The End

The final.
 
Tiden är inne, detta är det sista inlägget som skrivs. Ever.
Låter överdrivet dramatiskt i mångas öron kan jag tänka mig, men det är faktiskt ett stort beslut.
Bloggen är någonting jag levt med länge, 5 hela år av mitt liv, någonting jag tänkt på flera gånger dagligen över, varje gång jag tagit en bild och funderat ut en passande text till, skrivit ned stödord i mobilen för att kunna skriva ett inlägg om det senare. En redig bit av mitt liv med andra ord.
 
Det är med både glädje och sorg som det sista inlägget skrivs.
Glädje över att sluta känna den press (som jag sjukt nog känner!) över att prestera fram inlägg och sorg över att inte längre kunna dokumentera mitt liv. För det är faktiskt så bloggen funkat mestadels för mig, en dokumentation över mitt liv, för att jag ska kunna gå tillbaka till de där minsta detaljerna, som man lätt glömmer bort, men som man lätt kan påminnas om har det nedskrivet i ord tillsammans med eventuella bilder.
Men en riktig dagbok, tänker ni då. Men nej, då hade jag hellre fortsatt här. Tiden finns ju inte längre och det är ju därav som crazyoldcatlady.blogg.se läggs ned.
 
Men häng in läpp kära vänner!
Jag kan tänka mig att jag kommer bli en ännu flitigare Instagrammare, helt och hållet kan jag ju inte sluta dela med mig utav mitt liv heller! Nej, nej! Crazyoldcatlady även där. Sök upp mig på Instagram vettja!
Dessutom har jag mig en sån där smaaaartphone som man både kan ringa och skicka meddelande till i fall man undrar vad vi har för oss nu och då.
 
Så, that's all folks.
Tack för att ni hängt med mig, och en eloge till er som hängt med alla 5 åren!
This is the end, but the beginning of something else.
 
En sista bild bjuder jag på, där jag (igårkväll) sittandes i soffan iförd min nya leopardmorgonrock skrev detta sista inlägg of all time.
 
Ridå.
 

Årskrönikan 2013

Så var det dags för det längsta inlägget på hela året, några dagar i förskott med anledning av slutet på eran av bloggeriet.
 
Bloggens femårsdag (och även svägerskans födelsedag, grattis!), en bra dag att göra sitt avslut på.
Så här kommer den, summeringen av året 2013, det nästsista inlägget:
 
Januari:
Nyårsafton firades med vänner hemma hos oss.
Baby J döptes (under protest) i Össeby-Garns Kyrka.
Bilen från Hell (volvon) gjorde mig strandad i Brottby i 18 minusgrader med 4-månaders bebis.
Baby J satt stolt i sin bumbostol och vi började med smakportioner. BFF'en E föddes samt att vi gick på barnkalas, Tyrs ettårsdag!
Vi spenderade mycket tid hos M&P i Norrtälje. Åt en massa majskrokar och blev Chrysler-ägare.
Många fikor med vänner och många mil promenerade.
 
 
Februari
Vi firade Baby J's gudmor som fyllde 25 och jag bar för första gången "högklackat".
Baby J fick sin första portion med gröt och hoppade första gången i hoppgungan.
Jag fick äntligen åka och för att träffa David the Tattooer på Open Arms efter över ett års väntan!
Både Räkan the Cat och Baby J fick diverse åkommor och en massa veterinär/sjukhusbesök krävdes.
Baby J lärde sig att sitta utan stöd och jag sjöng singstar med arbetskamraterna.
En massa promenad även denna månad.
 
 
Mars:
Första linjerna gjordes på min kommande sleeve, mer än ett år efter att jag tatuerades sist! Jag och Mr åt på restaurang och vi gjorde även en massa besök på Astrid Lindgrens Barnsjukhus under denna månad.
Premiärpromenerade Molnbyrundan tillsammans med Marina och E och vart med ny barnvagn: Emmaljungan.
Baby J blev ännu större då ett halvår gammal, växte ur babyskyddet och blev med bilbarnstol, bytte till strl 74 i kläder och fick 6 mån+ nappar.
Vi var sjuka och Mr fick sig sin Baby J-tattoo. Det sprangs mycket i gåstolen medan mamman var deppig och orolig över sin unge som hade mycket problem med sin andning.
Fikade en massa och hade kompisen Emmelie på besök. Vi hade även PREMIÄRGRILL och påskäggsöppning.
 
 
 
 
April:
Bytte till sittdelen i barnvagnen och hängde mycket i Täby hos sjukgymnasten där vi stretchade Baby J's nackmuskler. Satt ofta och länge i solen på våran bänk.
Räkan the Cat vart kvitt sina njurstenar och vi vart fattiga i och med all veterinärskostnad. Gick på partaj i storstan och invigde min snygga zebraklänning (som förövrigt använts flitigt vid varje utgång sedan dess..)
M&P fick gå på Hamburger Börs och se Magnus Uggla medan vi övriga+Lillasyster/Moster L stannade hemma med Jullan the Dog. Gick måååånga promenader och solade sedan på bänken utanför lägenheten.
Jag fortsatte på sleeven och Baby J fick för första gången gunga - tveksamt om han gillade det eller ej.
Mr fyllde år och jag gjorde fina smörgåstårtor.
Och så kom VÅREN!
 
 
Maj:
Baby J ålade på baklänges och kaskadkräktes då han fick sin första magsjuka eller var det måhända den första tanden som kikade upp som var boven i dramat? Det låter jag vara osagt än idag.
Vi njöt av våren ute på M&P's landställe. Mjukglasspremiär och shopping. Fick mig en cykel och började cykla en massa. Vi fotade sniglar på en utav alla våra Molnbyrundor.
Jag hade en superrolig kväll på Golden Hits med arbetskamraterna! Planterade på balkongen.
Baby J's morfar och moster fyllde år och så hade jag en av de roligaste dagar jag varit med om: My's möhippa med båtfärd, strippbesök och pinsamma utmaningar.
Avslutade månaden med Singstar hos arbetskamraten som ordnat en chokladfontän (!!) kvällen till ära.
 
 
Foto: Charlott Östman
 
Juni:
Månaden startade med medeltida bröllop mellan våra vänner My & Robban i hällregn men lika vackert var det för det! Någon dag efter så fyllde undertecknad 25 år.
Molnbyrundor och kaffe lattes i solen tillsammans med Marina och E.
Både bilen och Baby J fick sig ett välförtjänt bad. Firade mig själv med en massa god mat och fick mig hur mycket fina presenter som helst och kvällen avslutades med en rolig utgång med tjejorna.
Bokade stuga i Furuvik och biljetter till Five finger death punch-spelning.
Blev överraskad av My då hon ordnat en surprisepicnic och så köpte jag mig en långklänning.
Baby J började resa sig mot möblerna och förälskade sig i Babblarna. Firade midsommar i Norrtälje hos M&P då vi även hjälpte dem att flytta, och så hängde vi en del på Kvarnbadet.
 
 
Juli:
Jag och Baby J hjälpte M&P att bygga altan och så åkte vi för första gången buss. Vi fick långväga finbesök av Elin och Liam. Mer Kvarnbadshäng.
Hundvaktande i Norrtälje tillsammans med Iowa och Johnossi.
Jag och Mr hade ett barnledigt dygn och umgicks då med våra New Zeeland-friends.
Baby J vinkade en massa och jag vart med en ny Samsung S4. Vi satte igång rullningen av bollen: "FLYTT" med att göra ett bankmöte. Kubb och restaurangmiddag i Åkersberga med Familjen Odesnö.
Första haircuten för Baby J och första semestern på Åland.
Sist men inte minst, ett besök på Skansen där vi träffade Måns.
 
 
 
Augusti:
Weekend i Furuvik! Söndagsgrill + glass hos Baby J's kusin.
Det kommer en fotograf och fotar lägenheten inför kommande försäljning. Baby J får för första gången utanför magen besöka Hudiksvall där jag förövrigt äntligen fick tag i mina bestick som jag letat efter!
Mr och jag firade 4 år vid varandras sida´och Baby J lärde sig klappa händerna.  Vi gick på en massa visningar och till slut skulle vi komma att gå på vårt drömboendes visning, radhuset i våra hjärtan.
Budkriget - som vi vann! Visning och försäljning av vår lägenhet vart klart och gick över förväntan.
Hällde kokande vatten över mina fingrar. Mr åkte på fjällresa och jag och Baby J fick klara oss själva, vi höll oss mycket i Norrtälje hos M&P.
Baby J TOG SINA FÖRSTA STEG!
 
 
September:
Det började bli höst och jag och Baby J gick på loppis och Flygets dag! Mr kom hem från sin vandring och vi var glada över att ha honom välbehållen hos oss igen.
Blev erbjudna förskoleplats, fikade en massa och krängde iväg vår stora vardagsrumsmöbel.
Packade ned vårat bohag i kartonger medan Baby J övade på att gå.
Hejdundrande kalas för ettåringen!
Vart med ny barnvagn efter missödet i bakluckan med Emmaljungan. Tittade på stora brandbilar när brandstationen hade öppet hus. Köpte mig jordens snyggaste kökslampa. Skulle haft tillträde till huset men pga av oseriösa säljare sköts det upp till dagen efter.
 

Oktober:
Tillträdet! Nycklar i handen (om än inte alla) efter mycket strul. Inflytt! Ikeabesök och otaliga möbel/vitvaror och renoveringsinköp.
Åt sista lunchen utomhus för "säsongen".  Jag fick håret klippt och jag och Baby J hade matchande mössor.
Sålde lägenheten och fick inflyttningspresent av våra trevliga mäklare.  Gjorde en spontanutgång tillsammans med tjejorna. Promenerade en massa och renoverade lika mycket.  Hängde i lekparken. Tog beslutet om att bloggen ska läggas ned. Tvingades sitta inne en hel del för att ta emot leveranser och så skruvades det ihop Ikeamöbler.  Gjorde en sittning hos David the Tattoer.
 
Äntligen hemma!
 
 
November:
Började blogga avsevärt mindre. Sovrummet färdigrenoverat och start kök och vardagsrum.  Jag och Mr fick tid för varandra (barnledigt) som vi spenderade i storstan med käk på TGI Friday och sedan spelning med vårt favoritband: Five finger death punch.
Bjöd svärfamiljen på Pulled beef i vårt nya kök. En fuktmätargubbe kom och kunde konstatera att vi inte hade fukt i vårat badrum,. pheew!
Jag vande Baby J med dammsugaren som han innan var livrädd för, idag är de BFF*s!  Jag krattade löv på min baksida och blev med kaffemaskin och Baby J käkade clementin. Blev klara med renoveringen i Baby J's rum där finaste uggledekoren sattes upp.
 
 
 
December:
Julpyntande och lussebullsbak med tillhörande provsmak! Tog bussen till Arninge vid två tillfällen tillsammans med Marina och E. Snön kom (och försvann lika fort) och Baby J fick åka pulka för första gången.
Åkte på julmarknad och gjorde juliga julkort på min söta unge. Käkade på julbord och såg musikalen Spök på CIrkus tillsammans med svärfamiljen. Gjorde julgodis med Lillasyster/Moster L.
Lekte i lekparken och fick äntligen ett komplett vardagsrum. Hoppade i vattenpölar och fick middagsgäster i form utav Gudmor med tillhörande karl. Hade en supertrevlig julafton med god mat och massa julklappar, fyndade därefter allt möjligt tjusigt på mellandagsrean. Sedan firade vi en mysig andra jul med Mr's familj för att kvällen efter gå på Texas Longhorn och äta gott med min familj.
 
 
Baby J äter på Texas.
 
Det var året 2013.
Idag går vi (2 minuters promenad) upp till Svägerskan för att fira henne på sin stora dag och om ett par dagar när det är nyårsafton, så firar vi in det nya året med Marina och hennes familj. Blir alldeles lagom för dessa småbarnsföräldrar.
 
Med detta inlägg tackar jag alla som varit med och gjort detta år till ett bra år.
Jag ser framemot nästa år med allt som det kommer föra med sig för mig och min familj, men än är det hemligstämplat.
 
Ett avslutande inlägg dyker upp inom kort, därefter: no more Catlady.

Det drar ihop sig

Mr är ledig och det har varit juletider. Jag har gått upp 2 kg under december månad och gjort en del mellandagsrea-shopping. Vi har fått rensa i Baby J's leklåda för alla julklappar ska få plats. 
 
Det har varit en sjukt bra tid helt enkelt.
Idag gjorde jag Täby med Marina och E medan Baby J stannade hemma med Mr. Mycket trevligt (och framförallt lättsamt) att knata runt utan barnvagn bland hyllorna. 
Gjorde mig en massa fynd, bl.a en schysst jacka till Baby J som förhoppningsvis passar även till hösten (här tänker vi långsiktigt).  
 
Snygg jacka till snygg kille.
 
Efter Täby firade vi en andra jul tillsammans med svärfamiljen.  God mat, trevligt sällskap massa roliga julklappar!
Mycket bra julklappsår, i år igen! Både det vi gav och framförallt det vi fått av alla. Tack!
 
Mer trevligheter blir det i helgen då vi ska ut och käka imorgon. Hela familjen + M&P + Lillasyster/Moster L på Texas Longhorn i Enebyberg.  Mums!
Och på söndag blir det storkalas eftersom Svägerskan fyller jämt! (Och dessutom kommer de sista inläggen på bloggen).
 
Det är vad vi har för oss i helgen!
 

24 December Merry Christmas

Julgröten kokar, musiken ljuder och julgodiset är klart sedan länge.
Baby J är lite finare än vanligt i sin juloutfit och vi ska snart gå över till svägerskan med familj för julfrukost.
 
Framåt dagen åker vi till Norrtälje och firar jul sedvanligt med M&P + Lillasyster/Moster L. 
 
Vår fina lilla julpojke 💜
 
God jul önskar vi!

Härliga fredag!

Baby J har sovit till 7:45 hela veckan och jag förstår inte vad som är fel?!
Jag kan dock lära mig att leva med detta, inte mig emot alls.
 
Vi har städat dagen till ära, vi får nämligen middagsgäster. Gudmor med karl kommer och då får inte dammet ligga och trängas med övriga tussar i hörnen.
Och tur som var så bjöd Marina och E oss på pannkakslunch vilket var ett perfekt avbrott i fejandet!
 
Mr kommer snart hem och gör oss sällskap, sedan behöver han inte åka tillbaka till jobbet på över 2 veckors tid! Halleluja vad trevligt det ska bli!
 
Nog med trevligheter, nu ska jag förbereda inför kvällen.
Trevlig helg! 

Bra onsdag

Jag och Baby J har haft sällskap av Auntie/Gammelmoster J hela dagen. Promenerat, gungat, hoppat i vattenpölar (i december..!) och lunchat på Biscotti. Alla tiders!
 
Plask i pölen!
 
Det var en trött Baby J som lades ikväll efter dagens bus.
Sista julklappen är ordnad med och vi är nu redo för aftonen om mindre än en vecka.
 
Glory!

Anländande av vardagsrumsmöbler

Trots att Baby J haft en riktig gnälldag och att vi tvingats sitta inne mellan 11-15 för att ta emot leverans (de kom 14:45..) så har det varit värt all väntan! 
Både för att vi haft trevligt sällskap av Marina och E samt att de anlända möblerna är så snygga så jag avlider lätt.
 
Vår supersnygga vardagsrumsserie! Kistan/soffbordet och vitrinskåpet är de som kom idag,  tv-bänken kom för några veckor sedan.
 
Äntligen börjar hemmet ta form ordentligt!

Helgen + måndag

Alltså Spök var så himla bra! Och musikal är så sjukt skoj att se (och höra)!
Julbordet var bra det med,  dock hade jag kunnat mått bättre.  Dundrande huvudvärk och illamående gjorde det hela svårt. Sorlet från alla andra gäster och matos gjorde inte saken bättre. Men jag åt mig mer än mätt ändock och tur som var så avtog huvudvärken lagom då vi var på väg hemåt.  Typiskt. 
 
Strax efter att denna bild togs sades det i högtalarna att fotografering var strängt förbjudet. Lagom skitnödig vart jag..
 
Mycket bra helg överhuvudtaget! 
 
Idag har vi umgåtts med Marina och E,  promenerat och hängt i lekparken. Baby J tycker det är himlans skoj att knata omkring bland alla grejer och att få gunga. Så skoj att det alltid PROTESTERAS högt och ljudligt nnr det är dags att gå..
 
Färgglad och lycklig i lekparken.  (Tills vi kort efter skulle gå och då var det inga glada miner)
 
Imorgon blir de innedag då vi väntar hem två möbler som ska levereras!
Skoj med möbler, trist med påtvingad innesittning!

Lucia - Friday 13:th

Veckan har gått i ett svoosch, som alla andra veckor.
Vi har sysslat med det vanliga: promenerat en massa, umgåtts med Marina och E och gjort en dag i Arninge. 
 
Idag startade jag och Baby J dagen med frukost framför tv och luciafirande på svt2, liksom vi gjorde förra året. 
Var desto svårare att underhålla Baby J denna gång eftersom han inte är vidare intresserad utav lucior och körsång. Lättare sist (då 3 månader gammal) när han mest låg och var söt. 
Ja, det funkade i alla fall så länge det fanns smörgåsrån kvar till förfogande. 
 
Frukost framför lucia och tvn. Mamman längtar till nästa lucia då hon förhoppningsvis får se sin egna lilla pojke framföra sin version utav luciafirande på förskolan 💖
 
Helgen står inför oss och den är mer eller mindre fullspäckad. 
Tidigt imorgon åker hela familjen till Norrtälje och M&P där Baby J ska få vara kvar över dagen.  
Mr och jag själv ska få gå på sedvanligt julbord med svärfamiljen samt gå och se Spök på Cirkus med Måns Zelmerlöv (😻) i huvudrollen. 
Ska bli mycket trevligt. 
Och eftersom jag är utnämnd chaufför så kommer vi hem i tid till vår pojke, vilket blir perfekt då vi ska på middag hos Gammelmormor och Gammelmorfar dagen efter.  Dessutom ska vi hinna med att gå på julmarknad här i centrum.
 
Bra helg!

2:a advent

Det har varit en bra dag, bra helg överhuvudtaget!
Men kallt har det varit och man har känt att man lever, flertalet gånger.
 
Morgonen började tidigt som alltid och framåt förmiddagen åkte vi mott Norrtälje, först för att hälsa på hos M&P, sedan för att gå på julmarknad.
Årets första med tanke på att de två jag planerat att gå på förra helgen, aldrig hanns med.
Mysig marknad och julstämningen hade kunnat inställt sig, om det inte vart så att jag fryst så in i helskottas mycket!
Jag kan konstatera att jag är i stort behov av nya, ordentliga vinterdojjor. Lutar stort ett par Timberland Mukluk, men vi får se om ekonomin håller. Julklapparna är ju faktiskt klara (med ett litet undantag för en liten klapp till) så varför inte unna mig själv en tidig julklapp?
Träffade nära och kära med (släkt till Mr) alltid trevligt, speciellt då det är sällan man ses. Fick med mig en mjuk lingonpepparkaka och en adventskalender till Baby J inför nästa år.
 
Väl hemma igen vart det en kort stund av pulkaåkning för att se om kusinfamiljen var hemma då vi tänkte bjuda in oss på fika. Men det var dom inte, och frusna var vi så det vart hemgång direkt.
Inte helt dumt det heller.
 
Nu har jag färg i håret och ska med andra ord snart vara kvitt den hiskeliga utväxt jag haft, dessutom ska jag snart äta en lussebulle och dricka ett glas julmust medan jag tittar på Solsidan och andra sedvanliga roliga söndagsprogram på tvn.
Idag har vi det bra!
 
Trevlig andra advent!
 

Saturday

Jag börjar bli riktigt dålig på de här med att hålla efter min blogg.. Tur att det inte är långt kvar innan den stängs ned för gott.
 
Dagen har varit bra. Jag har haft en fläskkarre i ugnen sesan tidigt i morse och nu börjar den bli klar. Det vankas med andra ord god middag ikväll.  Pulled pork,  förhoppningsvis lika god som pulled beef som jag gjorde häromhelgen.
Vi har gjort julkort och därefter har vi varit ute i snön. Baby J har tagit sin premiärtur i pulkan,  mycket uppskattat!
 
Pappan drar sin unge efter sig. 
 
Nöjd unge.

 
 
 
 

Today a shoppingday

Idag har jag och Baby J äventyrat! 
Tillsammans med Marina och E så har vi tagit bussen till Arninge och gjort stan.
Jag hade 3 saker på min lista och alla 3 fick jag också tag i. Inte ofta det händer. 
Ja, det vart ju mer än 3 grejer förstås,  men de är en annan femma.
 
Sötnötterna åker buss!
 
Lunch på café (smakade sådär..) och sedan tog vi smma buss tillbaka som vi förövrigt hade råflyt med. Hann bara komma ut ur den sista affären och så stod bussen där och vänta. Typ så åtminstone. 
 
Bra dag!
Att Baby J dessutom har fått åka gaffeltruck är inte dåligt alls. Han var mäkta imponerad med en liten uns av rädsla och förtret.

Första advent

Dagen har gått som följer:
 
  • Jag och Baby J åt frukost med ett levande ljus i lykta då vi ännu inte hade fått upp adventsljusstaken.
  • Det har pyntats och rensats upp här hemma.
  • Jag och Baby J gick en stormig promenad ned till centrum för att inhandla jäst. Nästa punkt på listan hade blivit krånglig utan den varan.
  • Bakat och ätit lussebullar.
  • Invigt den nya vinteroverallen. 
  • Tittat på första avsnittet av julkalendern som verkar mycket lovande.
 
 
Nu ska jag och Mr titta på Solsidan och dricka glögg.
Säsongens första! Mums!

RSS 2.0