Valborgsmässoafton

2012-04-30_21_10 (MMS)

Valborgsmässoafton


Att göra plats för det nya

En tidig måndagmorgon.
Eller ja, nu är det inte så tidigt längre, och jag sov länge för en gångs skull. Och att jag somnade direkt efter Big Brother igår kväll vilket gjorde att jag sov närmare 10 timmar inatt. Sjukt.
Minus några toalettbesök såklart. Den dagen jag sover en natt ostört utan toabesök igen.. Den dagen.

Jag har min karl hemma. En måndag! Även det är lika sjukt som att jag sovit 10 timmar. Somliga har ju det bra med diverse klämdagar och röda dagar. En annan får jobba jämt. Och gärna inte vara ledig någonsin.
Som det ska vara.
Jag är egentligen inte så bitter som jag låter. Var nyss på uppfriskande promenad med Iowa. På vägen hem så gick jag förbi jobbet för att fråga lite om kommande helgen.
Jobba kommer jag få göra, men åtminstone så verkar söndagen lösa sig då jag hade en arbetskamrat som ville jobba kvällen, och jag vill ju hellre jobba dagen. Men inget är hundra än så jag tar inte ut något i förskott, även om det hela verkade positivt. Bara lördagen kvar som ska ordnas.
Så tummar bör fortsätta hållas.

Nu ska jag och Mr fixa här hemma.
Helgen har varit lökig och vi har bara gjort saker som vi velat. Nu ska det göras nytta istället.
Vi ska inte längre ha våran feta (dock vackra) sängram, den tar alldeles för stor plats och vi måste ju göra plats för vår nykomling i livet. Ja, kiddots säng måste ju få plats någonstans och då kan inte vi ha vår grand deluxe säng ståendes mitt i rummet heller.

Så om någon vill ha vår fina sängram som är 160*200 så är det bara att hämta, annars åker den på tippen.


Så ser vår fina sängram ut.
Lite sorgligt att skiljas från den, men som sagt. Kiddot måste ju få plats!

Att se framemot

 • Veckan: Tvn, Annika och barnvagnen ska komma.
 • Helgen: 120-årsfest + Dirty Dancing på China Teatern. (Får se dock om det blir bra eller inte. Har fått veta att jag inte blir beviljad semester, men att de kanske finns chans att jag får byta pass så helgen inte blir komplett förstörd..)
 • Senare: Jessica kommer och hälsar på över en helg, vilket var alldeles för längesedan. (Mindre kul är att Mr ska åka på kryssning samma helg med jobbet och jag kommer oroa ihjäl mig. Tur dock att J kommer och kan få mig på andra tankar och jag kan ju trösta mig med allt taxfreegodis Mr kommer att komma hem med)
 • Ännu senare: Hudiktrip.

Last Couple of Days

Oj då, här ekade det tomt på inlägg och dagliga funderingar, åsikter och klagomål. Bäst att ändra på det, speciellt eftersom M&P verkar mycket besvikna över det hela.

Anledningen till lack of writing är ju för att jag haft en perfekt helg. Och en perfekt helg för mig inkluderar inte datortid, mer än lite facebook check-ups genom phonen.

Ja alltså, fredagen spenderade jag och Mr i solen, tillsammans med vänner som vi träffar alltför sällan. Grillade goda grillspett dessutom och drack öl. Ja, den var alkoholfri för den inte som inte är så bright.
Sent var det. C och Mr-sent iaf. Klockan var nog inte förrän närmare 00:30 innan jag låg i sängen, det fick man ju sota för när man vaknade dagen efter och det känndes som om man hällt i sig minst en liter vodka kvällen innan.
Men vi var ändå uppe i god tid för att bege oss ut i solen för frukost, närmare bestämt på Subway i Rimbo.
Ja, Rimbo av alla ställen.

Givet var det ju då att hälsa på M&P då det bor i närheten. Och som alltid när man "bara ska fika" hemma hos M&P så vart vi kvar där hela dagen. Inget fel i det alls då vi åkte ut till deras lantställe för att plocka ihop grejer. Nog för att jag inte plockade mycket grejer alls men skönt var det att vara utomhus.
Det hanns även med att shoppa lite i Norrtälje stad. Shopping till kiddot. En kudde och en bäddmadrass-ish. Samt påslakan, som iofs ska sys om innan de kan användas. Så snart kan vi äntligen få bädda i spjälsängen och ställa den på plats.
Kvällen med M&P avlsutades med grillning nummer 2 för helgen. Gott som alltid.

Direkt från M&P så bar det av till Brottby där My med vänner väntade för visande av SPA-artiklar. Trevligt det också, mest för att träffa My då SPA-prylar inte riktigt är min grej. Men jag köpte ett chokladschampoo+balsam mest för att vara snäll men också för att jag älskar choklad och att lukta choklad i håret måste man ju prova helt enkelt.
Ska bli intressant.

Och idag är det söndag och ännu inte slut på helgen.
Mr har sedvanligt nörderi och jag tar igen förlorad internettid medans jag knaprar Cheezeballz. Ja, förmiddagsCheezeballzen är de bästa Cheezeballzen.
Vi funderar på att gå på bio ikväll, men det återstår att se när Mr är klar med nördandet. Det får ju inte bli för sen bio då det är Big Brother som gäller ikväll. En sak är bestämd iaf och det är att vi ska käka på Tacobar. Vi har försökt få till Tacobarkäk hela veckan med start från i måndags, men ännu inte lyckats.
Så ikväll måste det hända. Så är det bara.

Ja, nu får jag väl anse att mina senaste dagar är återberättade.
Detta var allt för nu.

Steget in i framtiden

Trött och slut som få.
2 arbetsdagar kvar innan ledig helg, varav tråkig föreläsning mellan 13-16 imorgon..
Tur att man har helgen att se framemot.
Och Annika. Och platt-tvn jag nyss impulsköpte.

Ja, tiden har äntligen kommit. Tiden då jag och Mr ska ta steget in i framtiden och skaffa oss en platt-tv. Stenåldern är härmed slut och jag välkomnar den nya eran in i våra liv.


Välkommen!
Från netonnet.

You got to love the Ink


Sushilunch


Gaah så gott!
Och inte vilken sushi som helst utan en 10-bitars. Fast den vita fisken hoppar jag.. Den smakar skit.

En må bra dag

Kännetecken på en bra dag:
 • Det är soooool ute.
 • Man är ledig från jobbet.
 • Upprymdheten från gårdagen sitter fortfarande i.

Jag ska träffa Iowa för promenad senare. Trevligt ska det bli då vi ses alltför sällan, men på fredag stundar det grillning och andra trevligheter med gänget.

Och det var alldeles för längesedan!

 

Senare på eftermiddagen när Mr kommit hem så ska vi uträtta Annikaärendet. Det blev aldrig av igår, inte för att vi inte hade tid, men mest för att det gick inte.

Man var så full av alla möjliga känslor att det inte gick att göra något annat än att bara vara. Svårt att beskriva, så jag låter bli.

Men så IDAG då så får vi förhoppningsvis hem henne. Om hon går in i bilen vill säga. Dyrt och idiotiskt med hemleveranser så det skulle vara kul att få hem henne på eget bevåg.

Återstår att se till eftermiddag/kväll helt enkelt.

 

Idag sliter det i mig. Jag ville ju så gärna veta vad det var för en som bor därinne, och jag ångrar mig så att jag inte tog reda på det.

Samtidigt vet jag att jag skulle ångrat mig lika mycket om jag tagit reda på det eftersom jag då skulle ha förstört överraskningen.

Tänk att man aldrig är nöjd. Hahahaha.


Första bilden

Oj!
Ett ord räcker. Fantastiskt!

Jag och Mr har nu varit med om något som alla borde få vara med om minst en gång i livet. Att få se sitt ofödda barn, stöka omkring i sin mammas mage, och göra precis som den vill och inte som sonografen vill.
Ja, det var en till en början, en livlig unge som vände sig och studsade omkring, men när Raija the Sonograf skulle sätta igång med mätandet så lågs det blickstilla, åt fel håll såklart så hon inte kunde mäta huvudomfånget.
Det var i övrigt ett friskt barn, utan några anmärkningar, besikting godkänd helt enkelt. Dock vet jag, att om den lill* föds med något "fel" så beror det på alla slag h*n fick av Raija. Som hon bufflade på magen och ville att bebis skulle vända sig... Hahaha.
Och tydligen så har jag en moderkaka placerad i livmoderns främre vägg och därav en anledning till att jag ännu inte känt några fosterrörelser, åtminstone inga tydliga. Men det kommer.

Vi bestämde oss för, efter mycket om och men, att inte ta reda på om det är en flicka eller pojke som gror, utan det får ge sig till känna till slut.
Jag frågade dock Raija om hon hunnit se vad det var för en därinne, och det hade hon visst. Så idag finns det bara en som vet vad det är som ligger i min mage, och det är Raija, The Sonograf.

Glad överraskning blev dock att vi vart framflyttade, om än så bara för några dagar.
Den 22:a september så har vi beräknad förlossning.
Nu ska man bara försöka att inte stirra sig blind på detta datum, då det lika gärna kan bli 2 veckor efter som före. Men vad spelar det för roll när vi vet att vi har en frisk och kry unge som växer och blir stor i magen.


Ultraljudsbilden, bilden som "bara" en mor&far kan älska och vilja titta på om och om igen.
(Åtminstone tror jag det i alla fall..)
Kära du, du är så efterlängtad!

Redo för Ultraljud

2012-04-23_16_42 (MMS)

Redo för Ultraljud


Måndagen av alla måndagar, är här!

Sjukt less.
Men nu är det slut på det eftersom jag nu kommit hem från det som gör mig less och istället har dagen och morgondagen av ledighet att se fram emot.

Igår var en trevlig dag med släkt och vänner, och Mr verkade nöjd med sin dag vilket var huvudsaken. Så i veckan bär det av för att inhandla min födelsdagspresent åt honom. Nya brillor. Mr har haft sina nuvarande sedan stenåldern och det är hög tid att inföskaffa nya.. Vilket han aldrig skulle ha gjort om jag inte nu erbjudit mig att ordna med synundersökning och inföskaffandet av dem.
Men nu är det i rullning. Eller snart åtminstone.
Jag har också en till liten present som är på väg.

Idag är dagen som vi väntat på länge, länge, länge. Ända sedan veckan i Las Palmas när de ringde upp mig för att boka en tid, och nu är dagen äntligen här!
Ultraljudet.
Jag fick ju se mitt barn i ett tidigt skede, redan i vecka 8, vilket var 11 veckor sedan. Antagligen har h*n vuxit till sig en hel del, min unge. Förhoppningsvis i alla fall. Tråkigt att se den "amöba-likande" varelse vi fick se då, igen. Nä, nu vill jag se en bebis. En människa.
Så spännande.
Och jag vill ju egentligen såååååå gärna veta  vad det är för en som ligger därinne, och samtidigt så vill jag ju ha min överrasking på födelsedagen i september.
Åh, varför kan man inte få båda delarna för?
Även Mr var bra sugen igår på att ta reda på vad det är för en därinne, så vi får se ikväll, om vi blivit klokare eller inte.
Jag tror hur som helst att det är en pojke som bor där.
Vad tror du?

Jag är så nervös inför besöket hos sonografen, som det så fint heter. Tidigare var jag nervös för att denne skulle berätta för mig att det minsann inte finns något därinne och att jag hittat på allt.
Nu har jag ju fått mera bevis på att det faktiskt är någon där då jag med egna öron fått höra det lilla hjärtat slå. Nu är jag istället nervös över att något ska vara fel. Dumt att ta ut händelserna i förskott dock, men det är svårt att låta bli.

Så samtidigt som man är så full av förväntan så skulle jag kunna kräkas av noja och oro såhär timmarna innan.

Vi ska inte bara få se vårat barn idag, vi ska också åka och titta på Annika och inte bara titta utan betala en massa tusenlappar för henne och förhoppningvis få med oss henne hem ikväll.
Det har jag också längtat till, inte lika mycket som till ultraljudet, men nästintill.

Usch nä. Jag måste käka något!
Hungern gör sig, som alltid, påmind.

Flera utav mina vänner och bekanta vart föräldrar i helgen och jag kan bara ana deras lycka just nu.
Ett grattis till nytillskotten i deras familjer och ett lycka till kan säkert behövas.
Jag läntar tills även jag är där, i samma sits som ni.

22 April 2012, inte som alla andra dagar

Nä, idag är ingen vanlig dag för det är Mr's födelsedag!
Hurra, hurra, hurra!

Vi har ägnat dagen åt att städa, gårdagen åt bakning, samt att jag jobbat som en dåre.
Klev upp imorse och gjorde frukost åt min karl dessutom. Scones och varm choklad, det är inte var dag det.

Härnäst väntar: Kalas!


Nutella Semifreddo - The Recipe

Ingredienser:
4 ägg
2 msk socker
5 dl grädde
2 marängbottnar
1 burk nutella (400g)

How to do it:
Separera äggen.
Vispa vitorna till hårt skum tillsammans med 1 msk socker.
Vispa gulorna poröst tillsammans med 1 msk socker.
Vispa grädden.
Värm nutellan ca en minut i micron medans du lägger en av marängbottnarna i en springform och krossa den andra marängbottnen och vänd ner i grädden tillsammans med alla äggen.
Ringla ner nutellan (men spara lite för att kunna ringla ovanpå för att få ett snyggt ovanpå) i grädden/äggen och häll i formen.
Ringla den resterande nutellan ovanpå toppen.
Frys i minst 4 timmar och ta fram 10 minuter innan servering.


I några recept som jag läste tipsade man om att servera med färska bär.
Totalt onödigt tycker jag.
Varför försöka ändra perfektion?

Ett par punkter från gårdagen

Lite konstateranden från igår då.
 • Alla är inte den de utger sig för att vara.
 • Trevlig födelsedagsfika för Mr med min sida av familjen.
 • Nutella Semifreddo är snuskigt gott, och mäktigt. Recept utlovas!
 • Att få lyssna till ens ofödda barns galopperande hjärta är fint.

En trevlig torsdagkväll helt enkelt.

Härnäst väntar jag hit My på besök. En liten tårtbit från igår lär slinka ner.

 

 


Den vackraste av musik

Att få höra mitt kid's hjärtslag idag var precis det jag behövde.
All oro som bortblåst.
Vår barnmorska är guld.

CrazyoldKonditorlady

Jag måste bara slänga upp bilder, trots att det inte är klart.

Nutella Semifreddo:


Busenkelt att göra, och även gott att göra. Kan erkänna att en del av nutellan hamnade på något konstigt vis i min mun. Nu ligger den i frysen och blir kall. Ska bli intressant att se hur "sidorna" ser ut när jag tar av springformen.
Tycker för övrigt att den från denna vinkel ser jäkligt snygg ut.

Hallongrottorna:


Ogräddade: Så söta!Gräddade: Inte lika söta, men det doftar apgott här hemma och jag tror att de minsann smakar ljuvligt. De har också mer färg än vad bilden visar.

Jag tror att de blir en höjdare på fikat ikväll.
Yum.

/ Sockerbagaren C

Thursday och förfest

Snörvel.

Åh, så skönt att vara ledig! Och att vakna 6.30 så att man har precis hela dagen på sig att göra ingenting!
Fast ingenting var fel ord, för jag ska minsann göra en hel del.

Igårkväll bestämdes det att det ska för-kalasas för Mr ikväll.
M&P kommer för firande och fika. Även Auntie J. Hoppas även att min lillasyster kommer men jag har ännu inte fått något svar på mitt "Kom-trots-att-det-är-kort-varsel-sms". Hon ligger antagligen och sover och är bakfull. Man minns ju själv hur det var att vara 19-20 år på en torsdagmorgon. Varje onsdagkväll var det öl i mängder som gällde, oavsett jobb/skola dagen efter.
Ja, nu är det andra tider minsann. Börjar de inte stänga krogarna kl 21 hädanefter så kommer jag aldrig någonsin igen orka vara ute till stängning.
(Oj, så gammal jag låter, men så är det inte. Jag är ung och fräsch men med nya prioriteringar och intressen..)

Synd att vädret vart så kasst. När jag vaknde så var det strålande sol och det såg mycket promenadvänligt ut ute. Jag har insett att jag MÅSTE göra nåt åt konditionen. Måste, måste, måste! Det spelar ingen roll om jag inte orkar, förmår, inte vill, inte har lust, är sjuk, har brutna ben, är döende. Inget spelar någon roll, mer än att jag måste få upp konditionen. Jag börjar flåsa för minsta kraftansträning numera.
Inte för att jag hade någon superkondition förr. Men jag kunde åtminstone sköta mitt jobb utan att bli andfådd, och det kan jag inte nu. Samt att de 2 trapporna upp till lägenheten dödar mig. Och jag har en halv graviditet kvar att tillgå.

För att försvara mig lite så tror jag att en del utav min smygande, dåliga kondition beror på just graviditeten. Ökad blodvolym och förändrat blodtryck.
Men också mycket mer stillasittande aktiviteter såsom soffhäng och chipshävning.

Så nu har jag och Mr kommmit överrens (Som så många gånger förr) om att göra något åt detta för att jag ska kunna klämma ut vårat kid till hösten utan att dö på kuppen.
Vi har promenerat vid 2 tillfällen hittills denna vecka, och det ser vi som bra. Speciellt med tanke på att det bara har hunnit gå 4 dagar på veckan, och ett par tillfällen till ska vi nog kunna klämma in bland bakande födelsedagsfiranden.

Nä, nu ni ska jag ta och göra en tårta.
Nutella semifreddo.


Våren för inte bara gott med sig

Och en till sak:
Fucking pollensäsongen är igång.

Här snoras det och nys det än så länge.
Och värre lär det bli senare, med andningen.
Först är det björkpollentiderna som sätter igång, sedan gräs och gråbo, då blir det skoj minsann. Och det håller i sig ändå in på höstkanten.

Dags att plocka fram pollenpolarna igen:Sådär då, min tredje säsong  med pollenallergier, jag är redo.

Och jag måste förresten göra något åt mitt hår. ASAP!
Det ser förjävligt ut.
Funderar starkt på svart igen, det var ju så lätt..
"Once you go black you never go back" har jag hört talas om förr..?

Svammel

Nu är det färdigjobbat.
I alla fall tills fredag kl 15. Skönt.

De kommande dagarna består av bakande främst, men också ett viktigt besök: MVC besöket. Åh, så skoj det ska och jag behöver knappast skriva att jag längtar!
Vet inte riktigt vad det är som ska göras där, mer än att vi ska få lyssna på bebishjärtat. Antar att det är sedvanliga provtagningar, blodtryck och blodsocker. Lite kiss i en kopp ska jag antagligen behöva klämma fram med. Lär ju inte bli svårt dock då kiss är det jag kan framställa fort som fan numera bara genom att titta på ett glas vatten..
Kanske jag får mig ett moderskapsintyg med? Har läst mig till att man brukar få det runt vecka 20, jag har ju även läst att det sker efter ultraljudet men det ska jag ju göra snart.. Vi får se.
Spännande ska det bli, som sagt.

Och bakandet då.
Imorgon på min lediga dag, tänkte jag göra hallongrottor. Goda småkakor. På lördag blir det Kärleksmums och Nutella semifreddo (som Linnéa tipsade mig om).
Sjukt gott lär det bli och trevlig blir det på söndag då Mr fyller, speciellt nu när jag efter mycket om och men fått ledigt, trots att jag tjatat i evigheter om just den dagen.. Men allt är inte bara att ordna tydligen.

Vart sjukt glad igår då jag upptäckte att jag i år ska få vara med i ett Valborgsfirande. Jag jobbar till 20 och här i Vallentuna så börjar firandet 20.30.
Valborg är speciellt för mig, ett säkert tecken på att våren är här på riktigt med musik alá manskörer som sjunger "Vintern Rasat" och "Vårvindar Friska" och stora brasor.
Jag kan inte riktigt förklara det, men det är speciellt.
Varje år har jag jobbat eller haft andra viktiga saker för mig.. Förra året fick jag åtminstone se Lunds Studentsångare sjunga in våren på tv. Det hör också till.

Mjo, så är det. Men i år, så får jag vara på plats.
Inte dåligt, inte dåligt alls.

Frågan är om jag ska städa lite. Det är så skönt när det är städat, men så jobbigt att ta sig igenom den där stunden av städning.
Bäst att surfa runt en stund till innan jag bestämmer mig.

Bye.

Ibland är man bra klantig

Idag hände det som inte får hända.
Jag låste ut mig!
Under de nästan 3 år som vi bott här så är de tingen av oss som låst sig ute.. (Vi har en självlåsande dörr)

Var nog bra trött imorse när jag bara grabbade ett gäng nycklar från byrån och begav mig till jobbet. När jag väl kom fram och skulle "blippa" in mig med våra tags så stod jag där med bilnycklarna och garagetagen i handen och kom inte in.
Paniken.
Jobba kunde jag ju göra iag, även om jag inte fick tag i mina skor, namnskylt och pennor som låg inlåsta i mitt skåp utan jag fick jobba i mina gympadojor. Värre hade det ju varit om jag valt att dra på mig mina fetakängor eller uggsen, hahaha.
Tur nog så var svärmor hemma när jag slutade jobba och kunde släppa in mig med extranyckeln vi givit henne. Stannade även kvar på en 3-timmars fika.

Så, det var mitt dagsäventyr. Härnäst väntar äventyr på Ica.
Handling under den värsta tiden, mellan 16.00-17.00 då även alla andra ska handla.
Men ingredienser till kommande födelsedagsbakande måste handlas!

That's it.

CrazyoldCatlady a.k.a Kräk-Carro

HU!
Det är synd om mig då jag bra kräks hela tiden. Tyckte att jag mått illa tidigare men kan ju nu lugnt säga att det är ingenting i jämförelse med hur det är nu.
Blä.
Men det hör till och jag ska vara glad.
Och det är jag.

Mest glad är jag över att M&P har gett oss en fin present.
Till mig och Mr, och vårat kid-to-be.
En barnvagn!
Hade länge haft en speciellt barnvagn som jag sett ut sedan lång tid tillbaka, innan jag ens vart gravid. Har nu ändrat mig och hittat en bättre vagn med fler tillbehör och för billigare penning. Inte för att det spelade just någon roll då vi inte behöde köpa den själva.


Denna vagnen är på väg hem tills oss. Vagnen som jag ska köra runt mitt kid i!
Sjuka tankar!
Mycket nöjda och glada är vi för vagnen i alla fall!
Tack M&P!

Så nu är 2 stora inköp klara. Vagn och säng, men det är mycket kvar och även en hel del tid kvar innan kiddot faktiskt är här.
Något som det inte är lika lång tid kvar till är MVCbesöket och ultraljudet.
Åh, så jag längtar.

2 dagar kvar till MVCbesök.
6 dagar kvar till ultraljud.

Jag använder numera Instagram, följ mig även där: CrazyoldCatlady


Före och Efter: Lé Kök

Före:

Efter:
Varför bilderna vart så crappiga vet jag inte. Synd, men det gör inget eftersom köket i sig inte är crappigt alls.


En lucka fattas eftersom den blivit kanstött i frakten, men vi väntar hem den snarast.


Man måste älska tapeten. Tavlorna och de resterande prylarna får komma upp efter att Annika gjort sig hemmastadd i köket.


Hyllor är tillkommna, kryddhyllan rensad på skit och resten lagt i korgar.
Lägg märke till det snygga golvet med. Ock Räkan som käkar mat.
Och hantelvikten som ligger öch sträcker ut duken.

Grymt snyggt vart det och grymt skönt är det att det är klart!
Vem kommer på middag i mitt nya kök?

One Day to Another

Idag mår jag mycket bättre, och frågan såhär i efterhand? Magsjuka? Nä, jag tror inte det. Graviditetsillamående deluxa och risig kista? Ja, mer troligt.
För vid magsjuka så kräks man ju minst ett dygn, samt att man ligger utslagen ett par dagar efteråt.
Jag kräktes och mådde skit i 8 timmar, och kunde kanske inte vräka i mig mat, men åt stadigt några timmar efter sista toabesöket..
Ja skitsamma var det. Skönt att det är över.

Ännu mera skönt är att köket är officellt klart!
Ok jag ljög. Alla tillkomna socklar och lister ska fogas, men, ja den grejen är fortfarande kvar i sovrummet sedan den renoveringen så man ska inte räkna med att det går fortare i köket.
Men annars: DONE!

Done, done, done!
Nu längtar vi bara efter Annika, som inhandlas den 23:e och därefter får göra det lilla extra i vårt kök!

Bilder i nästa inlägg!


Och bara sådär..

.. så fick jag magsjuka. Knasigt hur snabbt det kan gå.
Det kan ju förklara den sjuka tröttheten igår. Kände också hur jag började må illa under promenerandet till Ica. Dock hann jag få i mig både middag, spaghetti off course, det bästa man kan spy, och lite utav glassen. Den för övrigt godaste B&J jag ätit. The Vermonster hette den visst. PROVA!

Därefter vart det ett konstant springande till toan. Undrade också hur man vet skillnaden på magsjuka och graviditetsillamående? Fick dock svar tidigare idag då alla kroppsöppningar vart drabbade av konstant toaspring.

Blä för magsjuka!
Dubbelblä för magsjuka på ledig helg!

Fucking Unbelievable

Det är sjukt hur trött en människa kan vara.
Jag är nyss hemkommen från promenad till och från Ica, och jag hade kunnat somna ståendes om jag stannat efter vägen. Tur som är så gjorde jag inte det.
Vart inringd till jobbet imorse. Folk saknades ur personalstyrkan och jag fick rycka in. Inte mig emot då jag istället slapp jobba kvällen och dessutom fick mig 1,5 timme komptid. Men nog fick jag slita under den tiden, därav tröttheten själv just nu.

Det är tur att vännerna Ben & Jerry följde med hem från Ica. Ny smak dessutom, minns ju dock inte vad den hette..The Vermonts eller nåt i den stilen. Hoppas den är god i alla fall.

Thats all.

Doing Nothing

Min andra lediga dag och här sitter jag, återigen framför datorn. Men så skönt det varit! Och välbehövligt, kanske inte att sitta framför datorn, men att inte göra något alls.
Det vettigaste jag gjort de här dagarna är när jag tvättade en tvätt igår och idag tvättade jag mitt hår. Om de nu kan räknas som vettigt. Hahaha.

Imorgon är det jobb igen, inte förrän till kvällen dock.
På förmiddagen ska jag på lönesamtal. Spännande. Får se om jag lyckas höja lönen nåt.
Förra året kunde det ju skyllas på att jag inte jobbat så länge.. Nu lär det inte höjas några jätte summor då jag snart ska vara ledig längre tid framöver, men vi får se.

Mr är hemma och nu ska det förhoppningsvis sättas upp lite lister!

Ett inlägg om graviditet

Igår gick jag in i vecka 17. Månad 5 för den delen med.
Det betyder också att om 2 veckor så har jag gjort halva min graviditet.

Vart tog tiden vägen?
Och är det verkligen på riktigt?

Ena dagen så ser jag en liten bebismage. Tydligt som satan och ingen kan missta det för något annat.
Men en annan dag så ser jag bara min vanliga kakmage. Magen uppbyggd av godis och kakor.

Jag försöker se de konkreta bevisen:
- Jag har inte haft mens sedan november. (Förutom när jag blödde ut missfallet i december.. Too much info? Sluta läs då, idiot!)
- Illamåendet! (Som mer eller mindre börjat avta. Är det nåt fel? Nä, för många brukar det avta men man kan ju aldrig låta bli att ana oråd..)
- Toalettbesöken. (Det eviga kissandet! 25 gånger om dagen och 2-3 gånger per natt. hur mycket kiss kan en människa producera egentligen!?)
- Tuttarna. (Mina stackars boobs! Bara att titta på dem gör ont. Också ett symtom som går och kommer, mer och mindre)
- Det positiva testet. (Testen för att vara exakt. Gjorde 3 hemma och ett hos barnmorskan då osäkerheten kröp på och misstanken om utomkvedshavandeskap kom upp. Starka test kan tydligen utesluta utomkveds.)

Jag kan ju räkna upp en rad ytterligare symtom, men det besparar jag er.

När jag läser igenom det jag skrivit så är det ju så tydligt, men oron kan ändå inte tyglas. Det där ultraljudet skulle verkligen sitta fint just nu.
Men, nästa vecka ska vi äntligen till MVC, och våran barnmorska, som är helt fabulous, kommer slå bort all min oro direkt. Det är nästan så att jag saknat henne!

Nä, nu är det färdiggnällt.
Adjö!

I just had to..


I shouldn't, but I did.
Och att det sen råkade bli en klänning och ett par pjucks till mig är en annan femma.

Hours of Googling

Håller på att grejar inför stundande födelsedagar.
Våren är en populär tid att fylla år på tycks det, åtminstone så fyller många i min närhet år under dessa tider.
Letar också inspiration bland recept. Mr har önskat sig en chokladmarängtårta tills han fyller så det ska såklart ordnas.
Får se vad det blir.

Satan, vad skönt det är att vara ledig, och inte göra något alls!
Dock har jag ju saker som skulle kunnas göras men jag orkar inte. Så mycket skönare att sitta vid datorn och googla runt. Det kan jag göra i timmar!


8 dagar kvar till vi ska få höra bebis hjärta.
12 dagar kvar till ultraljud.

April 9, 2012 - Evening

Jag tar tillbaks det där om att bilder utlovas redan ikväll. För det kommer inga.
Listerna är införskaffade och jag kan nu känna mig lycklig över att ha lagt ut 1200 kr på vita tunna plankbitar. Haha. Men, det är ju helheten som gör det och utan listerna skulle det se bra galet ut.
Inga lister uppe ännu då handlandet tog längre tid än väntat.

Vi var också förbi Jysk för att diskutera Annika. Jag frågade hur lång den eventuella leveranstiden skulle ta och fick mer svar än så.
- Hon ska mer eller mindre alltid finnas på lager, och gör hon inte det ska det ta en vecka max! (Låter ju lovande, men man har ju hört såna ord förut..)
- Och mellan den 23/4-7/5 så är hon nedsatt 1000:-

Så, summan av detta. Jysk förlorade just 1000 kr då jag ville köpa henne redan idag men nu kommer vänta tills den 23:e.
Och får vi eventuellt vänta så är det ju klart värt det.

Åh så jag längtar efter henne!

Nu blir det mat. Annan mat än hämtmat för en gångs skull.
Västerbottenpaj och sallad.
Gott!

Jag är numera kär.. I Annika

Ja, som det står. Jag har hittat en ny kärlek.
Matgruppen Annika.


Lite Shabby Chic över det hela. Och soffan är ju att dö för.
Och med våra Jack Daniels kuddar på den så blir det gudomligt.
Jag vill ha nu, nu, nu nu!

Blir till att ta sig en sväng förbi Jysk idag (som gruppen är ifrån), och kolla lite leveranstider.

Vill ha, vill ha, vill ha!
Annika, jag vill ha dig!

Long time no write

Då var påsken över. Skönt för mig då jag jobbat precis hela tiden och nu väntar alltså 2 lediga dagar för mig. Tanken är att göra inte allt för mycket.

Och köket då?
I och med att jag jobbat och tjänat pengar så har ju Mr varit ledig. Mycket ledig dessutom med alla dessa röda påskdagar. Och mycket ledighet resulterar i mycket byggande av kök.
Sista plankan golv lades för en stund sedan och nu återstår ett moment: Sockel och list.

Så fort Mr kommer hem från promenaden med hans vän så åker vi iväg och handlar alla dessa lister för att sätta upp dem.
Kan hända att jag till och med kan lova efterbilder redan ikväll!

Och det är så skönt att vara på sluttampen och äntligen få ha ett fullt fungerande kök och ett beboeligt hem!
Senare i veckan väntas storstäd och varande und av byggdamm ska väck.
Och att vi även tittat på lite nya prylar att köpa är inte heller fel.
En ny tv då våran tjocktv från stenåldern verkar spela på sista versen. Samt nytt köksbord med kökssoffa och stolar, då vårat nuvarande inte längre passar in i vårat heta kök.
Ah! Det blir så bra.. Synd att man inte kan köpa allt på en gång. Man har ju inget lager av stålar direkt att ta av.
Men tids nog så kommer båda tv och nya köksmöbler.

Nä, nu ska jag duscha av mig helgens jobb.
Däefter: List&sockel-shopping.


Easter Writings

Idag är det långfredag och därmed den enda lediga dagen på veckan. Mindre kul, men jobbhelgen ger åtminstone lite mer stålars då det påsk är lika med storhelg=lite fetare lönecheck nästa månad.

Köket börjar mer och mer se ut som ett kök och inte en byggarbetsplats. Och det blir så bra! Grymt snyggt och jag kan inte fatta att det är jag och Mr som åstadkommit det hela.
Om jag var stolt över våran sovrumsrenovering så är det inget till jämfört med hur jag känner för köket.
Och att jag, har kunnat knåpa ihop alla färger och mönster till ett grymt slutresultat och att Mr kunnat slutföra varje etapp (målning, tapetsering, kakling, fogning) med bravur gör mig stolt.
Nu återstår 2 etapper. Golv (riv och lägg) och list och sockel. Men så fort golvet är lagt, vilket det är innan helgen är över, så är köket alltså helt funktionsdugligt. Lister och socklar gör ju bara utseendet.

Så till nästa helg, kan man räkna med före och efterbilder.
Vi vill gärna ha påhälsning då så vi får visa upp köket in real life. Fika kan utlovas!
Annars blir det ju fika helgen efter det också, då Mr fyller ett år äldre.

Idag fyller min morfar år, och då vart vi bjudna på käk. Vi hade ju dock redan tackat ja till middag med svärfamiljen. Typiskt att allt ska krocka. Men fler tillfällen kommer inom snar framtid.

Äsch, nu ska jag bröja förbereda efterrätten som jag och Mr fått äran att göra till middagen ikväll. Och det blir inget mindre än våran famous Kolatårta/Dessert som alla borde få prova innan man viker hädan.

Återigen, Glad Påsk!

Bebisens kläder kom igår och när jag öppnade för att titta så insåg jag lite mer att jag ska bli förälder. Till en sån där liten människa. Sjukt liten!
De små leopard byxorna kan jag inte ens stoppa in underarmen i, så små är dom!
Igår vart det hela lite mera verkligt.

13 dagar kvar till vi ska få höra bebis hjärta.
16 dagar kvar till ultraljud.


Glad Påsk!


It's not meant to be.

Nä, det verkar inte som att det är meningen att jag ska ha piercingar. Och nä, jag har nog inte förstått det förrän nu.
Jag tappade min dermal igår (för andra gången!) och sorgen och saknaden är stor.

Jag har haft en hel raaaaad med olika piercingar. Min första gjorde jag i naveln för 12 år sedan.
12 år sedan! Förstår ni hur gammal jag börjar bli?
Ja, jag verkar inte kunna behålla de iaf, för trots noggrann skötsel av mina piercings så hoppar de ur kroppen på snabbare än vad de gjordes:

Alltså, en lista som följer på alla piercings jag haft:
- Naveln. Dock valde jag att ta ut den och jag får igenom en stav där en idag.
- Näsan. Växte igen då jag var tvungen att ta ut den för ett jobb.
- Läppen. Växte också igen på en kvart typ då jag fick mitt första jobb på Subway.
- Tungan. Den enda jag fortfarande får ha kvar. Även om den krånglat vid ett tillfälle då jag hade en stav som inte var av shysst material.
- Smiley. Vilket jag haft 2 gånger. (Sitter under överläppen i flärpen som håller ihop tandkött och läpp)
- Bröstvårtan. Hade fortfarande inte läkt efter 9 månader och valdes att tas bort.
- Dermal Anchor. Denna har jag också haft 2 gånger. Strax nedanför ögat vid båda tillfällena. Och det lustiga är att dermal anchors är likvärdigt med implantat. De ska inte gå att tappa! Utan vill man mot förmodan ta bort dem så är det bara att klampa tillbaks till piercaren och skära loss den.
Men inte jag. Jag tappar min. Fucking 2 gånger!

Som skrivet. Tungpiercingen är den enda jag fått behålla.
Men oj som jag saknar dermalen. Det är något som fattas. Usch och fy.
Nu blir det i alla fall inga fler piercings.. Åtminstone tills jag kläckt min unge. Så får vi se vad som händer då.

Piercings är liksom, jag!


Såhär ser då alltså ett dermal anchorsmycke ut för den som inte visste det.
The actual piece som satt i mitt ansikte så sent som igårkväll but no longer.
För att få lite perspektiv på hur stor den är så är den undre plattan ca en halv cm lång.

Det är tur att jag köpte 1 kg lösviktsgodis åt mig igår som jag kan trösta mig med.

Snabb update

 • Jag jobbar sakta ihjäl mig.
 • De färdiga köksuckorna anländer idag!
 • Idag käkar jag utemat för 4:e dagen i rad.
 • Denna veckas deadline för köket: Målande av stommar och silikoniserandet sker idag. Skruva handtag och riva golv under veckans gång. Lägga nytt golv i helgen. Så under nästa återstår bara lister och socklar sen är det finito!
 • Eftersom jag påstått till många att "mitt illamående gått över" så har jag istället mått ap-illa 2 dagar i rad.. Därav lack of writing igår.
 • Senare ska det handlas påskgodis i mängder.

That's all.


Den som söker finner

Efter mycket letande har jag nu hittat min lumberjackskjorta. Och dessutom i ett bra pris!
Tidagare hittade jag bara märkesskjortor typ "De Palma" och då kostar de runt 700 kr. Inte värt det alls.
NU hittade jag en för 200 kr på Lager 157 i flanell, precis som jag vill ha den. Den fanns på grabbavdelningen dessutom så nu behöver jag heller inte oroa mig för att den inte ska gå att stänga och den kommer inte sitta tight på mina mansöverarmar heller.
Perfect.
Och att jag dessutom fick tag i den sista skjortan var nice.


Äntligen på väg hem till mig.

Men nu får det vara färdigshoppat för den här månaden!

Jag skrev en statutsuppdatering för första gången på länge på facebook igår. Någonting i stil med att:"Har köpt mitt barns första kläder. Konstig känsla" och folk trodde det var ett aprilskämt. Skojar man verkligen om något sådant? Ja, jag tog lite illa vid men förstår ju att jag valde helt fel dag att för en gångs skull skriva något på facebook.
Och nä, jag ha aldrig förstått grejen med att ha en hel dag vigd åt att ljuga och lura andra människor.
Tyck att jag är tråkig, för det är jag i så fall.

Första Shoppingen

Det var en mycket trevlig kväll igår, det är synd dock att man ska börja gäspa redan före kl 21. Men det hör väl till antar jag.
Jag åt en massa gott, friterade "Poppers" till förrätt (jalapenos och cheddar med olika dippar). Varmrätten bestod utav hjortytterfile, som var god, trots att jag fick äta den genomstekt. (Fuck mackfikat man får efter förlossning, jag ska ha en medium-rare bit oxfilé). Fick en inte alltför god hallonbaserad sås på det.
Men fick en god strudel till efterrätt med kokosglass och grejer.

Helnöjd!
Och det trevliga sällskapet är inte att förglömma heller.

Idag är jag ensam. Mr är borta på sedvanliga söndagsnörderier, trots att han var bakfull som få när han drog iväg. Jag har då istället roa mig med att klicka hem och då inte till mig själv, för en gångs skull. Nä jag har köpt mitt kids första kläder!
Det kändes hur sjukt som helst, men ack så kul! Vi har ju knappt köpt något åt denne ännu. En säng och en madrass, då det var ett sjukt bra tillfälle, samt en filt. Mer än så har det inte hunnit blivit. Vi har ju också fått en söt tröja av mormor och morfar to be. "Grandma bought me this t-shirt with grandpa's money". Haha.

Hittade iaf en massa sött på Lindex. Och det ska synas att det är mitt barn, vilket det kommer att göra.
Mycket.


2 söta bodys med old schoolt tatueringsmotiv.


En svart body att ha till sina snygga leopardleggings.


Och som kronan på verket: En leopardmössa.

AH! I love it!

RSS 2.0