaknat de senaste nätterna så har han varit kokhet.
Jag tror att han kanske tycker att det är för varmt mellan oss i sängen. Trots att ungen har space som fan så kan det ju bli varmt ändock.
Han ska alltså från och med i natt få börja nätterna i sin spjälsäng igen (som han gjort sedan han föddes, börjat sova i sin säng för att komma till vår säng under nattens gång) och se och han kanske sover bättre där.
Trist tycker mamman, som gillar skarpt att ha sin unge tätt intill. Men hjälper det att han får sova i sin säng och vi alla sover bättre så är ju det att föredra förstås, även om jag kommer sakna honom.
 
Ja med det skrivet så ska jag och Mr dra igång en film. Numera är det ju nämligen inte nå vidare svårt att få se en film, när Baby J fått sig tidigare läggdagsvanor.
Fram med Toffifeesen och resterna från med 1 kilosgodispåse från förra helgen.
Nu blir det filmen Cockpit med en av mina favoritskådespelare, Jonas Karlsson.
 
Trevlig lördag till dig!
 
 

Tiden går inte fort nog helt plötsligt..

Är det första mars än?

Night from Hell

Nej, det var inget vidare bra natt. Baby J var vaken mycket och mamman tvingades vara vaken lika mycket.
Tur som var hade jag någon att skiftbyta med i morse. Det är nämligen lördag och Mr är hemma. Så klockan sju var det hans tur och jag fick gå och lägga mig igen.
Mycket trevligt. Att jag sedan sov till halv elva är en annan femma. Det har inte hänt på bra länge.
 
En annan myckdet trevlig sak var hur vi spenderade fredagskvällen.
I närmare 1½ timme befann vi oss på Open Arms i Gribbylund (där jag hör hemma) hos David och planerade.
Baby J tyckte också att det var kul, och trivdes som fisken i vattnet bland de dofter som finns i en tatueringsstudio. (Desinfektionen, bläcket, kaffet..)
Ja, han trivdes så bra så han bestämde sig för att det skulle vara nice med att göra en tarmtömning.
And so he did.
I skyltfönstret, exponerad för världen, så bytte jag hans bajsiga blöja.
Ett gäng ungar ~8 år gick förbi med äcklade miner och jag vet inte vem det var mest synd om. Dem, eller stackars Baby J som låg utblottad och naken?
Dock verkade inte Baby J vidare utskämd utan tyckte det hela var ganska roligt egentligen.
 
Och att både jag och Mr gick därifrån med en varsin bokad tid är sjukt kul.
1 mars för mig och Mr en vecka senare. Ladies first.
Nej, de som väntat längst först!
 
Grymt kul och grymt bra blir det.
Och nu längtar jag om än ännu mer!

Idag är nog tanken att vi ska hälsa på Mr's syster. Lite fika, samt att vi ska få låna deras gåstol till Baby J.
Blir även det, bra som få.
 
That's all for now.
 
 

Min stjärna

You are the brightest shining star ♥

Idag är en grym dag för att:

 1. Jag ska få en tid bokad för när jag ska få tatuera mig, första gången på allt för lång tid.
 2. -20 kg är nu passerat sedan jag vägde som mest under graviditeten.
 3. Det är fredag och Mr har en hel helg hemma tillsammans med oss.
 4. Uppehåll, för stunden snöar det åtminstone inte.
Och så lite kommentarer på varje statement:
 
 1. Jag har längtat så sjukt mycket efter att få tatuera mig. Tatuering (shopping, min son, kolsyrat vatten och brieost) är drogen(erna) i mitt liv. Jag har under det här året som jag varit utan denna typen av kroppskonst samlat på mig så jädrans mycket ideér och nya projekt som jag vill starta att det knappt fått rum i min lilla hjärna. Nu är det äntligen dags att få utlopp för all inspiration.
 2. Det känns sjukt bra att vågen långsamt ändock stadigt går nedåt, speciellt när jag gjort så små, små, små ändringar i mitt liv. Jag går en timmes barnvagnspromenader 4-5 gånger i veckan, ibland fler, ibland färre. Jag är en snackstjej, äter något varje kväll framför tvn, och med äter menar jag vräker i mig. Vräker numera i mig "nyttigt" alternativt majskrokar som innehåller just ingenting. Man kan vräka i sig utan att det händer något i princip, mer än att du blir törstig. Jag har dessutom slutat äta "vanligt" bröd men äter fortfarande godis och brieost varje helg. Man behöver helt enkelt göra väldigt lite för att förändra mycket på längre sikt.
 3. Detta behöver ingen förklaring. Klart jag hellre ser att Mr är hemma med mig och Baby J istället för att jobba.
 4. Nu längtar jag etfer vår och sommar. SOL! Inga tunga ytterkläder som man ska behöva dra på inte bara sig själv utan en till. Nä, jag vill bara ta Baby J under armen och skötväskan i den andra och gå utanför dörren. Plaska i babypoolen på Kvarnbadet, steka i solen, äta vindruvor och jordgubbar på en filt, använda mina solbrillor 24/7, dricka en öl på en uteservering som jag inte fick göra en endaste gång förra våren och sommaren, men nu jädrar!
Detta gör min dag idag.

Lite shopping

Nya inköp:
En söt mössa åt Baby J samt ett par dregglisar.
Och så en mysig fleecefilt för kommande vårpromenader.
 
Inte helt nöjd över att prova sin nya mössa.

Kan en dag bli mycket bättre?

Idag har det varit en grymt bra dag, och än är det bara början på dagen.
Det började med att vi sovit grymt bra, jag och Baby J, käk klockan 6 och sedan sov vi vidare till 8-snåret.
 
Äter frukost och Baby J käkar gröt som om han aldrig gjort annat. Slevar i sig en hel portion (om en hel portion gjord på 3 msk vatten nu är en hel portion..)
Sedan möter vi upp My och Tyr som befinner sig i V-town och går en timmes promenad i kräksnöandet, innan vi går till jobbet där vi blir bjudna på god lunch alá spaghetti och köttfärssås.
Bra mycket godare än havregrynsgröten jag tänkt att äta hemma annars liksom. Och dessutom fick jag träffa mig några arbetskamrater.
 
En kaffe på det och kräksnöandet byts ut mot sooooolsken.
Därefter skiljs vi åt, jag och Baby J går hem, kollar mailen och där i inkorgen ligger mailet som jag väntat i över ett år på.
Mailet från David the Tattooer, från Open Arms, som bekräftar att han är redo för mig och redo för mina tatueringsprojekt. Och vi ska dit och snacka i morgon eftermiddag. Snacka, planera ritaoch skissa och sedan boka upp oss på en eller många tider.
My god som jag längtat efter denna dag!
 
8 november 2011 tatuerade jag mig sist, och därefter har jag varit gravid och sedan ammat, och det är inget jag riskerar då man vet för lite om just det ihop med tatuerande.
Men sedan dess har jag väntat och väntat på att få tatueras igen och nu är det snart dags.
Innan februari är slut har jag alltså påbörjat min sleeve på vänsterarmen.
Tanken känns bisarr, av någon anledning.
Jag kan inte förstå att det äntligen är på gång.
 
Ett axplock av mina gaddar.
 
Kan det bli mycket bättre just nu?
 
 

Ingen tid för skriverier

Fullt upp i dag verkar det som.

Premiärhoppande & mumsmumsfokus

Nu har vi både hunnit ha mamma/mormor på besök och gjort centrum och dess inhandling (i rådande snöoväder).
 
Vi har provat hoppgungan för första gången och det var mycket populärt även om snitsen aldrig riktikgt kom in. Men det kräver säkert några dagars övning, sedan hoppar han som om han aldrig gjort något annat.
Det vi saknar nu är en gåstol som han kan racea runt i och livet vore komplett.. För stunden åtminstone.
Så får någon nys om en billig gåstol så hojta!
 
Hoppetihopp!
 
Jag och mamma/mormor fick vår gourmetlunch: blodpudding, medan Baby J käkade ris, potatis och broccoli. Annorlunda blandning tyckte vi, Baby J tyckte det var gott iaf och slevade i sig för glatta livet.
En mumsmums och kaffe fick det bli på maten.
 
Nu försökte hon få till det, den där Catladyn. Blurrig bakgrund på mormor och Baby J och fokus på mumsmumsen. Estetik utan dess like? -Jo, jag tackar jag.
 

Nu inväntar vi kväll och Mr.

Förmiddagsgäst och gourmetlunch

Att man kan må så bra utav att ha det städat omkring sig!
Igårkväll efter middagen så tog jag och Mr oss i kragen och fick det rent och fint här hemma. Alltid lika trevligt med doft utav allrengöring och golv som man kan spegla sig i.
Eller något sådant.
 
Idag kommer mamma/mormor förbi en stund på förmiddagen. Det blir trevligt. Jag ska bjuda på gourmetlunch alá blodpudding.
Senare går vi till centrum för att fylla på babykäk-och-blöjförrådet. Det är sjukt vad fort det tar slut, och återigen ska vi byta blöjstorlek. Det är också ett som är sjukt, hur fort kan ett barn växa egentligen.
Det ska bli himla spännande när vi ska besöka BVC nästa vecka för första gången på nästan 2 månader för att se hur han växt, min son. Mindre spännande blir vaccinationen som ska ges samtidigt.
 
Och förhoppningsvis blir det vaccination för katterna om en vecka med. Räkan har just en vecka kvar av sina medikationer men verkar redan bättre då den blodblandade urinen är mer eller mindre helt borta.
Skönt att det inte var något värre.
 
Räkan & Baby J sover gärna tillsammans.
 

Nu väntar jag på att Baby J ska vakna efter sin morgon-och-efter-frukost-lur så vi kan äta gröt och eventuellt bada. Det blir ju så inihelsickes blött efter att Baby J badat då han plaskar och plaskar och stänker ned överallt omkring sig så jag vet inte riktigt om jag orkar med det denna morgon.
Fast då vi sovit extremt gott i natt så borde jag ju orka det.
Måhända att jag bara är jäkligt lat med..

Child's bottom

Vi är nu hemkomna från My, trevligt att hälsa på där som alltid.
Kaffe i mängder och så en promenad på det.
Numera är det ju inte något vidsare bökigt att ta med sig barnvagnen när man har en sån stor och fet bil som jag har.
 
Nu vill jag se till att få det städat här hemma.
Är man hemma såhär ofta som jag är så ser man hela tiden när damm och annat hopar sig i hörnen.
 
En bild på go bebisrumpa får ni ögna så länge:
 

Tuesday Morning

God morgon!

Äntligen har Baby J sovit en bättre nätt än föregågna nätter.
"Bara" 2 kortare skrikuppvaknanden i natt och det får man se som bra.
Idag ska vi ta oss ut i snöovädret, ända ut till Brottby där My, Tyr och kaffe väntar. Det blir mycket trevligt.
 
Dagen lär då gå fort. Fast ja, det gör den även om jag och Baby J inte gör nåt peciellt. För att inte tala om hur fort veckorna går.
Hualigen.
 
Mycket mer än så finns inte att förtölja än så länge.
Skulle vara då att gröten inte verkade lika god idag som igår då hälften åkte ut på hakan snabbare än den kom in i munnen.
Bättre försök i morgon igen.
Later
 

Flexing & Stretching

Baby J och jag gjorde aldrig något vettigt utac dagen.
Mamman är nog fortfarande lite trött sedan helgen, så hon tog sig en välförtjänt vilodag, endast med några inslag av tvättande och hängande av tvätt.
Lagom en måndag.
Dessutom har vi bokat upp oss på en hel massa möten och träffar i veckan:
Imorgon åker vi och träffar My, på onsdag kommer mamma/mormor och hälsar på oss, och på torsdag kommer Lillasyster/Moster L.
En hel massa möten. Blir trevligt som få.
 
Nu ska vi äta middag.
Sedan fortsatt soffläge, liksom så dagen har varit.
 
Baby J flexar musklerna tillsammans med BFF:en Pigpolaren.

Min första grötprovarsession

Det är måndag och återigen en ny vecka.
Och vad passade inte då bättre än starta dagen och veckan med att äta sitt första mål gröt?
Jag och Baby J tyckte det var en ypperlig idé.
 
                     
 
 
Jo, det var nog ganska gott med gröt, det mesta hamnade faktiskt i magen även om bilderna kanske visar annat.
Mitt sötgryn.
Bilden längst ned till höger är ju att dö för.
 
Idag vet jag inte vad vi ska göra. Inget speciellt skulle jag tro.
Jag och Lillasyster pratade igår om hon eventuellt skulle titta över, vi får se hur det blir med det. Det är alldeles för tidigt för att ringa henne och fråga med.
Tvätta en hel massa ska jag iaf göra, och halta runt en kortare promenad med, mina fötter värker fortfarande värre än värtst!
Ska bädda i en massa skönt i skorna så kanske det går bättre.
 
Med det skrivet så återgår vi till vårt.
Och så skönt de tär att ha Baby J hos oss igen, fast det vart en sämre natt så vart det himla skönt att ha honom brevid.

Grym kväll

My god!
 
Vilken kväll. Och natt! (Och morgon..)
Det har varit så kul, bara vara och träffa en hel massa vänner, nya som gamla.
 
Vi trillade inte hem förrän runt 4:30 i morse, sjukt sent och senare hade det blivit om det inte vart så att vi tog taxi hem. Helt idiotiskt hur svårt det ska vara att ta sig hem om kväll (morgonen).
Tur hade vi med tunnelbanan, väntade ca 5 minuter och sedan fick vi åka, men när vi kom fram till nattbussen så skulle det ta en timme, en timme (!!!) innan den skulle dyka upp.
Så taxi var ett givet val och även om det var snordyrt så var det klart värt det istället för att stå ute i -10 och sedan inte vara hemma förrän efter kl 6 på morgonen..
 
Några saker jag funderar ver i dagsläget:
 • Varför är det så att när man väl får sova så gör man inte det utan vaknar tidigt som satan, speciellt då det inte en sär längesedan man lagt sig?
 • Skäms man inte över att servera så dålig mat? Bojkott på Hard Rock Café.
 • Hur överlever ni tjejer? Jag hade för första gången på mig ett par (i min mening) högklackadeskor. På vägen hem höll jag på att avlida av smärtan i mina fötter. Idag har jag sjuk träningsvärk i vaderna och fotsulorna är svullna.
Nu ska jag äta godis och dricka mitt älskade soda streamade vatten. Rätt trist att jag och Mr skulle preppa igår inför en bakfylledag idag. Vi köpte cola och juice och annat som man kan tänkas "behöva" när man är lite sliten och trött. Här sitter jag ändå med mitt vatten som jag dricker var dag och känner varken för cola eller juice.
 
Så är det.
Snart, eller så fort man blir körduglig, så åker vi och hämtar vår pojke.
Det är hemskt vad vårt hem känns tomt utan honom. ♥
 
De mycket höga skorna som nu gjort att jag knappt kan gå.
Men snygg var jag ju iaf.

Are U ready?

Baby J är hos sin mormor och morfar.
 
Mamman och pappan är uppklädda och redo för kvällen.
Frågan är om du är redo?
 
 
Let's do this!

Lördagen of all times

The D-day is here.
Vi ska vara utan Baby J över natten.
 
Jag kan tjata länge om min ängslan inför detta, samtidigt som det ska bli sjukt kul att gå ut och käka och partaja tillsammans med Mr. Som jag skrivit förr så har vi inte gått ut tillsammans på över ett år.
Inte tagit ett glas tillsammans, på över ett år.
Och att få sova ut imorgon! My god så skönt! Dock hade det vart ändå lite skönare om Baby J legat tätt intill också, fast då hade ju sovmorgonen gått fetbort, har jag mina aningar om.
 
Nej, man behöver nog göra saker ihop också, som ett par, inte alltid som en familj.
Det kommer nog göra oss gott allihopa. Att jag och Mr får tid ihop, och Baby J får tid ifrån oss, tillsammans med mormor&morfar.

Men jag vet en som kommer krama ihjäl sin unge i morgon när vi hämtar igen honom på dagen/eftermiddagen.
 
Nu ska Baby J bada. Man måste vara ren och fin när man ska åka bort, vi ska också försöka få bort det sista skorvet. Sedan ska det packas. Det är mycket som ska med när man ska sova borta första gången utan mamma och pappa.
Barnvagn. bumbostol, kudde, filtar, klädombyte, pyjamas, leksaker, käk, nappar och nappflaskor, lite hygienprylar.
Ja, det är den del iaf.
 
3 dagar gammal Baby J och nyförlöst mamma.
Unseparated since day one.
 
 

Vårfeelings

Och 12 timmar senare så skriver hon igen.
Det har vait en mer eller mindre fullspäckad dag och vi var inte hemma förrän 17.
 
Men sen dess har vi både hunnit äta god middag och sedan nattat en mycket trött Baby J som nu sover sött. Förhoppningsvis hela natten med så mamman får sova och vara aningens piggare under festligheterna imorgonkväll.
 
Jag hade sjuka vårfeelings idag med, trots att temperaturen visade minusgrader för första gången på flera dagar.
Solen, den blå himlen och barmarken (bar-marken, sitter det ihop?) gjorde sitt och gav mig sjuka vårkänslor.
Så pass att jag valde att ta på mig vårpjucksen. Mina nya Björn Borgskor är att dö för.
 
 
Soffläget är intaget och jag ska börja snaska ur min sjukt stora godispåse jag införskaffat idag.
1,1 kilo godis räcker väl?
(I KNOW! No Toffifees? Nej, ibland måste man faktiskt variera sig lite..)

Ingen nådig natt

Baby J verkar tro att han är nyfödd igen.
Från kl 3 i natt så har jag minst en gång i timmen (minuten?) tröstat en mycket ledsen Baby J. Käk och blöjbyte runt kl 3:15 då han var otröstlig, tar av blöjan, sträcker mig efter en tvättlapp och ungen kissar ner hela bygget!

Stort leende från Baby J, mindre leende från mig.
Roligare har jag haft det.

Kl 6 fattade jag beslutet om att morgonen var här. Och jag vågar inte ens tänka på min totala, sammanhängande sovkvot.
Gräsligt trött.

Det är tur att det är ytterst sällan Baby J har dåliga nätter och vi får skatta oss lyckliga.

Idag åker jag och Baby J till Norrtälje och M&P. Bl.a så kommer vi åka för att handla.
Det känns tryggt att Baby J träffat M&P så mycket såhär nära inpå den stora barnvaktsdagen. Så kanske jag kan slappna av lite mer i morgon på festligheterna och inte behöva tänka på Baby J varje minut. Han har dessutom träffat M&P minst 1-2 gånger i veckan sedan dagen han föddes så det finns ju faktiskt i dagsläget inga mer lämpade barnvakter. Sedan finns de heller inga jag litar lika mycket på än M&P.

Ja, nu räcker det med morgonskriverier. Detta är skrivet från telefonen och därmed mycket överambitiöst.

RSS 2.0