Saturday Last day of June

Sådärja.
Då har jag både gjort mig en fredagkväll och dessutom hunnit jobba 4 timmar idag.
Fredagskvällen spenderade jag och Mr med gott käk och film. En helt ok fredagkväll även om det vart tidigt i säng, en annan skulle ju göra sitt näst sista arbetspass imorse.
Vilket för övrigt gick bra, även om jag fick tillbringa den mesta tiden på en avdelningen brevid då de hade kort om folk. Och det är inte allt för många som ställer upp och kommer och jobbar kl 7 en lördagmorgon.
Nog om det.
 
Är bra besviken på mitt senaste H&M-köp. 2 utav 4 klänningar får åka tillbaka, nog för att det inte är klänningarnas fel utan det har med min kroppsbyggnad att göra.
Men får väl vara nöjd över att kunna ha två iaf. och så den fina stråhatten och flip-flopsen förstås. Ballerinaskorna åkte tillbaka dem med.
 
Nu ska jag och Mr äntligen åka till Väsby och New Yorker.
Vart inget igår och blir därav desto mer idag.
LYCKA!
 
Och det går fort nu.
30%, 84 dagar, 3 månader kvar.
 
Ja, enligt appen är jag i trimester 0..
Men för den som inte vet och inte kan räkna så är jag i trimester 3 och inget annat.
 
 

Och där fick jag svar

 
Ja, nu förstår jag ju varför det inte gått att mms:a in bilder. Blogg.se har säkert varit tydliga med att berätta det bara att jag inte hängt med ordentligt.

Så kan de gå.

Fortfarande trött som få. Somnade runt 06.00 igen och vaknade strax före 08.00..
Hur mycket begärt är det att sova en natt igenom?

Och så funderar jag seriöst på att sluta dricka. Detta eviga kissande! Litervis! Alternativt om de kan sätta en kateter på mig så kan jag överväga att inte ge upp här och nu.
 
Bra saker denna dag:
 
♥ Försäkringskassan ska ge mig min första utbetalning på måndag för min sjukskrivning. Nästan 2500 :- för 25% sjukskrivning. I LIKE. Perfekt till semesterstarten nästa helg.
♥ Sms-avin kom om att paket från H&M finns att hämta hos Ica.
♥ Jag är ledig och ska få spendera dagen med My och alla hennes kids.
♥ Mr har lovat att ta mig till New Yorker idag. Jag ska ha mig 2 par skor. Minst.
♥ 9 timmars arbete fördelat på 2 arbetspass kvar innan jag tar ledigt för minst 1,5 år framöver.
 
 
 

Inget är konstigt numera

Att äta en skål med fil och flingor klockan 04:00 är inte längre konstigt hemma hos mig.
Ungefär här ska man tänka sig en bild på min skål med flingor, men eftersom det inte verkar gå att mms:a in bilder längre så får vi låtsas. Capishe?

CrazyoldCatlady love Fika

DONE!

Vart klar med alla uppgifter + en extra uppgift, en och en halv timme i förväg, och eftersom jag har en snäll arbetsgivare så fick jag kompa den en och en halvtimmen istället för att byta om och jobba den.
Skönt!
Och så känns det bra. Bra att ha gjort något som de flesta andra arbetskamrater fasar och inte gillar, men jag gör lätt som en plätt. Och att jag dessutom vart ledig både fredag kväll och nu ikväll är inte dumt alls.
 
Nu ska jag och Mr ge oss ut på promenad för att fika med Auntie J. Och så ska jag tigga till mig en mjukglass! Ja jag ska alltså både fika och äta mjukglass.
Det får man när man är gravid.
 
Och en ytterligare fika blir det ikväll när M&P kommer för att hjälpa oss att titta på en ny/gammal bil.
 
Love fika.
 

Sunny day

Strålande morgon med ett ett trevligt humör!
Att vakna av sig själv istället för att blåsan håller på att sprängas är trevligt.
 
Och att jag dessutom slipper jobba kväll ikväll är också trevligt. Blir dock inte ledig vilket hade varit det ultimata.
Ska istället ha 6 timmars datatjänst, inte mig emot alls.
Någon måste ställa alla journaler och papper till rätta så här inpå semestertiderna.
I detta fall är någon, jag.
 
Och att mitt paket från H&M bör komma idag är heller inte fel alls.
 
Snofsa till håret lite sen bär det av mot jobb.
 

Productive-Alone-Day

Har haft en produktiv dag här i min ensamhet.
Gått igenom kläder och skor och slängt alldeles för mycket, varav 2 par skor och ett plagg som jag aldrig användt.. Tomt är det i garderoben iaf. Har även rensat ut sånt som jag inte kan ha nu men som jag förhoppningsvis kan ha efter september när Kiddot väl bestämt sig för att sluta töja ut min mage.
Det är undanhängt nu så jag slipper se dem vareviga dag och påminnas om vilken flodko jag blivit.

Jag som aldrig brukar skilja vinterkläder och sommarkläder utan låta allt hänga framme jämt, inser nu att det inte finns en chans att jag kommer dra på mig ett s.k vinterplagg i sommar, hur kyligt det än må vara en sommarkväll. Vädret visar just nu mulet med ca 15 grader men det hindrar inte mig från att få ett lättare värmeslag. Och som jag fick kämpa i och med klädprovandet tidigare.
Skönt att det är över. Klädprovandet alltså, värmevallningarna lär inte blir bättre de heller förrän efter september någon gång.. Om ens då.
 
Har även hunnit med att baka lite. Planen var att göra Mr's favoriter, Kärleksmums. Har man en dålig dag på jobbet så förtjänar man det när man kommer hem tänkte jag.
Om jag hade haft några ägg vill säga. Ett hade jag men det kommer man inte långt med. Och eftersom vi ska handla senare idag så förmådde jag mig inte att leta mig ner till centrum för att köpa mig några heller.
Bil har jag ju ingen heller så. Eller jo, men utan en back och femmans växel så blir det hela lite svårare. Måste ha med mig någon som kan putta på utifall att jag skulle råka göra mig situation där det måste backas.
Så det en biltur till centrum fanns inte heller på kartan.
Men istället för kärleksmums så fick det bli ett lätt-bak.Chokladbollar, Det är alltid gott, om än inte nå vidare exklusivt, men det gör nog inte Mr något.
 
Barnsligt gott.
Och ja, det var fler från början.

What´s on your mind?


  1. Jag har ett love/hate-relationship till bilar. Vill gärna inte äga och ha dem då de bara går sönder. Man hinner laga ett fel innan nästa dyker upp, samtidigt som de är bra bekväma att ha och jag egentligen aldrig vill vara utan. Man blir ju så fruktansvärt låst. Skitgrejer..
  2. Längtar så fruktansvärt mycket efter att få tatuera mig så när det väl är dags för mig igen, d.v.s. veckan efter förlossning, så ska jag göra mig en liten tatuering på en gång för att stilla begäret, sedan tänkte jag försöka göra mig av med lite överflödiga extrakilon man nu samlat på sig under graviditeten innan jag gör en sleeve på den vänstra armen. Gosh så bra det kommer bli. Längtar så mycket så jag skulle kunna gråta!
  3. För detta kommer jag väl bli lynchad men jag skriver det iaf. Jag ser så framemot jul. Snö, kyla, tjocka vinterkläder, ljus, mat, stämningen..
    I KNOW! Jag hatar egentligen snö, kyla och tjocka vinterkläder. Och att jag längtar efter det nu, mitt i sommaren, och vi som ännu inte fått någon riktigt sommarvärme! Vet inte om det är något sorts graviditetssyndrom eller hormon som får mig att känna dessa märkliga känslor. Eller om det är det faktum att denna jul lär bli helt annorlunda än gågna jular då kiddot ska få för första gången vara med. Mysigt ska det bli i all fall.

Premiär

Jag skrev faktiskt ett inlägg redan igårkväll, ja, från mobilen iaf. Det verkar ju dock inte ha kommit fram.
Så ja, det kommer antagligen här i dagarna, eller så inte alls.
Vilket som så lägger jag in bilden återigen, för detta är något att belysa flera gånger om:
 
Ja, igår var det inte vilken premiär som helst, utan Allsångspremiär!
Lycka!
 
Som jag hade längtat. Det är inte sommar förrän Allsången startat.
Så är det bara.
 
Och med sagt och skrivet så funderar jag över vad jag ska hitta på idag.
Ledig från jobb, but what to do?

Trött som få

Sådär lagom trött kan ni ana kanske. Jag somnade aldrig om förrän strax före 06:00, 45 minuter innan det var dags att traska mot jobb.
Skönt att mitt arbetspass mellan 7-11 är gjort och att soffan nu väntar på mig resten av dagen.
 


Godnatt!

Ja, jag är vaken..

..på den här tiden av dygnet. Värk är det som håller mig vaken. Lade mig på soffan, där ligger man åtminstone still=ingen värk.
Det tråkiga är att jag börjar bli hungrig..

Jobbet börjar kl 7.
Känns sådär kan jag ju säga.

Lite måndagsshopping har ingen dött utav.

 
Hahah. Försökte mig på att använda ett av de nya verktygen här på blogg.se. Vart inte riktigt som planerat men det får gå iaf.
Kollaget visar lite av de kläder jag klickat hem alldeles nyss. Fet rea på H&M.com och eftersom jag inte kan ha en enda av mina klänningar från tidigare år så passade jag på att köpa mig lite där magen förhoppningsvis får plats men som även kan användas senare, typ nästa sommar, utan mage.
 
En rosa tubtop. Har redan en likadan fast i vit/svartrandig.
Och 3 mönstrade luftiga klänningar som man kan ha barbent och med leggings under.
Ett par mamaleggings med långa ben och lite tjockare för sommarkvällar och regniga dagar kommer också.
Blir perfekt.
 
Länge har jag velat ha mig en stråhatt med. Och nu har jag det snart.
+ fina virkade skor och ett par nya flipflops. Antagligen de enda par skor jag lär kunna ha i sommar då mina fötter redan nu svullnar på bra utan värme. Flipflopsen alltså.
 
Allt detta för under 600 kr.
Helt ok enligt mig.
 
 
 
 

Semesterplanning & remembering

Med endast några dagar av arbete kvar så börjar man se bortom jobb, arbete och ansvar.
Detta blir ju min sista sommar ensam med Mr, bara vi två, innan vi blir tre, så det gäller att ta vara på den för inget är nog sig likt till sommaren 2013.
Så tanken är att vara sådär spontan och icke-planerande som man bara kan vara när man inte har ett litet barn att ta hand om.
 
Som skrivet är det sista veckan av jobb och nästa vecka börjar jag leva igen är det tänkt. Saker ska göras, stora som små, viktiga och oviktiga, jobbiga och roliga.
Först och främst ser jag framemot att göra mina naglar. Sådär härligt ytligt och egentligen oviktigt och onödigt. Men fint brukar det bli och det hör numera semestern till.
 
Förra årets semesternaglar alá leopard.
 

Till helgen nästa vecka så drar vi på vår första etapp på semestern som kallas "Söderut". Vi packar M&P's feta Chrysler och beger oss nedåt i landet.
Lite hållpunkter för resan:
Norrköping (Ja, Mr vill dit..)
Göteborg
Ullared (I år igen! Lycka!)
Hunnebostrand
Vänern och Vättern
Öland (Skulle jag gärna vilja till åtminstone)
 
Ja, några hållpunkter iaf. Jag vet inte riktigt hur långt söderut man hinner komma på en dryg veckas åkande. Så vill man ju gärna göra lite saker och också, inte bara sitta i bilen och åka.
Det ska bli riktigt roligt iaf, även om det gör mig lite nervös att inte ha tillgång till toalett jämt och ständigt i och med mitt ständiga graviditetskissande. Men nöden har ingen lag. Krävs det så stannar jag mitt på motorvägen och sätter mig till rätta där. Så är det bara.
Och att Ullared ska besökas igen! Kul, även om jag vart lite besviken när vi var där förra året för första gången. Men då hade ju folk hypat det så in i nordens så förväntningarna var ju skyhöga. Nu vet vi ju vad vi har att vänta och är nöjda med det. Bebisgrejer ska köpas till oändlighet!
Köpte mig nyss en laddare till telefonen för mobilen. Kan ju behövas när det ska bos i bilen ett tag.
 
Efter denna "Söderut" resa så är vi hemma en helg och packar om och klappar katterna lite innan det bär av åt andra hållet. Norrut, men bara upp till Umeå för en natts stugboende innan vi tar färjan över till Finland för en veckas semesterande.
Ska även det bli kul. Hälsa på släkt och bara ha det bra. Men att jag inte ska få dricka de goda Mojitodrinkarna på burk är synd. De har jag längtat efter sedan förra året.
 
Campingen i Umeå som vi stannade på även förra året.
 
 
 

Jag och Mr på båten, slitna efter en vecka i Finland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så nu finns det mycket att se framemot och mycket att längta till.
Vi ska bara plöja oss igenom denna vecka.
Sen så!
 
 

Nedräkningen

7 dagar - 1 vecka
5 arbetstillfällen
25 timmars arbete

innan jag lägger ner allt vad jobb och arbete heter för ca 1,5 år framöver.
Semester, havandeskapsledighet, föräldraledigt.
Heavenly glory!

Midsommar - The Weekend

Och så var även denna midsommar tillika helg över.
Vi har spenderat den i naturen och med massa mat framförallt. Ja, framför allt alkohol för alla andra med såklart. Jag klarade mig dock utmärkt alla möjliga sorters drycker utan nå vidare mycket alkohol i. Det starkaste jag fick i mig var utav sommarvinet alá 0.5%.
Jag åt desto mer istället. Lax, Jansson Frestelse, färskpotatis, grillad fläskfilé, bullängder, baguetter, lökröra, jordgubbar, köttbullar och prinskorvar, ägg.. Jag kan hålla på i evighet. Gott har det varit och jag skulle med glädje vräka i mig alltsammans idag igen.
 
Igår fick vi oss även en tur på sjön. Mr's pappa kom och hämtade oss med båten för att ta oss ut till deras sommarstuga ute i Norrtäljes skärgård. Typ.
Trevligt var även det även om vädret hade kunnat vara bättre. Jordgubbstårta och kakor och könsgissning på vår bebis. Skilda bud från alla även om majoriteten trodde att det var en pojke.
 
Väl hemma igår på kvällen så gjorde vi inte många knop jag och Mr. Lite varma mackor och ett par filmer. Och lite chips och en chokladbit. Ta bort "lite".
Helgen avslutas med middag ikväll hos svägerska med familj + svärmor. Det ryktades om grillat  vilket inte ska bli helt fel det heller.
 
Även jag laddar upp en bild på vårat midsommarbord.
Jag vill ju nämligen inte vara sämre.
 
 

Och vart tog solen vägen?

Då var sista delen av föräldrautbildningen gjord och denna gången talades det om papparoll och amning. Det var också den tråkigaste av alla gånger. Vet inte varför, men det var inte lika intressant.'
Skoj var det dock när vi fick se en kort film om amning, då det kom upp "Pappans roll" som rubrik och däreftervisade man en pappa som slavade framför, spisen, bar matkassar och diskade. Men också en pappa som tog hand om ungen, bytte blöjor och lekte.
Skrattade högt iaf.
 
Och vart det fina vädret försvann kan man undra? Från att solen sken och det var varmt ute så är det nu grått på himlen och regnet ligger i luften. Dock är det ju skönt på ett sätt då jag snart ska bege mig mot jobb och gärna arbetar i ett mildare väder om jag nu ska vara så tvungen att arbeta.
Imorgon efter kl 11, då jag klivit av mitt pass för veckan, så kan det ju gärna få bli varmt och sol igen.. Tack!
 
Hungrig som få. Hade egentligen tänkt vänta tills lillasyster kommit med att äta, men nu är det alldeles för lång tid kvar tills dess så potatis står på kokning och sprödbakade torskfileér i ugnen.
Lillasyster kommer och sover hos oss ikväll för att kunna åka med oss till Norrtälje imorgon där vi ska fira midsommar tillsammans.
Massa trevligt!
 
Nä, det är allt för nu.
Maten bör vara klar nu.
 

Föräldrautbildning

Del 3/3. Let's go!

Lättare tider

Stråååålande sol!
Vad glad man blir att vakna upp till vackert väder. Bäst att kladda på lite solskyddsfaktor idag. Satt ute 2 timmar igår men har nog bränt mig lite. Fast det gör inte ont, men sådär lätt och och lagom röd är jag minsann på bröst och utvalda delar i ansiktet. Och så vill vi ju inte så ut på midsommar heller.
Hemska ränder efter linnet med så idag blir det tubtopp utan snack.
 
Sovit dåligt har jag ju gjort med. Kunde verkligen inte somna om efter 2:a toalettbesöket inatt, trots att jag inte släckte lampan förrän efter 23 på kvällen.
Nä, 3:17 var det klarvaket. Så jag lade mig i soffan och tittade på tv. Det okända och Extreme Homemakeover. Somnade till slut någon gång efter kl 5, och här är jag nu. Mätt efter frukost och redo för dagen.
 
Ska träffa My idag igen då det råder simskola för hennes äldsta även idag. Trevligt och skönt att någon drar ut mig i friska luften. 20-21 grader har man utlovat dessutom.
 
Och bilen går bra!
Mycket bra. När vi åkte hem från Norrtälje igår så hörde man knappt att den var igång. Som det ska vara. Mullrande bilar hör andra människor till. Inte mig. Jag vill att de ska gå så tyst som möjligt.
Dessutom bokade vi Finlandsresan. Kommer bli hur bra som helst. En vecka borta, Med diverse stopp efter vägen och en kortare båtfärd. Och så följer lillasyster med denna gång. Inte fel det heller.
5 vuxna, 2 hundar, 1 Chrysler Voyager - destination: Finland.
 
Det är lättare tider nu.
Mycket att se framemot, jobbet är snart ett minne blott och sommaren ligger framför oss.
Det är skönt att leva ibland.

Vad jag gör vaken?

Fråga inte, för det undrar jag med.
3:17. Det finns inget okej med att vakna då.
Speciellt inte på en ledig dag..

Det går fort nu

Det är svårt att sova med ett stycket kiddo som sparkar och har sig hela nätterna. Och behöver jag nämna att jag går itu?
Nä, jag tänkte väl det.
Men på sitt sätt är det ju ju trevligt med, inte att gå itu, men att kiddot gör sig till känna. Men tycker  ju dock att denne kunde ju göra det om dagarna och sova på nätterna. Som det ska vara.
I och med lack of sömn så vaknade jag tidigt, åt en hel massa frulle och sov vidare på soffan till 11.30. Totalt behövligt.

Ska ta och göra mig mindre motbjudande och därefter möta My med alla hennes kids. De råder simskola på det lokala badet som jag har ett stenkast från mig och jag ska få följa med och heja på.
D.v.s. bredda ut mig över en filt och äta de utlovade bullarna.
Det ska bli trevligt, och skönt att komma ut. Så jag slipper den dör förbannade, men ack så sköna soffan vi har.

Ännu senare så åker vi till M&P i Norrtälje. Pappa och Mr ska ta lite delar ur våran reserdelsbil som står där så vi förhoppningsvis kan få våran bil i skick som än en gång börjat vråla som en värre muskelbil.
Skönt att få det gjort och trevligt att träffa M&P. Jag har saknat dem.

Här har jag inte tid att sitta.
Kl 14 ska jag vara redo för avfärd: 50 meter åt höger till Kvarnbadet.
Tudeloo!


94 dagar kvar tills vårat kid är beräknat att vara hos oss.

Smoergoastoarta

Hemkommen från jobb.
Hade ett trevligt avslut på dagen med god smörgåstårta och ett sista jobbmöte för sommaren. 1,5 år för min del.

Mr har jag redan hemma, så vi får se vad resten av dagen har att erbjuda. Halsbränna har jag deluxe i alla fall.
Hämta och lämna ett paket ska jag hinna med. De fina skorna jag köpte får åka tillbaka. De var tråkigt nog alldeles för smala för mina breda fötter. Lyckligtvis för Mr som tyckte de var asfula. Hahaha.
Så ska paketet från Jotex hämtas.

That's all!


Inte helt dum smörgåstårta inte.

Ny dag & ny vecka

Det var inte en bra kväll igår kan jag ju säga. Tur att Mr lovade mig skön ryggmassage när jag kom hem från jobbet, hade han inte det kan det hända att jag hade givit upp på plats.
Nu väntar en ny dags arbete med smörgåstårta som avrundning på dagen.
Inte mig emot alls.

Sleeping my day away

Ja, det är det enda jag gör numera. Sover.
Igår när jag kom hem från jobbet kl 12 så tog det inte många minuter innan jag sov gott på soffan i närmare 3 timmar.
När jag väl behagade vara vaken så åkte jag och Mr för att köpa Mc Donaldskäk. Ja Mc Donaldskäk, och gott var det och jag skulle med glädje äta det nu med om inte jag hade makaronipudding ståendes i ugnen.
Vi såg en film och slötittade på tv, klockan vart mycket, 23.00 och därefter sov jag gott igen ända till klockan 9 imorse.

Vad är det som är fel? Hur mycket kan man sova?
Nog för att jag vaknar ofta för diverse saker som toabesök och då höften delar sig i två. Men det är alltså såhär mina dagar ser ut. Jobb, sova, äta, umgås med Mr, sova.
Som sagt, hur mycket kan man sova egentligen?

Helt sjukt.

Har nu masat mig upp från soffan, där jag legat sedan jag frukosten vart intagen imorse, för att göra lite lunch. Konstigt även att man kan vara hungrig när det ända man gör är att sova.
Börjar jobba kl 16 och vet inte riktigt hur det ska gå. Har ont i sidan av magen idag. Är öm och vill helst bara ligga ner. Kanske är just det som är felet. Kroppen behöver nog röra på sig lite. Typ..

Gick för övrigt in i vecka 27 igår. Tiden går så fasligt fort. 13 veckor innan kiddot är hos oss, och 2 veckor kvar tills jag ger upp allt vad jobb heter. Jobb som i jobba med oldiesarna. Förstår att det inte är någon semester att ta hand om ett litet kid, men räknar det heller inte som ett "jobb".
Enligt många graviditetsuträkningar så går jag nu in i tredje och sista trimestern och därmed räknas jag som höggravid. Det trodde man inte i början på året att dagen faktiskt skulle komma, och inte så snart! Höggravid.
Och det är fortfarande med lika stor glädje och lycka, som rädsla och nervositet som jag väntar på att september ska komma.

Dettta är allt jag orkar plita ner nu.
Soffan kallar.
En passande låt med tanke på omständigheterna:


Mor till ett 4 år gammalt barn. Jag?

Ibland förvånas man.
Igår hyllade jag Försäkringskassan för att de fixat med alla mina ärenden utan krångel. Då jag hört så mycket skräckhistorier om dem så förväntade jag mig en massa strul.
Imorse loggade jag in på försäkringskassan och ser ett nytt ärende.
Ah, min senaste sjukskrivning, tänkte jag. Fuck no.
Jag har helt plötsligt blivit mor, till ett barn med utländskt namn vilket slutar på Habib, som föddes 2008 och bor i Märsta. Jag har sökt föräldrapenning för detta barn från och med den 14 juni.
1: Mitt barn är inte född ännu.
2: Jag heter inte Habib i efternamn. Inte Mr heller.
3. Jag bor inte i Märsta.

Skriver ett långt argt mail om detta då jag som tidigare skrivet inte är någon telfonpratare.
Upprörd och uppgiven städar jag konstant i 2 timmar, för att sedan få pissont i bäckenet men har åtminstone varvat ner.
Försäkringskassan ringer.
Förvisso om en helt annan sak. Mina inkomstuppgifter stämmer inte, jag måste styrka dem på nåt sätt.
Ja, jag har bara skickat in ett antal papper om mina inkomstuppgifter styrkta både av arbetsgivare och tanter på lönekontoret!
Och ja, de hittade han ju efter att ha titta i min mapp. Kunde han inte tittat innan han ringde? Nu var det ju dock bra att han ringde för då kunde jag ju passa på att ifrågasätta mitt 4 år gamla barn.
Konstigt, tyckte han. Här står det att ni har delad vårdnad, jag och det utländska paret. What? Hell no!
Han skulle ordna upp det iaf. Så får hoppas att han gör det.
Samt fick jag svar på en hel del andra frågor om föräldrapenning, så nu känner jag mig lite klokare, även om det inte är mycket.

Summerat: Jag ser inte framemot denna livslånga relation jag ska behöva ha med våra kära FK.


Skönt att det vart städat i alla fall.
Shrimp demonstrerar hur rent golvet är, och hur o-hårig soffan var tills hon lade sig där.

Question / Answer

Frågan är:  Varför vart det en vit ruta runt bilden och texten nedanför den i inlägget den nedanför?
Irriterande?
Svar: JA!

Roman "Re-cap"

Missed me?
Antog det. Orkade inte skriva något igår då jag hade full rulle hela dagen. Och med full rulle menas att jag hade saker att göra, med flera timmars mellanrum, där mellanrummen spenderades med sömn.

Vad har hänt då?
Vi har börjat vår föräldrautbildning och har gått 2/3 tillfällen. Intressant som satan och jag ångrar inte en sekund att vi valde att gå. Vi har en bra barnmorska som föreläser peronligt och med humor. Som det bör vara. Det är ingen konst att sitta och lyssna på någon i 2 timmar som gör det lätt och intressant att lyssna.
Jag trodde att det skulle bli mycket förfriskning ab redan befintlig kunskap, men ack så fel jag hade. Jag har lärt mig mycket nytt och skäms lite såhär i efterhand som trott att jag vetat och kunnat så mycket.
Vi har pratat om förlossning och smärtlindring vid förlossning och jag har ändrat inställning till åtminstone smärtlindringen.
Har aldrig känt någon rädsla inför förlossning mer en förväntan - man har ju dock ingen aning om hur det kommer att vara eller gå till på just sin egen förlossning.
I och med smärtlindring så har jag fått lite nya tankar och ideér om det. Men återigen så vet jag ju inte vad jag har att vänta. Kan bara ana vad som kommer att passa mig idag för att sedan kanske inte ha nytta utav det på plats in action. Det är skönt att känna sig lite mera beredd i och med kunskap. Och att veta att Mr vet.

Nog om det. Jag har hunnit med ett besök och Tant Doktor med som sjukskrev mig på halvtid månaden ut. Graviditetspenningen damp ner i brevlådan igår, rätt till full ersättning hela perioden jag sökt för (2 månader), så det är skönt att det är klart.
Nu är det bara att invänta bebis för alla papper och sånt är mer eller mindre klart. En sista inlämning av en lunta papper till arbetsgivaren bara.
S-KÖ-N-T!
Och att Tant Doktor dessutom berättade för mig att jag ska få göra ett extra ultraljud var inte dumt heller. Ett tillväxtultraljud. Görs tydligen som standardrutin på alla överviktiga gravida.
Jävla tjat om övervikt från MVC, jag har aldrig sett mig som överviktig förrän nu, Lite mullig och rund kanske, vet att jag inte varit någon liten tanig spätta heller, men överviktig? Ja, whatever. Nu har min övervikt gjort nytta och gett mig och Mr ett ytterligare tillfälle att se Kiddot innan denne ska få se dagens ljus.

Sprang in och bokade tid för nagelförlängning också, den 3 juli blir det. Dagen efter jag går på semester. Perfekt helt enkelt. Som jag längtar! Både till ledighet och naglar.

En pinsam sak som hände igår var när jag skulle fixa mig snabblunch mellan föräldrautbildningar och doktorsbesök och arbete. Går till Subway och ställer mig i kö. Det blir min tur och jag ska precis öppna munnen när personalen bakom disken säger:
-"Ett helt fullkornsbröd med kyckling på?"
-"Eh, ja tack!", sa jag.
Så nu måste jag hålla mig därifrån ett tag. Pinsamt när man blir igenkänd.


Morgonens frukost.
Yougurt med mycket flingor, och kaffe.

Nu är det mindre romanskrivande som gäller.
En sista grej bara:
Nedräkning till jag slutar arbete, för närmare 1,5 år framöver:

15 dagar kvar till ledighet deluxe

Nattlig misshandel

Ja, jag är trött idag med, inget oväntat där. Kanske är anledningen av tröttheten annorlunda idag om man jämför med tidigare dagar.
Idag vaknade jag nämligen 4.45 och på det alltid lika trevliga sättet med en armbåge i ögat.
Mr drömmer mardrömmar och tror att jag är "The Bad Guy" och drämmer till bågen rätt i ögat/tinningen på mig.
Vaknade såklart med ett ryck och vrålade om vad fasen han vill och om han är ute efter att döda mig. Det är ju nämligen inte första gången jag blir misshandlad under nattetid.
Efter det somnade jag inte om, bara vred och vände på mig tills det kändes lönlöst och jag steg upp.
Jobbet kallade ju ändå kl 7 så lika bra att hinna äta sig en stadig frukost innan dess.

Och med jobbet avklarat så det är med spänning jag väntar på att en eventuell blåtira ska växa sig fram runt mitt vänstra öga.
Lagom tills föräldrakursen börjar kl 15 måhända?

Nu: soffsovning.

U got to love the Hat

OK, detta är sista shoppingen.
Det lovar jag! Mig själv. Och Mr, hahaha.
Nä men seriously. Jag är inte gjord av pengar.
Det är tur att Lager 157 är så kräkbilligt.
Och det är synd, på all gratisreklam olika företag får genom mig hela tiden. Men ja, finns nog ingen som vill betala mig, beige Valletunablogg med knappa 50 läsare per dag.
Men man kan ju önska sig det iaf.

Glad över senaste köpen iaf:2 armband, leopard ofcourse.


Ett till par pilotsolbrillor.
Kvalitén är ju inte den bästa, så när de gamla går sönder måste nya finnas.


En stor, vit topp. Funkar både nu och efter graviditeten.Och så det bästa av allt: MÖSSAN!
Jag har tittat på den varje gång jag gjort beställningar från Lager 157 men tänkt att, det är sommar och man ska inte ha några vintermössor då.
Varje gång har jag ångrat mig bittert.
Men nu är den på väg hem till mig och jag längtar till vintern då jag ska ha mössan på och vinterpromenera med barnvagn och kiddo.MVC Besök

Det gick bra på MVC. Om man tycker att gå upp en herrans massa kilon är bra!
Haha, nä, jag är inte sån. Jag vet att man går upp av graviditet, och Lisa Barnmorskan försäkrade mig om att jag gått upp väldigt lite. Så det känns ju bra.
Annars var allt sådär medelmåttigt bra, och det är också bra. Alla prover ligger inom ramarna. Mitt SF-mått, ett mått som mäter från blygdbenet till livmoderns topp för den som inte visste, låg strax ovanför average men fortfarande inom ramen för "normal".
Stor mage har jag med andra ord.
Tyckte dock att mitt sockervärde låg lite högre än vad de brukar, kan ju dock ha att göra med karamellerna ur min nya karamellskål att göra. Vad vet jag?

Nästa gång jag ska till MVC ska jag göra såkallad glukosbelastning. Det får kvinnor göra som har anlag för graviditetsdiabets.
-What the fuck, tänkte jag?
Och återigen blev jag påmind om min övervikt.
Kvinnor med ett högt BMI får också göra testet. Och eftersom jag enligt BMI-skalor visar på extremfetma så var det givet att även jag ska göra testet.
Inte mig emot.
Tråkigt dock bara att man ska fasta från 22.00 kvällen innan, endast dricka vatten, sedan komma på mottagningen till kl 8, ta ett fasteblodsocker, dricka 3 dl sockerlösning, vänta 2 timmar, på mottagningen, ta ett nytt sockerprov - utvärdera.

Ska bli en givande morgon.
Jag får dessutom inte promenera dit, som om jag skulle ha gjort det, ingen fysisk aktivitet alls. Bil eller andra kommunala medel ska användas i största mån.
Inte mig emot.

Hjärtat fick vi lyssna till också, det galopperade på som alltid. Skönt att höra.
Det som inte var skönt att höra var att jag måste vara uppmärksam på fosterrörelser. Förändringar? Mindre rörelser? Annorlunda rörelser? Uteblivna rörelser?
Oj, oj vad nojjan steg upp i taket.
Genast började jag fundera.
-Har jag känt några rörelser idag? Nä! Shit min bebis mår inte bra!
Jag har dessutom inte några regelbunda mönster på hur jag känner rörelser. De kommer ju bara, speciellt när jag vilat en stund.
Var hon tvungen att berätta det? Man lär inte sova bättre om natten när jag nu måste oroa mig för detta dessutom.

Gaah!

Det blir nog bra i alla fall.
Vet ju att hjälp bara är ett samtal bort i fall oron stiger på. Har ju både Lisa the BM och Förlossningsavdelningen att ringa till när det krisar.

Lite internetshopping blev det också.
Jag kan ju faktiskt inte hjälpa att reklam i brevlådan gav mig ett tecken. 40% rabatt på valfri vara + 20% på reavaror hos Jotex.
Så det blev lite tjafs.


Nytt bäddset till sängen.


En vit lykta. Egentligen är det Mr som är lyktfetischisten i hushållet, men denna kunde jag inte motså.


Varje Catlady borde ha kattkökshanddukar.

Men nu får det vara nogshoppat för ett tag.
Åtminstone tills imorgon eller nåt.

Lite sömn och lite käk är allt som behövs

Gäsp!

Sådärja, 3 timmars sömn och lite lättare senlunch på det.
Fit for fight!

Eller fit for MVC-besök.
Mr verkar behöva jobba över idag igen så vad ska jag som ensamstående valross hitta på ikväll då?
Orkade jag skulle jag bege mig ut på promenad, men jag sparar mina höfter till kommande arbetsvecka.
Lite internetshopping hade inte varit fel, men bra onödigt.

Vi får se.
Slötittande på tv eller en film antar jag att det blir.

Goodbye.
En tumme bör hållas för att jag inte ska ha gått allt för mycket hos Lisa the Barnmorska.

Mindre bra natt

Ingen vidare natt får jag väl lov att påstå.
Gick och lade mig tidigt efter den sena middagen. Vaknade flertalet tillfällen av smärtan i bäckenet. Upp och kissa. Upp och ta alvedon. Upp och vagga lite.
Känns knappt som om man sovit, fast det har jag ju. Men inte hindrar det mig från att slockna på soffan nu och ett par timmar framöver.

Har varit och gjort mig ett kort men effektivt arbetspass mellan 7-10.45. Kort om folk dessutom. Men eftersom vi är vi så får vi det att funka i alla fall.

Besviken vart jag på mina klänningar igår med. De skulle ha suttit så fint, om jag inte haft en stor mage i vägen. Trist som satan. Men vad gör man, desto finare lär jag vara nästa sommar då de hänge oanvända i min garderob, redo att användas på ett betydligt mindre jag.
Och så såg det faktistk ganska roligt ut där klänningarna spände över magen och lämnade fula glipor efter sig.
Nä, inga preggoklänningar det där.

Nä, ta fram kvällens middag för tining sen sova sig ett par timmar eller fler på soffan.
Ja, tack!

Lite mer shoppande medan vi ändå är igång

Loafers, Tess
Vita loafers med guldnitar från Have2Have.

Shopping i Täby Centrum

Nu värker fötterna vill jag lova.
Efter att ha gått 3 timmar i Täby Centrum så är det inte så konstigt alls.

Det roliga är att jag åkte till Täby med ärenden som "potatis och karameller" och "piller från Apoteket". Och ja, jag kom hem med det. Jag kom också hem med kläder för antalet hundralappar samt lite tjafs som ett servettställ och en toalettskylt. Hahaha!
Men bra, fina grejor är det åtminstone.


Två fina klänningar, den vänstra en mer vardaglig klänning och den högra var ju bara svinsnygg. Vit, transparent med dödskallar på. Hoppas de sitter lika bra som jag tror, jag provar ju som känt aldrig kläderna innan jag köper dem av någon dum, lat anledning.


Tråkigt men välbehövligt. BH utan axelband så jag slipper använda min turkosa bikiniöverdel till alla tubtoppar, och så lite ankelstrumpor och ett par mamaleggings.


Och så servettstället och toalettskylten. Nu ska folk förhoppningsvis kanske låta bli att gå in på kattoaletten. Eller kanske inte, men fin var den iaf.
Någon ny affär som öppnat, F&THome. Dyra men fina saker. 20% på hela köpet, öppningserbjudandet satt fint.

Mycket trevligt, även om jag nu inte kommer kunna röra mig på hela kvällen, stackars fötter som är stora som hus nu.
Fick mig också ett respectmoment. I kön på Apoteket så säger jag:
-"Kom Auntie så sitter vi"
En medelålderskvinna blänger på mig och säger till sin 65-åriga pappa att:
-"Sätt dig du pappa, det är ok"
Tystnaden när jag kliver fram bland hyllorna och hon ser att jag är gravid.
-"Oj, ursäkta!
-Flytta på dig pappa! Hon är ju gravid!
-Förlåt, jag såg inte att du var gravid, jag såg bara att du var ung!"

R-E-S-P-E-K-T!

Nog för att jag inte skulle ta en gammal man eller kvinnas plats att sitta. Men nu verkade den här mannen inte något vidare i behov av platsen. Då behövde jag den bättre.

Nu ska jag invänta min övertidsarbetande man så vi kan äta sen middag.

Ännu en roman

Ja, jag hade egentligen tänkt att fortsätta på föregående inlägg om vad som händer idag och kommande veckan men var tvungen att dela upp det.
Romaner är det ingen som orkar läsa, så det fick bli ett inlägg för sig.

Jag har haft en effektiv måndagmorgon, även om det tog bra lång tid att ta sig ur sängen, men när jag väl var uppe så var jag effektiv som få. Sängkläder har bytts och de gamla är redan tvättade, inte upphängda ännu dock.
Jag har dammsugat och dammat lite. Plockat undan och fixat. Diskmaskinen är urplockad. Och toaletterna är fräscha återigen.
Jag mår inte bra när det är skitigt runt mig. Samtidigt behöver det inte vara kliniskt heller, men gärna rent och undanplockat. Inget synligt smuts så att säga, tråkigt att jag blivit så mycket latare på sista tiden att allt gärna hinner falla ihop runt omkring mig innan jag tar tag i det.

Två bilder har jag att bjuda på en dag som denna:


Veckans pillerskörd.
Dosetten är delad.
Det ser bra giftigt ut måste jag säga, men alla gör tydligen gott.


Räkan är trött efter att ha härjat hela förmiddagen.

Det är mycket den här veckan.
Idag jobbar Mr över och jag är ledig. Ska träffa Auntie senare för tripp till Täby. Jag har själv inga ärenden dit då jag var där i lördags. Har dock skapat mig ett par ärenden. Pillerskafferiet ska fyllas på och så behöver jag potatis. Och karameller till min nya karamellskål.

Imorgon är det MVC besök. Prover ska tas och det ska vägas och mätas. Ska bli intressant och hemskt att se vad vågen visar. Nu har jag nämligen gått upp en hel del kilon. Från att i bröjan av graviditeten gått ner massor och sedan legat på + - 0.

På onsdag startar föräldrakursen. Jag ser inte framemot det längre, pga omständigheterna men vet och tror att det är nyttigt, så det är bara att se glad ut och traska dit.
Torsdag är det igen, föräldrakurs del 2, hem, sen tillbaka för att träffa doktorn, sen hem, sen jobb.

Fet jobbvecka ovanpå allt. Även om jag kanske inte jobbar några mastodontpass så ska jag ju ändå vara där, och gärna hinna med allt som jag skulle hunnit med på min ordninariearbetstid.

Inte konstigt att tankarna inte är där de borde vara när de är fyllda av massa annat skit.


Bilden gör inlägget

Det har varit helg, det märks i och med bristen av inlägg.
Egentligen vill jag glömma helgen, det har inte varit någon vidare bra helg, inte sämsta tänkbara heller, men det dåliga har tagit över det goda och det är inte bra.
Ljusglimtar har det varit iaf och de delar jag med mig av.
Jag delar med mig av det dåliga också, tro inget annat.

Fredag: Jag minns inte vad jag gjorde då. Mina tankar är inte där de borde vara nuförtiden och då sållas vissa saker bort. Som t.ex vad jag gjorde i fredags.
Den upplyste kan påminna mig om den vill.

I lördags däremot så var jag och Mr och köpte oss en byrå. En bättre begagnad, men vad gör väl det? Så länge den fyller sin funktion och det kommer den att göra nu, speciellt efter att Mr putsat på den i och med förstärkningar här och var. 200 kr var den värd alla gånger.
Och att jag dessutom får ett projekt: Byrån är inte heller dumt, speciellt inte då jag lägger jobbet åt sidan så kan lite hemprojekt sitta fint.
Byrån ska få bli vit och jag har funderingar på att klä den invändigt med något fint.


Jag skulle dessutom vilja höja den på något sätt, men det blir nog svårt.
Blir perfekt till Kiddots alla kläder i alla fall!


Vi åkte även till Täby denna dag där jag först krängde iväg mitt löshår som jag köpte för hundratals år sedan 200 kr fick jag, inte dåligt alls. Jag fick ju dessutom lite pengar utav Svärmor när jag fyllde och för de slantarna så köpte jag saker från min önskelista:


Den grymt fina karamellskålen.


Och de fina kökshanddukarna +  2 grytlappar och en grytvante.
Hade velat köpa ett matchande förkläde med, men jag köpte ju ett i julas så de fick vara.

På kvällen träffade vi kamrater för middag på Våning, alltid lika trevligt även om jag åkte hem tidigare. Krogmiljö är inte någon höjdare för nyktra personer. Åtmintone inte efter 21.

Igår, söndag, så åkte jag och Mr till stan för att gå på Aquaria, Vattenmuseum. Vi hade höga förväntningar då vi mindes från barndomen att det minsann var bra häftigt med alla fiskar och annat sjö/havsliv.
But no. På 30 minuter hade vi gått igenom allt, 2 gånger. Klart inte värt sina 90 kr i inträde. Antar att det kanske är mera för barn. Men ändock. Jag mindes stället som stort och hur mycket som helst att se. Klart att saker förändras inte minst jag själv, som blivit aningens större sedan Aquaria besöktes sist.
En besvikelse helt klart.


Jag och Mr som Herr och Fru Dolphin


Lillasyster med vän provade också på det här med delfinlivet.


Regnskog

Vi gick på bio och såg Prometheus, efterföljare på Alienfilmerna, fast egentligen "för"följare, då den handlar om vad som hände innan.
Man trodde att gåtor skulle bli lösta och frågetecken upplösta. Istället så har man nu mer frågor och det finns nu ännu fler lösa trådar.
Och att det kommer en Prometheus 2 råder heller inga tvivel om.
Men så skönt som jag satt i biostolarna på Sergel har jag aldrig gjort. Jag kommer aldrig att gå på bio igen om jag inte får gå på Sergel.

Mer besvikelser infann sig under söndagen, dålig mat och dålig glass. Subway failar aldrig tänkte vi och bestämde oss för att Subwaymacka skulle få följa med hem. När vi väl kom hem igen så var det stängt, trots att klockan var 18.15 och på dörren stod det att de stängde 19. Personal var innanför och städade men ingen kände sig manad att komma fram, öppna och förklara sig utan tittade bara bort när vi frågande ryckte i dörren.
Varför ha öppettider om de ändå inte ska hållas?
Det är synd att man gillar Subway så mycket, annars hade jag lätt bojkottat det.

Och att det var första söndagen utan Big Brother, det var nog det värsta av allt.

Klagomål & motsatsen till klagomål

Först och främst:

Dagens klagomål

Ryggvärk
Jag går dessutom av på längden.
Toabesök för nummer 2 har inte gjorts på år och dagar!
Halsbrännan är inte att leka med
Skulle sovit ett antal timmar då värken håller mig vaken om natten
Mina fötter är svullna som as

Därefter:

Dagens motsatser till klagomål
Det är helg och jag är långledig!
Potatisgratäng och helstekt oxfilé står i ugnen
Jag har en hel Marabou Schweizernöt som väntar efter maten
Imorgon ska vi köpa en byrå och lite annat samt träffa gänget för middag
Det är sol och varmt

Trevlig helg!


Plötsligt händer det

Det är så man blir lite stolt över sig själv.
Att ringa runt och ta tag i saker är inte min starkaste sida. Jag drar gärna ut på det och ännu hellre överlåter det till någon annan om jag kan. (Minns en gång då jag övertalade Jessica att ringa lönekontoret i Hudiksvall för att fråga hur mycket pengar jag skulle få ut den månaden. Skrev ett manus åt henne i stil med: "Hej, mitt namn är Caroline och jag jobbar för bla, bla och vill gärna veta vad.. " Ja, o.s.v.)
Men numera får jag sköta sånt själv, om det inte är något jag kan överlåta till Mr, men detta kunde jag ju inte överlåta.

Ringt runt för att få numret till doktorn som sjukskrev mig för att få ringa till andra och få numret till en ny doktor som jag ska träffa för att få fortsatt sjukskrivning. Massa krångel men nu är det gjort.
Tråkigt är bara att jag måste besöka Korallen, ja, vår hälsocentral heter så, 2 gånger på samma dag då det först är Föräldrakurs del 2 på morgonen och så doktorsbesök på 13.30, och sedan jobbkväll på det.
Men vad gör det om hundra år?

Jag har dessutom sökt föräldrapenning och sjukpenning i och med sjukskrivningen, som jag fasat över länge då jag fattat nada. Förstår inte mycket nu heller men tror åtminstone att det vart rätt denna gång vilket är huvudsaken.
Och så o.s.a:de jag ju till föräldrakursen, fast det var inte något vidare jobbigt då man kunde välja mellan att ringa och maila. Maila for the win!

Nej, nu blir det inget mer datahängande.
Jag måste hinna torka efter badet och laga mat innan det är dags för föreläsning och sedan jobb.


Två mycket nyfikna katter som tycker det är himlans spännande att titta på vid badaktiviter.


Skräcken vågade sig till och med ut på badkarskanten.


Toodeloo!


Thursday 7/6-12

Ännu en dag har kommit till oss.
Trodde inte jag skulle överleva natten dock. Jag var stensäker på att jag vid flertalet tillfällen inatt skulle gå av på längden när jag vände mig.
Det går ju heller inte att ligga kvar i samma ställning en hel natt, det skulle resultera i en bortdomnad kroppshalva till slut. Det värker fortfarande ganska mycket i den ände där det känns som om delningen börjar. Blir till att knapra i sig 2 alvedon innan jag återigen ska göra mig ett kvällsarbetspass med föreläsning före.
SUCK!

Nu har jag o.s.a:t till föräldrakursen nästa vecka åt mig och Mr. Är nervös. Det värsta jag vet är när man ska bli påtvingad att beblanda sig med främmande människor:
-"Berätta nu lite kort om er själva så resten av gruppen får lära känna er" och när man ska hoppa runt i grupper och diskutera med folk man inte känner istället för att få sitta kvar i den lilla skara människor man faktiskt kom med. I detta fall Mr.
Nu jämför ju jag detta med en typ jobbföreläsning, antar och hoppas att det går annorlunda till på en föräldrakurs. Ska bli kul också, och jag hoppas på att bli ännu lite klokare i gravid/förlossning/barnvetenskap.

Det var det.
Nu måste jag ta mig i kragen och ringa lite viktiga samtal.
Det är också något av de värsta jag vet.

Så var firandet över

Så då var kalasandet slut och mina dagar i rampljuset är över.
Det lät mer dramatiskt än vad det är.
Jag har haft det mycket trevligt och fått massor av fina presenter som kommer komma väl till användning alltihopa.

Detta är vad man skulle kunna kalla en bildbomb.
Åtminstone i min blogg där bilder inte förekommer dagligen.


Dukat för fest.
Min efterlängtade fruktbuffé var uppskattad.


Hög av kanelbullar som jag slavat ihop tidigare under dagen, med lite hjälp utav lillasyster med vän.
Självklart i leopardformar.


The Birthday-Summer-Strawberry-Meringue-Cake.


Några utav presenterna från gårdagen.
En duschmössa från lillasyster, söt som få. Och fina muggar om 4 stycken från MM&MF.
Och en bukett blommor från M&P.
Hade jag inte sett så gräslig ut i facet idag så hade jag faktiskt tagit ett kort på mig själv med mössan på.
Men idag så besparas det er.


Och resten av alla fina blommor jag fått under firande dagarna.


Slutligen så fick jag hem ett utav bäddseten som min duktiga mor sytt.
Och fint blev det, även om inte alla håller med. Men det struntar jag i.
Det ska synas vems barn det är.
Lite dödskallar har ingen dött utav.

Idag är det tydligen nationaldagen med. Ingenting som jag någonsin firat och antagligen ingenting jag kommer lägga något vidare vikt i att fira sen heller.
Kul för de som har ledigt på grund av den röda dagen.
Too bad för oss som jobbar inom vården och får jobba vare sig det är julafton, morgon, kväll som natt eller någon annan röd dag och får skatta oss lyckliga över att inte ens få hundra kr extra i timmen en sådan dag.
Oj, så bittert det blev. Inte riktigt meningen att inlägget skulle få en sådan vänding.

Sunes sommar visas på SVT1.
Bäst att slänga sig i soffan och invänta kvällsarbetet.

God Morgon tisdag!

God morgon!
Har sovit så himlans gott inatt och är inte ett dugg bitter över att jag vaknde tidigt. Det behlver man inte vara om sover tills man vaknar. Minus toalettbesöken. Det kan man inte undgå, I guess.

Hade det mycket trevligt igår. Låg och sov hela eftermiddagen i väntan på att Mr skulle komma hem och kalasandet skulle börja. Mr hade med sig en fin blomma efter jobbet till mig. En orkideé, en vit dessutom! Det är mina favoritblommor. Orkideér, speciellt vita. Vita blommor överhuvudtaget!
AUnite J droppade in senare, också med en fin blomma åt mig, dock en Hibiskus (svärmor berättade det, jag själv såg bara att det en blomma..) Den var inte vit men nog så fin för det, och krukan var nästan finast! Hahah.
Svärmor kom också med en hel drös presenter från sig och min svägerska med familj! Jag påminde henne om att jag bara fyller 24 och då behöver man inte få så mycket presenter. Hon trodde att jag fyllde 23. Hahaha. Skoj!
Men mycket fint fick jag och mycket användbart. Lakan och en till ugnsform i teflon. (Mr fick en modell större när han fyllde..) En sorts väska, med bubblor i som var fyllde med en gelé. Lägg i frysen och ta fram och ha en dricka i och ta med på picnic=kall dricka. Fick en massa pengar och det bästa av allt: En ny stekpanna!
Finally. En rejäl med höga kanter. Ska bli kul att inviga den här i dagarna.

Mindre kul med gårdagen var att mina jordgubbar, som jag köpt dagen innan, var mögliga och vi fick klara oss med tårta utan jordgubbar på. Synd och tråkigt men det var gott ändå.
Och melon åt vi i mängder. Och mina nya kaffebryggare brygger gott och varmt kaffe, jag begär inget mer.

Tackar för gårdagen!
Jag hade det minsann mycket trevligt.

Idag väntar kalas nummer 2, för alla som jobbade igår och inte kunde dyka upp. Lillasyster med vän ska dyka upp tidigare för att hjälpa mig att baka. Tar och möter upp dem i centrum så kan jag inhandla icke-möglande-jordgubbar också. Kanske en Subwaylunch också? Vem vet, vem vet?
De skulle bara tenta klart sin tentor innan de begav sig ut mot landet Vallentuna.Trevlig ledig-morgon-frulle, rostade mackor och vattenmelon på ett silverfat.
Somliga har det bra.
Jag är somliga.

Monday, Day after the B-day.

Oj, oj.
Trött som få då det vart sent igår eftersom man sände ett längre avsnitt av BB då finalen stundade.
Sorgligt att det är slut, men rätt person av de tre som var kvar vann i alla fall, och tur var väl det.

Har gjort mitt sketna, men effektiva arbetspass mellan 7-11 och är nu hemma igen. Har sån jädrans halsbränna så jag vet inte vad. Beror garanterat på den bit mandeltårta jag åt till frukost imorse.
Men man får äta tårta till frukost dagen efter man fyllt år.
Ska snart ta mig en bit till. Till lunch. Eller borde man äta något vettigt och ta sig en bit efter det?
Återstår att se.

Ska ta och göra klart min somriga jordgubbstårta senare. För ikväll blir det kalas nummer 1. Svärmor och Auntie J dyker upp och då ska man bjuda på tårta.
Blir trevligt. Premiärbryggning av min födeledagskaffebryggare blir det också.Lite Galieve mot halsbrännan och lite käk i magen då?

Vill också ödmjukast tacka för gratulationer på alla sätt och vis.
TACK!

Hudik&Norrtälje

Äntligen hemma efter en härlig helg i Hudik. Och i Norrtälje.
Norrtälje? Ja, Norrtälje. Vi åkte ju hem en dag tidigare från Hudik på grund av dåligt väder och eftersom vi hade mycket att göra hemma. Desto mer fick vi att göra när bilen bestämmer sig för att krångla på vägen hem.
Så vi bestämde oss för att åka förbi M&P på vägen hem för att ordna med bilar och annat på en gång, vi var dessutom lovade varma kycklingmackor när vi kom fram.
Och eftersom resan hem drog ut på tiden, jäkla "tidernas väg"(=fet omväg), så blev vi kvar över natten, inte dumt alls.

Hudiksvall var sig likt, bortsett från att man äntligen efter många års väntan, byggt klar E4:an som numera löper brevid och inte igenom alla småbyar.
Samt att man öppnat en till bilhandlare. Det var nog det som var nytt.
Men trevligt har vi haft det och pengar har brännts.


Det var ett lyxigt hotell vi bodde på, och sov bra gjorde vi. Det är nästan så man hade velat spendera mer tid på hotellet istället för i stan. Hhaha.


Fint badrum med badkar ståendes på s.k lejonfötter. Och lika ballt handfat som de har i BB. Liknande åtminstone.


Så god hotellfrukost. Jag saknade ingenting. Jordgubbar måhända, men det hör kanske inte till frulle i alla fall.


Man fick även lite medicinsk frukost om man ville ha.

Och allt gott jag fick äta!
Texas, Jambo och Bangkok Kajen. Allt det som jag saknat mest. Och godis från Godisgruvan.Vi och J&M hann med att både spela Buzz och kort.
En mycket trevlig helg i Hudik som sagt. Önskar dock att jag hunnit träffa fler, men det är svårt att få all tid att räcka till tyvärr.
Dock är det ju inte sista gången som staden besökas. Det behöver man inte oroa sig för.

Idag har jag och Mr städat och fejat. Och handlat! Frukt i massor!
Jag har dessutom bakat tårta. En fet, somrig, jordgubbsgräddtårta. Jag har dock bara gjort bottnarna än så länge. De ska få svalna innan jag kletar på fyllning så de får stå och dra i sig över natten, för imorgon stundar kalas!
För det är minsann ingen vanlig dag idag, undertecknad fyller nämligen år. Hela 24 år gammal. Det är inte dåligt alls.

Jag har hunnit få mig en ny kaffebryggare av M&P. En bra kaffebryggare som stänger av sig själv och brygger kaffet till 92 grader. Som det ska vara! Äntligen åker det gamla åbäket ut, med termosen före!
Av Mr har jag fått mig ett par sommarsandaler, fina som få, samt V*Ä*N*N*E*R-boxen. Helvete vad det ska glos på tv kan jag lova!
Mycket glad.

Härnäst ska det ätas tacos, ännu senare ska jag få mandeltårta. Jag och Mr har en hel tårta för oss själva. Samt att vi ska äta tårta imorgon på Kalas1, och på tisdag på Kalas2.
Tur man är gravid så det är ok. Hahahah.
Och ikväll är det final av Big Brother. Det är blandade känslor. Vill ju se vem som vinner samtidigt som jag gärna vill ha de kvar i huset så jag har något att titta på. Men där kan ju min födelsedagspresent komma till nytta!

Det var allt för mig.
Här ska fortsättas firande och förberedande!


När allt helt plötsligt vänder..

..Och all skit du kännt de senaste dagarna är som förbytt.
Inte ens det tråkiga, gråa och trista regnet kan förstöra dagen.

Gjorde en snabb vända till jobbet och fick mig en bra start på en bra helg:

♥ Jag fick mig ett perfekt schema som kommer underlätta allt. Korta pass, även om passen ligger när det är som mest att göra, såklart. Det måste det ju göra, annars behövs jag ju inte. Men bara att det är korta pass gör allt, resulterar i mer vila och mindre värk för mig. Vilket är meningen med min sjukskrivning.

♥ Jag fick veta att mitt papper om årslön och andra uppgifter är på gång och kommer i början på nästa vecka. Så då kan jag med andra ord skicka pappret vidare till försäkringskassan nästa vecka och därmed snart söka föräldrapenning.

♥ Jag fick oväntad beröm av en boende och en anhörig på jobbet. Att berömmen dessutom gick genom chefen och vidare till mig var det bästa.

♥ Man har också räknat fel på min lön och jag fick mig en tusenlapp extra idag. Tusenlappar är som alltid lika välkommet på kontot.

Nu ska jag och Mr åka och göra oss en minst lika bra helg även om det bli svårt att toppa denna morgon.
Återigen, trevlig helg!

En rolig bild att välkomna helgen med:


Yesterday & Today

Sådärja!
Då var det färdigjobbat för denna vecka, eller, det var färdigjobbat redan igår men då var jag alldeles för trött och sliten för att dokumentera det.
Jag hade ett sjukt långt pass igår. Jobbade först 7-13 innan det skulle sittas på föreläsning 13-16. Sjukt tråkigt och ointressant, speciellt då jag gjort samma kurs med samma ledare förr.
Men nu är det över och nu är jag ledig flera dagar framöver!

Kvällen spenderades i soffan, liggandes, så att jag inte skulle gå av på mitten från mufflan och uppåt. För det är så det känns numera.
En snabbvisist i centrum för:
Inhandling av Subwaymiddag, mindre bra men jäkligt gott.
Uthämtning av paket, alla Kiddots grejer har anlänt.
Bröd behövde köpas, hade resulterat i ingen frulle idag annars och det hade varit allt annant än ok.


Alla kläder, som är fulla med grävlingar. Inget jag insåg förrän jag öppnade paketet. Men så sött, och jag gillar grävlingar. Badger, badger, badger.


Close-up, Badgers. Badgers in trees.


Och så det fina spjälskyddet till sängen. Vart mycket bra, även där hade jag kunnat tänkt mig en grävling eller fler, men nu vart det inga och det spelar ingen roll. Kommer att finnas massa annat skoj att titta på i sängen för Kiddot istället.. Tanken är ju dock att det ska sovas där mest.

Vi tittade på flera avsnitt utav en ny serie som vi börjat följt. Terra Nova, en lovande serie i början som nu börjat gå lite utför. De är såna problemlösare i serien att de hinner skapa sig feta problem och lösa dem på en gång på 46 minuter långa avsnitt. Men helt ok substitut medan vi väntar på att The Walking Dead ska börja igen i oktober.

Idag åker vi till Hudik.
Jag hade hoppats på att sova länge, speciellt i och med att jag sov på kvällen och orkade där med vara vaken ända tll 23:32. Dock färgäves, 6:44 sklog jag upp ögonen och har inte kunnat somna om sedan dess. Så då satte jag mig här istället.
Kändes som att det behövdes ett inlägg innan helgen då jag kommer att ha massa annat skoj för mig och inte kommer att lämna inlägg efter mig som jag brukar.

Middag på Texas stundar ikväll, samt kortspel och andra trevligheter med J&M. Imorgon blir det shopping och träff med annat folk innan vi åker hem till kvällen. Ja, det vart en natts kortare semester i Hudik.
Vi insåg att vi har sjukt mycket att göra hemma med då det ska kalasas både måndag och tisdag eftersom det är jag tänkt fylla år mitt i semesterandet.
Så väl hemma igen på lördag kväll så har vi hela söndagen, som för övrigt är the actual birthday, åt städ och tårtbak. Och kanske rentav lite firande med, bara jag och Mr? Vem vet?
Inte alla som får ett tre-dagars-firande bara för att man fyller 24.

Well, nu ska jag göra lite frukost, så att den är klar lagom till kl 9 när det "är ok" att väcka Mr. Dessutom är det bra trevligt att vakna till både ljudet och framförallt lukten av nybryggt kaffe.

Trevlig helg gott folk!
Det ska jag ha, trots ond muffla!


Ha, ja det finns altlid ett tillägg efter de avslutande orden:
Mr har ju ännu inte fått känna när Kiddot sparkar, trots att han har handen "mitt på sparken". Igår fick han åtminstone se när det sparkades. Magen som tänjdes och sträcktes hit och dit utav Kiddots ninjakicks.
Thats all.

RSS 2.0