2012, ett gånget år - Årskrönikan

Att tiden går fort råder inga tvivel om. Och om möjligt så går den ännu fortare nu sedan Baby J finns bland oss.
Det är nu den tiden på året när jag summerar mitt gångna år, bra som dåligt, stora som små händelser.
Ett alltid lika kul inlägg att skriva men också lika svårt då det tar tid.
Därför har jag påbörjat inlägget för en tid sedan (idag är det den 27/11-12) för att ha en chans att ens kunna knåpa ihop ett sånt här inlägg då speciellt egentiden numera är knapp och dyrbar!
 
Så, here we go.
 
Januari:
Nyårsaftonen firades med P i Norrtälje, jag och Mr skickade upp en floating lantern med en varsin önskan,
Åtminstone min önskan skulle komma att slå in, senare under året.
Jag började det nya året med att vara sjuk. Vi gick på Bio i Kista och såg The Darkest Hour.
Mr blev kallad "läskig gubbe" av en unge i Food Court.
Vi bowlade för att fira Iowa och Auntie J. Jag rensade ur bland gamla kläder och köpte mig nya. Jag tappade bort och hittade min förlovningsring.
Jag gjorde ett postivt graviditetstest, 5 veckor efter missfallet.
Började spela wordfeud. Vi åt middag på Texas med M&P+Lillasyster. Vi bowlade återigen och åt middag på White Horse tillsammans med Auntie J+C.
 
 
 
Februari:
Jag shoppade en massa från Indiska för mina bakmaskinskrängda pengar.
Jag var vikarierande hundvakt åt M&P medan Lillasyster, ordinarie hundvakt, var i plugget,
Fick min bil vandaliserad. Bakade cupcakes. Jag gjorde mitt andra tidiga ultraljud och där såg man en liten, liten nöt på 1,8 cm med ett pickande hjärta som en dag i september skulle komma och bli min son.
Både Big Brother och The Walking Dead hade premiärer.
Gjorde en vecka i Las Palmas.
 
 
 
Mars:
Åt middag på Anchor i goda vänners lag. Vi köpte en spjälsäng till Kiddot, samt en massa renoveringsmaterial då det var i mars månad vi startade renoveringen av köket.
Var tvungen till att skaffa mig en dosett då jag knaprade en hel drös med piller under min graviditet.
Mådde hur illa som helst, och hade middagsbjudning för Leonié och Roland. Köpte nya duntäcken och kuddar åt oss. Hittade efter mycket om och men, min lumberjackskjorta.
Årets första grillning stundade i Norrtälje hos M&P. "Släppte bomben" på bloggen. Köpte mig ett våffeljärn och åt våfflor. Fikade ofta på Café 60 med Lillasyster.
 


April:

Vi åt på På G's med M&P. Jag köpte Kiddots första kläder. Jag tappade min dermal anchor, igen! Jag jobbade hela påsken. Vart kär i Annika. Köket vart klart. Jag låste ut mig ur lägenheten.
Bakade Nuella semi-freddo till Mr's födelesedag. Fick höra Kiddots hjärtslag för första gången.
Ultraljudet med stort U. Vi tog steget in i 2000-talet och köpte oss en platt-tv.
 
 

 
Maj:
Vår barnvagn anlände. Magen började synas. Gick på 120-årskalas. Såg musikalen Dirty Dancing med svärfamiljen. Sprang på MVC och fick mitt moderskapsintyg. Hade ont av foglossning. Vart i och med det sjukskriven 25%. Skräcken hittade en ny sovplats: i babyskyddet. Vi bjöd MM&MF på middag på Waxholms Hotell. Gick på bio och såg Dark Shadows. Subway öppnade i centrum. Fick känna första sparken ifrån Kiddot. Köpte en ny dammsugare. Gjorde kålpudding. Jessica hälsade på över en helg. Mr åkte på en kryssning med jobbet och jag höll på att dö av oro.
 
 
 
 Juni:

Började månaden i Hudiksvall med att sova på hotell. Bäddade i sängen åt Kiddot. Fyllde år och hade fruktkalas.
Badade inför publik. Påbörjade Projekt: Byrå och gick på Aquaria med Mr och Lillasyster med vän.
Hade ont i mufflan och köpte mig jordens snyggaste mössa.
Vi fick smörgåstårta på jobbet. Gick på föräldrautbildning. Midsommar firades i Norrtälje. Allsång på Skansenpremiär!
 
 
 
Juli:
1 juli arbetade jag mitt sista pass för att sedan gå på semester - gravidetetsledigt - föräldraledigt och dämed vara hemma de kommande 1,5 året.
Bjöd de arbetskamrater som lyckligt nog jobbade under mitt sista pass på tårta. Gjorde fina naglar som jag under gravidtetshormonpåverkan slet av några dagar senare. Åt god middag på Tegelbrukets uteterass med Leonié. Åt en massa vattenmelon och bakade kanelbullar.
Jag och Mr bilade söderut och gjorde exakt 207 mil. Göteborg, Ullared, Öland och Tylösand är bara några utav alla destiantioner vi stannade på. Därefter gjorde vi en vecka i Finland. Hem och vända egentligen, åtminstone halva vägen, till Åland för att gå på festival och se Magnus Uggla tillsammans med M&P.
Fick den klassiska kommentaren: "Oj, är det tvillingar" utav personal på Ica.
 

 
 
 
Augusti:
Förberedde mer och mer för Kiddots ankomst. Blev klar med byrån. Gjorde ett tillväxtultraljud där man bekräftade att Kiddot låg i säte. Bakade Kärleksmums. Var tjock och fixade håret hos en frisör.
Fick godaste kantarellrisotton hos M&P. Gick på grillfest hos Auntie J. Hade huvudvärken från Hell samtidigt som jag och Mr firade 3 år i varandras närvaro med middag på Texas Longorn.
Mr köpte mig en orkidé till samlingen. Bakade bröd. Fick besök utav arbetskamraten som hade med sig gofika. Åkte till Hudiksvall över en helg, måndagen efter gjorde vi vändningsförsöket som misslyckades.
Köpte en fet inflateable nyckelpiga till Kiddot. Använde flip-flopsen flitigt då inget annat gick på mina feta, svullna, vattenfyllda fötter.
 
 
 
September:
Förberedde mer och mer inför Kiddots ankomst samtidigt som jag var tjock och svullen som få.
Åt lyxfrulle från det lokala bageriet. Sprang på MVC för blodtryckskontroller och försökte få liv i bilen/skrothögen. Hade sjukt mycket huvudvärk och sammandragskavalkader om vartannat. Åt en massa äppelpaj och Magnum Mandel.
Åt middag tillsammans med Leonie och Roland och gosade med deras kattungar. Gick på inskrivning på DS inför det planerade kejsarsnittet och blev attackerad av en fet tvestjärt.
Bakade en massa muffins tillsammans med Auntie J på dagen för att sedan under kvällen få erfara dramatiken när vattnet går likt en hollywoodfilm och insikten att man ska få barn sköljer över en.
Baby J föddes 15 september kl 15:06
Jungfrutur med barnvagnen. Ordnade ett namn till Baby J, samt en far, på familjerätten. Vi gick på marknad och Baby J fick sig sin första ballong.
 

 
 
Oktober:
Vi fick klara oss själva jag och Baby J i och med att Mr börjarde jobba igen. Gick en massa barnvagnspromenader i höstsol och höstrusk.
Hade under en/ett par veckor någon sorts kolikliknande situation, hemskt, speciellt för nyblivna föräldrar som vi. Under denna tid undrade vi både en och två gånger om vi verkligen var mogna för detta.
Men det var vi.
Jag och Mt tog våra barn och åt lunch utomhus, i ett kyligt oktober. Vi gick på RImbomarknad. Baby J var söt och provsatt i babysittern. Mamman kände sig liten och nätt. Åt för första gången på restaurang med liten bebis.
Mer promenerande och så hade vi en photoshoot alá naken-bebis-på-fårskinnsfäll. Baby J var med i tidningen och blev lokalkändis. Vi frågade Baby J's gudmor och hon ville bli just hans gudmor - och de ville hon!
Bilen besiktigades och den gick igenom.
 
 
November:
Dopdatum sattes och inbjudningar skickades ut. Vi drack Baileys Coffee och såg det sista vänneravsnittet. Jag gick ut "första" gången sedan jag vart gravid tillsammans med vänner. Promenerade en massa och köpte mig en ny mössa. Baby J log för första gången ett ordenligt leende.
Vi åt karelska piroger och äggsmör hos M&P. Återbesök hos MVC och barnmorskan Lisa. 
Jag hade det rtångt när alla ska ligga i knät samtidigt. Vi gick på husvisning som inte ledde någon vart.
Firade fars dag i dubbelbemärkelse. Mer promenad, jag verkar inte ha gjort så mycket annat under hästen sedan Baby J föddes. (!?) Fikade med Baby J's gudmor i Norrtälje. Mr och Baby J tittade på Walking Dead. Mysiga familjefrukostar. Pre-Christmas hos M&P. Dog i armen efter att ha sovit på den och vaknade till ett vinterlandskap.
 
 
 
 
December:
Vi gick på julmarknad och gjorde julfint hemma. Hade en extra söt son på första advent. Gjorde en "killer-fläskfilégryta". Vi pälsade på oss jag och Baby J och gick en massa kyliga promenader. Shoppade julklappar och en massa fint hem. Längtade till en hel massa saker.
Vi hade en innesittardag alá onepiece. Mr snickrade ihop en skötbäddslåda och bebisen var söt i leopardpyjamas. Jag fick städa hela lägenheten medan Baby J låg och sov, utan invändnignar. Fikade med en gammal vän. Sov hos M&P otaliga gånger. Härmade morfar. Agerade chaufförer åt M&P ett par gånger och fick en massa Toffifee.
Baby J hade för första gången barnvakt en helkväll så mamman och pappan fick ta sig ut på julbord och dricka drinkar. Jag fick matförgiftning efter en pizza. Världen planerade att gå under men gjorde inte det. Ny kategori: "Vad har Skräcken på huvudet idag?"
Hade dopsamtal med prästen. Fikade på jobbet och Baby J fick presenter. Bakade en massa. Fick höra min bebis första skratt. Firade julafton 2 gånger. Blev bjudna på en massa middagar. Omorganiserade i vardagsrummet samt i bloggen med hjälpt utav Webmaster N.
 

Ja, ni ser ju vilket år jag haft, fantastiskt på alla sätt och vis. Man bör lägga märka till hur månaderna från september och framåt är betydligt mer innehållsrika än de tidigare. Beror på min fina unge, mitt liv blev så mycket rikare sedan han föddes och det syns på alla sätt och vis och därmed även i bloggen.
 
2012 har vart det största året i mitt liv i och med hans födelse och det är sjukt hur man kan känns så starka känslor för någon som man egentligen inte ens känt speciellt länge, snart 4 månader liksom.
Att säga att jag älskar Baby J är en sån underdrift, för det jag känner för honom kan inte beskrivas i ord. Det är helt enkelt för mäktigt. Allt och alla har fått kliva åt sidan för denna lilla människa som är mitt barn, min värld, mitt allt.
Fy, vad jag tycker om dig!
 
2013.
Hur bräcker man sitt första barns födesel? Det går helt enkelt inte.
Dock lär det ändå bli bra.
Att få se alla Baby J's framsteg i hans utveckling för det första. Sedan har vi
hans dop, första "utlandssemester" (Finland) och första födelsedag, för att nämna några saker.
 
Jag ser framemot framtiden och 2013 helt enkelt, och att få dela den med min familj.
 
 
Gott nytt år till dig!
Nu ska här göras fin middag att dela tillsammans med vänner.
 
 
 
 
 
 

Last day of 2012

Vi tog oss förbi domedagen den 21/12, nu tar vi oss också förbi den sista dagen utav detta år, rikare än någonsin!
Rik i den benämning att Baby J kommit in i våra liv och förgyllt var dag sedan dess.
2012 är helt enkelt ett år som för alltid kommer att finnas kvar i minnet. More or less.
 
Det är dags att fortsätta förberedandet inför kvällens middag som ska spenderas i goda vänners lag.
Jag tänker dessutom avslöja kvällens meny:
 
Förrätt: Thaisoppa med räkor. Vitlöksbröd och tzatsiki.
Huvudrätt: Parmesangratinerad kantarellrisotto och stekt gösfilé. (på grönsaksbädd, OMG vad det låter avancerat!) Två sorters kalla såser.
Efterrätt: Hallon/blåbärspaj toppad med kokos och vitchoklad, och marsansås.
 
Ja, nog vattnas det i min mun åtminstone.
Hoppas jag får till det lika bra som det låter bara.
 
Ska bli skoj oavsett. Och paj kan man inte misslyckas med så vi får gotta oss i den i fall det andra skulle råka misslyckas.
 
That's all, gott nytt år och glöm inte läsa min årskrönika kl. 15:00

Novellvarning, i ny regi

Det kan väl inte ha undgått någons öga, vad som har skett?
Jag fick inte bara en ny header, utan en hel design!
 
Den är så madder-fakking-fin så jag dör! Ja, så fin så jag måste ta till sådana ord, som ett "förskönat" motherfucker.
Så är det.
 
Nytt år och ny design.
Kan inte bli mer perfekt.
 
Stooooooort tack till bästa Webmaster Natalie som kan, vill och orkar ta sig an mig och min lilla blogg så här på söndagskvällen, trots att hon har eget att stå i med kids, plugg och vardagligt hemmafix.
Somliga har det bra. Och jag råkar, återigen, vara just somliga.
 
Dagen har gått i ett. Jag och Mr har fixat och grejjat och städat. Gått ut med skit till grovsoprummet och till återvinningsstationen, burit saker upp och ned, från och till källaren.
Putsat, dammat och skurat kattlådor..
Allt detta samtidigt som vi tagit hand om vår son.
 
Svetten har lackat idag med andra ord.
Kvällen har vart desto lugnare, då jag suttit i ena änden av soffan och uppdaterat bloggen för att se Webmaster Natalie's progress med jag tryckt i mig brieost och kex, och Toffifees. Mr har legat i den andra änden med sin telefon och sina spel däri.
Baby J har hoppat emellan oss och vart lika lycklig för det.
 
2 utav mina största laster här i världen.
Brieost och Toffifees.
 
En bra dag med andra ord med mycket gjort.
Imorgon är det nyårsafton och jag och Mr ska stå för middag. Med ett spädbarn som kräver konstant uppmärksamhet de flesta utav dygnets vakna minuter. Men det ska nog gå iaf.
Vi är ju två.
Och jag ska inte göra något vidare krångligt heller, enkelt och gott.
 
Och i och med att det är nyårsafton imorgon så publiceras ju också det årliga inlägget: Årskrönikan. Vem har längtat? Räck upp en tass!
Så imorgon runt 15:00 bör man sitta klistrad vid datorn och trycka F5, för då publiceras den, årsresumén utav 2012, ett tämligen händelserikt år, åtminstone den senare halvan av året.
 
Nu räcker det med skriverier.
Sängen väntar.
 
På återseende gott folk!

Dyra fiskinköp

Idag finns alldeles för mycket att göra för att skriva här.
Det ska städas och röjas, vår pipvägg ska påbörjas  och saker ska till och från källaren.
Handlat har vi redan gjort och jag har lagt närmare 600 kr på fisk. FISK!
Dock är det en god fisk och jag hoppas att jag kan tillaga den väl då det kommer vara värt sin krona i sådana fall.
 
Senare ska jag förbereda det som förberads kan inför min midag imorgon,
Fy så skoj det ska bli!
 
Måste välja ut lite bilder också då min header tyvärr inte fanns sparad någonstans så ska min webmaster hjälpa mig med en ny. Hon är så snäll!
Men hur fasen ska jag lyckas välja ut en eller två bilder på Baby J?
Det är ju rentav omöjlligt!
 
Detta tåls att tänkas på.

En andra film på 3 månader

Jag och Mr bestämde oss, redan igår, för att vi skulle kolla på en film efter att Baby J lagt sig för natten.
And so we did.
Vi valde att se Modig, eller Brave, som originaltiteln är.
 
 
Vår andra film som vi ser nu på 3 månaders tid sedan Baby J kom in i bilden, kul att vi också valde en suverän film till skillnad från den förra vi såg: Chernobyl Diaries, vilket var en skitfilm utan dess like.
Men Brave rekommenderar jag. En feelgood Disneyfilm utan pretentiösa prinsessor och annat slisk.
Och att de dessutom pratar med irländsk accent filmen igenom är inte fel.
 
Två filmer på 3 månader och 2 veckor.
Det är nog tametusan någon sorts rekordhållning i få filmer på lång tid!

Saturday Evening

En trevlig stund hos svägerskan är nu avklarad. Gott fika och kära återseenden.
Som alltid.
 
Även Baby J fick grejer med sig hem trots att det inte var han som fyllde år. En speldosa blev mycket populär hos vår unge man och fick följa med hem till låns.
Den lär rädda många ledsna stunder hemma hos oss i framtiden!
 
Har pratat med min webmaster Natalie som förhoppningvis kan ställa min blogg till rätta.
Och vi hoppas på att det är lättfixat!
 
Så, nu ska jag laga middag.
Lite hemlagade hamburgare kommer inte att sitta fel i min mage åtminstone.
 
På återseende.

Birthday times two

En ny dag är det idag, fellow bloggreaders, och vi har 2 födelsedagsbarn dagen till ära!
Den första är Mr's syster, min svägerska, Baby J's faster, som fyller år, henne ska vi åka och gratta senare under eftermiddagen

Den andra att fylla år är ingen mindre än min blogg! 4 år gammal!
Bloggen har hängt med länge nu och jag förstår inte hur jag ska kunna sluta en dag. Måste man det?
 
Så ett fyrfaldigt leve för de 2 födelsedagsbarnen:
Hurra,hurra, hurra, hurra!
 
 
 
 

Förmiddagen ska vi ägna åt att bära ut alla emballage som blivit över från våra nyinköpta möbler.
Mer skoj än så blir det inte.
 
På återseende!
En fråga, min header tycks ha försvunnit, är det så för alla är det bara jag som inte kan se den?
 

Ett sent inlägg om nytt möblemang

Dagen har bestått utav shopping.
Shopping i massor till och med.
 
Först och främst är vi numera 2 möbler rikare. En apotekardisk, som det så fint heter, och så en hallmöbel.
Mycket fina grejjor och vi är mycket nöjda.
Ännu ett steg mot perfektion. "Det perfekta hemmet". Perfektion i mina ögon åtminstone, vilket är huvudsaken!
 
Apotekardisken Christian står nu fint i vårat vardagsrum.
 
Och detta är våran nya hallmöbel där Baby J en dag ska sitta medan jag drar på honom sina stövlar.
 
Dessutom fick vi bland annat, en massa korgar att förvara Baby J's leksaker i då det börjar bli många leksaker nu.
 
2 stycken korgar att ha bebisleksaker i. Räkan är med och poserar som alltid.
 
Vi fick oss grymt läckra leopardljushållare! Så fina så jag dör. Nästan.
 
Mmm, I like! A lot!
 
En del småtjafs åkte med hem också alá galgar. Dem finns det dessvärre inga kort på, men är det någon som prompt vill se dessa så kan jag ordna det.
 
 
Ja, detta har varit en bra shoppingadag helt enkelt. Och hela fredagkvällen har gått åt att skruva ihop möbler, därav detta "nattliga" inlägg.
 
Nu är det nightime, och de 2 föräldrarna ska gå och lägga sig efter mycket slit.
Imorgon är en ny dag med nya saker att göra. Bl.a är det hela 2 födelsedagar som ska firas!
 
På återseende!
 
Min julskinka vart efter mycket om och men god och jag har redan ätit mig less på den. Ingen mer julskinka förrän till julen 2013 tack.
 
 

Mot Arninge

Är på väg för att göra en del inköp. Förhoppningsvis kommer vi hem med en möbel eller 2 rikare.
Man kan ju hoppas iaf.

På återseende!

En snabb catch-up

Ingen tid har funnit för bloggerier, de thar varit fullt upp minst sagt.
Jag tänker beskiva det senaste dagarna kort, i punkter:
 
 • Vi firade en trevlig andra jul tillsammans med Mr's familj på annandagen igår. Baby J fick en massa fina julklappar så det räcker och bli över. Även mamman och pappan fick sig lite smått och gott.
 • Jag och Mr röjjer om här hemma för lite nya möbler som ska in, samtidigt som vi "barnifierar" stället lite och det kommer bli riktigt bra.
 • Täby Centrum besöktes men därifrån kom vi mer eller mindre tomhänta. Hemska mellandagsrea!
 • Idag har vi promenerat en hel del samt blivit bjudna på god mat och efterrätt hos Baby J's gammelmormor och gammelmorfar.
 • Vi har förevigat Baby J's fot och hand i och med ett gipsavtryck. Resultat visas när det är torkat, målat och upphängt.
 • Jag är i full gång med att göra min julskinka.
Det är detta vi sysslat och pysslat med sen det senaste inlägget skrevs, så nu vet ni det.
Imorgon väntas en antagligen lika hektisk dag då vi ska göra Arninge och måhända en del möbelinköp blir av redan imorgon..
Den som lever får se.
 
En Baby J som äter alldeles själv... Med hjälp utav lite kuddar och uppallande.
Han kan min son.
Lägg märkte till den snygga nappflaskan.
 
Nu återgår jag till mitt skinklagande.
På återseende.

En annan dag.

Vi har nått annandagen.
Tanken är att vi ska ta oss till Täby idag. Vi, och alla andra mellandags-rea-sugna-shoppare lär vara där idag. D.v.s. alla.
Kan bli riktigt spännande. Detta är nästan lika hemskt som att bege sig ut dagen före julafton och trängas med hysteriska sista-minuten-shoppare.
Kan ju gå bra med.
 
Numera har vi ju Baby J's vagn att värja oss med. Dock kan det lika gärna bli så att man bli ståendes då inge behagar flytta sig och det är svårt att slingra runt bland folk och annat med en stor, klumpig terrängvagn, likväl som det finns folk som verkligen banar väg för oss vagnförare.
Vi får se vad det är för sorts folk i Täby helt enkelt.
 
Senare på eftermiddagen ska vi göra julfirande nummer 2 med Mr's familj. Det ska bli trevligt som få.
Och så ska jag göra i ordning min julskinka som jag ska köpa senare idag.
 
Det blir bra.
Bra som fan.

Julaftons Recap

Hello, fellow bloggreaders!
 
Med Skräck-inlägget publicerat är det nu dags att gå igenom hur julaftonen varit,
Det är som alltid en speciell känsla att vakna upp på julaftonsmorgon. Sådär lite löjligt mysigt, men känslorna avtog under dagen och även om det var en perfekt dag i alla avseenden så är ändå vägen till julafton det bästa.
Vet inte riktigt om jag vågar skriva detta med tanke på vilka det finns som läser min blogg, men jag skriver det ändå:
 
"Det är som att knulla utan att få orgasm. Det är jävligt skönt på vägen dit, men slutklämmen blev inte av, fast det var bra trevligt ändå."
 

Och så ser julen numera ut. Det är förberedelserna och vägen dit som är så inihelvete mysigt och självaste aftonen är ok, som vilken kväll som helst då man träffar familjen, dock äter man julmat och utbyter klappar.
 
Mr tyckte iaf att liknelsen var bra.
 
 
Maten var som alltid god. Jag har till och med övertalat Mr om att vi ska köpa oss en liten skinka att äta på då jag kände att jag inte är klar med julskinka ännu.
Nej, ännu finns det plats i jultarmen minsann.
 
Och klapparna detta år ska vi inte ens tala om!
Jag vart sjuhelsickes glad över alla mina klappar! Och Baby J's klappar med, som även han blev mycket glad över.
Men mina klappar var verkligen något utöver det vanliga år!
 
Det som toppade bland mina klappar i år var för det första mina Raybans. I guld och pilotmodell. Så grisigt snygga.
Fick ju fejk Raybans utav M&P när de var utomlands för några veckor sedan och i smyg hade de köpt äkta åt mig också.
Gosh, så glad jag blev för dom!
Den andra julklappen som var lite extra bra var presentkortet hos Open Arms som jag fick av Mr. Oj, såhär ska tatueras!
 
Mina & Baby J's klappar.
 

Mer bra saker som jag fick:
-En morgonrock
-Presentkort på H&M
-Dryckesspel
-Spaprylar
-Handdukar
-En neccessär
-Stekpanna
-Älskade Toffifees
 
& mer bra saker som Baby J fick:
-En massa roliga leksaker
-Filt med en katt på
-Leopardhandduk med huva
-Hand/Fotavtryck i gips
-Söta tofflor med nyckelpigor på
 
En massa fina grejer till oss båda helt enkelt. Mr fick sig också en massa, både fina och bra grejer!
Jäkligt bra julklappsjul har det vart med andra ord.
Och jag hoppas alla andra vart lika nöjda med sina klappar som vi blev.
 
Nej, nu får det vara bra med detta novellskrivande.
Nu ska det tas jäääävligt piano i soffan resten av kvällen och se Så mycket bättre - Återträffen med Toffifees trots att det inte är fredag.
 
God kväll!

Vad har Skräcken på huvudet idag? #2

Juldagsmorgon!
Vad passar då bättre än en katt med något på huvudet?

Denna dag har vi en Skräck med..
 

.. en snusdosa på huvudet.
Ser inte direkt överlycklig ut men ligger man kvar medan matte mixtrar och trixar,  får man helt enkelt stå utmed viss förnedring.

Julaftonsmorgon

Idag, kära vänner, är det äntligen julafton!
Den 24:e aftonen för mig och den 1:a i rad, för min son.
 
Frukost väntar, som inte kommer vara något vidare julig, då vi inte har gjort någon skinka i år (än) och det är bara jag som äter gröt i hushållet (än så länge) så jag har heller inte brytt mig om att koka det.
Nästa år blir det andra bullar när Baby J grott sig ett par gaddar och kan käka med mig.
 
Och efter frukosten packar vi ihop oss för att åka till Norrtälje där vi firar jul tillsammans med M&P och Lillasyster, precis som det ska vara.
Senare under veckan, närmare bestämt på annandagen, firar vi med Mr's familj, vilket ska bli himla trevligt det med.
 
Så, då var dagen äntligen här, som man väntat på under hela december månad.
Julafton.
Baby J illustrerar:
 
Naken julbebis på fårskinnsfäll.
Det blir inte mycket sötare än såhär, dock utlovas en bild på söt unge i full julmundering under dagen.
 
God Jul!
 

Fjärde advent

Om jag fått några fler garv utav min son?
Svar: Negativt.
 
Men ja, inte konstigt egentligen då det kommer när man minst anar det och inte när man försöker framkalla det.
 
Dagen har bestått utav det jag förutspådde imorse.
Vi gick på promenad, åt en korv ute i kylan, rullat och stekt en massa jäkla köttbullar. och sedan har vi haft sedvanliga adventsaktiviteter för oss, alá glögg, lussebulle, julkonsert på tv och Uppesittarkväll med Bingolotto, första gången utan lott.
Så kan det gå.
 
Nu tittar vi klart på Bingolotto, samtidigt som jag ska måla mina naglar.
Sen går vi och lägger oss för att vakna upp till julaftonsmorgon.
 
Hur mysigt som helst.

Ett första skratt & baktips

Många leenden har jag fått utav Baby J men i morse fick jag höra hans första, riktiga skratt!
Vi busade i soffan, Baby J log och gurglade sitt "happy-gurgel" och från ingenstans så kom det.
Ett högt, genuint och äkta skratt.
Han verkade nästan lite förvånad själv över att det kom bara sådär.
Efter det skrattades det varje gång jag frågade "om jag skulle äta upp honom" och "åt upp" hans hals.
 
Så fint!
 
Men tror ni jag kunde framkalla det vackra garvet efter blöjbytet igen?
Nope.
Men, det kommer nog. Har man en gång börjat garva så är det svårt att sluta, det vet jag av erfarenhet,
 
Men man blir trött utav att skratta såhär mycket så Baby J har slocknat på soffan. Det skulle även jag vilja då vi varit vakna mycket inatt.
Det är svårt att ta sig upp för att grejja med käk på natten när man vant sig vid en bebis som sover hela natten.
Vi hoppas på att detta var en engångsföreteelse.
 
Idag är dagen före dagen.
 
Dagen bjuder nog inte på så mycket mer än vad gårdagen gjorde, minus baket då, i och med att det är klart.
Promenad och köttbullsrullning får det bli.
Och på tal på gårdagens bak så vart mina lussebullar något utöver det vanliga!
Jag gjorde 2 saker annorlunda än vad jag gjort tidigare gånger och jag tycker att det vart en betydlig skillnad. Kanske inbillar jag mig, kanske inte.
 
Det jag gjorde annorlunda var att jag lät saffranet dra längre.
Förr lät jag det dra i kanske 6 timmar, i typ mjölk. Denna gång kokade jag upp saffranet med mjölken, lät det svalna, och sedan stod det i kylskåp i 24 tmmar innan jag hettade upp det till 37 grader och bakade på det.
Mycket mer och bättre saffranssmak i bullarna.
Jag använde mig också utav rumstempererat smör som jag arbetade in i degen istället för smält smör som jag användt tidigare vilket gav en saftigare bulle.
Hade också i kesella, som jag alltid haft.
Gott vart det och om det berodde på mina nya moment eller inte, det vet jag inte. Dock kommer de att fortsätta användas kommande jular.
 
Ska ta och smaka utav mina Rocky Roads idag, det vart aldrig av igår. Dock är det något man inte kan misslyckas med och jag förväntar mig succé!
 
Det var det.
Undrar om även jag skulle hinna blunda 2 blundar innan Baby J vaknar igen?

Bagarstuga

 
Rocky roads och lussebullar.
Fy så här ska kalasas!
 
Det är tur att det bara är jul en gång om året.
 

We made it

Här är vi, kvar i samma värld som igår, utan att ha blivit insugna i diverse svarta hål och andra predikor.
Och skönt är det då jag känner att jag är långt ifrån klar med livet.

Så det tackar vi för.
 
Mr raglade hem tidigt igår, men hade hunnit få i sig lika mycket alkoholmängd som jag hade hunnit på en helkväll, dock hade han haft det trevligt och maten var god, vilket var huvudsaken. Dessutom fått en massa fina kommentarer om vår Baby J (och mamman) vilket alltid är roligt att höra.
Den bästa kommentaren som jag fick återberättat för mig måste vara:
-"Har du verkligen fått en så söt son? Då måste hans mamma vara bra vacker."
Vad säger man? Det kan ligga ett och annat fakta bakom dom orden. Hahaha.
 
Vi ska ta och bada jag och Baby J medan vi väntar på att vår fyllefar/karl ska vakna. Resten av dagen ska spenderas i köket då det ska bakas lussebullar (bättre sent än aldrig) samt Rocky Roads. Gott som få.
Kvällen bjuder på diverse julprogram bl.a. Körslaget Julspecial.
Det gäller att mjölka de sista ur julen nu när vi börjar gå mot dess slut.
 
Med det skrivet önskar jag er en trevlig lördag och en god fortsättning på vår undergång!

Pizza & Toffifee = Fredagsmys

I och med att den första Toffifeen stoppats i munnen så är fredagsmyset inlett.
 
Min pizza alá helfabrikat står i ugnen, en cola är öppnad, Baby J powernapar och Mr har åkt till storstan för julfestligheter.
Det är så fredagskvällen ser ut hittills.
 
Helt ok, även om jag gärna föredragit att ha min karl hemma förstås. Men även han måste ju få gå ut och känna på hur livet var förr i tiden.
 
Nej, pizza var det ja.
Trevlig fredagkväll på dig!
 

God Undergång!

God morgon!
 
Inatt har man sovit gott, efter gårdagskvällen så var man helt slut kan jag meddela, även om pärsen vart långtifrån så hemsk som jag trodde den skulle bli!
 1. Fattiga vart vi - tur att det är löning idag igen.
 2. Kvittot vart över en halvmeter lång.
 3. Med 2 stycken kundvagnar plöjde vi våran väg genom Ica
Till och med personalen förundrades över vår shopping.
-"Jag hoppas inte ni får en avstämning", sa en grabb i utcheckningen vid självscanningen. Men det slapp vi, och hade vi åkt på det hade nog både jag och Mr släppt allt och åkt hem igen.
 
Skönt att det är gjort.
Nu blir det bara någon ensataka veckohandling för att fylla på en och annan färskvara alá mjölk. Samt blöjor och käk till ungen.
Sedan ska jag hämta min beställning från fiskdisken nästa söndag inför nyårsmiddagen, och köpa lite färska kryddor.
 
Skönt att det är gjort.
 
Mer trevligt är att idag är sista dagen Mr jobbar, sedan blir det mer än 2 veckors ledighet, så trevligt!
En massa firande blir det under dessa 2 veckor, julfirande, nyårsfirande och så dopfirandet då.
Blir bra som satan helt enkelt.
 
Dagen i sig då, denna undergångens dag.
Jag och Baby J tillbringar till största del utav dagen och kvällen själva. Mr ska ju som känt äta julbord idag den grisen.
Ja, det är min avundsjuka som talar. Jag vill ju också.
Men istället får jag äta min pizza som jag köpt (hur kan hon vilja äta pizza så snart igen efter hur denna vecka startade? Det är ju för fasen 2 olika rätter fryst pizza och pzzeria-pizza!) som man värmer i ugnen. Lätt och smidigt att tillaga och sådär lagom gott alá helfabrikat.
 
Sedan ska vi titta på Svenska Hjältargalan och äta Toffifees som alla andra fredagar. Det blir trevligt det med.
Om ingen vill sällskapa förstås? Ingen?
Nehe, det är jag, Baby J och tvn då.
Det går det med.
 
Man borde gett sig ut på en promenad med, men det är ju så svårt att dra vagnen i detta snökaos till gata. Dock så kan vi ju inte heller vänta till våren med att gå ut och gå heller så lika bra att ge sig ut på en gång.
Så får det bli.
 
Nu får det vara nog med novellskrivande.

Jobbträff

Min bebis skötte sig återigen exemplariskt.
Han är så duktig Baby J, vart ledsen ett par gånger vilket var förståeligt när alla tanter ska hälsa, krama leka på samma gång, men förstår ju även tanterna, vem kan motstå en sådan charmknutte som Baby J?
 
Han verkar ha fattat tycke för speciellt en utav alla tanter (tillika arbetskamrater) vilket är skoj att se.
 
Det bjöds på god smörgåstårta och det var skoj att få visa upp i ordentligt. Mötet i sig var mindre intressant. Det är samma tugg som gått sedan jag börjat och det kommer antagligen se rätt likadant ut när jag börjar igen, eller så är det helt annorlunda. Vem vet?
 
Fina presenter hade de ordnat till Baby J, snälla som de är. Och glada vart vi, speciellt mamman, som återigen får klä sin bebis i diverse djurförklädnader.
Denna gång som en liten tiger.
 
 
Det är ju så sött så man storknar!
Och så fina enkla, bodies och byxor, som går åt i mängder. Åtminstone när man har en sån kräkbebis som jag har.
 
Riktigt trevligt har det varit, och alltid trevligt med mer umgänge än bara bebis umgänge. Saknar att ha arbetskamrater, inte jobbet i sig kanske.
Hahah. Säger säkert annorlunda när det är dags att börja slita igen 2014, när man vart hemma tillräckligt länge.
 
Nu väntar vi hem Mr, sedan Baby J's farmor som kommer och håller ställningarna medan vi åker och handlar.
Förbereder mig mentalt redan nu för denna pärs.
Både att lämna ifrån mig min bebis och storhandla såhär innan jul.
 
OMG.

Last day of.. Forever?

Torsdag, och sista dagen i jordelivet om man nu ska lita på mayaindaianerna och deras kalenderräkning.
Hur lite jag än nu tror att jorden går under i morgon kan jag inte låta bli att känna en liten, liten uns av oro.
But what if, liksom?
 

Ja, det ska nog gå bra. Huvudsaken att jag är bland de jag tycker mest om.. Synd dock att Mr bestämt sig för att gå på julbord med jobbet imorgonkväll så det blir bara jag och Baby J. Och katterna.
Den som vill hitta på något bör anmäla sitt intresse då jag är i stort behov utav sällskap, speciellt middagssällskap.
 
Idag då?
Jag är bjuden på jobbet i eftermiddag för möte och smörgåstårta, så det ska bli trevligt, samt inressant (eller ointressant) att höra vad som sägs på mötet.
Jag hoppas mest på att Baby J håller sig i schack. Vore just typikst om han inte gjorde det, då han skötte sig så fint hos prällen igår.
 
Till eftermiddag/kvällen ska jag och Mr göra åerts-fet-handling-deluxe. Kan ju tyckas riktigt onödigt om nu jorden bestämmer sig för att gå under i morgon.
Men det behövs göras. Vi ska för det första handla mat för en månad framöver, då vi sedan en tid tillbaka börjat med att skriva matsedel, så shoppar vi därefter med och håller oss till det, så vi slipper den där eviga frågan varje dag: "Vad ska vi äta för middag idag?" Och går sedan och handlar därefter.
Nej nu är det andra bullar.
Förutom en månads mat så ska vi handla det vi kan inför nyårsmiddag och dop.
Jag vill inte veta hur många kundvagnar jag måsta rada upp för att få plts med detta, samt hur långt kvittot blir och hur fattiga vi blir.
 
Och hur smarta vi är som beger oss ut och storshoppar såhär dagarna före jul? Ja, det är rena självmordet men vad gör man? Att det dessutom är "Tomtenatta" och alla butikerna har öppet extra länge gör ju inte saken lättare för oss.

Svordomarna lär hagla flitigt inne på Ica ikväll.
Tur att Baby J ska få stanna hemma under uppsikt utav sin farmor, så han slipper trängseln, svetten och svordomarna.
 
Vad har vi gett oss in på?
Och jag blir dessutom riktigt besviken om nu jorden går under och och vi gjort allt detta i onödan.

Förgiftning vs Sjukdom

Nu efter 2 riktiga mål mat börjar illamåendet sakta avta.
Även om jag inte behövt uppsöka toalett för den sakens skull sedan i måndags, så här änå illamåendet hängt över en.
Och att det rört sig om en matförgiftning kan vi nog konstatera nu. En magsjuka/maginfluensa/vinterkräksjuka som orsakats av ett virus är sjukt smittsamt och skulle ha smittat alla i min närhet efter högst ett dygn.
Men ja, både Baby J och Mr mår som de bör så måste det varit den där pizzan..
 
Bojkott!
 
Illa att nu är de 2 utav de 3 pizzeriorna vi nyttjar bojkottade.
Men så är det.
 
Till något annat..
Den nya kategorin verkade populär av antal besökare och sidvisningar att döma. SKOJ!
Då blir det ett återkommande inlägg, men inte allför ofta, för då blir det ju inte lika roligt heller.
 
 

Prästträff och dopsamtal

Åh så spännande!
Vi har nu på morgonen varit och träffat prästen och haft dopsamtal.
 
Mycket trevlig präst måste jag säga. Rolig och modern. Ingen gammal rostig, jäkel, som sett bättre dagar och bäst-före-datumet passerat.
Tillmötesgående i alla våra önskemål och dopet vart från början till slut, precis så som vi vill ha det. Med rätt psalmer, så många låtar som jag vill att Anna, min solist ska sjunga.
Och vi verkar få tillgång till församlingshemmet redan kvällen innan vilket är perfekt, så vi kan duka och göra i ordning, samt lämna alla dessa tårtor och smörgåstårtor som vi besällt.
 
Det blir så rackarns bra så jag kan knappt bärga mig!
 
Min snart, alldeles egna döpta, lilla älg.

Vad har Skräcken på huvudet idag? #1

Så, härmed invigs den nya kategorin: "Vad har Skräcken på huvudet idag?".
Några gissningar?
 
 
 
Well, det är ett stycke bebisstrumpa.
 
 

Mår bättre & Ny kategori

Nu mår åtminstone jag bättre.
Efter nästan 48 timmar med bara lite te i magen så satt det fint med frukost imorse kan jag ju säga.
 
Hoppas fortfarande på att Mr och Baby J håller sig friska, det vore så himla tråkigt annars.
 
Har tänkt att ordna en ny kat(t)egori i bloggen.
Den kommer att heta: "Vad har Skräcken på huvudet idag?"
 
Låter rätt intressant vad?
 
 

Man vet att man lever

Usch!

Har sedan i natt sprungit mellan toaletten och sängen.
Magsjuka av något slag har hittat till min kropp.
Jag har dock mina misstankar om en eventuell matförgiftning. Ganska snabbt efter att sista tuggan pizza slukats igår fick jag direkt ont i magen och illamåendet trängde sig på.

Ja, det återstår att se om resterande parter av familjen insjuknar eller inte. Vi hoppas inte på det såklart, såhär nära inpå jul och ha en liten bebis med magsjuka?
Nej tack.

Fick avboka dopsamtalet med. Jobbigt som få och ny tid fick vi på onsdag tidigt som satan. Men vad gör man?
Det måste och bör göras.

Nu återgår jag till att må dåligt, även om jag mår bra mycket bättre än jag gjorde för några timmar sedan.
Och så håller vi alla tummar för att Mr och baby J slipper detta sattyg!

Dresscode alá Catlady

Catladyn var nöjd över utseendet igår.

Julbord och julklappsshopping

Oj!
Vilken helg! Den har varit mer än perfekt och jag ville helst inte att den skulle ta slut, dock är det ju inte riktigt till ända ännu. Söndagskvällen kan komma och bli en riktig hit den med.
Ikväll är det nämligen bra på tvn. Kl 20:00 är det Jul med Ernst, och jag och Mr är stora fan utav just Ernst.
Sommar med Ernst och Jul med Ernst. Hur bra som helst!
 
Julbordet på Såstaholm igår var hemskt trevligt, ett riktigt bra julbord då det innehäll utav det som för mig är ett julbord. D.v.s att alla dessa rullader och pastejer var uteslutna, klart att det fanns någon, men inte hundratals, som det brukar vara.
Alla de olika slags laxarna, "Lyx Janssonen" och brieosttårtan var klart mina favoriter igår.
Och vinet. Och drinkarna. Hahaha.
Som skrivet mycket trevligt, men jobbigt var det att åka ifrån Baby J, men dock nyttigt tror jag. För alla parter. Mamman och Pappan behöver tid för varandra samt att Baby J behöver tid för mormor&morfar.
I alla fall gick det himla bra och min bebis hade skött sig exemplariskt.
Dock var det värre på morgonkvisten när mamman och pappan hade ansvaret igen. Då skulle vi helt plötsligt upp tidigt på morgonen och äta ofta, mycket och hela tiden.
Och vi som var så trötta efter att ha kommit hem till M&P efter ett väldigt seeeent julbord.
Men så är det. Typiskt helt enkelt.
 
Så med ca 4 timmars sömn så har vi idag gjort Norrtälje tillsammans med Baby J's gudmor Leonié. Det fikades på ett bra babyvänligtfik, julklappshoppade samt bytte lite julklappar sinsemellan.
Trevligt som alltid!
 
Nej, nu är det färdigskrivet.
Ernst och pizza är vad kvällen har att erbjuda familjen.
 
"Julbord"  alá drink ett och drink två på på ett suddigt Såstaholm.

On the road to Norrtälje

Yes, vi är på väg till Norrtälje och M&P för att lämna Baby J där. Han ska för första gången i sitt hittills 3-månader (på dagen)långa liv ska få ha barnvakt en hel eftermiddag och kväll medan mamman och pappan ät ute och roar sig.

Hemskt men härligt beskriver det bra. Ont i hjärtat gör det samtidigt som man ser framemot kvällen.

Så ser planen ut.

So little time, so much to do

Har ägnat dagen åt en del pyssel.
 • För det första sytt en tröja, eller ja, lagat ett litet hål i en tröja då den eventuellt ska användas imorgon.
 • För det andra har jag slagit in ett litet paket, samt ordnat en liten presentpåse med vår hemlagade ischoklad, till söndag, då vi ska träffa Baby J's gudmor.
 • För det tredje har jag knåpat med nyårsmenyn. Men hur mycket finns det att knåpa med?, tänker ni. Massvis, menar jag. Och det kommer bli utomordentligt bra.
 • För det fjärde har jag pratat med prällen som ska döpa Baby J. Hon vill ändra tid för dopsamtalet på måndag.
 • För det femte så har jag skrivit en inköpslista på vad som ska handlas inför både nyårsmenyn och inför dopet.
Oooooooh så mycket att se framemot.
Speciellt dopet, och den där jädra middagen på nyår. Jag hoppas de blir lika bra som det faktiskt är i mitt huvud!
 
Och sjukt att det knappt är en vecka kvar till julafton. Jag som har 2 sorters godis kvar att baka och köttbullar att rulla.
So little time, so much to do!

Bebisbajs, och annat trevligt som intresserar allmänheten

Stackars Baby J har haft det svårt med pooperiet sedan vi slutade amma helt.
Jag trodde det skulle gå över snabbt i och med att han vande sig med det nya käket, men icke. Åtminstone har det ännu inte blivit bra.
Så sedan igårkväll har vi provat ett annat käk. Käk med naturliga bakterier i som ska främja magens egna tarmflora och, bla bla, vad hon nu än sa på BVC.
Verkar som om det redan gett effekt då vi haft bajskalas nu på morgonen.
Inte mig emot då jag tycker huvudsaken är att ungen får klämma ur sig ett och annat utan att behöva ta i så att han storknar.
Och slippa ha ont i det lilla poophålet efteråt med.
 
Hoppas som sagt att det nya käket gör susen, snart är han gammal nog att vi kan ta till andra åtgärder för att få det att funka i och med att han kan börja käka annat. Lite katrinplommonpuré for the win!
Nog skrivet om det.
 
Imorgon ska vi på julbord.
Ska bli grymt kul, både att få dricka vin, äta sjukt mycket Janssons Frestelse och julskinka, samt att få bara vara, och inte behöva roa liten bebis i knäet medan man slafsar i sig lite käk med den lediga armen.
Och få klä sig lite fint, och inte glida runt i morgonrock eller onepiece, som jag oftast gör nuförtiden. Kanske man ska slå till på att ha utsläppt hår med? Mitt hår har inte fått hänga sedan Baby J föddes, med risk för att bli bortslitet av kladdiga bebisfingrar.
Och måla klart naglarna ska jag göra. Började igår men jag hann bara igenom 8 naglar innan det började gormas brevid mig. Så de andra 2 fick glatt vänta.
 
Undrar vad jag ska ha på mig?
Har mina aningar men är inte helt säker ännu.

Mycket har jag att fundera över.
 
Man blir trött efter tarmtömning.

Innesittardag

Men idag rör vi oss inte utanför dörren!
Nej, de 2 senaste dagarna har vait så fulla med måsten, traskande och packande och farande.
Jag och Baby J kompenserar helt enkelt upp de dagarna med att löka inomhus en hel dag.
Mysbrallorna är på, en ask Toffifees kommer att öppnas, och sedan är det vi, och soffan, hela långa dagen.
Att det kräksnöar ute gör inte innesittardagen värre direkt.
 
Och inga måsten medför dagen heller då Mr hade städat så bra igår. En tvätt kan jag sätta igång förstås, om jag förmår mig. Men jag måste inte
 
Fy så skönt!
TGI Friday!

Who´s been a good girl?

 
I HAVE!

Lucia Morgon

Sådär, då har jag och Baby J just inlett morgonen med att kolla på luciafirandet på Svt2.
Fint som alltid, dock förstördes det hela två gånger av någpn yo-ande nisse som kom och rap-flappade mitt under skönsången.
Sånt kommer jag nog riktigt aldrig förstå, men tur är väl det att inte alla tycker som jag.
 
Här så småningom så åker jag ovh Baby J till Norrtälje och blir där under dagen. M&P ska nämligen på en snabb julbordskryssning, och har beställt skjuts fram och tillbaka från båten. Och för att slippa åka fram och tillbaka ända till V-town så stannar jag hemma hos M&P där Lillasyster befinner sig och håller Jullan the Dog sällskap.
 
Så ser dagen ut.
Hem kommer vi alltså inte förrän till kvällen då Mr har städat här hemma och har middag på bordet.
Somliga har det bra, och jag råkar vara just somliga.

Dress Shopping

 
..Och en klänning, för man kan ju inte få för många klänningar heller.

Shoe Shopping

Råkade köpa mig ett par stövlar igår.
Skor kan man ju inte få för mycket utav.. Eller?
 
 
Nä, jag tror inte det.

Vart håller hon hus egentligen?

Det var en himla tur att ni fick mitt nattliga inlägg tidigt imorse. Annars hade väl folk ringt polisen vid det här laget och trott att något hänt mig då jag inte skrivit något ännu.
Men så är icke fallet.
Jag har bara varit sjukt upptagen.
 
För det första så sov vi till 8.30. Och hade BVC tid kl 10.00.  Inte dåligt stressigt att få i oss båda käk, få på oss båda kläder, byta blöja på oss, eller nä, på Baby J bara, packa skötväskan, klä på ytterkläder och sedan rusa iväg. 9.30 var vi iväg, så mycket hann vi på den där ynka timmen. Mamman kan hon.
 
Väl på BVC fick vi vänta, som alltid, men efter en stund fick vi komma in.
Bebisen mätte 60 cm precis! Och väger 6215 gram. Det är en stor pojke vi har att göra med! Följer sina kurvor exemplariskt och bla, bla.
Sedan till det hemska. Vaccinationen. Nödvändigt förstås. Men inget roligt, ont gjorde det i det stackars knubbiga låret, och när den hemska BVC tanten var klar så kom hon fram med ytterligare en spruta och sargade det andra låret. Inte kul alls tyckte Baby J, trots att mamman försökte avleda med allt möjligt, men till ingen nytta.
Tur är det ju att det inte är var dag man måste vaccineras. Och tur är det ju att vi har turen att få vaccin i Sverige!
 
Efter BVC drog vi återigen på oss alla dessa ytterkläder och plogade oss fram till gammelmormor och gammelmorfar, men inte var det lätt inte. Hela deras område var oplogat och inte var det lätt att ploga sig igenom med vagnen inte. Men det gick.
Och vi fick god mat och årets första hembakade lussebulle, inte dåligt alls.
Vi fick också överräcka en liten julklapp ifall vi inte hinner ses mer innan jul.
 
Sedan begav vi oss ut igen, efter att ha klätt på oss ytterkläderna för 3:e gången under samma dag. Gjorde en del ärenden i centrum och traskade hemåt.
Väl hemma får vi oss en glad överraskning då vi möter Mr i trappuppgången som fått sluta tidigare dagen till ära, inte dumt alls!
 
Finns där alla hästar i hagen?
 
Nu ska jag ha kvalitetstid med min karl, kaffe och en pepparkaka.
Det blir hur bra som helst!

Tidigt trubbel

Lite bebiskräk i håret så här på en tidig timme är ett bra sätt att vakna på..

Tisdag - Eftermiddag

Nu har jag och Baby J vart ute och traskat i snöyran. Stannade till på Ica för att köpa komplement till kvällens middag samt att jag lade en beställning i chark/fiskdisken inför nyårsmiddagen.
Köpte med mig lite choklad och nej, inte till mig själv, utan till mina fellow co-workers som troligen inte har fått/kommer att få tillräckligt med godis och chokladaskar såhär i juletider.
 
Stannade till på jobbet för att hämta mitt papper, som jag ändå inte fick någon hjälp med, och överlämnade lite choklad som sagt, fick dessutom tjata av mig lite vilket är skönt.
Baby J är nämligen ingen vidare lyssnare. Tappar fokus efter bara en halv minut in i mina diskussioner. Dessutom har han aldrig nåt vettigt att kontra med. Bara en massa gooo, och gaaa, och gurgel.
 
Höll på att dö utav värmeslag på jobbet då jag pälsade på mig nå enormt innan vi gick, men med få minusgader ute så blir det varmt.
Nu, väl hemma i värmen, så tappar jag snart fingrarna då det är så iskallt.
Aldrig lagom inte.

Mer förtäljer inte historien.

Ett mysigt sätt att vakna upp

Det är inte alla som får vakna upp till världens gladaste unge när man slår upp ögonen.
Men det får jag.
 
 
Sötgröt.
Och att klockan var nästan 9:30, var inte dumt det heller. Men då hade vi varit uppe redan, strax före klockan 6 och tagit oss en för-frukost, för att sedan gå och lägga oss igen.
Skönt som få.
 
Igår gjorde vi en del.
Vi började laga ett utav våra 3 sorters julgodis. Ischoklad stod först på listan.
Vart bara 2 smaker då våra formar inte räckte till. Men mint och apelsinsmaksatt ischoklad står nu och tar upp plats i kylen.
Kladdigt som fan att göra.
 
Var bara för någon vecka sedan då jag var less på vår såssnipa som stod så dumt till i skåpet och utbrast:
-"Den här använder vi förihelvete aldrig! Den fyller ingen funktion mer än att den står i vägen när jag ska ha mina andra prylar här i skåpet. NU kastar jag den!"
 
Igår kom jag på vad brukar använda den till och vad den fyller för slags funktion..*Suck*,
 
Ja, och förutom godislagandet så slog jag in ett paket till samt fick håret färgat, och bra vart det!
 
Baby J fick sig sin mössa med. Mr stannade på vägen hem och köpte med sig mössan. Dock vart det en svart då det inte fanns kvar i rätt storlek utav de turkosa.
Synd, men lika fin vart han för det. Och lika varm lär han vara.
 
Trött på ögat. Eller less i ögat utav allt detta blixtrande?
 
Skönare utan blixt..
 
Men det blit så mycket bättre med blixt. I alla fall för dom som inte blir fotograferade.
 
Idag går vi på en promeand. Ska förbi Ica och jobbet.
2 saker som måste göras idag.
 
Lucky me.
 

Sådan morfar, sådan unge

Jag och min stora unge håller oss inne idag.
Vi har knappt tinat ännu ifrån gårdagen så det är lika bra.
 
Istället har vi roat oss med fotografering. Eller åtminstone har jag roat mig. Baby J tyckte det var roligt i ungefär 18 sekunder, men en del foton blev det iaf.
 
Först försökte vi oss på att göra en "morfar":
 
 
Bar överkropp, brallor och framför allt gubbkepsen och raggsockar.
Det är liksom morfar. Oavsett årstid och väder. Kepsen och raggsockarna+ bar överkropp.
 
Slående likt om jag får säga det själv. Lika tjocka om magen också.
Synd att det är så tråkigt att sitta still bara. Ser ut som om jag amputerat min bebis högra arm på den stora bilden. Men F.Y.I så sitter den kvar.. Där den ska.
 
Ja, tänk vad man får stå ut med som bebis. Bli påklädd en massa kläder och fotograferad till tusen. Ögonen hinner knappt vila mellan alla fotoblixtar.
Ännu värre lär det bli på julaftonen när jag ska tvinga på honom tomtedräkten jag köpt honom, oj så det ska fotas på min lilla tomte.
 
 

Hej näst-näst sista veckan på året!

Ja, som rubriken lyder: Det är bara 3 veckor kvar på året, 3 veckor, och så inihelvete mycket att göra och se framemot.
Skulle tagit mig till Lindex i Arninge, men kommer ju ingenvart då jag är billös igen. Baby J måse nämligen ha en bätte mössa. Jag har hela tiden vart så emot de där snörena som är på de flesta babymössor, och bara köpt mössor utan dessa, men nu förstår jag deras syfte. 5 minuter efter att mössan satts på så är Baby J's öron synliga och mössan sitter efter ytterligare 5 minuter på toppen av huvudet och det passar sig inte riktigt när det är 20 minusgrader ute.
 
Hittade en fin på Lindex, som dessutom skulle passa snyggt med Baby J's overall, garanterat inga frusna öron med denna.
 
Bild lånad från Lindex.
 
Perfekt med andra ord.
Men.hur.tar.vi.oss.till.Lindex?
 
Och på lördagen blir ungen 3 månader. 3 månader! När försvann tiden. När?
Det är ofattbart för mig. Har jag en sån stor unge?

Kylig advent

Jag och mr kom överrens om att det inte var marknadsväder då vi fick känna på kylan som bet en i kinderna tidigare på dagen.
Nej, så vart det inte.
Vi packade ihop oss efter en god lunch med M&P (som för övrigt var bruna som få och hade haft det väldigt bra i utlandet) och åkte hem, i en förövrigt iskall bil, som verkar ha gått sönder. Inte konstigt egentligen, då det var ganska nyligen vi fått åbäket/skrothögen besiktigad efter mycket möda och slit.
Då passar det bra med lite mer trasigt..
Less blir man.
 
Väl hemma så pälsade iaf på oss som satan och gick en kylig promenad ner till Ica och köpte godis för över 300:-, sjukt nog! Vi ska nämligen sätta igång och göra lite julgodis, och då behövs en hel del. Sedan köpte vi med oss grejer till tacos hem då middagen skulle bestå utav just tacos.
 
Någon som har en aning om vad de är för 3 sorters jul"godis" vi ska göra?
 
Och med tacos i magen så får resten utav söndagen spenderas i soffan utan några värre göromål.
Lite glögg kanske.
Eller kanske inte.
 
En sista bild på vad M&P hade med sig för en massa skoj åt oss:
 
Guldfärgade Raybans och ett tufft armband till mig. Ett linne och shorts till Baby J till sommaren.
Samt ett par tuffa jeans till Baby J från gammelfarmor och gammelfarfar som också befann sig i utlandet tillsammans med M&P.
Mr fick sin Gran Canaria honungsrom och kunde inte vara mer lycklig.
 

Thank you.
And c' ya tomorrow!

Ensam i Norrtälje

I ensamhet på en lördagkväll, dock i Norrtälje, och med Baby J och Jullan the Dog förstås.
Mr har nyligen gett sig iväg för att ta sig till Arlanda där M&P snart landar efter en vecka i värmen. De lär få en smärre köldchock anar jag.
 
Håret fick jag aldrig färgat, det är fortfarande i en hiskeligt hemsk utväxt, men vad gör man när tiden inte räcker till. Jag fick min pizza iaf och man får vara glad över det istället.
Dessutom så letade jag och Mr ihjäl oss efter karelska piroger, (därav hanns inte mitt hår med) för att kunna bjuda på piroger med äggsmör till kvällen när M&P förmodligen är rätt hungriga då flygplansmat inte är känt för att vara något vidare.
På den tredje affären fann vi dem och jag har numera 2 paket i min ägo.
 
Ska strax ta och knäppa om till kanal 4, det är nämligen lördag och Så mycket bättre stundar. Sista avsnittet och det är Darins kväll. Kan bli bra.
Baby J lär vakna snart med och vilja ha sig sitt kvällsmål och pyjamas innan han gör natt.
 
Mamman fyller på sitt glas med julmust istället, och drar i sig några Toffifees.
 
 

En tidig lördag

Folk har knappt hunnit raggla hem från krogen ännu och här sitter jag.
Klarvaken sedan 4:45, Vrålhungrig och helt enkelt färdig sövd-
Knasigt egentligen då vi var uppe sent, jag och Mr. Tror vi kollade på klockan 23.55 sista gången.
 
Kanske därför jag är vaken nu.
Shockade kroppen med att vara vaken till den sena timmen att den inte förstod att det var natt. Att detta bara skulle vara likt en powernap på soffan?
Oavsett så verkar jag ju ha fått min beskärda del utav sömn medan Mr och Baby J lugnt snusar vidare i sängen.
 
Hårdbrödmackor, en fet kopp kaffe och en lussebulle startar jag denna lördagsmorgon med.
Det gäller att grunda rätt.
 
Vad för denna dag med sig?
 
Till en början så är det baddag för den minste av oss.
Senare packar vi ihop oss för att åka till M&P där Lillasyster med vän håller till där vi ska ta över deras hundvaktstjänstgöring. Dock blir vår tjänstgöring inte långvarig då Mr senare under kvällen åker till Arlanda för att hämta M&P.
Jag ska även, dagen till ära få ändra min hårfärg med assistans av Lillasyster. Ska bli mycket intressant och se hur det blir. Skönt det ska bli hur som helst. att slippa denna dryga 4 månaders utväxt jag har i håret.
Att jag dessutom ska få äta pizza idag hör också till en av de bättre sakerna.
 
Det blir antagligen en ganska trevlig lördag med andra ord.

Friday Evening

Det måste vara sjukt många minusgrader ute då jag höll på att frysa ihjäl på vägen hem!
 
Det var iaf en mycket trevlig fikastund, som jag mer än gärna är om. Baby J sov sig igenom hela tillställningen som alltid. Tänk så mycket han varit med om och gjort under dessa 3 månader men som han sovit sig igenom.
Trist.
 
Nu är det iaf inte långt kvar innan vi har Mr hos oss och helgen äntligen kan börja på riktigt. Ica besöktes sedvanligt innan vi gick hemåt, för att inhandla traditionsenligt fredagsmys. Toffifees till mig och folköl och en chokladkaka till Mr.
Till min lycka fasa så hade de inte den mindre packen utav Toffifees, utan bara jättepacken. Men Toffifees är ett måste på fredagskvällarna därför var jag tvungen till att köpa det stora paketet.
Och så var det 2 chokladkakor för 28 kr, så då är man ju tvungen till att köpa 2 med ett sådant erbjudande! (Det roliga är att man sparar typ 2 kr, men det låtsas jag inte om. Det var ju ett sånt fint erbjudande!)
Så nu har vi godis till dödagar. Jag har ju dessutom kvar utav den mörka chokladen jag köpte igår. Men det är min motsvarighet till nikotinplåster, när kroppen skriker efter choklad mitt i veckan så kan jag stilla suget med lite mörk choklad och sparar mig sedan till helgen då man få äta lite som man behagar.
Så gör jag!
 
Nu ska jag gå och förbereda kvällens middag.
Fetaostfylld köttfärslimpa.
Smaskens!
 
Trevlig helg, vi hörs imorgon igen!

Setting Fridaymode

Det är snäll bebis vi har att göra med idag.
Låter mamman städa hela lägenheten, exklusive sovrummet som han själv ligger i. Utan smärre invändningar, förutom att han vill ha sängmobilen uppdragen nu och då. Inget skoj att ligga och glo på en mobil som varken rör sig eller låter.
 
Dammsugat vart det, och golven torkade. Kanske min mest effektiva städning någonsin på så kort tid. Hahaha.Dammandet och toalettrengörongen skötte jag igår.
Så nu kan helgen invigas i rent och städat!
 
Ska ta och mata Baby J, sedan klär vi oss för fika på stan.
Det blir trevligt.

Morning thoughts

Men inatt har vi sovit gott!
Och skönt var det då vi har haft 3 sämre nätter på rad, men inatt var det sådär oförskämt bra och så trevligt att vakna upp och känns sig aningens utsövd.
Var tvungen fick sova själv ändå till 5:00 imorse innan Baby J ville komma till oss i stora sängen, skönt på ett sätt med tanke på mitt sätt att sova stel som en pinne med honom i sängen, men trist på ett annat. Han är ju så mysig att ha brevid sig!
 
Vägde mig imorse också och fick mig trevliga besked. Jag trodde att jag gått upp en del i och med att jag nu har knaprat p-piller i en månad, men icke. Jag har inte gått ner i lika snabb takt som förr men vågen visade fortfarande bra resultat på minussidan och det är huvudsaken.
-18 kg sedan veckan innan förlossningen,
-6 kg sedan inskrivningsvikten i januari.
Det går inte fort, men det går. Och det går fotrfarande nedåt.
Dock är det december och jul, och det är det bara en gång om året, så jag kommer ine hålla tillbaka på något, även om jag kanske inte heller kommer käka överdrivet.
Men är det jul så är det!
 
Knasigt, då jag egentligen "kände" att jag hade lagt på mig ett och annat kilo men tydligen inte. Min uttänjda, tomma säck till mage har nu sakta börja fyllts på (av fett, eller är det muskler och tarmar som hittar tillbaka till sin ursprungliga plats?) vilket inte roar mig. Säcken kunde jag åtminstone dölja under kläder men nu när den sakta börja fyllas blir det ju svårare.
Dock så är det ju bra med, för när den magen bara var en tom säck var den heller något vidare läcker.
Nu börjar den åtminstone se ut som en ullig-gullig-mullig mage. Med ränder.
Haha. Så man förstör sig i och med en graviditet. Tur att det är bra värt resultatet utav den.
Och minst en gång till ska jag ju gå ingeom det. Baby J måste ju ha ett syskon. Så är det ju.
 
Ja, det var mina tankar om mitt utseende denna morgon.
 
Det är äntligen fredag!
Jag ska spendera en stund senare tillsammans med en gammal vän som jag inte umgåtts med på länge men som jag umgicks med flititgt när jag precis flyttat ner.
Det ska bli trevligt. Och att även hon väntar bebis är skoj, då har vi en ytterligare person att gå en promenad med då och då, jag och Baby J så vi slipper vara helt ensamma det kommande året.
 
Så är det, låt oss avsluta med alltid så söta Baby J:
 
Vill helst alltid sitta upp numera.
Ligga ner är för små bebisar. Stora pojkar ska sitta upp i knät och flänga med armar och huvudet så mamman och pappan tror att nacken ska gå av.
Och när man flänger så är det inte så lätt för mamman att få en bild som inte är suddig.
 
 

När abstinensen blir påtaglig

Att konstatera är att det inte är något vidare barnvagnsväder att köra i.
Vägarna ser fina och tämligen plogade ut. Värre var det med en hel del gator.
Så jag fick plöja mig igenom det!
Men fram kom vi. Till centrum där choklad och majskrokar var tvungen att inhandlas kvickt innan jag dör av abstinens.
Till ett litet försvar för mitt mitt-i-veckan-snaskande, så köpte jag åtminstone en mörk choklad, som är betydligt mindre dålig än mjölkchoklad.
Dessutom är risken inte så stor att man trycker i sig allt.
Och mina ljuvliga majskrokar kan jag äta tills jag storknar, då de innehåller luft samt en liten uns av majs.
 
DOCK glömde jag ju såklart helveteskassen i korgen under vagnen i barnvagnsförrådet. Och har man väl klättrat upp för de 2 trappor jag har till lägenheten, bytt jeansen till mjukisarna och dessutom har en sovande bebis brevid sig, så får man glatt vara utan sin choklad tills karln kommer hem.
 
Fördömt.

Imponerad utav lite

Grisigt söt i sin leopardpyjamas. Bland de första plagg jag köpte åt honom och nu, nästan 3 månader gammal så får han äntligen använda den.
Mr höll på att kräkas när jag stolt visade upp Baby J efter vi bytt om till pyjamas igårkväll.
Jag förstod inte vad han menade. Pyjamasen är ju asläcker!
En riktig rockarjammy.
 
Vår bebis har också ett favoritställe i hushållet, nämligen skötbädden. Där kan man vara garanterad tystnad medan Baby J är fascinerad utav vårat duschdraperi. Inga mobiler eller skallror i världen kan mäta sig med vårt tydligen sjukt vackra, duschdraperi.
 
Söt likt socker i leojammyn och mycket fascinerad utav ett vackert draperi.
 
 
 
Lägg även märke till vår mycket snygga "skötbäddslåda" som Mr snickrat ihop. Känns lite säkrare med höga kanter runt om en sådan härjare jag har till bebis.
 
Nej, dags att återgå till städandet medan Baby J sover.


 

In the morning

Snart är veckan redan slut och helgen är här.
Det går så himla fort, den tåls ju att sägas om och om igen.
 
Ännu vet vi inte vart dagen leder, det får bli en överraskning.

Just one of those days

En riktigt innesittardag.
Klass 2 varning utfärdats av SMHI, i Roslagen, all flygplanstrafik är inställd och vanlig och kommunaltrafik ska vi inte tala om ens.
Att jag och Baby J håller oss inne är en självklarhet.
Vi har det bra i våra onepieces, lyssnar på julmusik och nyss ätit julgröt. Åtminstone så åt mamman det.
Vi saknar pappan dock, som måste befinna sig annanstans i och med jobb, istället för hemma i värmen.
 
 
Det har i alla fall gjorts lite nytta hemma.
Sängkläder är bytta, tvättade och upphängda och i köket är alla skåpsluckor och spisen grundligt rengjorda.
Jag hoppas på att snart få fria händer igen så jag kan börja förbereda kvällens middag.

Av längtan till

 1. Jag längtar till helgen, av flera anledningar: Jag ska ändra hårfärg(er), ur med mina 6 slingor av extentions och den blonda luggen ska väck + M&P kommer hem. (Vi sover där eftersom de ska hämtas sent från Arlanda, så vi sllipper rucka på Baby J's kvällsrutiner), och på söndag går vi på julmarknad i Norrtälje.
 2. 12:e december då ska vi på BVC för att väga och mäta! (Efter en månads uppehåll) Det som inte blir något vidare roligt med besöket är att Baby J ska få sin första vaccination.
 3. 13:e december stundar Lucia, vilket alltid är trevligt. Undrar om det ska lussas något i centrum? Det skulle jag vilja se isf. Måste tas redas på!
 4. 15:e december av flera anledningar. Baby J blir 3 månader och jag och Mr ska på julbord på Såstaholm tillsammans med svärfamiljen. Det som är jobbigare är att Baby J ska för första gången ha barnvakt, en helkväll, dock i trygga händer utav sin mormor och morfar, men lite läskigt är det ändå trots allt, även om det ska bli himla skönt också. (Oj, får man ens skriva så?)
 5. 16 december träffar vi Baby J's gudmor för fika och julklappsutdelning.
 6. 17 december har vi dopsamtalet bokat med prällen som döper Baby J.
 7. Julafton behöver ingen närmare förklaring varför den längtas till.
 8. Annandag jul då firar vi en andra jul tillsammans med svärfamiljen.
 9. 28 december då ska det ätas middag tillsammans med delar utav min släkt.
 10. Nyårsafton då jag ska få hålla i en middag igen, åh som jag saknat det! Laga mat och duka snyggt! Är det bara jag som tycker det är gräsligt kul? Fördrinkar är ett måste!
 11. 5 januari då dopet äntligen stundar! Det kommer bli en sjutusan till fest, igenomtänkt och unikt, precis som Baby J själv (? haha) Idag är det på pricken en månad kvar. Bara 1½ vecka kvar att o.s.a för de 3 personer som ännu inte gjort det, så ni vet!
Ja, sjukt mycket att se framemot med andra ord.
Nämnde jag att jag älskar december månad och jul?

Fifth day of december

Igår fick jag göra det jag gör allra bäst: att shoppa.
Fick med mig hela min lista på grejer hem och lite mer därtill. Perfekt med andra ord.
 
 
Köpa 4 skålar för nästan 400 kr!  Sjukt! Men de är ju så fina, dock undrar man om de har någon ytterligare ball funktion i och med sin kostnad, eller om de funkar precis lika bra/dåligt att äta t.ex. soppa ur, som de skålar för 10 kr styck på Ikea.
Som sagt, de är ju himla trevliga att titta på. Och nu har jag mina 8 skålar.
 
Sedan köpte jag en skötväska igår med. Fett fynd kan man ju lugnt säga. En ny skötväska, kostar minst 749:-, minst! Jag fyndade till mig en skötväska för 150 kr. Av märket Kronan. Och den har så inihelvete mycket olika fack, för nycklar och blöjor, leksaker och nappar, mobiltelefoner och nappflaskor, ja det finns ett fack för allt man kan tänka sig. Dessutom innehåller den en skötbädd som man vecklar ut genom dragkedjor. Dock lär den bli ytterst lite använd då det är lättare att slänga fram en filt och byta på vilket underlag som helst.
Som sagt, ett sjukt bra köp. Och den lär användas till alla ungar jag kommer att skaffa mig och även efter det.
 
Snöoväder ute, känner mig inte skitlockad på promenad någonstans. Kanske jag byltar på oss kläder och sitter på balkongen en stund för daglig dos utav luft?
Eller så kanske vi sitter skönt i soffan hela dagen också.
 
Vi får se helt enkelt!
 

Eviga väntan

Baby J och jag är redo för shopping i Täby.
Middagen är förberedd i och med att köttbullarna är rullade. Baby J har mat i magen och ett blöjbyte sker innan overallen åter igen åker på.
 
Nu väntar vi bara på Mr.

Kylig promenad & Rofylld lunch

Hemkomna från promenad som var skön, uppfriskande och halvlång. I 45 minuter traskade vi likt michelingubbar, påbylsade med kläder för att slippa kylan.
Och nu är mamman sådär lagom nöjd efter att få ha ätit sin goda matlåda från middagen igår under lugn och tystnad, bara lätta snusningar från andra sidan soffan från allas vår Baby J.
En mindre bildkavalkad följer:
 
Fin i sin overall och redo för promenad i kylan.
 
Nej, mat gör sig aldrig bra i matlåda, men lika gott var det för det.
Fläskfilégrytan från himlen, med ris kokat i chili.
Smarr.

Fourth day of december

Idag visar temperatuten "bara" -10 grader, så kan vi faktiskt bege oss ut, Jag och Baby J, kanske inte på någon timmes promenad, men en stunds promenerande åtminstone.
Det ska bli mildare under veckans gång så vi får spara långpromenerandet tills dess.
 
Till eftermiddagen lutar det åt att vi tar oss till Täby.
Jag har en del grejer som jag måste ha.
-Hårfärgerna från Live XXL, 2 olika fäerger.
-En ögonpenna från Maybelline
-Ett gäng skålar från Indiska till min nyårsmiddag.
-Ett par svarta leggings.
-Minst en ny BH. Boobsen ändrar som känt form och storlek efter att man producerat mjölk, och alla mina tidigare BH:ar är nu för små.
Ja, detta bland annat. Sedan behöver jag potatis, lök och mjölk med, men det är inte lika intressant.
 
Vi avslutar inlägget med 3 "by the ways" från gårdagen:
 • Fläskfilégrytan vart långt över förväntan! Jag riktigt längtar till lunchen så jag ska få sätta gaddarna i resterna från den.
 • Walking Dead är, om möjligt, ännu mer spännande efter gårdagens avsnitt!
 • Jag kommer inte längre ihåg den 3:e punkten.. Ja, var det viktigt kommer det väl tillbaka...
Hej för nu!
 

Inte fullt så produktiv dag

Shit, det har verkligen varit en o-produktiv dag.
Jag bytte en duk, satte igång en tvätt, plattade delar utav håret, googlade skötväskor, förberedde för fläskfilégrytan till middagen, åt rester utav fiskgratängen från igår och blev uppsagd från hundvaktarvikarietjänsten imorgon.
Samtidigt som jag tagit hand om min son också förstås, och bara det fellow friends, är ett heltidsgöra!

Jag kom nämligen fram till att det är måndag och alldeles för kallt ute, så vi slapp promenera idag. Desto längre får det bli imorgon, oavsett om världen skulle ha frysit till is!
Man får nämligen inte sitta inomhus 2 dagar i rad.
Nej, ungen behöver luft, likaså mamman.
 
Nu väntar vi hem Mr så vi får äta middag och se det senaste avsnittet av the Walking Dead. Det slutade nämligen himla spännande förra gången och jag kan knappt vänta på att få se fortsättningen.

Third day of december

Det börjar minst sagt bli svårt med rubrikerna.. Men vad annat kan man förvänta sig efter snart 4 år av bloggande? Förr eller senare blir det idétorka av något slag och jag verkar nu ha en rubriktorka.
 
Återigen en ny vecka med allt vad det innebär.
Jag ska bl.a ta mig till Täby, jag ska vikariera hundvakt samt att jag ska få håret fixat på lördag.
Det är veckans 3 större och inbokade grejer. Ingen idé att skriva när, var och hur då vi vet med tanke på förra veckans schema, att det slopar sig direkt.
 
-16 grader visar termometern också. Man får inget vidare supersug att ge sig ut i den kylan inte.
Det kanske blir en sån där inte-lämna-soffan-dag. Vem vet?
 
Fast lika glad är Baby J trots att det är -16 grader.
Lätt för honom när han ligger påpälsad under en filt i vagnen och sover sig igenom all utevistelse.

EN hel massa gjort

Klockan är knappt 13 ens och vi har hunnit med en del:
 • Starta en tvättmaskin
 • Gått en iskall promenad i vintersolen
 • Handlat en saffranslängd och en julduk på Ica
 • Anmält oss för köplats till förskolan
 • Snabbdammsugat
Men inte hittade jag några snygga hårfärger på vårat Ica nej, verkar inte bättre än att jag måste ta mig till åtminstone Arninge, fast jag skulle ju behöva till Täby också.
Får se hur det blir med den saken.
 
Hinner man göra sig en lunch innan Baby J vaknar månntro?

Second day of december

Nu har även Pietikäinenfamiljen jul i sitt hus.
Mycket mysigt!

En fin liten marknad hade vi i centrum igår även om vi kom hem tomhänta, och frös gjorde vi. Träffade mycket kärt folk vilket var det bästa. Baby J sov sig igenom tillställningen, som alltid.
 
I natt sov vi sådär oförskämt gott igen. Baby J somnade 21.30 (mamman och pappan härade ut en timme till innan de gick och lade sig) och sov till  8 imorse. 10 timmar sådär bara rakt av.
En nappinputtning och sedan hämtade jag honom till vår säng.
Är det jag som har det jäkligt bra eller har kanske bebisar skapat sig bra rutiner var de gäller det mesta, när de är närmare 3 månader?
 
Ett riktigt dåligt julkollage om jag får säga det själv.
 

Idag är det första advent och jag och Baby J ska spendera förmiddagen ensamna då Mr nördar.
Vi ska ut och gå och uträtta lite ärenden bl.a posta ett paket, med skötväsksn i som inte var till belåtenhet utan får åka tillbaka. Så vi är fortfarande på jakt efter en bra, billig och rymlig skötväska!
Vi ska även köpa hårfärg till mamman, det är fööööör längesedan håret hölls efter och nu är det verkligen dags. Jag har alltså inte färgat håret sedan jag gjorde den blonda luggen och satte i extensions i augusti! Ni kan ju ana utväxten!
Jag ger verkligen skäl för uttrycket "sunkig nybliven morsa" nu. Men nu så sätter vi stopp för det.
Ska även titta om de har någon fin, rund liten julduk på Ica. Vi har bytt ut lite möbler sedan förra julen och allt stämmer inte riktigt.. Hahaha.
 
Nog skrivet.

First day of christmas

Den 1 december! Idag börjar officiellt julen och håller på i 23 dagar till.
Från och med idag måste man få ut så mycket jul man kan utav varje dag, för innan man vet ordet av så är det den 25:e och julen är över.
 
Vi startar julen med julmarknad. Vi ska låta Mr sova ett tag till eftersom han varit uppe inatt och skjutsat M&P till Arlanda, och nu lär de befinna sig någonstans, flera tusen meter upp i luften ovanför Atlanten, på väg mot varmare breddgrader. Och.vi.är.inte.avundsjuka.alls.
 
Att vi träffar en massa folk idag med förväntar vi oss. En hel del lär vi träffa på marknaden, både My med familj, samt även svägerska med familj. Auntie J ska gå med oss och senare ska vi nog träffa Mr's vän Marcus.
En hel massa möten med andra ord.
 
Sedan tar vi oss hem för att sätta igång julpyntandet och julifierar lägenheten, slår in lite mera julklappar, glöggar och äter en lussebulle eller fler.
Det blir hur bra som helst!
 
Tråkigt nog känner jag att jag måste förklara mitt föregående inlägg, angående om vad Baby J behöver och önskar sig till sitt dop.
1: Jag vet att det är en viss jargong på presenter vid dop. Typ silverbestick, sparbössor, fotoramar och halsband. Jag anar att han kommer få en hel del sådant och därför skriver jag inte upp det på hans önskelista.
2: Jag är en praktisk människa, och ser istället vad Baby J kommer att behöva och ha nytta utav, och tyvärr, även om det är fina grejer, så är den typen av presenter som nämns i tidigare punkt, inga nyttiga presenter, även det är fint såklart, så kommer vi bli glada för varje liten som stor present, som folk valt ut just för vår Baby J.
 
Förstå mig rätt, eller uttala er inte.
Det var inte för min skull som jag lade ut listan.
Jag har för övrigt kommit på ytterligare en grej: en babypulka!
 
Sådär, med det ur världen så ska jag se till att Baby J får bada och bli om möjligt, lite vackrare så vi är redo och standby när Mr behagar vakna och vi kan traska mot centrum!
 
Hela familjen åker bilen!
 
Trevlig lördag!

RSS 2.0