Lite som jag måste dela med mig av:

 • Alla, och jag menar alla (!) röker på Gran Canaria. Vart jag än satt, stod eller var, så befann jag mig i en moln av rök. Folk får röka bäst dom vill för mig, men tråkigt att just där, på Las Palmas så drog man inte många andetag utan passiv-röka lite..
 • När jag bodde i Bergsjö, för sisådär 10 år sedan, så lärde jag mig en kortspel, en form utav patiens, vilket lirades flititgt på rasterna i Bergsjö Centralskola. Saken är den att den är omöjlig att få ut! Kort förklarat så ska man ha en enda hög av kort kvar i slutet, jag har fått ut till 2 högar, ibland 3 högar men mestadels typ 10 högar. Omöjligt! Jag lärde Robin det spelet på semestern.
  Vem tror ni lär sig spelet och får ut det under samma vecka? Jag hatar honom för det.
 • Tiden går så sjukt fort!

Las Palmas, Gran Canaria 20-27/2-12

Hur många är det som avlidit i väntan på mitt nästa inlägg?
Mer än hälften?
Förstod nästan det.
Jag kan med största säkerhet förtälja att jag inget kommer att avslöja heller. Inget bombdroppande med andra ord. Man får snällt vänta. För med tiden så ger det med sig.
Och om man har lite grann innanför pannbenet så kan man kanske lägga ihop diverse faktum och dra egna slutsatser, det görs det nog även utan min påverkan.

Nog om det.

Ett semester inlägg you'll say?

Medan ni läser så sätter ni igång låten. Detta blev vår semesterlåt, den låt som spelades mest under veckan. En bra och passande sång för vår semester.

Michael Telo - Ai se eu te pego


Ja, hur ska man sammanfatta en veckas tid på bästa sätt?
Vi har haft väldigt bra väder, de första dagarna var det lite molnigt och mellan 20-21 grader. Så de första dagarna spenderades med att undersöka ön. (förutom de 2 dagar, första och tredje kvällen då jag låg på hotellet och spydde och mådde illa) Vi gick och gick och gick. Och såg och såg och såg. Jag vet inte hur många mil vi sammanlagt gått under hela veckan, men det rör sig om många. Tror att all den motion jag fick samt att jag knappt kunde käka resulterade i min viktnedgång också, inte helt fel.

Ja, alltså. Vi har gått fram och tillbaka, flertalet gånger på den 4 km långa, vackra strandpromenaden. Vi har sett klippor, hav och berg. Byggnader och monument.
Sandslott är väl ett billigt namn på dessa verk, att personerna i fråga som gjort dessa verk satt dag ut och dag in, dygnet runt, och vaktade dessa verk för en smärre summa småslantar är en annan femma.
Vi har gått i stan, båda den turistpåverkade delen men även där den inhemska befolkningen bor och inte en enda turist syntes till.. Förutom vi då.
Jag och Mr har gjort en egenhändig krabbsafari. Misstänker dock att krabban är död, då den första vi hittade hann vi inte ens ta kort på då den inte var vidare sugen på att fotograferas och försvann snabbt ner bland klipporna. Den andra, som vi fångade på bild, låg blixtstilla, trots Mr's fejja 2 cm från sin egen.

Allt detta traskande resulterade i sargade fötter såklart. Trots att jag lydit flertalet råd att ta med mig bra skor. Och det hade jag ju gjort, men vad hjälpte det?
Så flip-flopparna vart mina bästa vänner resten av veckan i princip.
Mina fina sandaler blev kvar på Gran Canaria där de kommer göra bättre nytta än hos mig.
Det var tur att man kunde svalka sina fossingar en kortare stund i det iskalla Atlanten, men inte någon längre stund, för då riskerade man brain-freeze.Man bara måste älska köket vi hade i rummet. Ett sött, litet kök där vi tillredde våran spanska frukost varje morgon. Utsikten från balkongen är också att föredra, åtminstone om man tittar åt sidorna, rakt fram var de ingen höjdare då det stod ett fett hus i vägen.


CrazyoldCatlady Vs CrazyoldCatman = CrazyYoungCatbabies


Olof Palme hade en egen gata i Las Palmas.


Jag tror inte att det hör till vanligheterna att man bränner underarmarna.
Men nu har jag gjort det och vet att det går.


M&P var i Las Palmas för ett par år sedan och de har ett kort där mamma stor posandes under en palm. Vi försökte hitta just den palmen, utan större lycka.
Ja, jag vet att det sista trädet inte är en palm. Det var det som var skoj.


Månen är åt fel håll i Las Palmas.


Lite nightshoots. Eller ja, kvällsshoots hellre, då vi var hemma runt 21 varje kväll. Hahahah.
Pensionärspar som vi är. 21.30 sov jag varje kväll och det var tur att Mr fick sitt spel i julklapp av mig så han hade nåt att roa sig med under kvällarna.


Ett utav två feta köpcentrum.


Sist men inte minst ett tjusigt jag i min vackra klänning!

Under senare delen av veckan så låg vi på stranden och stekte, föutom de allra sista dagarna då jag brände mig och inte kunde ligga och pressa.
Så har vi handlat. Jag har inte orkat ta kort på allt, men vi köpte allt möjligt, mest souvenirprylar till oss själva. Sånt där som man bara köper första gången/erna man är utomlands typ handdukar, kylskåpsmagneter som det står Gran Canaria på. Burkar och armband.
Köpte en hel massa fodral och skal till min mobil, trodde jag, jag köpte till Samsung Galaxy S I900, jag har en Samsung Galaxy S2 I9100. Dåligt irriternade.
Så om någon sitter med en sådan telefon så hör av dig. Några skal fick jag till rätt telefon iaf. Så köpte jag en väska och en keps. Kepsen syns på det andra fotot på Arlanda. Och detta är väskan:Ja, sammanfattningsvis så har det varit grymt, ett minne för livet, och det går inte att återberätta varken muntligt eller skriftligt.
Och jag älskar att jag får göra detta med just Mr, att få samla minnen till just våran gemensamma minnesbank. Minnen som vi kan ta fram under årens lopp tills vi blir gamla, gaggiga och skrynkliga.


På svenska marker återigen

I'M HOME, PEOPLE!
Jag förstår att ni saknat mina dagliga åsikter och inlägg. Jag har själv saknat dom, med noll internet i en veckas tid så har man verkligen känt sig isolerad från omvärlden, även om det samtidigt varit skönt att "slippa" internet.
Jag kan ju berätta att första inlägget (den fula crapbilden i det tidigare inlägget) skickades 3 minuter efter att vi klivit av planet så ni kan ju ana min abstinens av internet.

Hur känns det då att vara hemma igen efter en vecka av total avkoppling, sol och inga måsten?
Självklart, som alla efter en veckas semester, så var ju veckan alldeles för kort. Ja hade kunnat stanna några dagar till. Och att jag brände mig illa i slutet på veckan och därav inte kunde sola de sista dagarna var en stor bidragande orsak att jag gärna stannat några dagar till då min bränna inte är vad den kunnat varit om jag inte vart så dum och slarvat med solskyddet.
Men vad gör man? Det har varit fantastiskt och underbart  i (nästan) alla avseenden i alla fall och jag mår så bra!

Och att man kommer hem till ett soligt och vårlikt Sverige gjorde det hela lite lättare att komma hem.

Ett mera utförligt inlägg med bilder och annat skoj kommer senare. Just nu har jag mycket blogg inlägg att ta igen. Lästa runt 100 inlägg igår och har 369 inlägg kvar nu.
Och att jag dessutom har en veckas tv-tittande att titta igen är galet med. Big Brother, The Walking Dead och Mästerkocken är viktigast och måste tittas hela avsnitt. Andra program som Biggest Loser och Sveriges värsta Bilförare kollar jag bara upp vilka som åkt ut.

Jag funderar även på att "släppa en bomb" senare, som det så fint skulle kallats på vilken toppblogg som helst. Men får se om jag gör det. Det är roligare att säga A men inte B, så folk får dö av nyfikenhet istället.
En cliffhanger deluxe.

Nä, dags att återgå till läsandet.
C'ya soon!

Åh, juste, 3 stycken by the ways:
 • Jag har gått ner 3 kg under min semester. Hahaha, sjukt. Annars brukar man ju gå upp i och med massa mat och annat onyttigt. Men inte jag!
 • Ett grattis till Vickan och Vesslan som går och kläcker en unge medans jag är i utlandet.
 • Jag har namnsdag idag. Ett ytterligare grattis till alla Maria-or.

Hola Sweden!

2012-02-27_20_53 (MMS)

Hola Sweden!


Goodbye Sweden!

2012-02-20_06_04 (MMS)

Goodbye Sweden!


Till vår stora lycka:
Inte bara Big Br...

2012-02-19_23_05 (MMS)

Till vår stora lycka:
Inte bara Big Brother som börjar idag utan det är också premiär för världens bästa The Walking Dead!


Resfebern har slagits på

Oj, oj, nu har resfebern tagit sitt grepp om en iaf.
Så nervös!
Man kan inte riktigt fatta att om 24 timmar så är jag många mil ifrån Sverige, jobb och kyla och istället så ska jag få uppleva värme och sol. Känna varken stress eller tidspress. Och jag ska äta och dricka i mänder, samtidigt som jag lapar sol på stranden.
Och jag ska få vara med när "Årets Drag Queen" utses med fyrverkerier och annat ståhej redan första kvällen. Det är någon sorts årlig festival där när vi anländer.
Spännande!

Man kanske skulle ta och börja packa?
Jag som ville börja packa redan veckan efter vi beställt resan. Och nu står jag här, mindre än ett dygn kvar till avresa och har inte börjat. Hhahha, sån man är alltså.

Imorgon drar vi! Och tidigt som fan dessutom. 4.45 kommer skjutsen som tar oss till Arlanda.
Men vad gör väl det?

Och Katterna har jag lämnat i tryggt förvar med. Svärmor tar hand om dom medans vi är borta. Och hon går verkligen in för det.
Inget "fylla-på-vatten-och-mat-sen-drar -jag" utan hon sitter med och tittar när de äter, nästan så att hon matar dom med sked. Sedan ska det lekas en stund efter maten.
Så ja, jag oroar mig inte en sekund över dem medans vi är borta. Svärmor kan hon.

Och idag börjar äntligen Big Brother!
Som jag längtat, Mr med för den delen.
Jag lyckades minsann frälsa in honom i förnedringstv när den är som bäst!
Och med en deltagare från Vallentuna och en från Hudiksvall så bled det hela ännu intressantare, inga kändisar dock men kul ändå.


Jag kommer sitta bänkad, trots att jag egentligen borde sova istället.
Kommer du?

Lördagsfika

Lördag!
Svärfamiljen kommer strax på fika så jag har ägnat förmiddag/dagen åt att baka.
Detta är vad jag åstadkommit:


Jo jag gjorde fler än fyra stycken. 12 för att vara exakt.

CUPCAKES!
Också mitt första försök till det. Är väl halvnöjd, det vart inte lika fina som jag väntat mig. Men ja, övning ger färdighet har jag hört.
Huvudsaken är ju faktiskt att det smakar bra.

Gårdagskvällen var bra iaf, även om jag var trött som få. Men massa skrålande och god tsatziki (stavning på den?) och trevligt sällskap gjorde kvällen till en bra kväll.

Och denna lördag går åt fikandet och packandet.

Semestern är här!

Igår var min sista arbetsdag för mååånga dagar framöver, och det känns underbart. Det känns så skönt att ha släppt allt, bara låta dagarna ske i den takt som blir, å lite ljus, sol och värme för om 3 dagar drar vi mot varmare breddgrader: Las Palmas!

Det första jag gjorde igår var att sätta på mina naglar, så det verkligen känns som semester. Inte lika roligt som med gelénaglar, såklart, men helt ok så länge man inte tittar för noga då man ser lite skavanker och fejkheten över det hela. Men på håll, oh yeah.Ovant är det ju dock då jag inte haft naglar sedan sommarsemestern.. Vilket är ca 7 månader sedan. Så jag har fått återlimma ett par naglar, men som sagt inte så konstigt då vanan inte är inne och lösnaglar inte är de hållbaraste.

Idag då? Dagen har varit lång. Jag vaknade runt 2-tiden inatt och kunde inte somna om, lade mig efter massa vändande och vridande, i soffan och kollade på tv till morgontimmarna, och har sovit till och från sedan dess.
Ska ta och träffa vänner över fika på eftermiddagen innan det blir kväll och det bär av till Åkersberga för Sing Star med arbeskamrater och svärmor.

Det var vad jag hade att dela med mig av för stunden.
Adjö för nu.

Everybody's parkinglot


Japp, i mitt nya garage, där min bil förhoppningsvis ska få vara ifred, så får alla parkera, färdmedel som färdmedel.
Jag vet inte om man behöver "blurra" andras regplåtar, men jag gjorde det för säkerhetsskull.

What have U Been up to?

Ja, det går lite mellan inläggen nu, men det är sådant man får stå ut med.
Så vad jag har jag haft för mig de senaste dagarna då?

I måndags hämtade vi M&P från Arlanda. Svärmor var snäll och lånade ut bilen då våran ännu inte hade blivit lagad. Bruna och fräscha, och 2 timmar försenade så dök de äntligen upp M&P, och man vart ännu sugnare på sin egen resa som det inte är långt kvar till alls!

Igår var det alla hjärtans dag, just det, "hjärtedagen" gick väldigt obemärkt förbi, men dagen i säg var en mycket bra dag. Jag hade ledig dag och Mr var hemma med mig då han är sjuk. Nog för att vi inte var mycket hemma under dagen men i alla fall..
Vi käkade brunch på Subway i Täby, därefter shoppade vi loss på Apoteket där det inhandlades diverse piller och krämer, mestadels inför resan. Lite "no-shit-piller" och "no-burn-kräm" bl.a.
Sedan var det H&M's tur att bli rapad av mitt framtågande.
Vi hittade 2 par byxor åt Mr, varav ena paret var skitnsygga jeans. Jag fick mig också ett par brallor. Världens skönaste dessutom och lite roligare än alla dessa leggings som jag använder. Ser man ut som mig så är det svårt att använda andra brallor än leggings, men dessa jeans/leggings-ish-brallor är perfekta! Så efter semestern går jag och köper mig några till i alla dess färger.
Jag köpte även lösnaglar. Nu när jag ska vara ledig närmare 2 veckor från jobbet så vill jag ha naglar, och utan att behöva betala 5-600kr och dessutom kunna ta bort dem själv, utan något vidare våld. Samt en mascara och en ny ögonfransböjare då min gamla gjort sitt för längesedan.
Mr's brallor var de enda som fick vara med på bild.
Anledning: Han har ännu inte lagt in kläderna i garderoben utan de var fortfarande i kassen som stod i vardagsrummet. Mina ligger fint vikta i gaderoben. Och där stannar de tills de ska användas.

Efter shoppandet i Täby så bar det av till M&P, både för att få höra om deras resa, samt att det skulle lagas bil. Så nu är bilen hel igen, dock inte ren då det fortfarande är fullt med glassplitter i baksätet.
Men det hinner jag greja i veckan, så mina arbetskamrater slipper få glas i rumpan när det ska köras till Åkersberga på fredag för Sing Star-kväll.

Nu är det slut på ledighet för mig, iaf på 2 dagar. Jobbar ett kort kvällspass ikväll, sedan blir ett längre dagpass imorgon, därefter 2 veckor ledighet. Åtminstone nästan. 12 dagar. Helt ok.

Så, med detta skrivet så vet du och jag vad jag haft för mig de senaste dagarna.
Vem vet när vi hörs av igen?

Det finns mycket idioter..

Fick ett tråkigt samtal tidigare idag då det handlade om att min bil blivit sönderslagen natten till idag.
En ruta är krossad och allt utslitet ur handskfack och urrotat i bakluckan.
Flera saker är saknade bl.a. vingen på taket, navkapslar, GPS och en jacka.

Så himla fult gjort och man undrar vad det är för sorgliga typer som måste hålla på så här.
Polisen kom och tittade till bilen och berättade att det varit flera bilinbrott under natten så vi är långt ifrån ensamma om detta.

Vi som just tvättat, städat och gjort i ordning min fina bil!

Usch, förutom att det är svintråkigt och att det kostar en tid och pengar så är det fruktansvärt obehagligt också. Någon eller några som bryter sin in i en privata ägodelar och härjar runt utan hämning. Man får en aning om hur det kan kännas att ha inbrott i hemmet och det är något man aldrig vill behöva kännas vid.Ja, svintråkigt som sagt.
Och till råga på allt så cuttade jag fingret rätt illa när jag skulle putsa kött.

Det är alltså inte min dag idag.

Att Göra en jobbhelg

Ja, bättre sätt finns det ju att spendera sin helg på.. Men man måste ju ha något att leva av antar jag.

Someone else is to blame

Hemma efter en härlig dag i Norrtälje med Dogsen.

Efter middagen så berättade Mr att hans sockersug fallit på, det hör inte till vanligheterna utan det brukar vara mitt sockersug som skriker.
Så nu är han i alla fall i full gång med att greja lite chokladbollar. Inte mig emot eftersom jag då får käka med gott samvete då det inte var mitt "dåliga" beslut.
Hahah!

Jag kan det här med genvägar till godiskäkande och shopping.

Vikarierande Hundvakt

Som skrivet, befinner mig i detta nu i Norrtäljes skogar och vickar för lillasyster som är ordinariehundvakt, men var tvungen att uppsöka skola idag..
Har varit ute på en långpromenad med dogsen, då vi fick erfara Norrtäljes vildliv: 2 rådjur.


Out walking in the snow


Rådjur i fjärran..


Poserande på magen.
Ja man måste ha mössa på sig inomhus hos M&P. Att tilläggas är att jag även har mina tjocka täckbrallor på som jag hade på mig på vår skidsemester i Leksand häromåret.


Ensam poserande i soffan. Dock ser man inte leksaksbenet som han hämtat och släppt på mig för att få mig att kasta iväg den för ca 800:e gången idag..

Thats all!


At the Carwash

2012-02-07_19_34 (MMS)

Bilen tvättades igår och ren och fräsch vart den. Tråkigt dock att lite rostfläckar kom fram under smutsen, men vad gör man? Blänker gör den iaf. Försök att ignorera Mr's början till buttcrackshow..


Ett par dagar ledigt..

Sådärja.. Då var det färdigjobbat för ett par dagar.
Skänt att endast jobba två kortare pass efter en tids ledighet, det behövs. Jag har ju min jobbhelg istället att se framemot och därav behöver man inte tycka att det är orättvist.
Ha!

Så vad ska jag fylla mina lediga dagar med? Det enda som är inplanerat är att jag ska vara vikarie-hundvakt åt M&P's jyckar, då den ordinarehundvakten (d.v.s lillasyster) måste gå i skola för att lära sig ett och annat.
Så det ska bli trevligt, klä sog varmt och gå en långpromenad blir det, förhoppningsvis tappar jag inte bort mig i Norrtäljes skogar. Syster har även lovat mig en färdiglagad thailunch, skönt att få mat lagad åt sig för en gångs skull då det är jag som står för lagandet i detta hushåll.

Och nu då?
Ja, tvätt av kläder och tvätt av mig själv står på schemat.

Bra wordfeud-ord de senaste dagarna.
- Tjockt 66 poäng
- Spädd 66 poäng
-
Puckot 48 poäng

Ja, ja ni är bättre för ni får flera hundrapoängsord.
Dont-give-a-damn.


13 dagar kvar till avresa
6 arbetsdagar kvar

Dos Catos in le Klösmöbel


You got to love my new photoapp.

Long time no C

Och hur mycket har ni saknat mig och mina dagliga åsikter och inlägg?
-Ni har nästan gått under utan daglig dos utav mig?
-Ja, jag tänkte väl det.

Jag har haft välbehövlig semester från allt, vilket har varit mer än nödvändigt för både kropp och psyke.
Men nu är jag förhoppningsvis back on track igen.

Så, what have I been up to the last couple of days?

 • Jag har inte jobbat, då jag vart dålig över en natt och vart hemskickad från jobbet. Och det behövdes. Inte för att det är kul att vara sjuk, men jag behövde vara hemma och bara vara. Även om det snorades och måddes skit för sjukdomars skull.
 • Jag tillbringade 2,5 dygn i soffan med Wordfeud.
 • När jag till slut kände mig bättre i fredags så åkte jag och My för att fira min long-time-friend Leonié på hennes födelsedag. Förundrad var jag över hur kallt det blivit under de dagar jag legat i soffan. -20 grader är inte ok.
 • Under lördagen åkte jag och Mr på roadtrip. Först och främst mot Gullmarsplan där vi krängde min bakmaskin mot ett presentkort på Indiska på 500 kr. Ett helt ok byte, även om det är för mig ett galet byte. Men som man säger: "Den enes död är den andres bröd" eller nåt. Var inte riktigt den jag tänkte på men ja, u get the point..
 • Så i och med bytet så har jag shoppat loss på Indiska!
 • Sedan har vi hunnit med att "spontanfika" hos M&P vilket ledde till en helkväll!

Ja, det är inte mycket man hunnit gjort, men det var inte hellet det som var meningen. Att jag fått legat i soffan och inte gjort ett crap är det som varit viktigast och mest behövligt.

Så nu är jag redo före en ny arbetsvecka, inklusive jobbhelg. Och att M&P åker till utlandet imorgon bryr jag mig inte ett dugg om, för om mindre än 3 veckor, så är det min tur! LYCKA!

Mina nya glas, från Indiska, i vitt/genomskinligt och i turkost. Handgjorda. Och det jag älskar mest med dom är att inte ett glas är det andra likt. Olika höjd, tjocklek, vikt.. Oh my god, i love them!

Två skålar och en Räka i bakgrunden.

En fönsterdekoration/ljushållare. Också i turkost eftersom det är min nya favoritfärg. Även här en Räka i bakgrunden för den oskarpsinte.

Ja, mina katter får ligga på köksbordet.


RSS 2.0