Helgsvammel

Jo, jag tog mig iväg till stan igår.
Och det var mycket trevligt tillsammans med lillasyster. Gick gjorde vi, troligen flera mil genom alla butiker i jakt på en viss hårfärg!
För nu gott folk, så är jag less på att ha urtvättat och solblekt svart/brunt med 5 cm utväxt. Nu ska det bli enhetligt är tanken! Eller, ja, så enhetligt det kan bli med mina forever svarta toppar.

Mer spännande än så blir det inte. Man får snällt vänta. Både på kakelresultat och ny hårfärg. Den enda som vet om hårfärgen är lillasyster.

Det har spacklats, slipats och målats i köket. Nu är det paus. Torkpaus och färga-håret-paus. Sedan ytterligare en målning innan det kaklet fogas.
Idag kommer vi förhoppningsvis kunna flytta in alla grejer i köket och ställa saker i ordning och slippa ha allting utspritt i resten av lägenheten.
Tummarna hålls.

Senare ikväll ska jag agera chaufför åt M&P som firar sin 24:e bröllopsdag idag. Det ska käkas middag i Norrtälje på restaurangen På G. Det bästa med chaufförandet är att jag och Mr får också delta i middagen.
Ska bli grymt gott.


Gårdagens fika på Café 60. Godare än det mesta.

Pausen är över.
Dags att sätta igång.

Det snöar ute och jag är lycklig över det.
Mr fick sig en tatueringstid bokad igpr och jag är glad för hans skull.

The last 100 days

AH!
Jag är ledig!
L-Å-N-G-L-E-D-I-G till och med.

Har dessutom jordens torraste händer efter att ha tvättat kakel, för nu gott folk, så är kaklet på plats. Och skinande rent, inte minst!
Grymt bra blev det och man skulle kunna tro att Mr både är tapetserare och kakelläggare (?), trots att han är elektriker.

Härnäst väntas soffläge och imorgon bär det av till storstan!
(Inte planera dumbass!)
Och imorgon bär det möjligen av till storstan beroende på väder och mående!

Punkt.

Jag har förövrigt varit gravid i 100 dagar idag (igår egentligen). Sjukt länge. Det är lika länge som personerna vistas i BB-huset, och det är ju hur länge som helst.

Running A Marathon

Vilken pärs!
Man skulle kunna tro att jag sprungit ett marathonlopp. Men det har jag inte.
Jag har gått den knappa kilometern (? kan vara längre, kan vara kortare) ner till den lokala Hälsocentralen för att lämna prover. Även om det var skönt att vara ute och traska lite med bra musik i hörlurarna så var det jobbigt och nu är jag slut.
Inte för att man var någon atlet innan men nu är det illa.

Note to self:
Måste ta tag i kondition.. Någon annan gång.


Sargad arm.

Hållpunkter för dagen:
- 15.00 Jobb, till 20.
- 15.30 Besiktning av bilen.
- 20.00 Final Mästerkock

Också det här att planera..

Man lär sig nya saker av nya erfarenheter, såklart.
En sak jag har lärt mig under min första del utav graviditeten är att planera saker medans du är gravid är dumt. Man vet aldrig hur man mår, dagen för planen.
Planen för idag var ju att ta mig ner till Husläkarmottagningen för att ta lite prover.
Vaknade, pigg, glad och utsövd imorse för att efter frukosten må sämre och sämre med annalkande huvudvärk och illamående deluxe.
Off course på min lediga dag efter jobbhelgen.
Så hur många prover har jag lämnat idag?
Precis, inte ett enda.
Inte för att jag var superduktig på att göra saker jag sagt att jag borde förr, men då handlade det ju om ren lathet. Nu är det ju något helt annat.

Bättre lycka på fredag helt enkelt.

Så nu borde jag egentligen göra mig ordning för färd mot Täby Centrum då Mr komemr hem inom snar framtid, men det är inte det lättaste.
Skitigt hår har jag dessutom.

Fan.

Mmm... Waffles

2012-03-26_20_02 (MMS)

Mmm... Waffles


Från grönt till flera-års-inrökt-vit.

Hahaha, med föregående rubrik så kan jag ana att det var en och annan som fick ett plötsligt infall av "klick"-begär och var genast tvugna att kolla vad jag menade.
Åtminstone hade jag varit det om jag läst rubriken.

Ja, våra luckor har nu alltså åkt iväg för lackering.
Grönt ska bli Sthockholmsvit. Fick höra bakgrunden till varför färgen kallas så, "Stockholmsvit". Det var tydligen vanligt att röka inhomhus förut, vilkte resulterar i gulnade väggar och tak. Så för att folk skulle slippa ha det så, med ciggarettrökfärgade väggar så valde man att måla hela skiten i en likadan fär goch sätta ett namn på det.
Typ iaf. Hahaha.

En sneakpeak på tapetseringen:


Så tjusigt..

Jag känner mig så EXPOSED, NAKEN & UTBLOTTAD!


Jobbhelgen kan avbockas

Äntligen är den förbi!
Jobhelgen alltså. Tungt har det varit och idag är jag slut. Att jag dessutom fick jobba över en dryga timme hör också till saken.
Nu är jag ledig, men bra en dag, på onsdag är det påét igen. Har dock min kortvecka. Jobb onsdag-torsdag för att sedan ha långhelg och inte jobba förrän på måndag kl 15.
Välförtjänt ledighet är vad det är.

Dåliga saker som hänt i helgen:

 • Illamåendet och tröttheten.
 • Inget stadsbesök igår p.g.a föregående punkt.
 • Inga våfflor vart det heller.

Bra saker som hänt helgen:

 • Jag har börjat spela Draw Something vilket är skoj som satan. Lägg till: Crazyoldcatlady
 • Tapetseringen är klar och det vart snyggt som satan.
 • Mr och pappa har servat bilen som nu är redo för besiktning på onsdag. Dock har jag mina tvivel iaf.

Ja. Så är det.

Inväntar Mr, så vi kan åka och handla. Och eftersom det resulterade i inga våfflor igår så ska jag istället vräka i mig det idag. Inget konstigt med det.

Köksluckorna blir även hämtade idag för omlackering vilket är nästa steg på to-do-listen för köket. Imorgon kaklas det med största sannolikhet.

 

Mer saker som ska göras imorgon på min lediga dag är att Hälsocentralen ska besökas. Jag har både blodtryck och sköldkörtlar som ska hållas i schack under graviditeten och imorgon är det återigen dags för koll.

Så det ska jag roa mig med på ledig dag.

 

Thats it.

 Det tar sig..

MAH!
Nu är det tapetserat, Mr har varit grymt duktig och jag har varit en minst lika bra assistent.
Det som kvarstår är:

 • Kakel
 • Golv
 • Luckor
 • Lister

Sen är det klart. Kan ju säga att tidsoptimisternas plan antagligen spricker, men, men. Nu ser man slutet på det hela iaf!

Det är lördag, och den ska tillbringas i soffan med film, Hannibal. (Vi såg När lammen tystnar här i veckan och måste nu såklart se fortsättningen..)

Ett och annat snack lär slinka ner.

Trevlig Helg!

 

Och dessutom, så äger jag numera ett våffeljärn!

Imorrn ska det smaskas våfflor kan ni tro!


A Pile of Words

Sjukt morgonpigg får man väl påstå att man är. Alltid uppe före 7, förutom några enstaka dåliga dagar när jag inte kan kliva upp alls.
Men idag är en pigg dag.

Det är också dags att kliva på helgjobbet, mindre skoj. Hade mycket hellre stannat hemma och grejat med köket. Men någon måste ju vara den som tjänar stålarna.
Så medans jag sliter på jobbet ikväll så ska Mr, fixa en hel massa. Ta över där jag slutade städa igår, vilket bara är en bråkdel kvar, sätta dit de nya bänkskivorna och, ja var det någor mer?
Eventuellt börja kakla?
Han grejar väl på så långt han hinner, och imorgon, när jag kommer hem från jobbet så ska det tapetseras!
Det går fort när man väl kommit föbi det tråkiga förjobbet, rivandet, slipandet, spacklandet och målandet.
En rivningsdel kvar dock. Det gamla golvet. Och det var ingen mindre än jag som slet bort hela det gamla golvet under den förra renoveringen i sovrummet.
Det var dock jävligt tungt så denna gång faller lotten på Mr medans jag och inneboende hejjar på!

Andra saker som är planerade i helgen är att jag ska träffa min lillasyster på söndag. Tanken är att jag ska ta tåget till the Big City efter att jag slutat jobba kl 13. Jag hoppas även att vi ska hinna med både att käka thaimat och fika på Café 60. Deras fläskiga bakverk har jag saknat.
Jag och syster har även ett mission på söndag.
Reklamerna går heta på tvn om den stundande våffeldagen som inträffar på söndag. Och jag med mitt numera ännu mer labila sug efter saker måste ha våfflor på söndag.
Så missionet är att hitta ett våffeljärn. Sedan ska det smaskas våfflor kan ni tänka er. Efter all thaimat, fika från Café 60 så slinker det minsann ner en våffla eller fler ska ni se.

Nä, nu har det babblats klart.
På återseende.

Nu i och med att våren är här så smyger sig alla feelingsen på mer och mer.. Jag vill grilla, sitta på uteserveringar, spela kubb, vara utomhus. Jag hade ju gärna druckit ett gäng öl också, men det får vänta.
Ah, så härligt med vår!

Byggdamm överallt

Gaah!

Har bara vaknat och käkat frulle, och sen dess varit igång med att städa. Försöka få bort allt byggdamm som tagit över större delarna av vårat hem.
För att inte tala om hur köket såg ut, där var det, inte så konstigt, värst!
Men nu så är det mer eller mindre dammfritt. Så mycket som det går iaf, det är numera ett beboeligt hem, även om städningen aldrig skulle gå igenom vid närmare besiktning.
Jag kan leva nu iaf och det är huvudsaken.
Än är det dock inte klart, golven är kvar, men det sparar jag till Mr. Efter 4 timmars städning måste jag ta det lugnt känner jag. Min inneboende instämmer, och det är avgörande om något!

Nu ska jag ta och lägga mig i badet och skrubba bort resterande av byggdammet, som nu sitter på mig.
That's it.

Dagens sämsta: Byggdamm i nosen.
Dagens bästa: Sipan är utslängd ur BB.

Ett ytterligare btw, kakorna var grymt goda. Jag hade ju förutspått att det inte skulle finnas några kvar tills idag. Men det gör det, för man klarar inte av att äta mer än en åt gången.
Jag tvingade i mig två.

Shopping i Vårsolen

Idag är det sannerligen vårväder!
13 grader i skuggan. Sjukt.

Jag har iaf spenderat dagen tillsammans med Iowa i Arninge. Behövde lite skit till köket, nya rollers t.ex. Så nu är det ordnat och andra strykningen i köket idag lär gå som en dans.
Ja, jag köpte ju inte heller bara en roller för den som trodde de. Jag köpte två! Haaah!
+ lotion, bomullspads, strumpor och ett nattlinne. Och massa annat crap. Köpte även dessa rak"aftershaves" från RFSU, som ska förhindra röda prickar och inåtväxande hår. Egentligen är den tillför the Private Areas.. Men jag antog att de borde funka på mina stackars ben som helt plötsligt från ingenstans, börjar få röda prickar efter att jag epilerat dem.
Oj, ja, nu vart det intimt kanske.
Man måste ju inte tvunget läsa min blogg och mina prickar på benen efter shaving. Hahah.

Jag ska dessutom göra ett provsmak idag.
När vi handlade lite käk så gick vi förbi kakhyllan och såg de nya kakorna av Ballerina.
Fyllda Cookies.Kan ju inte bli annat än gott!
Ska bli mycket intressant, och jag kan med största sannolikhet säga att det inte lär finnas några kvar till imorgon. Måhända att jag sparar en till kaffet, men det låter högst otroligt.

Nä, nu ska jag ta och plocka ihop lite tills Mr kommer, sedan är det dags för målning två.

BTW 1: Jag drömde sjuka drömmar om att min syster lindade in Skräcken i lax och åt upp henne.
BTW 2: Jag hade på mig mina senaste dojjor. De vita gympapjucksen. Åh, vad det kändes vårligt.Efter slit ska man belönas har jag hört..

Efter massa slipande och maskerande och därefter första strykningen av färg, så har jag speciellt, men också Mr, gjort oss förtjänta av pizza.

Onlinepizza är bäst!

Droppin' tha Bomb

Igår var en mycket dålig dag med illamående, snöande, huvudvärk och extrem trötthet! Tur att dagen är förbi.
Idag är istället en bra dag eftersom:
 • Jag får tillbaka en bra summa på skatteåterbäringen. Förra året fick jag ju minsann pynta närmare 3000 kr.
 • Jag är ledig 2 dagar fram tills på fredag kl 15.
 • Jag idag, går in i trimester två och vecka 14. Ja, jag är alltså gravid för den som ännu inte räknat ut det, jag har ju dock fått några "grattis", så jag förmodar att många redan listat ut det.
 • Man har börjat sopa bort grus från gatorna. Ett säkert vårtecken!
 • Jag ska gå upp i tid på jobbet. Ökar dock bara med 5% men det är bra, då mina nuvarande 70% är lite för lite.

Nu ska jag ta tag i köket. Det ska slipas bort en del utav spacklandet som ägt rum i helgen så det bara är att börja måla när Mr kommit hem.

 

Det var allt.

 

Så då var "bomben släppt". Bomben som jag ville släppa egentligen för flera veckor sedan men ändå ville hålla på. Men nu vet ni.

Det sjuka är att jag minns bara för ett par, tre år sedan så var jag övertygad om att "jag skulle minsann inte ha några kids". Men här är jag nu, i full gång med att baka min bulle... Haha, "baka min bulle".


Något mer som är sjukt är hur mycket man kan längta efter någon som man aldrig träffat. Och hur man samtidigt kan tvivla så mycket på att den verkligen finns? Även fast jag redan fått se mitt barn på ett tidigt ultraljud så kan jag inte riktigt vara helt säker. Var det verkligen i min mage som barnet låg i?

Men det är ju där den ligger. I min mage. Det vet jag ju egentligen.


Så den 25 september (än så länge, får se efter RUL) så är mitt och Mr's kid, beräknat.

Som vi längtar.


It's all fucked up

- Det snöar ute. No comments.
- Sov till 10:21. Har inte sovit så länge på år och dagar!
- Jag orkade inte hålla mig vaken genom hela Walking Dead, skandal.
- Skulle kunna somna igen här och nu. Hur mycket kan man sova egentligen?

Nu är det slut

Ja, då var helgen slut då.
Vi har hunnit en bit på köket, även om det inte är några mängder, så är det åtminstone påbörjat. Helgen skulle ju också spenderas i lugnets tecken. Man måste ju få vila upp sig med.
Hade dock glömt bort (sedan vi sist renoverade) hut jobbigt det är att leva i kaos. Och andas in detta jäkla byggdamm i varje andetag man tar. Men det är bara att stå ut.
Vi vet ju vad vi har att vänta när allt är klart.

Och så premiärgrillningen då!
Gott som satan, jag kunde ju dock ha mått bättre så jag kunnat smaka på min egen coleslaw som jag gjorde, men det gick inte och jag fick nöja mig med potatis, kött och majs. Vilket inte var fel alls.
Gott luktade det och sommarfeelingesen smög sig på även om det var mörkt och kallt när vi väl kommit fram tillNorrtäljes skogar.


Hederlig kolgrill med doft av sommar.


"It´s weekend"!

Som Scooter skulle sagt..

Aaaaah det är helg gott folk!
Som jag längtat.
Det har varit 2 intensiva veckor på jobbet men nu är det äntligen dags för lite välförtjänt ledighet. Även om den mesta av den lediga tiden ska gå åt köksrenovering, så känns det hur gött som helst i alla fall.

Mr har jag skickat till centrum för att inhandla freeeedagsmyset. Och eftersom jag inte kunde bestämma mig för ett fredagsmys så fick det bli massor.
Frukt, den nya chokladigare kexchokladen och Holidaydip att doppa grönsaksstavar i, samt de resterande av mina Sourcream & Onionchips. Massa gott!

Och till middag blir det Pubmacka alá Bockarna, fast hemmagjord sådan.
Var det inte nyss vi åt det?

Gott som satan. Samtidigt som jag mofflar i mig allt gott så ska vi titta igen de senaste dagarnas missade Big Brother.

Härliga fredag!

En & annan punkt

 • Jag hittade ingen "Lumberjack"skjorta igår. Hittade ett gäng på olika internetsidor, men då är de inte i flanell och de kostar runtom 600 kr då de är figursydda, "tjej"-skjortor. Och det är inte en sån skjorta jag är ute efter.
 • Sjukt sugen på smörgåstårta. Med räkor och tonfisk och till och med leverpastej! Jag tycker inte ens om levepastej! Vem ställer upp och lagar?
 • Är också sjukt sugen på att titta på gårdagens Big Brother utan Mr's vetskap, får dock nöja mig med repris av Mästerkocken och se BB tillsammans med Mr ikväll.
 • Ska äta fisklunch. Måste kompensera för allt onyttigt jag stoppat i mig de senaste veckorna dagarna och äta fisk fast jag egentligen ville äta annat.

Att sova som en gud

Divine Sleep!
Inatt sov jag som en gud.. Inte för att jag brukar sova dåligt men det gick lite snabbare att somna om efter dee sedvanliga, nattliga toabesöken då vi sov för först gången på vår nya bäddmadrass.
Aaaah så skönt! En typ av tempurmadrass, fast ändå inte. En 6 centimeter tjock madrass av "memoryfoam", som formar sig efter din kropp i just den ställning du har. Bla, bla, bla..

Skönt som satan och jag hoppas att Mr sov lika nice som jag.
Men dom är minsann inte billiga dessa bäddmadrasser. 1895:-, för en bäddmadrass liksom. Det är en sån liten, men ack så viktig, del utav hela sängen liksom.

Och att vi fick tag i resterande saker på inköpslistan också - muy nice.
Vinglas, ytterligare en madrass, korgar och handtag. Dessutom köpte vi varsin ny kudde. De vi fick i paketen igår var angingens för tunna.
Så bye, bye nyaste platt-kudden och äldsta sunk-kudden!

Längtar dock ännu mer till nästa Ikeabesök. Då ska det handlas ännu mera prylar till nykomligen i mitt liv. Lite tidigt är det ännu att handla, speciellt då vi hellre lägger pengarna på de delar av lägenheten som ska renoveras just nu.
Onödigt att köpa prylar till någon redan som ändå inte tänker visa upp sig förrän efter sommaren liksom.


Idag ska det jobbas långpass!
Hurra, vad kul!

Ikea, Ikea, Ikea, Ikea, Ikea

En lista av punkter:
 • Igår påbörjades alltså köket. Kaklet är det som hunnits med, samt att vi städade ur hela köket med! Ja och efter kaklet så kunde vi inte fortsätta då vi behöver lite andra verktyg till det. Och det införskaffas idag.
 • Bänkskivan har kapats i rätt storlekar med hjälp av vännen C-J.
 • Vi fick ju dessutom sova i våra nya täcken och kuddar inatt. Ovant må jag säga. Speciellt med kuddarna.. Tror inte det kommer gå ens, måste nog smyga tillbaka min gamla, sunk-kudde igen. Det kommer inte gå annars!

Så idag bär det av till Ikea för att införskaffa en hel massa. Förutom en bäddmadrass till vår egen säng så ska det införskaffas madrass till en annan persons säng..

Nya handtag till köksluckorna, korg till alla medicinkartonger och brukar och fler korgar till kryddor. Vad var det mer? Ja, en metallrasp för att kunna skrapa bort det resterande bruket som nu sitter kvar på väggen efter att kaklet tagits bort. Fast det lär vi inte få från Ikea, men typ från Jula. Och där ska jag också se mig om efter en riktig "lumberjack skjorta" i flanell. Hahah. Modebloggarna skulle rasa om de visste att jag kollar efter kläder till mig själv på Jula!

 

En riktig "lumberjack"-skjorta.

Thats all!


..samt det "provisoriska köket":


Lite "before pictures"...Ja, detta är före alltså, och förhoppningsvis, om allt går enligt planerna, så är det klart innan mars är tillända. Man kan tycka att vi är lite väl optimistiska..
Jag vill påstå att vi istället är effektiva och verkligen går in för saken när det väl gäller.
Och ingen gillar att bo på en byggarbetsplats.

Så 2,5 vecka, från och med nu.
GO!

Shopping på ledig dag

Äntligen är jag lite ledig, om så än bara för en dag.
Jag har hittills spenderat den tillsammans med My och hennes lille Tyr, i Täby centrum. Det är numera vår ute för den som missat det och jag behövde en ny vårjacka då min gamla satt, eh, lite trångt.
Men nu har jag en ny och den sitter som en smäck, perfekt med andra ord.


Från H&M.
En mycket tjusig jacka om jag får säga det själv. Snarlik min gamla dessutom som för övrigt varit min favoritjacka under många år.
Nöjd tjej.

Vi hann också med att både fika och luncha, sådant gillar jag.

Idag börjar renoveringen!
Jag ska ta och byta om från mina nyinköpta plagg och dra på mig något sunkigt för att kunna börja flytta grejer. Mycket ska ut ut köket och resten ska läggas i lådor där de inte är i vägen för kakelborttagningen som sker i eftermiddag/kväll.
En före-bild utlovas!

Och när Mr kommer åker vi för att hämta paketet med våra nya täcken och kuddar, så inatt ska det sovas extra skönt och imorgon ännu skönare då vi åker för att införskaffa ny bäddmadrass!

Fortsatt trevlig ledig dag till mig!
Och till er andra som är lediga.

Oj,oj,oj, ännu ett inlägg!

Ja, men detta måste bli det sista för dagen. Kan ju inte göra detta till någon vana heller, 3 inlägg under en och samma timme!

I alla fall, så har jag och mr diskuterat. I och med att det ska köpas ny säng så behövs det också nya täcken och kuddar. Och Mr är så avundsjuk på mitt härliga duntäcke som jg köpte för mina julklappspengar en vinter för en massa herrans år sedan.
Varje helgmorgon då jag klivit upp för dagen så har Mr på ett smygande sätt tagit sig från sin sida av sängen till min sida, med mitt täcke och mina kuddar.

Och på tal om kuddar, så ska de också bytas ut. Jag har haft min bästa kudde så länge jag kan minnas, alltså snuskigt länge! Jag vågar knappt skriva det, men jag vill mig minnas att även min far har haft den kudden som liten! Men ni kan inte förstå, vilken under-kudde detta är! Och det känns sjukt sorgligt att jag ska behöva skiljas från denne, samtidigt som det känns som att det är dags att släppa taget.
Men jag har dock inte helt bestämt mig för om det är dags att säga adjö ännu. Det är alltså många år av samhörighet jag känner för min kudde. Jag sover dessutom med 4 kuddar, och paketet jag beställt innheåller bara 4, alltså 2 kuddar var för mig och Mr, det betyder ju att jag måste behålla 2 av mina gamla för att rätt antal kuddar kvar. Det kommer inte att bli lätt.


2 duntäcken och 4 nya dunkuddar.

Jag hittade också 2 snygga kuddfodral, till 2 utav kuddarna i soffan alltså.


Fjantigt var att de hette "Rocka"..


Allt från LÄNK.
Så. Nu får det vara nog.
Färdigskrivet!

One, two, three, four, I declare a thumbwar.

Fyra bra veckohändelser denna vecka, utan inbördes ordning och med rätt för fortsatt hemlighetsmakeri (trots att de flesta nu räknat ut vad de för hemligheter vi har för oss, samt att jag "erkänt" det på flera sätt, så är det roligt att fortsätta..)

Ett: Nu när lördagens middagsbjudning är avlsutad, så är det nu dags för Operation: "Tear Down Kitchen".
Två: Siffran 13 räcker.
Tre: Vi ska grilla på lördag. Gaaaaah, vad gott med grillat. Coleslaw, kött, majskolvar, gärna potatissallad och annat gött ska slukas på lördag. Så med anra ord så hoppas vi på en no-illamående-dag på lördag.
Fyra: En ny säng ska införskaffas. Eller om det bara blir en ny bäddmadrass. Vi vet inte. Vi ska kolla runt lite så får vi se vad det blir.  Mr har ont i höfterna och vi misstänker att sängen är kass. Gammal och grå som Mr är. "Höftont".. Haha.

Recap: Previous on "Life of CrazyoldCatLady"

Jaha, är det här man hänger?
Jag är dålig på sånt. Hängande alltså. I bloggen.

Men några konstateranden sedan torsdagen ska jag väl kunna plita ner:

 • Mr gjorde en enastående smulpaj på äpplen i torsdags, som vi bjöd Svärmor på. Ja, mr åkte på att laga medans jag låg i sängen och kämpade för att inte dö av den huvudvärk och illmående som långsamt försökte ha ihjäl mig. Att tilläggas är att vi 3, Sväris, Mr och jag, käkade upp hela pajen.
 • På fredagen hade jag ordnat semester från jobb, för det var minsann inte vilken dag som helst, utan mammas födelsedag, vilken självklart skulle uppmärksammas! Men först hade jag sällskap utav Iowa och Auntie J som hjälpte mig att bära upp den anländande bänkskivan från hell. (DHL) Som tack för hjälp så bjöd jag på sushilunch. Mamma firades på kvällen i Norrtäljes skogar med tårta och trevligt sällskap.

Hittade roliga presenter till mamma. Blommor i konservburkar. Annorlunda minst sagt.

 • På lördagen jobbades det återigen, till 15, sedan raka vägen till nästa kalas då det var Mr systerson som skulle firas en dag i efterskott. Även där mycket trevligt med god tårta och avslöjanden. Det vart en snabbare fika då jag och Mr hade en del att stå i hemma eftersom det skulle bjudas på trerätters senare på kvällen.

Ja, så lördagskvällen vart bra och jag är nöjd med mina matprestationer. Allt flöt på och vart klara i rätt tid vilket var min största fasa. Att ingenting skulle klaffa. Men det gjorde det och det vart dessutom gott som fan.

 

Mycket nöjd.

 

Menyn bestod av:

Förrätt: En thairäksoppa som serverades med vitlöksbröd.

Huvudrätt: Helstekt oxfilé med potatisgratäng (ett säkert kort), baconinlindad sparris och en grönsallad, samt rödvinsås.

Efterrätt: Vår famous kolatårta/dessert. Alltid lika gott, våra gäster åt till och med 2 efterrätter var. Ett bra tecken.

 


Dukningen som jag också var mycket nöjd med.

 

Söndag är det idag och det innebär bra tv-kväll. Big Brotherfinal och The Walking Dead. Synd dock att jag inte slutar jobba förrän 21.30.

Men det kan man stå ut med.

 

Med det skrivet, adjoe!

 

 

 


Thursday in March

Today:
Skulle ha varit ledig men eftersom jag är snäll så hra jag sagt att jag ska ställa upp och jobba medans övriga arbetskamrater är på utbildning.
Så 3-timmars lättförtjänad komp tänkte jag och ställde upp.

Så efter 16, när jag slutat så ska jag invänta Mr och vi ska åka och handla mat inför lördagens middagsbjudning. Svärmor ska dessutom komma på fika ikväll och jag ska baka en äppelpaj kvällen till ära. Och gott ska det bli.

Imorgon har jag ansökt om semester, för det första så ska bänskivan tas emot, som jag fick reda på igår. För det andra så fyller min mor år, och det ska firas, och dessutom så fyller Mr's systerson år, det ska dock inte firas förrän på lördag. Mycket födelsdag på samma dag. Kan komma och bli ett probelm i framtiden då de båda fyller jämt, samma år. Men det är ett senare problem, för att vara exakt, 8 år kvar.

Ska ta och göra mig tidig lunch nu då magen kurrar som fan.

Lycklig över lite

Haha, lycklig är jag över min nya dosett. Känner mig så där lagom ung också.
Men bra nödvändigt var det, så man slipper alla dessa askar och burkar.

Och ja, jag har bara fyllt den till hälften. Viktigt är att: "Dag ett" börjar på en måndag. Och torsdag blir då "Dag Fyra", alltså imorgon.
Nästan så det blir skoj att knapra, nu när man har en fin dosett!Har inte rört mig ur soffan på hela kvällen. Mr kom hem med take-away-food av den värre sorten och jag käka allt! Trots illamående.
Men jag mådde nog illa för att jag var hungrig, för efter käket så vart det bättre.
Värken är kvar dock, därav soffhänget hela kvällen, snart förflyttar jag mig dock till sängen, för nu är det natta!

Bye for now.

Vad betyder det egentligen?

Aaaaaah!
Sjukt trött är vad jag är.

Först och främst vaknade jag runt 4:30 imorse, klev dock inte upp förrän efter att ha mobilinternetat närmare en timme. Jobbade därefter mellan 8-13 innan jag mötte upp Iowa för promenarande!
Sjukt trevligt, men jag ljuger om jag säger att det var "skönt", som man kanske brukar känna efter att man rört på sig i vårsolen.
Nä, svullna fötter och en svullen mage + en öm svank, gör det lite svårare att ta sig igenom varadagen numera, men det går. Och jag klagar inte. Inte så mycket iaf. Hahah.

En dosett har jag fått mig nu med. En bra sådan, liten, med lagom mycket fack. Insåg nu såhär i efterhand att den kanske är lite för liten i förhållande till vissa tabletters storlek.. Men ja, det kan gå också. Får se när jag ska sätta mig och dela min dosett.

Har även bokat in dejt med Iowa och Auntie J på fredag, tanken var först att Täby skulle besökas, men jag är tvungen att ställa in det då våran bänkskiva kommer då.
Mellan 12-15. Alltid kul med perspektiv ord och dess betydelser.. "Hemleverans" och "fraktfritt" stod det klart och tydligt under köpesprocessen.
Jag och Mr bor tydligen på gatan, utanför porten. För betalar man inte 600 kr så bär de heller inte upp skivan till lägenheten, fick vi veta i efterhand när de ville boka "hem"leveransen.
Idiotos!
Tur man har snälla vänner åtminstone som hjälper en att bära när det vankas plankleverans.
För några surfittor från DHL vill jag då rakt inte ha till hjälp.

Nu ska jag bada varmt, så min ömma svank och stackars fötter klarar av resten av dagen.
På återseende!

Pillertrillaren C

"Vuxenpoängen", (numera "pensionärspoäng") ökar stadigt hemma hos mig och Mr.
Inte nog med att vi inte orkar vara vakna efter kl 22 längre, jag är i stort behov av en dosett. Knaprar en hel massa piller och så fort pollensäsongen sätter igång blir det fler. Så jag önskar mig en dosett. Med både morgon och kvällsfack.

Vart skaffar jag mig en sådan?

Monday writings

Kan man förstå att för en vecka sedan kom vi hem från Las Palmas?
NEJ!
Och att jag börjat flagna är en stor sorg.  Att man ska behöva flaga bort den lilla färg man faktiskt fick liksom. Åh jag blir så less!
Kunde jag så skulle jag lägga mig och sola en massa solarium och käka Betakaroten tills det spruta ur öronen på mig, men under omständigheterna så låter jag bli, men bra sugen är jag ju.

Har gjort mig ett onödigt arbetspass på 4 timmar idag. Skönt dock att ha hela dagen framför sig kvar, även om jag till stor del slösat bort den framför datorn.

Igår fick vi dock en hel massa gjort!
Vi åkte ju för att handla inför kommande kökrenovering och fick med oss det mesta, vi saknar lite bruk till kaklet, samt lister men just listerna är ju det sista man gör så det kändes inte så högprioriterat just då. Samt att det är snuskigt dyrt med lister. Vill mig minnas att det var de som var det dyraste i och med sovrumsrenoveringen.
Sjukt.. Lite trälister liksom?
Ja, det vi fick igår var iaf:


Det kommande köksgolvet.
Den som kan ana vad som står i bakgrunden kan också lista ut vad de var för "secret mission" vi var på i lördags..


Tapet och färg.


Och lite kakel. Svart och vitt.

Köket kommer alltså gå i beige/creme (väggar och luckor) , svart och vitt kakel och ett träfärgat golv. Jag tror stenhårt på detta! Med andra ord så kommer vårt kök bli grymt, och jag längtar så tills vi får sätta igång med det.
Men först ska kamraten L med tillhörande karl, få sin födelsdagsmiddag i ett gärna fullt fungerande kök, vilket inträffar på lördag. Men sen! Bort med det gamla och in med det nya!Spenderandets dagar

Det vart ingen bio igår vilket var synd då jag verkligen ville se filmen. Men eftersom den bara finns i 3D så visas den inte på våran närmaste biograf, d.v.s Täby Centrum, utan vi måste då ta oss ändå till Kista för att se en film i 3D som vi ändå inte gillar! 3D:n alltså.
Dessutom så var senaste föreställningen kl 19 vilket var alldeles för tidigt och vi hade då inte hunnit med att göra allt annat som vi skulle hinna.

Efter vårat "secret mission", som nu för övrigt är avklarat, så åkte vi till Åkersberga, bara för att handla godis. De har sin fläskiga 500-sorters-godis-affär där, och jag ville ha just det godiset.
Jag gjorde av med hundra konor på godis, en helt ok summa. Haah. Not. Och då mådde jag ändå illa medans jag plockade och kom ändå upp i sådana summor, man kan ju tänka sig vad de landat på om jag mått som jag brukar.

Och idag har det hunnits göra av med ändå mera pengar, och vi har ännu inte hunnit lämna hemmet. Vi ska ju som tidigare skrivet renovera köket och har börjat inhandla material för det.
Bänkskivor säger jag bara!
Ska man ha en "riktig" sådan, alltså en i trä, så får man ge flera tusentals kronor, och den ska underhållas till dödagar, med diverse lackeringar.
Vi valde en bänksiva i laminat, alltså, en "träskiva inkindad i plast" på ett mycket simpelt förklarat sätt. OCh betalar ändå över 1000 kr för den jävla planka!


Färgen på våran bänksiva.
Valnöt.
Kommer bli mycket grymt.

Helt sjukt!
Och nu bär det av till Arninge för att inhandla resterande prylar: golv, tapet, färg, lim, bruk, kakel och annat skit.

Adjö pengar!

Sunny weekend

Nu har jag gjort mina 2 jobbdagar för denna vecka. Mycket, och det har gått bra, trots att det är längesedan jag jobbat sist.

Igår vart det helg igen och den tillbringades med trevligt folk under hela dagen.
Först med Auntie J och påhälsning hos MM&MF, sedan på käraste Anchor för middag och mer trevligt umgänge.
Bör tilläggas att jag körde från Sthlms stad inatt!
Helt sjukt.
Men det gick bra och jag är stolt över mig själv och förstår nu att det inte är en jättegrej att köra i Sthlm..
(Så länge det är en helg och sen natt..)

Så vad har denna dag att erbjuda då?
Jag och Mr har äntligen tittat igen alla missad tv från de gågna veckorna. Senare ska vi åka och uträtta ärenden, hemliga ärenden!
Och ändå därefter så är det möjligt att det vankas bio.

RSS 2.0