Straffbart att tvinga gravida kvinnor fasta?

OMG vilken pärs!
Det borde vara straffbart att låta gravida kvinnor fasta så här länge.
Sedan 22:00 igårkväll så har jag endast druckit vatten. Kl 8 var jag på plats på MVC imorse för att ta ett blodsocker för att sedan få dricka 3 dl sockerlösning. Det smakade skit. Men på fastande mage så var det lite trevligt att få i sig något annat än bara vanligt vatten.
Efter det var det sedvanligt MVCbesök med blodtrycksmätning, koppkissande och lyssnande till det lilla hjärtat.
Allt var bra, förutom blodtrycket som var högt, vilket innebär nu att jag måste till MVC oftare.
Trist, men vad gör man? Redan nästa vecka ska jag dit igen vilket betyder att semestrandet måste planeras om lite. Ja, Kiddots (och mitt) välmående går först. I och med all denna huvudvärk jag har så vill man se till ta reda på i tid om jag utvecklar havandeskapsförgiftning, då både blodtryck och huvudvärk indikerar på det.
SF-måttet mätte 29, någonting. Alltså på gränsen på "övre normal", stor med andra ord, men om de bara är stor mage eller om de också är stor bebis återstår att se på tillväxtultraljudet vi ska få göra så småningom.
De ska ringa upp för att boka tid.
 
Sen var det bara till att sitta och vänta i väntrummet på MVC. Sitta, inte gå och röra på sig, vara vaken, inte råka somna, ända fram till kl 10 innan jag återigen vart uppropad för ytterligare ett blodsocker prov,
Gränsvärdet för graviditetsdiabetes var 10, jag hade 9,3. Skrämmande nära, även om det är ok. I och med det så är risken överhängande stor att ytterligare en sockerbelastning måste göras snart igen.
BLAH! Vad tråkigt.

Så med både havandeskapsförgiftning och graviditetsdiabetes inom synhåll så gick jag från MVC till centrum för att köpa mig precis allt jag var sugen på.
Det blev:
En subwaymacka och en cola till det. Förbi Ica för att plocka mig en sallad från deras nya salladsbar, blåbär från frysdisken då det vankas blåbärspaj senare ikväll, en marabou schweizernöt samt ett klarlack till naglarna.
Kan ju tyckas dumt med allt detta godis med diabetes i sikte men det struntar jag i. Än så länge har jag det inte och då lever jag efter det.
Dessutom har jag fastat alldeles för länge och får därav inta vad jag vill. Och det är nog bara jag som är "hungrighetsbitter" och tar ut saker i förskott. Finns ju inget som säger att något av tillståndena drabbar mig trots vissa symtom.
 
Igår hade jag åtminstone en himla trevlig kväll. Träffade min long-time-friend Leonié över mat på Tegelbruket i Täby Centrum.
Satt fint på deras stora uteterass, i skuggan dock, annars hade jag dött.
Åt gott och pratade om allt och inget. Trevligt som få, även om jag önskat lite att jag fått prova Strawberry Mojiton, men det kan jag göra vid ett senare tillfälle. Det var himla gott med sodavatten och en citronskiva med.
Och maten var god! Åtminstone min mat, Leonié var inte lika nöjd med sin tråkigt nog. Och efterrätten! YUM!.
 
Leoniés hummerpasta (tror jag att det var) och min pepparstek med primörer och potatisgratäng och pepparsås.
Gaaah, så gott!
 
Fräsch vaniljglass med bärkompott och ett chokladflarn.
Precis lika gott som det ser ut.
 

Det gör jag gladeligen om, både för att jag gillar mat och för att det är himla trevligt att träffa vänner.
Jag gör det alldeles för sällan.
 
Nu blir det dagens första kopp kaffe.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jessica

Men mums vad den efterrätten såg god ut! En sån kanske man skulle unna sig :)

2012-07-04 @ 13:38:49
URL: http://jessicajantti.blogg.se
Postat av: leonie

Ja hemskt trevligt var de och efterrätten var super :)

2012-07-05 @ 20:33:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0