Ett klagans inlägg

Ett klagans inlägg.
Ja, det är just så det är idag.

Försökte intala mig tidigare att detta skulle bli en bra dag, åtminstone en helt ok dag, men förgäves. Saker runtomkring mig stör och retar och tar den lilla kraft som jag har.
Synd.
Och att ovanpå detta ha ont i mufflan, så man varken kan stå, gå eller sitta, gör det hela lite mera outhärdligt och tankar som: "det är bara en månad kvar" hjälper inte.

Och att jag snart skyfflat i mig den 1,5 kg choklad som Mr hade med sig åt mig (med hjälp av Mr själv) för mindre än en vecka sedan skrämmer mig.

Nu ska jag ligga ner de närmsta 45 minutrarna innan jag ska göra mig en jobbkväll.
15-21.30.
Det lär inte bli lätt.

Men vad hände egentligen?


What the fuck?

Done working

Pjoh!
Done working.

Jag fick aldrig mitt schema igår. Eller jo, men det stämde inte. Lite smått less. Well, att få veta hur mna jobbar samma dag funkar ju det med.
Jag tänker som så att det är en månad kvar innan jag slutar jobba och behöver då inte bekymra mig ett dugg om papper hit och dit, förutom diverse bråk med FK då.
Så jag låter saker bero nu. Finns varken tid, ork eller kraft för något annat.

Funderar på vad jag ska hitta på nu medan diskmaskinen gör sitt.
Äter några geishor i väntan på  upplysning.


Vyer man kan ha under pannkaksstekning

Äsch, vem vill ha spaghetti när man kan äta pannkakor istället?


Ena vyn medans jag stekte mina pancakes.


Och detta var den andra vyn. En tiggande Skräck och en sovande Räka.


Från tom till full. Eller från lite till mycket..

Eftersom det varit så tomt på inlägg hela helgen så klämmer jag fram ett ytterligare i ren kompensation.
Lite funderingar och tankar och konstateranden.


♦ Jag jobbar bara 4 dagar denna vecka och max 5 timmar åt gången i och med min sjukskrivning. Dock så har jag 2 jobbrelaterade föreläsningar och möten som förstör allt då de självklart inte ligger på arbetstid.

♦ Det verkar som att jag äntligen ska få mig ett sjukskrivningsschema. Bättre sent än aldrig.

♦ Jag hann skriva ett jättfint "dödsrequiem" till M&P's katt, så visar det sig att kattrackarn är en survivor. Men glada är vi alla för att hon fortfarande är bland oss.

♦ Har hunnit med hur mycket som helst idag. Städ, tvätt, bloggning i massor, shopping, planering. Mycket tid finns när man inte börjar jobbar förrän 16.30 och man egentligen skulle börjat 13.00, ordinarietid.

♦ Hungern har smygit sig på, trots mitt Geisha ätande hela dagen. Vad ska man äta för lunch? Spaghetti känns givet.

Väder i helgen

Ja, det bådar ju inte gott för vår minisemester i Hudiksvall i helgen.
klart.se:


yr.no:och smhi.se:Det verkar bli en blöt helg i Hudik, och inte i vanlig bemärkelse att ölen kommer flöda utan att det kommer regna. I massor.
Tråkigt.
Men tur är ju att man kan äta, sova på hotell, shoppa och träffa folk trots att det regnar!

Some mondayshopping

Och som alltid när tristessen slår in så går mina tankar till shopping.
Denna gång vart det shopping till kiddot.


Ett så kallat startpaket.
2 bodys (en kort och en långärmad)
2 byxor

1 omlottröja
1 mössa 
1 par tossor
och slutligen
1 filt.


2 stycken pyjamasar till.
Samt att jag köpte ett spjälskydd till sängen. Det vart en ganska tråkigt, enfärgat vitt. Men bra snyggt blir det tillsammans med leopard och dödskallesängkläderna som mamma ska ska sy.

Massa sött!

Från Ellos.

Helgen i ord.. Och någon bild.

Här har det varit tyst ett tag, men inte för inget.
Solen har skint eller skinit (?) hela helgen och jag har haft J på besök. Då finns ingen tid över för datorer och bloggar.

I fredags var vi på grillfest hos Auntie J. Grillat och beer-pong. Var trevligt även om det inte var så långvarigt. Hemma i sängen var jag redan kl 1. Och sov själv, för första gången på närmare 3 år. Hahah. Men nu vet jag hur det känns igen. Inget vidare men det går att genomleva.


Fredagsoutfit och sur min.


På lördagen så åkte jag och J till stan för att träffa gamla gymnasiekamrater. Jag fick även lämna tillbaka ett par byxor som jag köpt men inte kunde ha och vi lunchade på Tacobar. Och fikade på Waynes Coffee.
En trött men dock inte så sliten (såg det ut som i alla fall.. hahah) Mr mötte vi upp som hade med sig 1,5 kg choklad åt mig efter sin kryssning med arbetskamrater. Och det är så man "får lov" att åka ifrån mig. Med löfte om sjukt mycket godis när man kommer tillbaka.
På kvällen käkade vi middag på nygamla Våning. De har haft stängt ett tag för att sedan öppna igen med nya ägare och nymålad lokal. Lika gott och billigt var det fortfarande vilket är det bästa.
Tro det eller ej men jag såg nästan hela melodifestivalen med. Lite under tvång, men också av ren vilja. Loreens bidrag är bra och förtjänade sin vinst. För det är väl ingen som missat att det är Sverige som håller i Eurovisions Schlagern nästa år?

Jag jobbade ett kort extrapass på söndagen innan jag och J drog till Väsby för att hämta upp Auntie J för lite shopping. Inget hittade vi dagen innan i stan men från New Yorker behöver man aldrig gå hem lottlös.
Jag själv fick mig ett par snygga skor, som jag måste åka och köpa mig fler par utav i alla dess färger, en BH som sitter perfekt och en t-shirt med leopardtryck på.Att vi dessutom åt på Subway 2 gånger i söndags kan ju vara värt att nämna. Eller så är det sånt man håller för sig själv. Vad vet jag?
Har haft det mycket trevligt i alla fall och det är skönt att det inte dröjer så länge innan vi ses igen jag och J.


It's friday!

AJ!
Mina stackars fötter! Och min stackars svank!
De bultar och värker. Hade jag haft tid så hade jag lagt mig för att sova, med fötterna i högläge så jag kanske fått ner dem i normal storlek. Tyvärr finns inte tiden.

Jag har hittills, sedan jag kom hem kl 13, snabbdammsugit, marinerat köttet till ikväll, diskat samt laddat ner lagligt köpt ett cdbrännarprogram och bränt mig en bilskiva med den bästa musiken.
Härnäst ska jag bädda sängar. Både min och Mr's sedan ska jag bädda i J's säng som hon ska sova i under helgen. Jag själv måste duschas och göras fin, grillspetten ska göras klart, grönsaker ska delas och sättas på spetten. Jag ska hinna krama ihjäl min karl innan han åker och så ska jag ringa lönekontoret.
Undrar just om jag fick med allt?

Hahah. trevligt ska det bli, och inte allför många timmar kvar innan det sätter igång.

Jag och Mr provade den nya Subwayrestaurangen igår, som öppnat i centrum. Goda mackor som alltid och bra service. Att Mr dessutom blev bjuden på en extra kaka med en menande blick åt mig och min mage, var inte heller dumt. De vet hur de ska göra sig stammiskunder i alla fall. Mr och jag kommer bli fattiga och feta. Bara att inse.

Nej, här finns ingen tid till ro och rast!
Trevlig helg, gott folk!

En morgon tidigare än andra morgonar..

Eller heter det "mornar"? Jag låter det vara osagt.
Vaken är jag i alla fall, tänkte ta mig upp och käka frukost. Ingen nytta görs av vridande och vändande i sängen.
Synd på tidig morgon då jag hoppades att få vara vaken ett tag in ikväll nu när grillfest stundar och J kommer. Ja, ja, det får gå ändå.

Frukost var det ja!

Det behövs en bild bland alla dessa novellinlägg


Ett längtans inlägg

Ja, ännu ett inlägg. 3 stycken innan kl 12 på dagen.
Detta inlägg med lite mera struktur och mening. Ett inlägg av längtan till:
Och bara för att jag "upptäckt" hur man gör hjärtan i bloggen så ska jag använda mig av dom.

♥ Jag längtar tills imorgon. Då kommer min longtimefriend Jessica från Hudiksvall på besök. Vi ses alldeles för sällan, inte konstigt heller, med 30 mil mellan oss. Vi ska i alla fall grilla och spela kubb imorgonkväll. Lite beerpong ska det bli också. Kommer inte blir riktigt samma grej för mig med någon alkoholfritt i vissa glas. Men vad gör väl det? På lördagen ska vi ta oss till stan för att träffa flera oldtimefriends. Personer som jag gått gymnasiet med. Ska bli kul, samt att shopping i stan aldrig är fel.

♥ Jag läntar till nästa fredag. 1 juni förövrigt, då åker jag och Mr upp till Hudiksvall och bor dessutom på hotell.
Hotellfrukost, Texasmiddag, återseenden och fika/or, shopping och annat skoj står på schemat.

♥ Jag längtar tills jag fyller år. Kanske inte till själva årfyllandet utan mer till att få ha mina kalas/fikan/or. Jag ska bjuda på den somrigaste jordgubbsgräddtårta samt jordens fruktbuffé. Ananas, vattenmelon och honungsmelon, jordgubbar, vindruvor, mandariner, kiwis och plommon. Samt kanelbullar. Kanelbullar är ett måste. Jag vet att kanelbullar inte är en frukt..
Vem är avis?

♥ Jag längtar till den 1 juli, då ska jag först ha tre veckors semester innan jag går på havandeskapsledighet. (Nä, jag har inte fått den beviljad ännu men jag förutsätter att FK vet att är man undersköterska inom äldreomsporgen så finns ingen möjlighet till fortsatt jobb utan att dö, heller ingen möjlighet till omplacering.) Det ska bli grymt skönt. Tanken är att jag och Mr ska ta M&P's feta chrysler och åker söderut i landet. Tanken är också att vi ska ta oss till Finland i sommar igen. Skulle vara skoj som satan.


Tid

Nu ska jag skriva ett till svammelinlägg som antagligen kommer bli långt, utan bilder och utan någon poäng. Tänkte förvarna om det nu när jag jag vet om att det kommer att bli ett sådant inlägg. Annars "blir det" ju bara när jag skriver.

Jag börjar sakta men säkert inse att jag faktiskt ska bli förälder. För varje tecken jag får så blir det hela mer verkligt.
Och grejen är att det inte är något vidare långt kvar. På lördag går vi in i vecka 24, och det betyder att det är 16 veckor kvar av graviditeten. + eller - några veckor. Det går hur fort som helst och jag tycker att det var alldeles nyss jag fick missfall. Men här sitter jag, med mer än halva graviditeten gjord, och ska bli mamma.
Stressen infinner sig.
Och vad är det jag hunnit skaffa åt mitt kid ännu då? En säng och vagn. Några uppsättningar kläder, men långt ifrån det som antagligen krävs.
Resten då?
Jag har en lång checklista som jag stulit av en annan mamma-to-be där jag insåg att jag kunde bocka av 2 grejer helt.
Och om nu tiden tänkt gå så fort så är det kanske dags att sätta fart?
Eller klarar sig ett nykläckt barn med en säng, en vagn och tre hela uppsättningar med kläder?
Nä, skulle just tro det.
Nappflaskor? Sängkläder? Hygienartiklar? Kläder? Handdukar? Nappar? Blöjor? Babysitter? Babygym? Skötbädd? Badbalja? Speldosa? Sängmobil? Som det ser ut idag så har jag en provisorisk  hylla i en garderob där kiddots kläder ligger "så länge", tills vi fått oss en byrå att ha kläder bland annat i.
Jag kan fortsätta i evighet.
Jag förstår också att allt kanske inte är sktiviktigt och livsnödvändigt och speciellt kanske inte den första tiden ens? Dock skulle det kännas tryggt, om det mesta fanns här, att ta fram, dagen då det behövs.
-"Du kanske skulle sett till att köpa mindre kläder till dig själv och mer till ditt barn?" -"Du fyller ju år snart, önska dig saker till ditt barn istället för en massa skit från Åhlens!", hör jag somliga tänka.
Men så funkar det inte. Pengar finns både till att köpa kläder till mig själv och till mitt kid, sen handlar det om prioritering, hahah. Och varförs kulle jag önska mig saker? Jag vill ju själv gå (tillsammans med Mr) och välja, med omsorg vilken napp som ska användas, vilkenmelodi speldosan ska spela, vilka handdukar som ska torkas kräk med och vilka som ska torka en blöt, nybadad bebiskropp. Bara för att ge några exempel.

Nä, detta svammelinlägg ledde ingenstans.
Skönt att ha det ur mig iaf.

Note-to-self: Dags att börja se över "Checklista Kiddot", så vi inte står där, dagen innan beräknad förlossning, utan en napp.. Och allt annat.

Morgonsvamlande

Det har inte varit en bra natt.
Med huvudvärk gick jag och la mig före 21, för att vakna upp runt 4 för toabesök, fortfarande med huvudvärk. Somnade ens tund till och vaknde nyss, dryga 12 timmar senare med huvudvärk som maler på i bakhuvudet.
Och det finns inget bra med det.

Nu är det bara ett dygn kvar innan Mr drar på kryssning. Sjukt nervös är jag över det. Av egentligen ingen anledning känslan försvinner inte.
Jag vill ju vara där, och se till så att inget händer.
Men vad är det som kan hända då?
Massor! Om man låter mig börja räkna upp saker. Men jag inser ju att det mesta är fruktansvärt orealistiska och att jag inte behöver vara orolig. Det handlar om en 23-timmars kryssning och efter de 23 timmarna är allt som vanligt igen. Med ett plus då jag kommer att ha sjukt mycket taxfreegodis hemma istället.
Så frågan är hur man släpper en känsla som gnager i en? Och då talar jag inte om min gnagande huvudvärk utan oroskänslan. Känslan av att det är farligt och att saker händer, bara för att jag inte är där och beskyddar.
Gud så fjantigt det låter när man skriver ut det. Jag kan ju läsa det själv och inser hur löjlig man är. Men likförbannat så gör inte medvetenheten känslan lättare.
Det är tur att J kommer just den här helgen på besök och mina tankar inte behöver ligga hos Mr varje vaken sekund. Och grillfest stundar även imorgonkväll. Inte dåligt alls.

Frukost på detta och ett par alvedon får det bli.

Jag är grym på det här med Kålpudding

2012-05-23_18_31 (MMS)

Jag är grym på det här med Kålpudding


Rycket från ingenstans

Sådärja!
Nu är min andel av städningen gjord, utan någon powernap eller fler mackor. Fick mig ett ryck från ingestans och tog tag i skiten istället.
Då var det dammat, både torrt och vått, toaletterna skulle man kunna dricka ut om man känner för det. Det är undanplcokat och förberett för Mr och hans dammsugare, som helt plötsligt bestämt sig för att fungera igen.
Skönt när det är gjort, men blä för i helvete för att komma igång och ta tag i det.

Så medans Mr valsar med Le Sucker så ska jag ta och laga kvällens middag. Kålpudding.
Gott som satan och bra längesedan jag åt. Käkade nogon LCHF-variant då när vi gick på det, men även det var ju längesedan, typ ett år sen.
Kålpudding it is!

Götteligöttans!

Nu råder heller inga tvivel. Det är min knatt i magen som härjar och sparkar. Med lite bekräftelse från mamma och uteslutning av annat så har jag alltså äntligen fått känna mitt barns första rörelser!
Vilken magi!
Ja, detta är nog det häftigaste hittills. Att få höra hjärtljud och se på ett ultraljud, allt i sin ära, men det är inte att likna med att få känna denna märkliga men dock härliga känsla av att någon lever och frodas inuti dig.
Mr har ännu inget fått känna. Fastän han hade handen "rätt på sparken". Jag antar att eftersom jag precis känt detta inifrån så krävs det några veckors växande innan kiddot blir så stark att denne kan sparka farsan-to-be så det känns.

Nä, ni, så här blir inte kålpudding gjort.
Ut i köket för börja att steka lite kål.


It's not enough

Hm, 4 mackor senare och jag är fortfarande hungrig och fortfarande trött.
Men vad gör man?

Städ står på dagens schema. Vet inte riktigt hur jag ska orka. En redig powernap nu så kanske man hoppar igång senare. Men först ska jag bre mig ett gäng mackor till.
Detta håller inte.

2 dagars jobb kvar, + ett extrapass i helgen sedan ledighet!
Så efterlängtat.

...

Trött och hungrig.
Lets go die a bit.

In the summertime

Oj, oj, det är sommmar ute gott folk!
Jag har de senaste dagarna, det vill säga igår och idag, gått klädd i nästan inga kläder alls. Eller jo, men väldigt lite kläder, tunna kläder. Sommarkläder helt enkelt. Sjukt skönt!
Inte lika skönt att jobba dock. Jag svettas bort, även när jag inte gör någonting alls. Och värre lär det väl bli då jag lär bli tyngre och sommaren varmare.
Men jag klagar inte! Inte än så länge iaf.

Jag och Mr har varit duktiga och promenerat, flera dagar i rad. Idag gick vi ner till centrum för att hämta ut Mr's brillor. Snygg är han i dom och nu kan han även se igen, vilket är bra, en fördel helt enkelt. Att se alltså.
Samtidigt i centrum skickade jag tillbaka ett paket. Beställde ju en herrans massa klänningar häromdagarna och den svarta, som man kunde knyta i olika ordningar åkte tillbaka, samt BH:kassarna, de satt inte som en smäck. Inte alls. Men resten behöll jag.
Tråkigt nog kommer jag kunna ha tunikan i ungefär en kvart till. Den gick precis över magen men gör det antagligen inte så länge till. Men det blir en bra dölja-magen-tröja efter att kiddot anlänt. Då lär inte magen vara i sitt vackraste skick.

Vi gjorde även en upptäckt i centrum. Subway har öppnat! Jag var bra lockad på Subwaymiddag, men efter årets förtsta mjukglass med polkaströssel, så begav vi oss hem och åt spaghetti och köttfärssås istället.
Och det vart grymt gott. Både glass och käk.

Ja, mer än så har jag inte att förtälja.
Nu ska det hoppas kämpa sig in i duschen, för att sedan glo på tvn och känna efter bebissparkar (jag har mina aningar om att kiddot sparkade/pickade mig på blåsan igår. Det var en sån konstig känsla som jag inte kan beskriva och förklara på något annat sätt än att det måste vara kiddot? Tänk om någon kunde klargöra detta för mig..) medans jag käkar jordgubbar.
Massa skoj!

Monday, the 21:th of May

Idag är ingen vanlig dag eftersom:

1. Jag är ledig, och vet fortfarande inte hur jag ska spendera dagen.
2. Pappa och lillasyster fyller år, det har redan firats, men väl värt ett varsitt grattis till: GRATTIS! och GRATTIS!

En sak vet jag i alla fall. Jag ska ta min blekfeta kropp ut i solen idag. Igårkväll när jag och Mr gick till centrum så hade jag en vit tröja på mig, och man såg inte var armarna började och tröjan slutade. Hemskt. Lite färg tack!

Update: Jag tar mig ut till Brottby för kaffedejt hos My.
Kan inte bli annat än trevligt.

Två bilder från i lördags.
Lustigheten:


Not pregnant..?
Just kidding.

Äsch, det vart inga bra bilder. Det var lustigare i mitt huvud, men ni kanske fattar poängen. Framifrån/bakifrån så kan man inte säga att jag är gravid. Men se mig i profil och säg annat!

Well, now it's suntime.

Tidig start på nya veckan

03:13 - Är det morgon än?
05:13 - Men nu då?
06:13 - Äh, nu kliver jag upp.

Nu: Frukost intagen och The Voice på tvn. Vad gör man idag? Denna lediga och soliga dag?

Were Having a Hairless Kitten


WeekEND

Vilken skön dag det var igår, och det verkar inte vara sämre idag inte!

Käk och fika hemma hos MM&MF, sedan promenad hem, för att hämta bilen och åka iväg till Kista, där middag och bio väntade.
Käket var ok och bion likaså. Hade högre förväntningar när det var Tim Burton som regisserade och Johnny Depp som hade huvudrollen. Det var småkul och jag skrattade flertalet gånger. Kanske hade jag gillat filmen bättre om jag sluppit sitta brevid 10_åriga grabbens mamma som hela tiden utbrast: "Ååååh!", "Nääää!", "Oj shit!", "Nämen!" Inte roligt alls.
Destor roligare var att jag fick med mig ett par brallor hem.

Väl hemma igen somnade jag fort. Jag hade ju trots allt inte sovit något vidare natten innan. Sov långt in på förmiddagen med trots tidig kväll.
Jag kan tydligen inte få nog med sömn ibland och anda gånger, inte tillräckligt lite.

Jobb väntar kl 16.
Man borde vara utomhus medan man fördriver sin väntan.

By the way, ett tillägg i önskelistan: En dammsugare. Våran gav nyss upp.
"Pås-löst" skit från Rusta.
Blä.

Lördagsbestyr

Trött minst sagt.
Men vad gör väl det när jag nu ska traska över till mormor&morfar för att fira lillasyster ännu en gång!

Och solen skiner ovanpå det
Härliga tider!

Sleepless in V-town

Oj, oj nu är det minsann synd om mig. Lade mig för att sova strax före 12 på kvällen/natten efter jobb, pizza, lite godis och Big Brother. Vaknar igen 4.15 efter 2 toabesök al'a nattlig urinering, under ca 4 timmar. Det tråkiga är att efter senaste besöket så kunde jag inte somna om igen. Blev hungrig och var tvungen att göra mig något att käka.
Nu, ett glas mjölk och 4 (!!) rostade mackor senare så ligger jag i sängen igen.
Har typ 1,5 timme på mig att sova innan det är dags för att göra sig i ordning för jobbet. Bättre har man ju haft det.
Sleepless in V-town.

Bio Reservations

Biobiljetter reserverade:
Dark Shadows, Filmstaden Kista, 18:30.Be there!

Wishlist for my birthday

Ja, jag gör en lista på vad jag önskar mig i födelsedagspresent. Mest för att det är kul. Och för att jag ska minnas vad det är jag ska köpa själv om de inte kommer med tomten, eller ööh, i present.
Det är ju trots allt inte långt kvar tills jag fyller. Inte tills det är jul heller.

Från Åhlens:


Dessa förvaringsburkar är så snygga, I wants. All of them.Matchande kökshanddukar och grytlappar.

En karamellskål, turkosa mosaikljusslyktor och en ny stekpanna. Har mina aningar om att svärmor lär dyka upp med en ny stekpanna åt mig.Ja, jag önskar mig F.R.I.E.N.D.S boxen. Det är den bästa serien genom tiderna och så är det. Det bästa är att jag vet att den ligger under granen redan! Uhm, inte jul nej, den finns bland paketen.


Jag önskar mig även en ny kaffebryggare. Krav är att den ska brygga varmt, HETT kaffe.Ja, jag behöver några Filippa K muggar till. Mr tycker det är himlans kul att slå sönder dem. Gärna någon i nån av de här mönstrena.

Sedan önskar jag mig små servringsskålar, gärna i grytformar och pajformar.

Oj, oj, en hel massa man önskar sig.
Thats it.

Middag på Waxholms Hotell

Igår då.
Det var en trevlig stund och god middag som serverades på Waxholms Hotell och MM&MF verkade nöjda, vilket var huvudsaken.
Ett fint ställe var det också, och skönt i och med att det inte var mycket folk.
Jag åt världens godaste skagenröra till förrätt, en mindre god kalventrecote till varmrätt och en rackarns god rabarbersmulpaj till efterrätt. Bra slutbetyg blir det dock. Och fler plus på bra service och fint ställe.


Mörka bilder, men det var ljust och fint. Och bra väder, även om det blåste kallt.Jag, utnämnd chaufför, tog sällskapet hem igen efter middagen och efter-ölarna på en annan krog. Vi blev kvar hos M&P länge för att se Big Brother och annat och var inte hemma förrän sent. Svin sent.
Därav den sena frukosten imorse. Jag sov till 10.30, helt sjukt.

Idag blir det inte mycket att göra. Jag och Mr ska fixa och greja lite här hemma innan jag drar iväg och jobbar lite och Mr får efterlängtad dataspelstid.
Efter jobbet möter han upp mig och vi tar en kvällspromenad för att köpa fredagsmysgodis och hämta ut paket.

Låter som en bra fredag, minus jobbandet kanske, men även det måste göras.
Trevlig helg!

Lyx är att få äta frukost tillsammans på en vardag


Sen frukost med Mr och Annika the Dining Group.

Saker jag längtar till efter att Kiddot anlänt

Ja, en liten lista på saker som jag saknar som jag av olika anledningar slutat med på grund av graviditeten och Kiddots ankomst.
Man ska heller inte tro att jag på något sätt skulle byta bort min graviditet mot något av nedanstående och jag skulle kunna vara utan det för alltid, om det krävdes, för mitt barns skull.
Men nu behöver jag inte det, då en graviditet är tidsbegränsad. Jag känner att det är lika bra att vara tydlig, annars får jag någon dum kommentar om att jag "inte vill ha mitt barn tillräckligt" som inte kan vara utan ett och annat. Typ.
Bättre tydlig än otydlig.

Jag längtar efter:
 • Att kunna borsta tänderna utan att hulka och hålla på som att jag skulle kräkas. (Samt att göra en riktig snorloska, dra in snor genom nästan, harkla sig och spotta, går inte numera utan att jag samtidigt nästan spyr lite..)
 • Att få tatuera mig, OMG jag har inte tatuerat mig sedan november förra året. Jag dör. (Min hjärna fullkomligt kokar över av alla ideér som jag inte får något utlopp för, kanske jag borde börja rita eller något?)
 • Att kunna dricka iskallt vatten istället för fisljummet. Det iskalla vattnet får mig att må illa. (Känner mig som vissa gamlingar jag lärt känna under åren inom vården. Då mjölk ska micras 30 sek till lunchen för att inte vara så kall när man dricker den..)
 • Att äta brieost, lever, blodigt kött och kallrökt lax igen. (Inga predikningar om att minsann visst kan äta allt det där när man är gravid, jag är inte intresserad. Jag sköter min graviditet på mitt sätt och ni, eran på ert sätt. Thanks anyway..)
 • Att få dricka en redig redbull & vodka och suga i mig ett paket Marlboro Fresh samtidigt. (Nä, jag har inte tänkt att börja röka igen efter graviditeten, men man kanske får ta en cigg bara för gamla tiders skull?)
 • Att få gå på Anchor, en söndag, med gott sällskap, iklädd min snyggaste kläder utan att se tjock ut och sjunga "Staten och Kapitalet" på Rockkaraoken. (Ah, it brings back memories)

Ja, detta är vad jag kan komma på. Här och nu. Jag har några andra punkter till, men dom besparar jag er. Risken för äckelvarning kan bli för hög annars. Det är inte bara charmigt att vara gravid kan jag ju säga.

 

Man ska inte heller glömma bort att jag kommer sakna att vara gravid. Men jag trivs bättre som inte gravid men ja, det krävs ju nio månader för att man ska få sitt kid, och det är nio månader som jag gör om närsom om det skulle krävas.

 

Nog skrivet.
Tror att alla förstått min poäng nu.

 

Tudeloo!


El Rubrikos

Idag hade jag tänkt att sova länge. Så länge så jag orkar köra bil in på sena timmen inatt.
Jag försökte hålla mig vaken så sent som möjligt igår för att sova längre idag.
Det gick sådär..
23.15 (en kvart efter BB) gav jag upp och borstade tänderna och gjorde mig klar för sängen. 23.45 sov jag och det resulterade i att jag slog upp ögonen 7:19 imorse.
Jag försökte i alla fall.

Bilen fick vi lagad igår, om än inte perfekt så låter den bra mycket mindre och jag slipper skämmas ihjäl när jag är ute och åker.
Jag fick dessuom nya fälgsidor på bilen och det lyfte hela bilens utseende. Mina förra vart ju stulna när vi fick inbrott i bilen. Mycket stiligt blev det iaf.
Så nu är bilen både ren, lagad och uppiffad. Saknas bara att det ska täckas över det 'skrapmärke' jag åstadkom häromveckan när pelaren i garaget på något vänster flyttat sig närmare min parkeringsplats och jag slickade den med hela förarsidan.
Så kan det gå!

Idag då?
Mr har jag ju hemma då det är röd dag. "Kristi Flygare" som min pensionärer på jobbet och Mr säger, Kristi Himmelfärd som det heter.
Dessutom är det Norges nationaldag för den som inte har koll.

Jag och Mr ska fixa här hemma. Sätta upp tavlan och ljushållarna i köket. Samt fortsätta röjandet i Kiddots rum. Min kompis J kommer nästa helg för att hälsa på och då kan det inte se ut som det gör där inne.
Nä, någon ordning får det vara.

Ännu senare åker jag och Mr till Norrtäljes skogar, idag igen, för att fira pappa och lillasyster som fyller år. Inte idag, men på måndag. Och eftersom det var helt omöjligt att hitta en tid närmare dagen att fira så får det bli idag, det går inte på något annat sätt.
Det blir lite paketöppning och måhånda en tårta, eller något annat slags fika?
Därefter så tar vi M&P's feta bil och bränner iväg till Vallentuna igen för att hämta upp morföräldrarna och bjuda dem på deras utlovade födelsedagsmiddag i Vaxholm.

Massa skoj, på en och samma dag.
Jag skulle ju så gärna vilja att Swedenrockshop-paketet skulle hinna komma idag med då det ligger 3 ytterligare presenter där i. Men den hade bara hunnit så långt som till Malmö igår runt 16-tiden från att ha färdats från Lübeck i Tyskland.. Och i och med att det är röd-jävla-dag idag så lär den inte färdas mycket mer förrän imorogn.
Ja, pappas och systers förlust.

Bäst att börja prova lite kläder. Man ska passa på att klä upp sig när man får. Och detta är en ganska fin restaurang med så då får man ju slå på stort och sätta på sig klänning!

-Gone-

Skräcken the Cat is making her own rules

Bara för att Skräcken var så jäkla söt.
Här har vi försökt få Kottarna att fatta att Kiddots grejer inte är till för dem. Så fort de varit på spjälsängen har vi vrålat och viftat med armar för att få dem att fatta det inte är ok.
När de varit på vagnen har det varit samma sak. Och de verkar ha fattat. Vi behöver inte alls schasa bort dem lika ofta numera.

En sak hade vi glömt.
Babyskyddet/bilbarnstolen.MAH!
Hon var ju så galet söt där i att jag inte kunde jaga bort henne före jag fått tagit ett foto eller tre. Och jag kunde inte ens jaga ut henne. Utan varsamt och försiktigt. Som sagt, hon var ju så jäklans söt där i.
Nu blir det till att ställa undan skyddet. Men vart?


Ordinary Wednesday

Jag känner mig så glad.
Ingen vet egentligen varför då jag har huvudvärk och är trött, men känslan ska försökas behållas iaf.

Klockan börjar bli mycket, och jag har egentligen inte tid att sitta framför datorn. Speciellt inte när jag fortfarande sitter i pyjamasen.
Klockan ett börjar föreläsningen och jag ska hinna lämna in mitt sjukintyg till chefen. Har åtminstone ringt och förberett henne. Stackarn. Kan inte vara lätt att samordna allt, samtidigt så är det inte mitt problem. Jag ser till mig och kiddots bästa. Och Mr's. Inte för att han får någonting utav att jag är sjukskriven. Han får det nog bara värre i och med att jag lär ha det trist om dagarna och han lär få höra om det. Istället så lär han kanske (troligtvis inte) slippa höra mina klagor om värk.. But still. Haha, bra synd är det om Mr också.

Satt och slog in alla presenter till pappa och lillasyster igår.
2 paket väntar vi fortfarande på att de ska anlända.


Tänk att det kan vara så kul att köpa saker till andra!

Ja, det är inte bara kul att köpa saker till andra. Det är himlans kul att köpa saker till mig själv med. Det har jag också hunnit göra idag.

Jag fyller ju trots allt år om några veckor. Typ ett par veckor. Och födelsedagspresent till mig själv kan ju inte skada.


Ett gäng klänningar är aldrig fel.
Den svarta längst till vänster är rätt ball med då den kan knytas om och bli en hel drös med olika klänningar. Bandeau/halterneck/tub/. En massa varianter. Den kan också knytas som kjol. Sen den vita längst till höger. Gosh så snygg den är! Har en likadan fast i svart, och de är så snygga. Lär bli sommarens favorit. Det enda som inte är bra är de tjocka axelbanden och den stora ryggen. Feta ränder blir det när solen ligger på. Men, men., nog fan ska jag ha den iaf. Mittenkläningen är en tunika. Enkel och vardaglig.
Köpte lite annat krafs med. Underkläder mest. Alla bh:ar skaver numera och nu har jag köpt rediga Ica-kassar till bh:ar. Kan inte gå snett.

Nä, bäst att sätta igång att göra nytta.
Detta håller inte.

Bra vecka på BB nu med.
Freeze, tease, release. Så kul!

Dagen i detalj

Oj, vilken lång dag det varit och den började tidigt imorse.
Klockan var runt 6.45 när jag gick till jobbet och när jag slår upp porten så möts jag av sommar. Värme och doft av syrén. Ja, detta var en morgon då det kändes tråkigt att bara ha 15 m till jobbet.

Det gick bra att jobba, trots eyggvärk och andra värkar. Använde mitt bälte som jag fick av sjukgymnasten idag. Kändes bra stundtals, men det var också krångligt i och med att jag var tvugen att ta av det så fort jag skulle sitta ner, annars skar de upp i magen och var mindre skönt.

Fick kompa en halvtimme, så jag hann hem och fräscha till mig innan jag skulle träffa doktor Margareta. Dr Margareta förtstod mig och mina smärtor och sjukskrev mig 25%, jag ska alltså jobba halvtid. Hon frågade om jag trodde det var tillräckligt och det trodde jag. Åtminstone att börja med och prova. Jag tror inte det bli några problem att jobba nu, iaf nu när jag kommer att slippa längre pass och så många dagar.
Återstår att se dock. Chefen hade unnit gå hem för dagen så jag får leta upp henne imorgon istället.

Efter doktorsbesöket så åkte jag hem, mötte upp Mr och gick sedan ganska direkt ner till centrum för att prova ut brillor till Mr.
Vi hittade ett par fina brillor som passar Mr. Rätt snarlika hans gamla, men ändå med lite nya detaljer. Fina, och framförallt hela och i Mr's styrka, så han får de han behöver.
Och dessutom var de rätt billiga. Inte dumt alls. Så nu behöver vi bara vänta en vecka, sedan ska Mr få sina nya brills.

Snabbvisit på Ica, innan vi hämtade upp lite takeaway från loka Kinesrestaurangen.
Väl hemma igen så har vi hunnit vräka i oss kyckling och nudlar och sett Big Brother.

Imorgon är jag äntligen ledig, minus en föreläsning på 3 timmar mitt på dagen. På kvällen åker vi hem till M&P och lagar bil. Eller, Mr och pappa lagar bil, jag och mamma tittar på.

Thats all.

En fin dag för..

Jobb?!
Om jag ändå fick vända mig om och lägga mig igen.

Schema vecka 20

Tråkigt att jag nu under dagen börjar genast få mera ont i ryggen. Så typiskt. Nämnde ju även för sjukgymnasten att jag haft ledig helg och att värken är som värst efter ett arbetspass.
Jag var ju hos henne kl 9 imorse. Efter att strax före klivit ur sängen.. Aaah! Blir så trött.

"Bra" är ju då att jag ska träffa doktorn direkt efter arbetet imorgon och då lär vara sådär lagom mör och öm som senast. Så de får se, att jag har ont på riktigt.

Ett schema för veckan tycker jag skulle passa sig här:

Måndag: Träff med sjukgymnast kl 9. Jobb 15-21. Mr tömmer vårat kids framtida rum på allt skit som står där just nu.
Tisdag: Jobb 7-15. Träff med doktorn 15.20. Hoppas på att få kompa en timme så jag hinner andas mellan arbete och doktorsbesöket. Nya brillor ska utprovas åt Mr. Synundersökningen är klar och det är bara nya brills som fattas.
Onsdag: Ledig, har dock en kortare utbildning genom jobbet som jag måste gå på mellan 13-16. På kvällen bär det återigen av till M&P för att ta en titt på bilen. Den låter som en muskelbil av den värre sorten.
Torsdag: Ledig. På kvällen ska vi ta med mormor&morfar, som tillsammans har/ska fylla 120 år, på födelsedagsmiddag i Vaxholm. Jag är utnämnd chaufför, för ovanlighetens skull.
Fredag: Start jobbhelg. 15-21
Lördag: Jobb 8-15. Vecka 23 i graviditeten.
Söndag: 13-21

Så ser veckan ut än så länge. Något trevligt lär ju hittas på under lördagskvällen då jag är ledig.
Och så väntar vi på paketet från Swedenrockshop.

Nu ska jag vagga till soffan för att ligga ner en sista stund innan det är dags för kvällsarbete.

Sleepy Sunday & Monday

Gäsp.
Tröttare än tröttast.

Jag och Mr kom iväg till stan igår. I en nytvättad bil dessutom.
Mycket trevligt att gå i solen och se sig omkring i affärer, även om det, som alltid, är så sjukt mycket folk i Sthlms stad.
Lite grejor fick vi med oss hem, målarfärger till Mr's nörderi och presenter till pappa och lillasyster som fyller år snart.
Det vart inget mindre än en Subwaymacka på vägen hem. Lycka är att Subway ska öppna här, i Vallentuna centrum, i slutet på maj!

Väl hemma igen så sov vi. 2 timmar. Mellan 17:00 - 19:00, inte bra tänkte jag och såg hur vi skulle vara vakna halva natten. Men icke.
Efter en film, Big Brother Live och några varma mackor så sov vi gott sedan.
Trots all denna sömn så hade jag svårt att ta mig upp imorse. Skulle vara hos sjukgymnasten kl 9.00 och var nog inte uppe ur sängen förrän kvart 8.15. Snabbt i med en macka, göra sig i ordning och ta bilen ner till vårdcentralen.

Det gick bra hos sjukgymnasten.
Hon klämde och kände, hävde en låsning i min höft och gav (sålde mig ett för 200 kr) mig ett bälte, som ska fixera höften. Inga långpromenader och ta det lugnt. (Lätt med mitt jobb..) Fick mig även en skak-massage i ländryggen. Superskönt och jag önskar att jag hade mig en sådan hemma. Tråkigt nog konstaterade hon att det antagligen inte var graviditetskrämpor jag hade, utan bara "vanlig" stelhet, trots att jag skattade högt på smärtskalan och att det är nytillkommen smärta.
Tråkigt i och med att doktorn som jag ska träffa imorgon, antagligen inte kan göra någonting åt det, och tråkigt att jag antagligen få fortsätta ha ont.
Eller så hjälper det att hon "låst upp" min höft och bältet. Det återstår att se.


Well, här kan jag inte sitta och beklaga mig hela dagen.
Adjö så länge.

Ett par extra konstateranden bara:
 • Man behöver inte alls ta bort antennen från bilen innan man kör in i tvätthallen. Den sitter kvar under hela tvättningen.
 • Jag och mr kommer att rulla fram, efter att maj kommit till ända. Subway.

Mini Catch-up

så, vad har hänt sedan fredag?
Inte något vidare mycket.

Fredagskvällen tillbringade jag och mitt onda i soffan, tillsammans med Mr, tacos godis och Big Brother. Jag och Mr slogs med barnfamiljer om de sista tortillabröden vid tacohyllan på Ica och vi vann. En bra fredag helt enkelt..

På lördagen jobbade jag först ett kort extrapass, sedan vart det heldag i Norrtälje. Först med Mr's moster som fyllde år, där det bjöds på god mat, sedan hos M&P där det också bjöds på käk.
Trevligt som alltid, och hade jag inte varit så trött så hade jag nog haft det ännu trevligare.
Vi, eller kiddot, fick sig en present av M&P. Värlens sötaste raggsockor och ett par jeans.


Se ut som morfar-to-be är ett måste, bar överkropp, jeans och raggsockor funkar alltid.
Oavsett årstid och väder.


Idag är det strålande sol och jag och Mr ska åka till stan för att se oss omkring i affärer och äta något gott. Frågan är bara när min druckne karl ska behaga att vakna.
Tur att jag har internet som kan roa mig medan jag väntar.

That's all.

En bra dag följs ofta av en sämre

Idag har jag så ont så jag skulle kunna gråta. Tråkigt att man ska omringas av okänsliga människor i sådana stunder.

Tur att det är fredag i alla fall!

Och mer skoj blir det

Nu har jag bokat hotellet också.
1-3 juni har vi ett rum på Hotel Hudik, Best Western. Så kul!
Kära återseenden och god mat lär prägla min helg.

Och helgen före kommer J ner till mig och det ska också bli grymt kul!

Massa skoj, på en och samma gång.


Att ta modet till sig

Idag är en bra dag.
Solen skiner, det är snart helg, jag har sovit gott, jag mår inte illa, jag känner mig vacker och det finns så mycket att se framemot.

Men mest av allt är jag glad över att jag hört från en gammal, gammal vän idag som jag för ett år sen drygt, betett mig illa emot. Och sen dess har vi inte hörts.

Även om jag är som jag är, så vill jag faktiskt inte göra någon illa. Och även om det skulle vara så att jag faktiskt tycker illa om personen eller tycker denne har fel, eller vad det nu kan vara, så vill jag aldrig bråka. Diskussioner och tjafs uppstår alltid någon gång mellan alla, men när det blir långvarig frånvaro på grund av en onödig grej, som kunde ha undvikits, så är det inte ok.
Men alla gör vi misstag och beter oss illa, så också jag.

Så idag mår jag bra. Att jag tog modet till mig och hörde av mig.
För ingen vinner på att vara sur och arg på någon annan.

Grattis på födelsedagen, gamle vän!

Ja, ännu mera handlande. It's my drug.

Medan jag ännu är skrivandets fas så måste jag skriva lite om gårdagens beställning.
Jag och Mr brukar handla från Swedenrockshop ett par gånge rom året, MAX. Eftersom det är pissdyrt. Men igår var det dags igen, årets första beställning därifrån.
Mr köpte sig ett gäng snygga t-shirts, det får inte bli för många åt gången då de kostar flera hundringar. Styck.Jag själv fick mig en stor tröja. Med stor luva och assymetrisk dragkedja. Man måste gilla detaljer!

Jag fick mig också en keps.
Ännu en till samlingen. Och nä, man kan inte ha för många, precis som med sjalar. Man vet ju aldrig vad man är för på sjal eller keps-humör.


Lite nitar har ingen dött utav.

Kiddot måste ju också ha lite grejor.


Sitt första gosedjur: Ett kattbenrangel. Söt som få.
Samt en camobody också söt som få.

Sist men inte minst så köpte vi en musmatta.
Vi har en trådlös mus som aldrig krävt matta under tidigare utan den har glidit på bra direkt på bordet. Men så för en tid sedan så fick den någon knäpp och kan inte alls svepa över något material alls. Förutom en inplastad Ellos reklamkatalog. Och den har vi användt som musmatta nu i alldeles för lång tid så nu var det dags.
Musmatta, Välkommen!

Ändå lite mer gratisreklam i min blogg, men, men, inte är jag den som är den.
Det bjuder jag på.

Semesterplanning

Var nyss och hämtade en del av papprena som jag skulle få idag från jobbet. Hoppas ju dock på att få de resterande senare under dagen. Och det ska nog inte vara några problem. Får se när bara.
Tänkte bege mig ut och promenera i samband med jobbesöket men tråkigt nog började det regna. Och regn och promenad är inte 2 ord som man använder i samma mening. Inte i en positiv mening iaf.

Jag har nu också fått min sommarsemester beviljad och då kanske vissa undrar varför jag ska ha semester när jag ändå ska vara ledig över ett år framöver från och med ca 2 månader före förlossningen (i och med graviditetspenningen). Dum fråga tycker jag.
Ledighet, speciellt under sommartid eller jobba, under sommartid?
Svaret är givet.

Så om jag nu slippet bråk från försäkringskassan så räknar jag med att var ledig från 1 juli och framåt. Hur lång tid framåt återstår att se.
Ah! Det är mindre än 2 månader kvar dit, hur skönt som helst!
G-R-Y-M-T!

Jag ska dessutom ha en kortare weekendsemester första helgen i juni. För övrigt den helg som jag fyller år, och också den helg vi tänkt åka till London. Men nu blir det inte så, utan vi spar den resan tills jag med största säkerhet inte riskerar att må illa och kräkas bort en hel semester.
Och att jag samtidigt kan få njuta av en öl eller fler under en utomlandssemester är ju inte helt fel det heller.
Så nu har vi planerat en Hudiksvallsresa under den helgen. Vi tänkte till och med lyxa till det och bo på hotell. (Tack iaf för hjälpen med hyreslägenhet Fia. En annan gång lär vi behöva hjälp, det är väl inte varje gång man har råd med hotellövernattning, speciellt inte med tillök i familjen.) Jag har kollat upp ett hotell som ligger centralt i Hudiksvall. 2 nätter, rum med dubbelsäng, hotellfrukost, utomhuspool, fri parkering och wifi, spa-anläggning. Allt för 1700:-, som taget. Så det ska bli skoj, både att vara i Hudik och med allt vad det innebär samt att få ha det lyx på hotell.


Ser ju trevligt ut, inte för att jag tänkt låsa in mig på hotellrummet någon längre tid mer än att sova där, och ta eftermiddagspowernappen kanske.


Rummet, ser ju även det trevligt ut.
Massa gratisreklam för Best Western, snäll man är.

Inget är bokat ännu dock, måste ju kolla upp så J&M inte råkar befinna sig någonannanstans i världen just den helgen. De är ju trots allt vårt största dragplåster till Hudik.
Men förhoppningsvis så blir det av. Middag på Texas är givet, Jambolunch likaså. Hade ju gärna tagit en pubmacka på Bockarna men det bli svårt i och med att stället stängt.
Dollarstore och Albert&Herbert ska besökas. Mjukglass på Möljen.

Mycket käkande lutar det åt. Måste ju kompenseras för allt jag inte kommer dricka, som det brukar vara när Hudiksvall ska besökas. Hahah.

Bokar gärna in diverse fikor med annat löst folk med för den som skulle vilja.

Fy så kul.

There's no danger on the roof

Jaaaaaa!
Jag är vaken. Och har dessutom varit ett tag. Frukosten är redan intagen och kaffet är på ingång.
Som jag skrev igår, såklart var det totalt onödigt att ställa klockan idag för att hinna ringa diverse ställen då jag var vaken runt 6.30.
Nu får man vänta på att stället ska öppna sin telefontid klockan 8.

Men vad gör väl det?

Vad har denna dag att bjuda på annars då?
Förutom ledighet?
Städas ska det göras. Tvätta fönstren borde jag gjort för längesedan men har ännu inte kommit mig för, och eftersom det är så pissigt mulet väder så skulle det ju passa hyfsat bra med fönstertvätt idag, men det är inget jag lan lova och svära på.
En promenad hade ju inte varit dumt..

Ja, först och främst ska jag ringa mitt samtal till sjukgymnasten.
Och dricka mitt kaffe.
Sen får vi se.

Detta verkar vara crediten och berömmens vecka. Fina kommentarer på bloggen fick jag igår bl.a. om att jag "skiver underhållande och roligt".
Även de orden värmde precis där de skulle.
Tack.

Fixaren C

Nu har jag ordnat och grejat med papper, intyg och ledigheter. Det tar emot att ta tag i men när det väl är gjort så känns det så skönt. Hoppas på att alla underskrifter jag behöver ordnas imorgon så jag sedan kan få skicka in skiten.

Att jag dessutom fått fin beröm 2 dagar i rad från viktiga personer gör mig gott. Jag och Mr har även gjort oss en promenad idag. Och bokat tid för hans synunderssökning!

\\ FIXARN

MVC-besöket, i detalj (novellvarning)

Och som alltid så var det så trevligt att träffa Lisa, barnmorskan.
Det vägdes och togs blodtryck. Jag väger fortfarande minde än vid inskrivning- Oh yeah. Och blodtrycket är bra, mycket bättre än det någonsin varit vilket förvånar mig. Jag har vid alla tillfällen då blodtryck tagits förut, haft skyhögt för att vara ungdom och frisk i övrigt. Men nu är det så medelmåttigt perfekt som det kan vara.. Det får en att fundera på vad som hänt?
Antar att det beror på ändrad livsstil och livssituation överhuvudtaget.
Mr och mitt (inte numera så nya) liv i Stockholm får mig att känna mig trygg.

Lisa sa även att jag hade "fin mage" och att jag "passade att vara gravid". Fina ord som värmde precis där de skulle, även om det kanske är något som hon säger till alla, så får hon verkligen en att känna sig speciell och som att jag skulle vara den enda gravida kvinnan i världen!

Mindre skoj är att jag måste uppsöka sjukgymnast och har fått en tid till doktorn. Jag har sjukt ont i svanken och magen numera. Så pass ont så det börjar göra ont på andra ställen. Bland annat i mufflan. Inte nice.
Lisa kunde inte riktigt säga vad det var även om det kanske kunde var foglossning. Men en sjukgymnast kunde minsann reda ut det och en doktor kan sedan säga vad det ska göras åt det.
Så vi får se.
Jag missade ju dock telefontiden sjukgymnasten hade imorse. De hade tid mellan 8-9 och jag sov för en gångs skull till 9:15. T-Y-P-I-S-K-T!
Men bättre lycka imorgon, då ska klockan ställas och bara därför kommer jag vakna 5.. Utan tvekan.

Ja, jag kan berätta länge om vårat 30-minutersbesök hos Lisa så jag fortsätter..

Vi fick lyssna till hjärtat igen och det var mysigt. Inte lika ballt som första gången, såklart, det var ju första riktiga beviset. Men första gången för Mr och han verkade imponerad. Dock hörde vi mest hur kiddot tumla runt därinne, hur denne vände sig och studsade. Så fort vi hittat hjärtslagen så ändrades läget och det var bara att leta igen.
Det verkar vara en blyger därinne. Som inte vill visa upp sig. Eller en riktig retsticka. Det ger sig tillkänna i september.

Ytterligare en sak fick vi igår. Moderskapsintyget. Det är ballt, och passade även på att skriva ut 2 andra intyg som jag behöver för att få havandeskapspenning, numera graviditetspenning, då jag har tungt arbete, samt ett annat intyg som arbetsgivarn ska ha.
Allt detta utskrivet på jobbets bekostnad. Hahah. 4 ark papper kan de bjuda på tycker jag. 2 papper var ju faktiskt till dem så.
Så nu är allt i rullning. Jag behöver "bara" fylla i alla dessa papper och skicka in nu så ska det vara igång sen. Dock är det inte bara att fylla i dessa papper för graviditetspenningen. Man ska beskriva sin arbetsdag, hur många lyft man gör, hur många kilo man bär. De verkar inte fatta att det är människor jag arbetar med, inte saker. Ja, jag ska göra mitt bästa. Och jag hoppas att jag slipper massa krångel.

Ja, nu så tror jag att jag skrivit om mitt barnmorskebesök in i den minsta detalj.
Eller jo, juste! Vi har också valt "förlossningsställe". Jag tänker kläcka på Danderyds BB, där jag själv är född, en gång för en herrans massa år sedan.
Och så har vi fått datum för när vår föräldrakurs startar!
Wihooo!

Det var det.
Nu måste jag göra mig i ordning, för detta är inte en helt ledig dag, möte på jobbet mellan 13-16.
Bajs är allt jag har att säga.


.

Gårdagen då.
Jag åkte ju som skrivet in med ett öppet sinne och inga förväntningar för att se Dirty Dancing - Musikalen.
Och det var ballt. Riktigt ballt. Trots fjantig story med dans, drama och dravel alá kärlek. Jag vart tagen, kanske mest utav att det var live. SKulle jag sett filmen bara så hade jag nog inte blivit något vidare imponerad.
Och eftersom man själv har en rätt stor scenvana sen gymnasiet så vet man ju hur det går till där bakom scenen och man förstår vilket jobb det måste varit för att sammanställa detta!
Imponerad som sagt. Och jag ser gärna en musikal igen. Kanske inte dock för de summor som svärmor lade ut på biljetterna..

Käket efteråt på restaurang Cypern var grymt gott.
Förrätten kanske inte var det godaste jag ätit, grillade räkor och någon sorts vitlöks-potatis-puré.
Däremot var varmrätten och efterrätten goda som få.
Jag åt grillad kyckling på spett med friterad potatis och tzatsiki. Och varma vitchokladgratinerade hallon med glass.
SMASK-to-the-ENS.
Sedan körde jag hem från Sthlms stad, för andra gången frivilligt. Det tar sig.

Idag har jag hunnit göra mig mitt arbetspass, samt ha det årliga utvecklingssamtal vi har med en av Bossarna. Så nu är det gjort. Trodde det skulle löneförhandlas med men icke. Inte än iaf.
Nu är jag ledig 2 dagar framöver, minus några timmar imorgon då vi ska ha träff med jobbet och diskutera en hel hög med saker kan tänkas.
Mindre kul, men lättförtjänta komptimmar.

Nu längtar vi tills klockan blir 16.30, för då ska vi träffa Barnmorskan Lisa!

Ny dag & nya göromål

Det var en mycket trevlig fest igår med många återseenden av släkt som man inte träffat på år och dagar.
Mycket fotograferande och många -"Nämen åh, så stor du blivit!" samt även många grattis till mig och Mr, trots att ingen av oss fyllde år. Vad kan det ha berott på?

Idag ska jag umgås med den andra släkten, d.v.s Mr's släkt, eller familj rättare sagt. Vi ska se Dirty Dancing musikalen på China Teatern i eftermiddag.
Har inga förväntningar än så länge, då jag varken sett filmen eller varit på den här typen av tillställning förut så låter jag sinnet vara blankt för att fyllas av tankar om det senare.
Efter musikalandet så ska det käkas, det gillar jag desto mer. På en grekisk restaurang dessutom, vilket jag nog inte heller gjort tidigare, men det ska bli spännande.
Jag tänker: Tzatziki, halloumi och fetaost. Och det är ju gott allthopa.

Dags att förbereda sig. Det kommer att gå ca 6 timmar mellan mina måltider så jag och Mr måste åka för att fylla på ett förråd i min handväska.
Samt att det ska tankas och slängas wellpapp från Annikas ankommande.

Massor att göra!
Undra om vi hinner hem till Big Brother?
Hahah.

Redo för fest

2012-05-05_13_36 (MMS)

Redo för fest


Annika har äntligen kommit hem

Annika är numera på plats.
Synd på Jysk som är idioter då de har så fina möbler.Men, men, nu är hon här och på plats. Lite störigt att det inte är mitten på fönstret men vad gör man? Vanesak antar jag. Så går det när man ska ha kökssoffa.
Sjukt fläskigt är det iaf. Får plats hur många som helst runt bordet om man nu skulle ha stolar till det. Hahah.

Nu ska jag ta och börja göra mig i ordning för 120-årskalas. M&P godkände tubklänning och att jag såg minsann inte tjock ut.. Åtminstone inte mer tjock än gravid-tjock.
Så är det.Halvtid

Ja, som rubriken lyder: Idag har jag gått halva graviditeten. Bara lika mycket till, och det kommer gå snabbt som satan om det fortsätter i denna takt.
Jag blev inspirerad utav en annan blogg jag följer, som även hon ska bli mamma i september, att skriva lite om min förta halva av graviditeten.


Ett screencapture från min telefon och graviditetsapp.

Första tiden:
Jag fick mitt plus den 13/1-12, ganska exakt 5 veckor efter missfallet, vilket fortfarande än idag, är helt otroligt för mig! Kan kroppen repa sig så fort efter något sådant?
Och ja, det kan den tydligen.Jag mådde bra och var glad, men vågade varken tro eller hoppas något eftersom man hade sitt fortfarande ganska färska missfall i bakhuvudet. Och misstankarna och oron vart inte lättare att hantera när vi fick göra ett tidigt ultraljud i vecka 6 och man inte kunde hitta en antydan till graviditet.

I vecka 8 hade vi vårt första inskrivningssamtal med barnmorskan Lisa, hon lugnade oss mig med nya graviditetstester som fortfarande visade starka plus.

Ett par veckor senare i vecka 10, för övrigt den 14:e februari på alla hjärtans dag, gjorde vi ytterligare ett ultrljud och då såg man både det ena och det andra. Ett 1,8 cm stor bebis med ett pickande hjärta, och allt annat som de bör se i den veckan. Säckar av diverse slag t.ex.

I vecka 11 åkte vi utomlands jag och Mr, till Las Palmas. Där jag skulle få erfara graviditetsillamående deluxe. 2 hela kvällar vart "förstörda" utav mitt kräkande och illamående. Men vad gör man? Det hör till.I vecka 13 köpte vi vår första pryl till kiddot. Spjälsängen. Vi fick ett bra erbjudande och precis den sängen som vi, eller jag, velat ha och det hade varit idiotiskt att inte slå till.Sen har veckorna gått, med olika MVC-besök för att träffa doktorer och lämna prover, ta blodtryck och kissa i burkar. Men allt är så nice att man gärna gör det flera gånger.

I vecka 18 fick jag ännu ett verklighetsbesvis på att det verkligen är någon därinne. Jag och barnmorskan Lisa lyssnade på hjärtat. Mr kunde tyvärr inte vara med men vart tröstad med att det inte var sista gången vi lyssnade.
Och veckan därefter, i vecka 19, fick vi båda vara med om det största i en graviditet, ja förutom själva förlossning och barnafödandet för den som trodde nåt annat. Ultraljudet! Att få se vårt barn studsa runt i magen och att få veta att det är friskt och mår bra..
Oj så överväldigande!Och här är vi nu. En barnvagn och ett gäng kläder rikare. Och med en stor mage såklart. Eller ja, stor och stor.
En mage är det, en riktig gravidmage.
Och den sitter på mig!


Bild från igår, strax innan jag drar norröver till Norrtälje och mamma.
Och att jag fått så feta lår, det är en annan femma.


Have done's & morgonbabbel

Det bästa med att vara uppe före tuppen är att man hinner göra en hel massa innan klockan hinner gå.
Jag har förutom sedvanligt iordningsställande av frukost samt intagande så har jag hunnit med:
- att tvätta en tvätt
- färga mitt hår
- packa lördagens potentiella outfit för godkännade av mamma
- bädda sängen


Kan tyckas lite för den som inte vet, men det är en hel massa.

Man har dessutom förutspått regn och till och med snö här i dagarna men än så länge kan jag inte se skymten av det. Dock säger min phone att regnet kommer inatt och håller i sig till eftermiddag/kvällen imorgon. Tråkigt men sant. Än så länge är det strålande sol och klarblå himmel ute och man ska vara glad för det.

Fick mig också ett litet "aha-moment" igår när jag provade kläder för helgen. Man märker det inte själv men oj så stor jag måste blivit. Inte för att jag var någon liten tjej innan men större har jag visst blivit. Klänningar jag köpt strax innan jag blivit gravid satt inte längre som de borde. Sömmar som sitter mitt i bysten i stället för under, tröjor som inte längre täcker hela magen, samt den glipa som blir mellan mage och tröja framtill där magen sticker fram.
Samtidigt som jag blir glad när man ser att graviditeten fortskrider och utvecklas så ser man också hur tjock man blir i ett inte lika "fint" avseende.
Men, men, jag ska inte klaga, för lite fläsk kan man ju stå ut med, det går ju åtminstone att bli av med senare.
Och jag har än så länge inte gått upp några mängder. Runt 3-4 kg, vilka dessuom är kilon som jag gått ner under graviditeten, så än så länge ligger jag faktiskt under mitt inskrivningsvikt som jag vägde in mig på vid det första MVC-besöket.

Nog babblat.
Färgen måste sköljas ur håret.
(Jag skrev aldrig att jag var klar med allt jag "hunnit göra"..)

Varför sova när man kan vara vaken?

Nämnde jag att jag är ledig här framöver? Jo, jag gjorde väl det och det är väl också därför som jag är vaken kl 5, en ledig fredagsmorgon.

Härliga tider!

Thursday: Tipping & Shopping

Sådärja, säng och gamla tvn är ute ur våra liv och lämnade på Hagbytippen där de hör hemma.
Jag och Mr åkte därefter till Täby Centrum så jag kunde få gå på H&M. Stammis som man är så hade jag 250 kr i presentcheckar (som man får då och då utskickade under året om man är medlem och shoppar mycket..)
Hade ju kunnat vänta tills imorgon med handlandet då jag ska träffa mamma i Norrtälje för shopping men jag kunde inte vänta. Dessutom finns inte Dividedkläderna i Norrtälje.
Jag fick åtminstone med mig en hel massa. Hårfärg och torrschampo. En tubklänning och 2 tröjor samt ett par korta leggings. Och 2 pyjamasar till kiddot.


Tubklänningen hade jag tänkt ha på lördag, på 120-årsfesten, men jag vet inte, tycker jag bara ser tjock ut nu. Även om jag vet att jag är gravid så har jag så svårt att tro att andra ska se det och tycka: "åh vilken fin mage hon har" utan tänka nåt i stil med: "Och hur tänkte hon när hon klädde sig i morse, Fatass."
Suck, vad jobbigt det är.
Aldrig nöjd antar jag.

Eller ja, efter Mc Donaldskäket vart jag himlans nöjd ska jag ta och säga er.
Haah!

Pyjamasarna, några storlekar större så ungen slipper växa ur allt jag köpt diretkt.

Freedom

Aaaaaaaah! Låååångledigt är vad som gäller nu efter andra dagen av övertid på jobbet. Skönt som få (med ledighet alltså inte övertid..).

Invänta Mr för tipp-besök och slänga grejer. Sedan måste H&M besökas.

Note to self:

Att värma upp en matlåda innehållandes stuvade makaroner och korv är ingen höjdare.
Det tar lång tid att få maten genomvarm och det var inget vidare gott heller.

Time to work.

Lite morgonshopping

Morgonens konstateranden och funderingar:
 • Det är en himla skillnad och titta på platt-tv och tjock-tv. Antar att det har att göra med HD-funktioner och sånt, inte med tjock och plattheten att göra..
 • Är koffein farligt för katter? Jag spillde nämligen kaffe på Skräcken imorse. Bara någr droppar dock och vårat kaffe bryggs ju nästintill kallt så hon brände sig inte, jag hade dessutom hunnit lägga i en skvätt mjölk. Men hon vart lite hyper ett tag när hon febrilt försökte slicka bort skiten.
 • Internetshopping är så kul, men så farligt. Det är alldeles för lättillgängligt. Dock fick jag tag i bra grejer i senaste shoppingen.. Som om jag någonsin skulle köpa något onödigt och dåligt?
 • Tjänster och gentjänster. Jag ska jobba extra ett par timmar idag, börja 13 istället för 15. Hade inte hänt om semestern inte gått igenom.
 • Vad ska jag ha på mig i helgen? Ena dagen är det 120-årskalas. Jag har flera klänningar som skulle passa men vadfan ska man ha för skor? Andra dagen är det Dirty Dancing på China Teatern med middag efteråt. Och kommer det vara 17 grader varmt i skuggan så lär det bli hett, men kallt blir det senare. Och jag kan inte värma mig med några extra öl/groggar. What-to-do?!

 

Tröjan jag köpte nyss. Tänk om den skulle hinna komma till helgen.

Skulle bli peeeerfect!

Köpte mig en "stödgördel" också. Ska tydligen hålla svank och mage i skick vilken jag har satans ont i numera. Prova lär man alltid göra.

 

Thats all.

 


Steget in i framtiden: Platt-tvn

2012-05-01_21_24 (MMS)

Steget in i framtiden: Platt-tvn


Barnvagnsägare

Japp, jag är numera ägare till en barnvagn.
Tack snälla M&P för fin gåva.

Kan också konstatera att det inte är bara att sätta ihop en barnvagn. Massa skruvar och finesser.. Men jag tror vi lyckades. Åtminstone har vi 20 veckor kvar att göra om och göra rätt.


Borde man skämmas över att man gärna vill ta ut den på en testrunda?

Tisdag, May 1

Och fint blev det.
Vår "nya" säng utan sängram med kappa och medar istället.
Och kiddots säng, ibäddad med det lilla vi än så länge har. Bara ca 20 veckor kvar innan den ska fyllas med bebis.
Rummet vart sjukt stort nu när vår feta sängram försvann. Luftigt och fint.


Nytt sovrum, med plats för nykomlingen i livet.

Och trevligt valborgsfirande var det också. Mycket folk, en bra och vårsång. Precis det jag önskat mig.

Väntar just nu på att barnvagnen ska anlända. De ringde tidigare idag och ville leverera den innan kl 13 idag, än så länge har de inte dykt upp men jag antar att det är svårt att hitta eller nåt.
Hoppas på att de letar sig fram idag!
Senare åker vi och hämtar tvn som anlänt till Ica's posthörna. Så ikväll gott folk, så tittar jag på Big Brother på platt-tv! Den ni!

Mycket mer än så har jag inte att skryta med. Det skulle vara då att jag har snälla arbetskamrater som ställer upp och täcker för mig så jag får min semester i helgen.
Och det är skönt. Som jag såg framemot helgen så var det viktigt.

Ja, nog skrivet. Jag ska tvätta fönstrena i väntan på att barnvagnen ska anlända.
Adjö.

RSS 2.0